Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Recommended Posts

Γεια σας!

 

Γνωρίζει κανείς πού μπορώ να διαβάσω τους κανονισμούς σχολικής λειτουργίας δημοτικών σχολείων?

 

Νομίζω ότι το υπουργείο παιδείας έπρεπε να έχει τους κανονισμούς προσβάσιμους από τους γονείς, ώστε και αυτοί να είναι συνεπείς ως προς αυτούς, αλλά και να είναι ενήμεροι για τις υποχρεώσεις των σχολείων προς τα παιδιά.

 

Μέχρι τώρα, βασιζόμαστε σε φήμες και ρωτάμε εδώ κι εκεί. Στην ιστοσελίδα του υπουργείου έχει ένα σωρό εγκύκλιους για μεταθέσεις και αποσπάσεις, αλλά τίποτα σχετικό με τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων.

 

Σας ευχαριστώ,

Δήμητρα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Με μια αναζήτηση στο google βρήκα αυτά:

http://www.diki.org/kanonismi.htm

http://www.daskalos.edu.gr/d/nomouesia/kanonismos.html

Ειδικά στο δεύτερο έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να σου φανουν χρήσιμα. Ελπίζω να βοήθησα κάπως. :wink:

fUvDp2.png
Link to comment
Share on other sites

βασικά ένα τηλέφωνο στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι το καλύτερο.

μόλις προλάβω θα ψάξω να το βρώ. λογικά ομως υπάρχει στο σιτε του υπουργείου - όταν τα είχα ψάξει εκεί τα είχα βρεί.!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τα links. Τα έψαξα όλα και έκανα και ένα google. Ειδικά στην Karfori's Baby που έψαξε πολύ. Χίλια ευχαριστώ.

 

Τελικά, φαίνεται να είναι το http://www.daskalos.edu.gr/d/nomouesia/kanonismos.html

Και βασικά δίνει το Προεδρικό Διάταγμα.

 

Ξεσκόνισα όλη την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και δεν είχε τίποτα. Περίεργο δεν είναι?

 

Και πάλι, ευχαρισώ.

Δήμητρα

Link to comment
Share on other sites

Δήμητρα, η σελίδα του ypepth ειναι απο τις χειρότερες που έχω δει - γι'αυτό ισως όλοι τη χρησιμοποιούν μονο για να δουν τις εγκυκλιους των διορισμών....

Πιο οργανωμένη πληροφορία βρίσκεις στο http://www.daskalos.edu.gr και στο http://www.alfavita.gr -ειδικότερα στο

http://www.alfavita.gr/OdigosEkpaideytikou/index.php και στο http://www.alfavita.gr/egiklioi/

Πρέπει να τις "ξεσκονίσουμε" νομιζω, για να ξέρουμε τι μας γίνεται....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Συγχαρητήρια για το site. Καλώς σας βρήκα. Αν και δεν έψαξα όλες τις δημοσιεύσεις αναρωτιέμαι αν τα παρακάτω έχουν προβληματίσει άλλους γονείς.

Ο γιος μου πηγαίνει στην δεύτερη τάξη δημοτικού σε δημόσιο σχολείο. Στην πρώτη τάξη είχε την ίδια δασκάλα και η συμπεριφορά της ήταν ανεκτή. Όμως φέτος τα πράγματα άλλαξαν και παρατηρήθηκε και από άλλους γονείς μια συμπεριφορά πιο αυταρχική. Τράβηγμα στο μαλλάκι, οι φωνές της ακούγονται από το δρόμο, με το παραμικρό απαγόρευση του διαλείμματος, πήγαινε στο διευθυντή κ.λ.π. Στις συγκεντρώσεις γονέων κανείς δεν τις ανέφερε κάτι. Το ίδιο και εγώ. Κάνοντας μια έρευνα στο διαδύκτιο για τα δικαιώματα του παιδιού βρήκα κάτι του στυλ « σεβασμός τις προσωπικότητας του παιδιού» κ.λ.π γενικά και αόριστα. Σε παρόμοια έρευνα για τα δικαιώματα του δασκάλου βρήκα δεκάδες επιτροπές που πρέπει να συσταθούν για να προστατευθεί ο δάσκαλος ή η δασκάλα. Ειλικρινά θα πω πώς ένοιωσα. Μου ήρθε να κάνω εμμετό. Για δύο ημέρες τώρα δεν μιλιέμαι. Κάθισα και σκέφτηκα. «Μην περιμένεις τίποτα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να θωρακίσεις εσύ το δικό σου παιδί. Όσο μπορείς. Στην ζωή του θα συναντήσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους και πρέπει να μάθει να τους αντιμετωπίζει. Δεν θα είσαι για πάντα δίπλα του». Όμως δεν άντεξα «είναι δευτέρα δημοτικού λέω». Μια και αυτού πάω στο σχολείο. Τι παιδαγωγικό ινστιτούτο κατέβασα, τι σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, τι προσβολή προσωπικότητας , τι αν τον ξανακουμπήσει θα τις κάνω ασφαλιστικά μέτρα, τι συνηγόρους του παιδιού, τα πάντα. Μπορεί και να ήμουν υπερβολικός. Μα η κοινωνία μας δεν υπερβολική όταν λέει ότι προστατεύει τα παιδιά μας.

