Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ωράριο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Recommended Posts

Μας έχουν πει οτι το ωράριο του δημοτικού σταθμού είναι 7-15.30.

Επειδή κάθε μέρα αγχωνόμαστε να προφτάσουμε να πάρουμε να παιδιά και πάμε "με την ψυχή στο στόμα" που λένε, και επειδή διαισθάνομαι οτι θα πρέπει να ανοικτοί ως τις 4 τουλάχιστον, θα ήθελα, αν γνωρίζετε απο που προκύπτει αυτό (υπάρχει κάποια υπουργική απόφαση, νόμος, εγκύκλιος κλπ).

Κάτι μου λέει οτι μου λένε ψεματάκια για την κάνουν μισή ώρα νωρίτερα...

Διαφημίσεις

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος "κανόνας" στο ωράριο λειτουργίας.

Αυτό το διάστημα κι εμείς ψάχνουμε τους τοπικούς δημοτικούς σταθμούς και 1 από τους 3 που έχουμε βρει λειτουργεί 7:00-3:30, ενώ οι άλλοι 2 ως τις 4:00. Μάλλον κάνουν ό,τι θέλουν.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι ενώ ανοίγουν νωρίς (7:00, προφανώς για να εξυπηρετούν υπαλλήλους δημοσίου και τραπεζών), γιατί κλείνουν στις 4:00;

Με ποιά λογική; Υπάρχουν χιλιάδες γονείς που είναι ιδ. υπάλληλοι σαν κι εμένα και σχολάνε μετά τις 5:00. Εμείς τί πρέπει να κάνουμε;

Αναγκάζομαι να δουλέψω για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Αναγκάζομαι να στείλω τα παιδιά σου στο σχολείο γιατί εργάζομαι.

Τί πρέπει να κάνω για να παραλλάβω τα παιδιά μου χωρίς να κινδυνεύω να χάσω τη δουλειά μου;

Γιατί το ίδιο το κράτος δεν προνοεί και για μας τους χιλιάδες φορολογούμενους που δεν έχουμε "ωράριο" στην δουλειά μας και είμαστε "αναγκασμένοι" να μείνουμε στην εργασία μας όσο ο εργοδότης μας ζητήσει;

Κι αν αυτή η 1,5 επιπλέον ώρα στους σταθμούς επιβαρύνει τους υπαλλήλους τους, γιατί δεν προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό ώστε να λυθεί και το πρόβλημα ανεργίας;

Είμαι εξοργισμένη!!! :twisted::twisted::twisted:

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος "κανόνας" στο ωράριο λειτουργίας.

Αυτό το διάστημα κι εμείς ψάχνουμε τους τοπικούς δημοτικούς σταθμούς και 1 από τους 3 που έχουμε βρει λειτουργεί 7:00-3:30, ενώ οι άλλοι 2 ως τις 4:00. Μάλλον κάνουν ό,τι θέλουν.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι ενώ ανοίγουν νωρίς (7:00, προφανώς για να εξυπηρετούν υπαλλήλους δημοσίου και τραπεζών), γιατί κλείνουν στις 4:00;

Με ποιά λογική; Υπάρχουν χιλιάδες γονείς που είναι ιδ. υπάλληλοι σαν κι εμένα και σχολάνε μετά τις 5:00. Εμείς τί πρέπει να κάνουμε;

Αναγκάζομαι να δουλέψω για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Αναγκάζομαι να στείλω τα παιδιά σου στο σχολείο γιατί εργάζομαι.

Τί πρέπει να κάνω για να παραλλάβω τα παιδιά μου χωρίς να κινδυνεύω να χάσω τη δουλειά μου;

Γιατί το ίδιο το κράτος δεν προνοεί και για μας τους χιλιάδες φορολογούμενους που δεν έχουμε "ωράριο" στην δουλειά μας και είμαστε "αναγκασμένοι" να μείνουμε στην εργασία μας όσο ο εργοδότης μας ζητήσει;

Κι αν αυτή η 1,5 επιπλέον ώρα στους σταθμούς επιβαρύνει τους υπαλλήλους τους, γιατί δεν προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό ώστε να λυθεί και το πρόβλημα ανεργίας;

Είμαι εξοργισμένη!!! :twisted::twisted::twisted:

έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα, δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε.

