Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

9 ημερων και ειμαστε ακομα στο -7% απωλεια βαρους!

Recommended Posts

Γεια σε ολους!

Αυτο ειναι το προβλημα μας που θελουμε την βοηθεια σας και περισσοτερο της αγαπητοτατης Αγλαιας μιας και το inbox της εχει καρα-γεμισει με ομοιπαθουσες προφανως!

Λοιπον πισω στο σπιτι απο την Παρασκευη 8-Μαι και εχουμε το προβλημα που θα σου παραθεσω παρακατω αφου πρωτα απαντησω στις ερωτησεις που θελεις για ενα μικρο ιστορικο:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Ο μικρος γεννηθηκε στην 34η εβδομαδα (15 μερες πριν κλεισουμε 9 μηνες)

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγοραρος

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Καισαρικη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Εμφανισε και προληπτικα το βαλανε στην λαμπα. Εμφανισε 10.4 μια μερα μριν το εξητηριο και ειπανε στο ΜΗΤΕΡΑ οτι θα το βαλουνε προληπτικα για να μπορεσουμε να φυγουμε την επομενη

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Οταν γυρισαμε απο το μαιυτηριο αφου ειχαμε ζητησει αποκλειστικο θηλασμο (πραμα που ποτε δεν εγινε) ενω το μωρακι ειχε γεννηθει 3050 το ζηγησαμε στο σπιτι μετα 4 ημερων και εδειχνε 3080. Σημερα μετα απο 6 μερες αποκλειστικου θηλασμου ειναι στα 2840.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Οποτε πεινασει. Μπορει να ειναι και σε 30 λεπτα αφου αφησει την θυλη αλλα και 2:30 με 3 ωρες μετα αφου τον ξυπνησουμε για να φαι επι τουτου.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Σημερα 12-Μαι-2009 που τον ζυγισαμε και εδειξε 2840 και πανικοβληθηκε η μανουλα του, πηραμε την παιδιατρο (που ειναι επιμονη στον θυλασμο) και την Κατερινα Μηχαιλιδου που μου ειπες και η μεν παιδιατρος ειπε να του δωσουμε συπμληρωμα (Frisolac για βρεφη) και η δε Κατερινα να παρουμε ενα θηλαστρο ηλεκτρονικο (μαρκα Symphony με 2 χοανες αν τις λενε ετσι)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Ενω το ειχε θηλασει 2 ωρες πιο πριν και αποκοιμηθηκε αφου εβγαλε απο το στομα την θυλη, γεμισαμε ενα μπιμπερο με 100μλ και ηπιε μονο τα 40μλ.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Symphony της Medela. Οπως ειπα και παραπανω ακομα δεν το εχουμε χρησημοποιησει

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο: ακομα δεν εχουμε αρχισει

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Ανακαφαλαιωνω βγαζοντας τα δικα μου συμπερασματα. Μαλλον στο ΜΗΤΕΡΑ το μπουκωσανε και για αυτο δεν εχασε τα γραμμαρια που επρεπε.

Ρωταω τωρα εσενα μιας και σου εχουμε τυφλη εμπιστοσυνη εστω και αν η σχεση μας ειναι καθαρα 'ηλεκτρονική'... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

- να δωσουμε συμπληρωμα με ο,τι αυτο συνεπαγεται (πιθανοτητα απογαλακτησμου, συγχηση θηλων, αλλεργιες και ολα τα αλλα που ξερεις)

- να κανει η γυναικα μου αντληση με το θηλαστρο και να δινει απο εκει αφου εχει τελειωσει με τον θηλασμο?

- να συνεχισει να το θηλαζει χωρις να κανει τιποτα απο τα παραπανω?

Αναμενω νεα σου Αγλαια μου και συγνωμη για τα τυχον ορθογραφικα αλλα ενα αγχος το εχω και εγω!

Φιλικα και εγκαρδια,

Πανος

.png

v3ywp3.png

Διαφημίσεις

Πάνο να σας ζήσει το μωράκι σας!!

Τα μωρά είναι φυσιολογικό να χάσουν μέχρι και 10% του βάρος γέννησης. Δηλαδή σε σας:

3050*10%=305γρ

Δηλαδή το φυσιολογικό είναι να φτάσει το μωρό σας μέχρι και 2745. Εσάς είναι 100γρ παραπάνω.

Προτίνω να το θηλάζει συχνά και να μετράτε τις πάνες. Ο γιός μου γεννήθηκε 3100 και έφτασε την 9η μέρα στα 2600 λόγω υψηλού ίκτερου και υπνηλίας. Μετά έπαιρνε βάρος του σκοτωμού.

Εσείς από πάνες πως πάτε; Το να αντλεί και να του δίνει μετά από το θηλασμό που σας είπε η σύμβουλος καλό ακούγεται μέχρι να πάρει λίγο τα πάνω του και να μην αγχώνεστε κι εσείς.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Εμεις απο τσισα πανες ειμαστε καθε μερα (24ωρο) 8 πανες και απο κακακια γυρω στις 5 με 6 πανες αλλα οχι παντα τιγκα!