Υ.Γ. Αν κάποιος γνωρίζει , σε νομικό πλαίσιο πάντα ,την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε στους δασκάλους για να γίνουν καλύτεροι θα τον χιλιοπαρακαλούσα να απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Μπαμπά,

 

Καλώς μας ήλθες!

 

Καταρχήν, να σου πω ότι, δυστυχώς, δεν είσαι ο μόνος με παιδί που εκτίθεται σε τέτοια κακή συμπεριφορά του "πρότυπου" που αυτο-αποκαλείται "εκπαιδευτικός".

 

Είχαμε κι εμείς πολύ παρόμοια κατάσταση με τη φετινή δασκάλα της Β-δημοτικού.

 

Έβριζε μέσα στην τάξη, ειρωνευόταν και τώρα τελευταία άκουσα ότι τράβηξε το κοτσιδάκι ενός κοριτσιού.

 

Πήγα στη διεύθυνση του σχολείου, η οποία μου είπε ότι "δεν είχε το κουράγιο" να έρθει σε αντιπαράθεση με τη δασκάλα για την κακή της συμπεριφορά γιατί η δασκάλα θα γινόταν έξαλλη.

 

Πήγα στη δασκάλα, όπως πήγε και ο μπαμπάς ενός άλλου παιδιού. Η δασκάλα παραδέχτηκε ότι συμπεριφέρεται έτσι, αλλά δήλωσε ότι "έχει κουραστεί" και ότι για τη συμπεριφορά της ευθύνεται η κακή διαπαιδαγώγηση των παιδιών από τους γονείς.

 

Εγώ τελικά, έβγαλα το παιδί από το σχολείο τα Χριστούγεννα και τον έχω πάει σε ιδιωτικό όπου έχουμε βρει την υγεία μας. Το παιδί ούτε να περάσει απ'έξω από το δημόσιο σχολείο δε θέλει πια.

Τώρα πηγαίνει με όρεξη στο σχολείο και γυρνάει σπίτι με ιστορίες ολόκληρες για το πώς πέρασε και τι καινούριο έμαθε.

 

Οπως είπα και σε άλλα μηνύματά μου εδώ, το δικό μου λάθος ήταν ότι προσπάθησα να συνεργαστώ ενώ τελικά, ήταν πολύ απλό να απευθυνθώ στο σχολικό σύμβουλο στο γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να του δώσω γραπτώς τα στοιχεία που είχα για να ξεκινήσει μια έρευνα.

 

Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν υπερβολή αυτή την ενέργεια, αλλά ειλικρινά, δεν είναι υπερβολή. Είναι το δικαίωμα του γονιού να το κάνει όταν δεν συναντά την πρέπουσα συνεργασία και είναι υποχρέωση του σχολικού συμβούλου να κάνει τη δουλειά του.

Διότι ο ρόλος της διευθύντριας δεν είναι να προσέχει "μην κάνει τη υφισταμένη της έξαλλη", αλλά να αναζητεί τρόπους επίλυσης τέτοιων προβλημάτων. Και από τη στιγμή που η διευθύντρια εξέφρασε ευθυνοφοβία, έπρεπε να είχα πάει στο Σχολικό Σύμβουλο, αλλά η γενική μου απογοήτευση με οδήγησε να απομακρυνθούμε γενικά από το δημόσιο σύστημα. Είχα κουραστεί και σιχαθεί την κατάσταση.