Ωστόσο, δεν μπορεί, κάπου θα πρέπει να προβλέπεται το ωράριο, δεν μπορεί να ανοίγουν όποτε τους καπνίσει....

Σίγουρα υπάρχει νόμος που προβλεπει το ωράριο των παιδικών σταθμών μόνο που δεν ξέρω ποιος είναι. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το ωράριο είναι 7 - 16 ότι σας λένε μέχρι 15 30 πιστεύω ότι αυτό είναι αυθαίρετο και καλό είναι να το ψάξεις.

a94dd1bc2e.png

Διαφημίσεις

και εγω που ρωτησα για τον δικο μου, μου ειπε η διευθηντρια οτι το ωραριο ειναι απο της 7 μεχρι της 4, παντως καλο ειναι να το ψαξεις λιγο οπως λεει και η liana03.

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

• 2 weeks later...

Εμένα σε παιδικό σταθμό του δήμου θεσσαλονίκης μου είπαν σχολάνε 3και 45....το ακαδημαικό τέταρτο δηλαδή???σε στέλνουν τα χεις δεν τα χεις να τα δώσεις σε ιδιωτικό!!!!!!!!!!!!αθάνατη ελληνική λούφα μου φαίνεται.

SOFTZ

Ο καθε δημος δουλευει με βαση το δικο του καταστατικο και ο καθε σταθμος αναλογα με το προσωπικο που διαθετει. Στους σταθμους που δουλευα εγω κλειναμε παρα τεταρτο και αυτο γιατι μπορει για τα παιδια να ανοιγε ο σταθμος 7 αλλα για το προσωπικο ενα τεταρτο νωριτερα για να προλαβουμε να ανοιξουμε τη θερμανση, να αερισουμε το χωρο κλπ κλπ. και τα παιδια φευγουν ενα τεταρτο νωριτερα για να προλαβει το προσωπικο να μαζεψει το χωρο (αν και δεν θυμαμαι ποτε να εφευγα πριν τις 4.30 οταν ημουν απογευματινη γιατι ενα τεταρτο δεν αρκει να συμμαζεψεις τον χαμο)

Το προσωπικο που εχει ο καθε σταθμος παιζει πολυ μεγαλο ρολο.. οσο λιγοτερα ατομα τοσο πιο "σφικτο" ειναι το ωραριο".

Πχ στον ενα σταθμο που δουλευα κρατουσαμε τα παιδια που δεν κοιμοντουσαν μεχρι τις 2. Σε αλλον μεχρι τις 1. Αυτο συνεβαινε γιατι οπως καταλαβαινετε τα παιδια αυτες τις ωρες χωριζονται.. Και πρεπει με την καθε ομαδα να ειναι τουλαχιστον ενα ατομο.

Στον πρωτο σταθμο υπηρχε παιδαγωγος μεχρι τις 2 οποτε και εμεναν. Στον αλλο που η πρωινη εφευγε στις 1 επρεπε αναγκστικα να φυγουν και ολα τα παιδι απου δεν κοιμουνταν.

Επισης σε αλλο σταθμο που δουλευα ειχαμε ωραριο θερινο και χειμερινο. Το χειμωνα ανοιγαμε 7 με 4 το καλοκαιρι 6.30 με 3.30.

Παντως σε καμια περιπτωση δεν αποφασιζει το προσωπικο του καθε σταθμο για το ωραριο.. Γι αυτο αποφασιζει ο εκαστοτε δημος.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Και ο δικός μας δήμος τα κρατάει απο 07.00-15.45

Παλιά (όταν πήγαινα εγώ παιδικό) ήταν μέχρι τις 17.30 θυμάμαι που μας κοιμίζανε για μεσημέρι και ερχόντουσαν οι γονείς το απόγευμα να μας πάρουν και έμενα και σε χωριό.

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Μας έχουν πει οτι το ωράριο του δημοτικού σταθμού είναι 7-15.30.

Επειδή κάθε μέρα αγχωνόμαστε να προφτάσουμε να πάρουμε να παιδιά και πάμε "με την ψυχή στο στόμα" που λένε, και επειδή διαισθάνομαι οτι θα πρέπει να ανοικτοί ως τις 4 τουλάχιστον, θα ήθελα, αν γνωρίζετε απο που προκύπτει αυτό (υπάρχει κάποια υπουργική απόφαση, νόμος, εγκύκλιος κλπ).

Κάτι μου λέει οτι μου λένε ψεματάκια για την κάνουν μισή ώρα νωρίτερα...

βρήκα αυτό...

ΦΕΚ

τεύχος δεύτερο

αριθμός φύλλου 497

22 απριλίου 2002

το ωράριο των δημοτικών παιδικών σταθμών είναι 7-4μ.μ. κατα το χειμερινό και 6.45-4μ.μ. κατα το θερινό. με απόδαση του ΔΣ μπορέι να παρατείνεται για 2 ώρες επιπλέον το ωράριο λειτουργίας του σταθμού εφ' όσον υπηρετεί σε αυτόν το προσωπικό που απαιτείται και με την υποχρέωση καταβολης αποζημίωσης σ' αυτό η σε περίπτωση αδυναμίας ανάπαυση σε άλλη μέρα.

βρεφικά τμήματα (6μηνών-1,5 χρονών) και (1,5χρονών-2,5χρονών): σε κάθε βρεφικό τμήμα 12 βρέφη με 2 παιδαγωγούς και 1 βοηθό

age.png

• 2 weeks later...

Και επαναλαμβανω.. ασχετα απο το ωραριο που καθοριζεται με βαση το νομο (το ΦΕΚ ειναι σχετικο γιατι ο καθε δημος εχει πλεον δικο του καταστατικο στο οποιο οριζεται το ωραριο λειτουργιας του σταθμου και μπορειτε να ζητησετε να το δειτε στο δημο) τα ωραρια προσαρμοζονται αναλογα με το υπαρχον προσωπικο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 month later...
Και επαναλαμβανω.. ασχετα απο το ωραριο που καθοριζεται με βαση το νομο (το ΦΕΚ ειναι σχετικο γιατι ο καθε δημος εχει πλεον δικο του καταστατικο στο οποιο οριζεται το ωραριο λειτουργιας του σταθμου και μπορειτε να ζητησετε να το δειτε στο δημο) τα ωραρια προσαρμοζονται αναλογα με το υπαρχον προσωπικο.

Δεν νομίζω να ισχύει αυτό, τουλάχιστον σύμφωνα με το ΦΕΚ που προαναφέρθηκε... Εκεί είναι ξεκάθαρο ότι αυτά που ορίζονται είναι τα ελάχιστα απαιτούμενα για την λειτουργία του σταθμού. Και ένα από αυτά είναι το ωράριο από 6:45 ή 7:00 έως 16:00. Νομικές γνώσεις δεν έχω αλλά με τα λίγα που ξέρω το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο κάτι που αναφέρετε σε καταστατικό να καταργεί αυτό που λέει ο νόμος...

Επισης στο συγκεκριμενο ΦΕΚ αναγραφετε ποσα παιδια πρεπει να εχει ο καθε σταθμος με βαση τα τετραγωνικα του και το υπαρχον προσωπικο.

Και αυτο δεν εφαρμοζεται σχεδον ποτε..

Οι δημοι τα κοβουν και τα ραβουν στα μετρα τους και δεν μπορεις να κανεις τιποτα..

Πχ στον βρεφικο που πηγαινε περυσι ο γιος μου με βαση τα τετραγωνικα επρεπε να εχει 20 παιδια και ειχε 40.

Και εγιναν για το συγκεκριμενο σταθμο πανω σπο 200 αιτησεις..

Σε αυτο που λεω με το προσωπικο, ειναι καλυμενοι να κλεινουν νωριτερα.

Για το βρεφικο τμημα (δηλαδη μεχρι 2,5 χρ) ο νομος λεει..

2 παιδαγωγοι τριτοβαθμιας εκπαιδευσης και 1 βοηθος για 12 παιδια.

Αν το προσωπικο ειναι λιγοτερο ή μειωνουν τα παιδια ή κανουν μειωμενο ωραριο.

Αυτο δεν γινεται για την εξηπηρετηση της δασκαλας.. Αυτη οπως και να χει 6 ωρες θα δουλεψει.. Αν κλεισει στις 3.30 ο σταθμος θα παει στις 9.30 και οχι στις 10.

Γινεται για την εξυπηρετηση των αναγκων του σταθμου και για την προστασια των παιδιων.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 11 months later...

Διαφημίσεις