.png

v3ywp3.png

Εγώ πιστεύω, από εμπειρίας και μόνο, ότι είστε καλά. Το μωρό έχασε το βάρος που ήταν μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού να χάσει. Αφού και το συμπλήρωμα μετά δεν το πολυπίνει κι αφού από τσισα και κακά είστε παραπάνω από καλά, προτείνω απλά να το παρακολουθήσετε λίγες μέρες να δείτε πως πάει. Αφού δεν έχει ίκτερο και δεν χάνει γεύματα λόγω υπνηλίας, τότε συνεχίστε έτσι. Απλά μην αφήνει να περάσει το 3ωρο-4ωρο χωρίς θηλασμό. Μέχρι να πάρετε τα πάνω σας, Πάνο μας :D

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ααααααχ... ποιος μπορει να τα πει αυτα και στην γυναικουλα μου που ανησυχει και κλαει ι κακομοιρα?

Της τα μεταφερω αλλα δεν εχει τυχει καμια που να ειναι υπερμαχος του αποκλειστικου θηλασμου, και το βασικοτερο, συνοδοιπορουσα μητερα να της τα πει ενα 'χερακι' να καταλαβει!

Σε ευχαριστω πολυ πολυ Pipi μου και καλη συνεχεια με τον γιοκα σου!

.png

v3ywp3.png

Διαφημίσεις

Αχ κι εγώ έτσι έκανα. Είχα χύσει μαύρο δάκρυ που έχασε το παιδί τόσο βάρος. Έλεγα ότι έφταιγε η εμμονή μου με το θηλασμό. Αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Άρχισε να παίρνει τόσο απότομα βάρος μετά την πτώση που έπαθα πλάκα. Κι ο άντρας μου το ίδιο. Αφού με είχε φάει "να πάω να φτιαξω κι ένα μπουκάλι ξένο;" μου έλεγε συνέχεια. Τουλάχιστον εσύ την υποστηρίζεις. Μπράβο σου!!

Συνεχίστε έτσι. Μόνο πάνες μέτρα, το βάρος κάθε βδομάδα όχι κάθε μέρα. Κι αφού τα πάτε καλά εκεί, τότε είναι θέμα μερικών ημερών να πάρει τα πάνω του το παιδί. Απλά να το παρακολουθείτε και να μας λέτε τα νέα σας.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Και παλι σας ευχαριστουμε!

Αυτο θα κανουμε. Θα της πω να σταματησει το συμπληρωμα και μιας και εσκασα 100? για το θηλαστρο θα της πω να κανει μια προσπαθεια μια φορα να δει ποσο θα βγαλει για να της φυγει η απορια!

Και παλι σε ευχαριστουμε Πιπι!

Πανος

ΥΓ: Αγλαια συμφωνεις με τις ιδεες μας?

.png

v3ywp3.png

Και παλι σας ευχαριστουμε!

Αυτο θα κανουμε. Θα της πω να σταματησει το συμπληρωμα και μιας και εσκασα 100? για το θηλαστρο θα της πω να κανει μια προσπαθεια μια φορα να δει ποσο θα βγαλει για να της φυγει η απορια!

Και παλι σε ευχαριστουμε Πιπι!

Πανος

Πάνο, να σας ζήσει!

ξεκινώ να απαντω αναποδα, από το τελευταίο προς το πρώτο ερώτημα.

Με μια άντληση δεν θα καταλάβει τίποτα, χρειάζονται δύο εβδομάδες συστηματικής χρήσης θήλαστρου για να καταλάβει η μητέρα αν ανήκει στο ποσοστό των μητέρων που ανταποκρίνονται στο θήλαστρο ή όχι ανεξάρτητα από τις δυνατότητες παραγωγής.

Υπάρχει ένα 10-15% των μητέρων που αντλεί ελάχιστο ή καθόλου γάλα παρά το ότι καταφέρνει να θηλάζει αποκλειστικά.

Οπότε η προσπάθεια δεν θα λύσει καμία απορία, μάλλον θα προσθέσει άγχος, αγωνία και αμφιβολίες. Οι γυναίκες είναι σχεδιασμένες για να θηλάζουν και όχι για να συνεργάζονται με μηχανήματα.

Εμεις απο τσισα πανες ειμαστε καθε μερα (24ωρο) 8 πανες και απο κακακια γυρω στις 5 με 6 πανες αλλα οχι παντα τιγκα!

Με αυτόν τον τρόπο παρακολουθείτε καθημερινά το μωρό. Για την ώρα είστε πολύ καλά!:)

Ζυγίζετε το μωρό μια φορά την εβδομάδα. Το μωρό δεν πρέπει να χάνει βάρος, αν χάνει σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το ελάχιστο βάρος που πρέπει να φτάσει στις 20 μέρες, στο τέλος της 3ης εβδομάδας, είναι το βάρος γέννησης. Τα περισσότερα μωρά παίρνουν παραπάνω βάρος.