 

Δυστυχώς, δε θα βρεις ιδιαίτερα κάτι σχετικό σε εγκυκλίους και νομοθεσίες. Το μόνο που ίσως σε βοηθήσει είναι το ΦΕΚ που αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων γενικά.

 

Πάντως, η νομική διαδικασία είναι ως εξής:

 

1. Συλλέγεις στοιχεία. Ακριβώς ποιες εκφράσεις εκστομίζει και ποιες πράξεις έχει ασκήσει πάνω σε ποια παιδιά.

2. Συναντιέσαι με τη δασκάλα και ανοίγεις συζήτηση.

3. Αν η δασκάλα δεν είναι συνεργάσιμη, απευθύνεσαι στη Διεύθυνση.

4. Η διεύθυνση οφείλει να ερευνήσει το θέμα και να διαπιστώσει αν πράγματι εκδηλώνει τέτοια συμπεριφορά.

Αν η διεύθυνση ακολουθεί την ίδια τακτική με τη διεύθυνση του δικού μας δημοσίου, πηγαίνεις στο γραφειό Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για να βοηθήσεις την πρωτοβάθμια να κάνει σωστή έρευνα, δίνεις παραδείγματα με τα ονόματα των παιδιών εναντίον των οποίων η κυρία αυτή έχει ασκήσει είτε λεκτική βία, είτε φυσική, είτε συναισθηματική βία οποιουδήποτε βαθμού.

 

Από κει και πέρα, η πρωτοβάθμια θα ξεκινήσει τις ερωτήσεις και θα της κάνει μια σύσταση. Βασικά, ως εκεί θα φτάσει το θέμα. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι παραπάνω.

 

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να ενημερώσω τους άλλους γονείς και δεν μπορείς να φανταστείς πόσοι δεν είχαν ιδέα για τη συμπεριφορά της δασκάλας. Οταν, όμως, ρώτησαν τα παιδιά τους, εκείνα τους επιβεβαίωσαν τις εκφράσεις και τις κινήσεις της.

 

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των γονιών δεν έθιξε το θέμα από φόβο μην ξεσπάσει στο παιδί τους. Μόνο δύο γονείς (εγώ κι ένας άλλος) θίξαμε το θέμα.

 

Επίσης, έμαθα, ότι επιβεβαιώθηκε η συμπεριφορά της δασκάλας από γονείς των οποίων τα παιδιά τους είχαν την κυρία αυτή για δασκάλα, αλλά δεν είχαν προβεί σε καμία κίνηση, κι έτσι η κυρία αυτή επί χρόνια συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο ανενόχλητη κι αν δεν έρθει και δεύτερη καταγγελία, θα συνεχίσει να τυραννά κι άλλα παιδιά στο μέλλον.

 

Υπάρχει και μια γραμμή απευθείας με το υπουργείο παιδείας, αν θέλεις να κινηθείς "ανώνυμα". Η υπηρεσία λέγεται "e-emph@sis". Επειδή η σύνδεσή μου είναι αρκετή αργή σήμερα, μπες στο http://www.ypepth.gr, και αριστερά θα δεις μια κίτρινη ετικέττα με αυτό το όνομα. Μπες εκεί να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες.

 

Καλό κουράγιο σου εύχομαι και εύχομαι να επισκέπτεσαι το φόρουμ αυτό να μοιραστούμε τις αγωνίες μας και τις χαρές μας για τα μικρά μας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Belfaccino σε χαιρετώ και ευχαριστώ που απάντησες στο μήνυμά μου.

Από το σύνολο των απαντήσεων οι υποψίες μου για τους νόμους επιβεβαιώθηκαν.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η στάση των γονέων και των δασκάλων.

Αν σε κάποιο γονέα του πειράξεις το αυτοκίνητο ή κάποιο προσωπικό αντικείμενο θα γίνει χαμός. Φαντάσου να πάς το αυτοκίνητό σου στο συνεργείο για service και αργότερα να το δεις βίδες. Τι θα κάνεις? Θα πάθεις ήττα? Δεν θα απαιτήσεις κάτι ? Σε ανάλογη περίπτωση να πας το παιδί σου στο σχολείο. Γιατί δεν κάνουν κάτι οι γονείς για τα παιδιά τους? Γιατί κλείνουν τα μάτια? Γιατί δεν απαιτούν? Έστω και πολιτισμένα όπως αναφέρεις (σύμβουλος, διευθυντής). Γιατί παθαίνουν ήττα? Μήπως δεν ξέρουν τι γίνεται? Καλά, δεν υποψιάζονται? Τόσα πολλά χρόνια πέρασαν από τότε που τέλειωσαν το σχολείο και τόσα πολλά άλλαξαν? Στην Ελλάδα ζούμε.

O Σχολικός εκφοβισμός, σε παρόμοιο Θέμα στη κατηγορία, γίνεται από την δασκάλα και ο κώδικας σιωπής , σε παρόμοιο Θέμα στη κατηγορία, γίνεται ,όχι μέσα στην τάξη ,αλλά έξω από αυτή. Οι γονείς έχουμε κώδικά σιωπής. Καλά είμαστε σοβαροί. Υπάρχει γονείς που φοβάται να μιλήσει μήπως κατεβάσει βαθμό η δασκάλα στο παιδί του. Ας κατεβάσει και αυτός το βαθμό στη δασκάλα. Υπάρχει γονείς που φοβάται μήπως η δασκάλα αφήσει το παιδί του στην ίδια τάξη και για αυτό δεν επισημαίνει τα λάθη της? Σίγουρα υπάρχουν γονείς που λόγω φόρτου εργασίας αυτά τα θεωρούν λεπτομέρειες. Αυτούς τους καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτοί που έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν με το παιδί τους, να του μάθουν πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και νέα ελληνικά και αρχαία και όλα τα μαθήματα.

Υπάρχουν και οι γονείς που αντικειμενικά αυτό δεν μπορούν να το κάνουν. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν αντιδρούν συμφωνούν με το σύστημα.

Γνωρίζω όμως γονείς που στο ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι πιο απαιτητικοί.

Και κάθε τόσο απαιτούν. Γιατί εκεί απαιτούν και στο δημόσιο σωπαίνουν.

Σκέφτομαι κάποια στιγμή που θα ασχοληθεί ο Τριανταφυλόπουλος ή ο Ευαγγελάτος με το θέμα των σχολείων σε βάθος. Να ξέρετε θα κλείσει το Σύνταγμα με αυτά που θα ακούσουμε. Για δασκάλους που στο 2009 βρίζουν , ακόμα και χτυπούν τα παιδιά.

Για καθηγητές Γυμνασίων που μειώνουν τους μαθητές ακόμη παρενοχλούν σεξουαλικά τις μαθήτριες. Αλλά και πάλι στο τέλος τίποτα.

Το διαδύκτιο έχει τεράστια δύναμη. Ας το εκμεταλλευτούμε. Οι διαχειριστές του site θα μπορούσαν να ανοίξουν μια κατηγορία με το όνομα «Καταγγελίες».

Δεν γνωρίζω από νόμους αλλά πιστεύω ότι σε καμία δεν πρέπει να αναφέρεται κάποιο όνομα. Κάθε εβδομάδα αυτές να σταχυολογούνται, ακόμη και η πιο μικρή , να περνούν και σε άλλα site , εφημερίδες ακόμα και στο υπουργείο. Να βγει προς τα έξω το πρόβλημα.

Ειλικρινά αυτό που πιστεύω είναι ότι από το εκπαιδευτικό σύστημα λείπει η φωνή ενός μόνο γονέα. Ας φωνάξει επιτέλους ,τι περιμένει!

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι κανούργιος στο site και δεν πρόσεξα ότι υπάρχει κατηγορία καταγγελιών. Συγνώμη προς τους διαχειριστές. Πάντως πρέπει οι καταγγελίες αυτές να δημοσιοποιούνται και σε άλλα site

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα ζούμε

 

Μπαμπά, συγχώρεσέ με που θα είμαι κυνική... αλλά ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα μας.... ποιος μπορεί να μας αποδείξει ότι η δημόσια εκπαίδευση έχει βελτιωθεί στο επίπεδο που να καλύπτει αυτονόητες πια ανάγκες;

 

Για όλα τ' άλλα που αναφέρεις, έχεις απόλυτο δίκιο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενημερωνόμαστε, να συζητάμε με άλλους γονείς, να είμαστε σε επαφή με το σύλλογο γονέων και να μη διστάζουμε να βοηθάμε ή να ενεργούμε όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

 

Να μη σωπαίνουμε και να είμαστε ΕΝΕΡΓΟΙ πολίτες.

 

Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι η σιωπή και η μη ενασχόληση πρέπει να είναι και λίγο Ελληνική νοοτροπία και κατάλοιπα από το παρελθόν.

 

Θυμάμαι όταν ζούσαμε στην Παλλήνη (πριν αναπτυχθεί οικοδομικά) και απευθυνθήκαμε σε όλους τους κατοίκους στην οδό όπου μέναμε για να απαιτήσουμε να μας φέρουν πόσιμο νερό, διότι δεν έφτανε το δίκτυο μέχρι εκεί.

Ξέρεις πόσοι ενδιαφέρθηκαν;

Κανείς.

Και όλοι αυτοί είχαν ανάγκη από το δίκτυο, διότι πηγαινο-ερχόντουσαν στην πλατεία της Παλλήνης (2χλμ μακριά) και γέμιζαν μπιτόνια... εν έτει 1982 παρακαλώ... όχι 1800, ούτε 1920.

 

Και τελικά, οι γονείς μου, μόνοι τους πάλεψαν και διαμαρτυρήθηκαν και κατάφεραν να έχουν όλοι οι κάτοικοι στην οδό μας τρεχούμενο πόσιμο νερό.

 

Α... και ούτε ένα ευχαριστώ...

 

Και μετά, προσπαθήσαμε (δεν μάθαμε από την πρώτη φορά) να ενθαρρύνουμε τους κατοίκους του δρόμου όπου μέναμε να απαιτήσουμε να δοθεί όνομα στην οδό μας και αντί να συνεργαστούν, άρχισαν όλοι να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιο όνομα θα βάλουν.

Και τελικά δε μπόρεσαν να έρθουν σε συμφωνία και έμεινε η οδός χωρίς όνομα για 20 χρόνια.

 

Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτή η νοοτροπία, αλλά τη βλέπω και στο θέμα της εκπαίδευσης. Δεν ενοχλούν, δε ρωτάνε... αναγκάζεσαι να γίνεσαι εσύ ενοχλητικός και να τους μιλάς συνέχεια και να τους ενθαρρύνεις να θίξουν κάποια θέματα.

Αλλά, όπως είπε και ο Άγνωστος σε άλλο μήνυμα εδώ στο φόρουμ, αρκετοί έχουν να ξεπεράσουν είτε το φόβο τους για πιθανό αντίκτυπο στα παιδιά τους, είτε την απογοήτευση από παλιές εμπειρίες και αυτά είναι προσωπικά θέματα που μόνο οι ίδιοι μπορούν να λύσουν, αν το θελήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Belfaccino σε χαιρετώ και ευχαριστώ που απάντησες στο μήνυμά μου.

Από το σύνολο των απαντήσεων οι υποψίες μου για τους νόμους επιβεβαιώθηκαν.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η στάση των γονέων και των δασκάλων.

Αν σε κάποιο γονέα του πειράξεις το αυτοκίνητο ή κάποιο προσωπικό αντικείμενο θα γίνει χαμός. Φαντάσου να πάς το αυτοκίνητό σου στο συνεργείο για service και αργότερα να το δεις βίδες. Τι θα κάνεις? Θα πάθεις ήττα? Δεν θα απαιτήσεις κάτι ? Σε ανάλογη περίπτωση να πας το παιδί σου στο σχολείο. Γιατί δεν κάνουν κάτι οι γονείς για τα παιδιά τους? Γιατί κλείνουν τα μάτια? Γιατί δεν απαιτούν? Έστω και πολιτισμένα όπως αναφέρεις (σύμβουλος, διευθυντής). Γιατί παθαίνουν ήττα? Μήπως δεν ξέρουν τι γίνεται? Καλά, δεν υποψιάζονται? Τόσα πολλά χρόνια πέρασαν από τότε που τέλειωσαν το σχολείο και τόσα πολλά άλλαξαν? Στην Ελλάδα ζούμε.

O Σχολικός εκφοβισμός, σε παρόμοιο Θέμα στη κατηγορία, γίνεται από την δασκάλα και ο κώδικας σιωπής , σε παρόμοιο Θέμα στη κατηγορία, γίνεται ,όχι μέσα στην τάξη ,αλλά έξω από αυτή. Οι γονείς έχουμε κώδικά σιωπής. Καλά είμαστε σοβαροί. Υπάρχει γονείς που φοβάται να μιλήσει μήπως κατεβάσει βαθμό η δασκάλα στο παιδί του. Ας κατεβάσει και αυτός το βαθμό στη δασκάλα. Υπάρχει γονείς που φοβάται μήπως η δασκάλα αφήσει το παιδί του στην ίδια τάξη και για αυτό δεν επισημαίνει τα λάθη της? Σίγουρα υπάρχουν γονείς που λόγω φόρτου εργασίας αυτά τα θεωρούν λεπτομέρειες. Αυτούς τους καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτοί που έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν με το παιδί τους, να του μάθουν πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και νέα ελληνικά και αρχαία και όλα τα μαθήματα.

Υπάρχουν και οι γονείς που αντικειμενικά αυτό δεν μπορούν να το κάνουν. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν αντιδρούν συμφωνούν με το σύστημα.

Γνωρίζω όμως γονείς που στο ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι πιο απαιτητικοί.

Και κάθε τόσο απαιτούν. Γιατί εκεί απαιτούν και στο δημόσιο σωπαίνουν.

Σκέφτομαι κάποια στιγμή που θα ασχοληθεί ο Τριανταφυλόπουλος ή ο Ευαγγελάτος με το θέμα των σχολείων σε βάθος. Να ξέρετε θα κλείσει το Σύνταγμα με αυτά που θα ακούσουμε. Για δασκάλους που στο 2009 βρίζουν , ακόμα και χτυπούν τα παιδιά.

Για καθηγητές Γυμνασίων που μειώνουν τους μαθητές ακόμη παρενοχλούν σεξουαλικά τις μαθήτριες. Αλλά και πάλι στο τέλος τίποτα.

Το διαδύκτιο έχει τεράστια δύναμη. Ας το εκμεταλλευτούμε. Οι διαχειριστές του site θα μπορούσαν να ανοίξουν μια κατηγορία με το όνομα «Καταγγελίες».

Δεν γνωρίζω από νόμους αλλά πιστεύω ότι σε καμία δεν πρέπει να αναφέρεται κάποιο όνομα. Κάθε εβδομάδα αυτές να σταχυολογούνται, ακόμη και η πιο μικρή , να περνούν και σε άλλα site , εφημερίδες ακόμα και στο υπουργείο. Να βγει προς τα έξω το πρόβλημα.

Ειλικρινά αυτό που πιστεύω είναι ότι από το εκπαιδευτικό σύστημα λείπει η φωνή ενός μόνο γονέα. Ας φωνάξει επιτέλους ,τι περιμένει!

 

Αγαπητέ μπαμπά,

 

Μπορείς αν θέλεις, να μπεις στον "ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ,

 

ΣΤΟ http://www.0-18.gr , ή στα τηλέφωνα 800.11.32000 ή 210 7289703 ,

 

ή να στείλεις επιστολη

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΜΕΞΗ 5 ( ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ )

ΤΚ 11528

 

Μπορείς να στείλεις μέσω e-mail επιστολή , ερώτησης ή αναφορας και να τους λες τι ακριβώς ζητάς.

Νομίζω ότι μπορούν να σε κατατοπίσουν ασφαλέστερα σε Νομικά θέματα.

 

Τώρα, όσον αφορά " ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ " των Δασκάλων, νομίζω ότι αυτό και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αλλά και επιβάλλονται ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

Κάνοντας την αναφορά σου στον/στην Διευθυντή του Σχολείου, κάνε ταυτόχρονη κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωτο/Δευτεροβάθμιας αλλά και κοινοποίηση στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.

Αυτοί θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σου απαντήσουν για τις ενέργειές τους.

 

Ενημερωτικά υπάρχουν άνθρωποι στο Υπουργείο που ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΘΥΜΑ!!

Link to comment
Share on other sites

Belfaccino συγχαρητήρια για τους γονείς σου . Απ΄ ότι καταλαβαίνω είχες καλά παραδείγματα. Εγώ να δω τι παράδειγμα θα δώσω στα παιδιά μου.

Κρίτων σε χαιρετώ και ευχαριστώ που απάντησες στο μήνυμα μου. Αποφάσισα να ακολουθήσω την συμβουλή σου και να γράψω ένα μήνυμα στον συνήγορο του παιδιού.

Μπήκα στην σελίδα http://www.0-18.gr/gia-paidia κάπου λέει «εδώ μπορείς να βρείς τα τηλέφωνά μας , πατάω και μου βγάζει

Ζητάμε συγνώμη, αλλά αυτή η σελίδα δέν υπάρχει...

Πάω πιο κάτω μου λέει αν θέλεις να κάνεις αναφορά πάτα εδώ, πατάω και μου βγάζει

Ζητάμε συγνώμη, αλλά αυτή η σελίδα δέν υπάρχει...

Πάω πιο κάτω βρίσκω το e-mail [email protected] και στέλνω το παρακάτω :

«Θέμα:Ψυχολογική βία απο δάσκαλο

 

Προς το συνήγορο του παιδιού

 

Είμαι πατέρας ενός αγοριού το οποίο πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο. Κατά καιρούς το παιδί μας αναφέρει αντιπαιδαγωγικούς μεθόδους που εφαρμόζει η δασκάλα.

Όπως ,φωνάζει δυνατά σε όλη την τάξη για εκφοβισμό, μερικές φορές τους τραβάει τα μαλλιά , σαν τιμωρία αν κάποιο παιδί ατακτεί του απαγορεύει το διάλειμμα.

Οι ερωτήσεις μου είναι η εξής:

Υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να απαγορεύει στην δασκάλα να φέρεται έτσι.

Και πως αποδεικνύεται ότι η δασκάλα φέρεται έτσι? Θα καλέσουν το παιδί μου για μάρτυρα σε κάποια επιτροπή? Πολλοί γονείς φοβούνται ότι μια τέτοια ενέργεια θα έχει επιπτώσεις στο παιδί τους. Θα στοχοποιηθεί από την δασκάλα αλλά και από τους συμμαθητές του. Μπορεί η νομοθεσία να αναφέρει ότι η δάσκαλοι πρέπει να φέρονται με κατανόηση , να συζητούν με τον σχολικό σύμβουλο για τυχόν προβλήματα, αλλά αν δεν το πράξουν αυτό τι γίνεται.

Με απλά λόγια τι είναι αυτό που μπορεί να φοβάται ο δάσκαλος ώστε να μην φερθεί αντιπαιδαγωγικά, εκτός από τα προσωπικά του κίνητρα. Ευχαριστώ.»

 

 

Σε αναμονή απάντησης

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Αγαπητέ μπαμπά,

 

Καλώς ήρθες.

Όταν λάβεις απάντηση, σε παρακαλώ ενημέρωσέ μας.

Η δασκάλα του παιδιού μου βρίζει μέσα στην τάξη. Θεωρεί ότι η τάξη είναι δύσκολη και ότι τα παιδιά είναι πονηρά και ότι δεν υπάρχει περιθώριο να αλλάξουν. Φταίει λέει η μέση νεοελληνική οικογένεια (ναι, είναι η δασκάλα στην οποία αναφέρθηκε η Belfaccino).

 

Δεν βρίζει το δικό μου παιδί. Αλλά όποιο και να βρίζει, τα παιδιά δεν φοιτούν σε σωστό περιβάλλον.

 

Στις επόμενες μέρες σκοπεύουμε να πάμε με μερικούς γονείς να δούμε την διευθύντρια. Το έχουμε καθυστερήσει πολύ, το ξέρω. Αλλά σκοπεύουμε να το κάνουμε. Ίσως για μας φέτος να είναι ήδη αργά. Είναι άλλωστε ήδη Μάρτιος. Αλλά επειδή κάθε χρόνο λέει ότι θα πάρει σύνταξη η κυρία αυτή και δεν το κάνει, αν μη τι άλλο οφείλουμε να κάνουμε κάτι, αν τυχόν παραμείνει, να γνωρίζουν οι επόμενοι γονείς ποια είναι και να υπάρχει και κάποια καταγγελία.

 

Ήταν πολύ απογοητευτικό όταν ανακαλύψαμε ότι έκανε τα ίδια σε τουλάχιστον 3 περασμένες χρονιές και κανείς δεν έκανε τίποτα.

 

Ξεκινάμε λοιπόν από την διευθύντρια και προχωράμε αναλόγως.

 

Καλή τύχη και στις δικές σου προσπάθειες...

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι σύμφωνα με το υπουργείο η ιεραρχία (για καταγγελίες) είναι η εξής:

 

Προιστάμενος Γραφείου Παιδείας

Διεύθυνση εκπαίδευσης

Περιφέρεια (στην οποία ανήκει το σχολείο)

Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

Link to comment
Share on other sites

Τουλαχιστον στο χωρο της ειδικης αγωγης εχουμε ενα κινημα γονεων για τα δικαιωματα των παιδιων. Οποιος ενδιαφερεται μπορει να ριξει μια ματια στο περιοδικο ΠΑΙΔΙ-ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

http://www.disabled.gr/lib/images/16278a.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 5 χρόνια μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ..?? ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ...??? ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.?? ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 135.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ..?? ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ...??? ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.?? ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 135.

 

Για πόση ώρα δλδ? Τί εννοεί ο ποιητής?

Στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορείς να απευθυνθείς.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ..?? ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ...??? ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.?? ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 135.

Είσαι σίγουρη/σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος που κλειδωθηκαν;

Μήπως αυτό που έριξαν έβλαψε όλη την αποχέτευση; Μήπως βουλωσαν;

 

Πρόταση μου, ως γονέας πήγαινε να ρωτήσεις τι συμβαίνει ήρεμα και ως ωραία. Δες τι θα σου πει ο διευθυντής και μετά ως σύλλογος γονέων ή ως μεμονωμένοι γονείς βλέπετε και κάνετε.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ..?? ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ...??? ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ.?? ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 135.

 

To ''ΘΑ κλειδώσει τις τουαλέτες'' δε σου επιτρέπει να εκτοξεύεις κατηγορίες.Εαν το κάνει,κλειδώσει δηλαδή ΟΛΕΣ τις τουαλέτες για παραπάνω από 1-2 διαλείμματα,πράγμα το οποίο θεωρώ αδύνατο να συμβεί διότι πρέπει να ξέρεις ότι οι διευθυντές έχουν άριστη γνώση των νόμων και κανονισμών του σχολείου,τότε να σκεφτείς πως θα τον κατηγορήσεις κι όχι επειδή τα προειδοποίησε πως αν το ξανακάνουν θα τις κλειδώσει!Ελεος πια με τα κακομαθημένα!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι κακομαθημένα; Απο αυτά που λέει δεν ξέρουμε τι έγινε, μπορεί να μην φταίνε τα παιδιά να έγινε καποιο λάθος.

Τώρα αν είναι παιδαγωγική η συγκεκριμένη απειλή ή όχι, αν πραγματικά έτσι έγινε, εγώ διαφωνώ. Δεν βλέπω τον λόγο να φοβερίζονται 100 παιδιά για κάτι που εκαναν 2-3.

Πες στο παιδακι σου να μην φοβάται και ότι δεν θα τους αφήσουν χωρίς τουαλέτα.

Link to comment
Share on other sites

To ''ΘΑ κλειδώσει τις τουαλέτες'' δε σου επιτρέπει να εκτοξεύεις κατηγορίες.Εαν το κάνει,κλειδώσει δηλαδή ΟΛΕΣ τις τουαλέτες για παραπάνω από 1-2 διαλείμματα,πράγμα το οποίο θεωρώ αδύνατο να συμβεί διότι πρέπει να ξέρεις ότι οι διευθυντές έχουν άριστη γνώση των νόμων και κανονισμών του σχολείου,τότε να σκεφτείς πως θα τον κατηγορήσεις κι όχι επειδή τα προειδοποίησε πως αν το ξανακάνουν θα τις κλειδώσει!Ελεος πια με τα κακομαθημένα!

EIΧΕ ΒΟΥΛΩΣΕΙ 1 ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 135, ΤΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΘΑΣΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ....????? Κ ΕΞΑΛΟΥ ΑΠΌΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ....ΩΡΑΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...