Μετά την 3η εβδομάδα το μωρό πρέπει να παίρνει 175-200γρ. την εβδομάδα.

Καλή συνέχεια!:)

Διαφημίσεις

Αγλαια μου καλησπερα και ευχαριστουμε για τις ευχες σου και για τις πληροφοριες.

Τωρα μολις τελειωσαμε τον θυλασμο απο το 1 στηθος, ρευτηκαμε και προσπαθησαμε να του δωσουμε λιγο συμπληρωμα αλλα ενω ξεκινησε να πινει σχεδον αμεσως και στις 2 προσπαθειες μας πνιγηκε... τρελο μπερδεμα!

Τελικα συμφωνα με ολα τα παραπανω, και βασικα το ιστορικο που σου δινω στο 1ο ποστ, εσυ τι προτεινεις?

.png

v3ywp3.png

Τελικα συμφωνα με ολα τα παραπανω, και βασικα το ιστορικο που σου δινω στο 1ο ποστ, εσυ τι προτεινεις?

Να μην ασχοληθείτε με το μπιμπερό, αφού οι πάνες είναι καλές και δεν υπάρχει απώλεια βάρους, ζυγίζετε σε μια εβδομάδα και τα ξαναλέμε.

προσπαθησαμε να του δωσουμε λιγο συμπληρωμα αλλα ενω ξεκινησε να πινει σχεδον αμεσως και στις 2 προσπαθειες μας πνιγηκε... τρελο μπερδεμα!

Ο μηχανισμός θηλασμού από το μπιμπερό είναι διαφορετικός. Οι δοκιμές μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν τόσο στο μωρό όσο και σε σας. Χαλαρώστε και μετράτε πάνες. Όσο το μωρό βρέχει 6-8 πάνες και κάνει 3-4 κενώσεις κάθε μέρα δεν ανησυχείτε και κυρίως δεν παρεμβαίνετε.

Και κατι αλλο Αγλαια και Πιπι μου...

Οταν ο μπομπιρας τρωει καλα ας πουμε και απο τα 2 στηθη για 1 ωρα και κατι... μετα ρεψιμο αν κατσει και αμεσως υπνο.

Με τα απο ποση ωρα ειναι ιδανικο να ξανα ξυπνησουμε το βλασταρι μας για να φαει παλι?

Επισης να προσθεσω πως η παιδιατρος ενω φυσικα ξερει ολο το ιστορικο (περι βρεγμενων και εκενωμενων πανων, απωλεια βαρους, κτλ κτλ) μας προτεινε συμπληρωμα αφου εχει φαει και απο τα 2 στηθια.

Το θεμα ειναι οτι προτεινει 10 γευματα την ημερα και με προχειρους υπολογισμους λεω:

24 ωρες Χ 60 λεπτα = 1440 λεπτα εχει η μερα

1440 / 10 γευματα = 1 γευμα καθε 144 λεπτα δηλαδη καθε 2 ωρες και 25 λεπτα.

Δηλαδη αν το παιδι μου τρωει για 40-50 λεπτα απο τα 2 στηθη και κανει 15-20 λεπτα να ρευτει, συνολο 70 λεπτα, τοτε μετα απο 74 λεπτα (1 ωρα και 15 λεπτα) εγω πρεπει να τον ξανα-ματα ξυπνησω αν κοιμαται του καλου καιρου?

Για δωστε καμια βοηθεια σε αυτα γιατι ψιλομπερδευτηκα!

.png

v3ywp3.png

Η απόσταση μεταξύ των γευμάτων μετριέται από αρχή σε αρχή κάθε γεύματος.

Από την LLL κτλ συστήνονται 8-12 θηλασμοί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Για να πετύχετε τους ελάχιστους θηλασμούς, δεν αφήνετε πάνω από 3 ώρες μεταξύ των γευμάτων την ημέρα και πάνω από 4 ώρες τη νύχτα.

Το πόσο διαρκεί κάθε γεύμα μαζί με ρεψίματα, αλλάγματα κτλ. δεν μπορεί να υπολογιστεί, τα μωρά κάνουν άλλες φορές σύντομα και άλλες φορές μεγάλα γεύματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε και 23 ώρες την ημέρα στο στήθος.

Το μωρό δεν κοιμάται το ίδιο βαθιά σε όλη τη διάρκεια του ύπνου του. Αν δείχνει να έχει μια ανησυχία, ενω συνεχίζει να κοιμάται, αν κουνιούνται βλέφαρα, άκρα, κάνει κιχ-μιχ είναι πιθανό να πεινάει. Σε αυτό το στάδιο, μπορείς να θηλάσεις χωρίς να ξυπνήσεις το μωρό, θα πιάσει το στήθος κοιμισμένο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις