Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ: παιδιά χάθηκαν και βρέθηκαν

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι,

Ειλικρινά προσπαθώ να τηρώ μια δίκαιη στάση απέναντι στο σχολικό σύστημα λόγω των πολλών ελλείψεων... αλλά κάποια γεγονότα με σόκάρουν.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό που έγινε εχθές στο σχολείο μας.

Εχθες το σχολείο θα πήγαινε τα παιδία όλων των τάξεων στην Εκκλησία.

Ο γιος μου ήταν άρρωστος και έμεινε σπίτι.

Το σπίτι μας είναι ένα στενό μπροστά από το σχολείο.

Στις 8:15πμ, είδα τα παιδάκια του δημοτικού να κατεβαίνουν το δρόμο... χάος... αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και δεν το σχολίασα καθόλου. Τι να πρωτοκάνουν και οι δάσκαλοι... ένας δάσκαλος για κάθε τάξη.

Η εκκλησία της περιοχής είναι πολύ μικρή... άντε να χωράνε 60-70 άτομα ... βρίσκεται περίπου 200 μέτρα από το σχολείο (και το σπίτι μας).

Όσοι έχουν διαβάσει ένα άλλο θέμα συζήτησης που έχω ανοίξει, θα γνωρίζουν ότι η δασκάλα της τάξης μας αργεί επί μονίμου βάσεως τα πρωινά... φθάνει στην πύλη του σχολείου γύρω στις 8:25 με την ανοχή της διευθύντριας.

Την ημέρα του Εκκλησιασμού, η δασκάλα είχε αργήσει να έρθει.

Στην Εκκλησία πήγαν την ίδια ώρα και παιδιά από τα άλλα γειτονικά σχολεία.

Σήμερα έμαθα ότι χάθηκαν (προσωρινά) 2 παιδιά της τάξης (Α' δημοτικού).

Ο ένας είναι κολλητός φίλος του γιου μου. Για κάποιο λόγο βγήκαν στο προαύλιο της εκκλησίας.

Δεν τους είχε πάρει χαμπάρι κανείς ότι ήταν έξω. Φυσικό είναι... τόσα παιδιά από 2-3 σχολεία μέσα στη μικρή εκκλησία... πώς να καταλάβεις ότι λείπουν δύο παιδιά? Από την άλλη... πώς πέρασαν την είσοδο της εκκλησίας.

Κάποια στιγμή, προφανώς έγινε καταμέτρηση και συνειδητοποιεί η δασκάλα ότι λείπουν, όχι 2 παιδιά, αλλά 3! Νόμιζε ότι έλειπε και ο γιος μου, αφού είναι κολλητός φίλος του άλλου. Προφανώς, εφόσον άργησε να έρθει το πρωί, δεν είχε κάνει καταμέτρηση των παιδιών πριν ξεκινήσουν από το σχολείο να πάνε πεζοί προς την εκκλησία.

Η δασκάλα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα παιδιά. Εννοείται ότι είχε στρεσαριστεί αρκετά. Δεν τα είδε ούτε στο προαύλιο. Δεν τα έβρισκε πουθενά. Οι δάσκαλοι της άλλης τάξης αποφασίζουν να αναχωρήσουν και αφήνουν τη δασκάλα με τα παιδιά της τάξης της στην εκκλησία. Πώς να ψάξει μόνη της η δασκάλα τα δύο χαμένα παιδιά ενώ πρέπει να έχει το νου της και στα υπόλοιπα?

Τελικά, σκέφεται η δασκάλα μήπως τα 3 (στην ουσία 2) χαμένα παιδάκια έχουν γυρίσει στο σχολείο μαζί με τις άλλες τάξεις και αποφασίζει να επιστρέψει στο σχολείο. Μιλάμε για εκκλησία σε πολυσύχναστο δρόμο (ουσιαστιτκά λεωφόρο).

Φεύγει η δασκάλα με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι τα παιδιά είναι ακόμα χαμένα κάπου στην Εκκλησία ανάμεσα στα πολλά άλλα παιδιά των άλλων σχολείων.

Γυρνάει στο σχολείο και ανακαλύπτει ότι δεν είναι ούτε εκεί τα παιδιά.

Τι έγιναν τα παιδιά? Να σας πω. Αφού έψαχναν κι αυτά, μέσα στη σύγχυση να βρουνε την τάξη τους, έμειναν πίσω.

Δύο κοριτσάκια μιας τάξης της 6ης δημοτικού, στην Εκκλησία, πρόσεξαν τα δύο μικρά και τους φάνηκε περίεργο που στέκονταν μόνα τους στο προαύλιο. Χρησιμοποίησαν την κοινή λογική τους (ναι... να είναι καλά αυτά τα κορίτσια!) και ρώτησαν τα παιδάκια πού ήταν η τάξη τους. Τα παιδάκια τα είχαν χαμένα και είπαν σε ποια τάξη είναι και ότι δεν έβρισκαν τη δασκάλα τους. Τότε αυτά τα θαυμάσια κορίτσια τα πήραν από το χεράκι και διασχίσαν τα 200 μέτρακαι τα πήγαν στο σχολείο.

Τα παιδιά βρέθηκαν από 2 κορίτσια της 6ης δημοτικού.

Στο μεταξύ, στο σχολείο, ακόμα έψαχναν 3 παιδιά. Δηλαδή, έψαχναν και το γιο μου.

Φαντάζομαι ότι η δασκάλα θα ένιωσε απίστευτη ανακούφιση όταν βρέθηκαν (μόνα τους σχεδόν) τα παιδιά!

Συνειδητοποίησε η δασκάλα ότι δεν έλειπε τελικά ο γιος μου, όταν έμαθε ότι δεν ήταν ποτέ μαζί τους και όταν παρουσιάστηκε η μαμά μου στο σχολείο στις 12:25 για να ρωτήσει τι είχαν να διαβάσουν για την επόμενη μέρα.

Οι γονείς δεν ενημερώθηκαν ποτέ, ούτε από τη δασκάλα, ούτε από τη διευθύντρια για το γεγονός. Ενημερώθηκαν το απόγευμα από τα ίδια τους τα παιδιά.

Την ιστορία αυτή, μου τη διηγήθηκε η μαμά του ενός παιδιού.

Δεν σχολιάζω. Αναφέρω γεγονότα. Δεν θέλω να φανώ ότι επιτίθεμαι στους εκπαιδευτικούς, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και δύσκολες συνθήκες. Από την άλλη, όμως... λέω ευτυχώς που αρρώστησε ο γιος μου (ναι, διεστραμμένη σκέψη) γιατί αν είχε πάει κι εκείνος και, επειδή το ένα παιδί που χάθηκε, είναι κολλητός του φίλος, σίγουρα θα ήταν κι αυτός μαζί χαμένος.

Ερωτώ, όμως: δεν έπρεπε να ενημερωθούν οι γονείς από το προσωπικό του σχολείου πριν το μάθουν από τα ίδια τους τα παιδιά?

Αυτά, φίλοι μου.

Διαφημίσεις

Μπορεί να φανεί αφελές αλλά τηλ του σπιτιού και κινητό του κηδεμόνα δεν έχουνε για το κάθε παιδάκι?

Απίστευτο σχολείο χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν :roll:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Απιστευτα πραγματα!!!!!νομιζω πως οι δασκαλοι εχουν την ευθυνη του ελεγχου της ταξης τους,μεγαλη ευθυνη συμφωνω αλλα αν δεν μπορουν να την εχουν να μην βγαζουν τα παιδια εκτος σχολειου!!!!θα τρελλαθουμε πια....οι γονεις που χαθηκαν τα παιδια τους δεν εκαναν τιποτα??δεν ζητησαν εξηγησεις???

Και αν αυτά τα καλά κοριτσάκια ήταν δυο μεγάλα κακά αγοράκια και δεν τα επεστρεφαν στο σχολείο αλλά κάπου αλλού;; Αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού δεν θα έπρεπε κατά τη γνωμη μου, να πάνε κάν για εκκλησιασμό μια που δεν μπορούν να ελέγξουν τόσα παιδιά εκτός σχολείου. Δηλαδή πώς βασίζονται;;;;

n3kPp3.png

zewgp3.png

Δεν φταίει η έλλειψη προσωπικού, μάλλον η έλλειψη κοινής λογικής!

Η κοινη λογική δεν λέει οτι πριν φυγουν οι μαθητες απο το σχολείο, ο δάσκαλος παιρνει παρουσιες - και άρα ξέρει πόσα και ποια παιδια έχει μαζί του? Και αν η δασκαλα έχει αργήσει, καποιος άλλος δεν πρέπει να φροντίσει να παρει παρουσίες? Πώς αναλαμβανουν την ευθυνη να φυγουν απο το σχολείο χωρίς να ξερουν πόσα παιδια συνοδεύουν?

Επειτα, είναι αναμενόμενο οτι κάποια παιδια θα βαρεθουν μέσα στην εκκλησία, ή δεν θα θέλουν να κοινωνήσουν -όπως τα συγκεκριμένα- αρα θα βγουν έξω. Η κοινη λογική δε λεει οτι ένας δάσκαλος είναι στην πόρτα της εκκλησίας και ελέγχει, και θα δει τα παιδια που βγαινουν στο προαύλιο?

Και τελικα, έγινε ό,τι έγινε - δεν θα ήταν λογικό να ενημερωσει το σχολείο τους γονείς των παιδιών? Στο κατω κατω, προς όφελος του σχολείου θα ήταν, γιατι θα προλάβαιναν να εξηγήσουν οι ίδιοι τι έγινε, πριν αρχίσουν τα διαδίδονται και να διογκωνονται τα γεγονότα απο στομα σε στόμα.

Δεν το έκαναν όμως γιατι η δασκάλα είχε σοκαριστει (!!!) και δεν μπορουσε να το πει στους γονεις των μικρων. Ωραία δικαιολογία!!! Και, έστω, η δασκάλα δεν μπορεσε να το πει. Η διευθύντρια τι έκανε??

Και αναρωτιέμαι, τελικα σε τι ανθρωπους αναθέτουμε τη φροντίδα των παιδιών μας...

Δεν έχουν τη στοιχειωδη λογική για να σκεφτουν καποια εντελώς προφανη πράγματα, και δεν έχουν την ψυχραιμια και την ικανότητα να χειριστουν τα δύσκολα και αυτα για τα οποια, στο κατω κατω, είναι (?)εκπαιδευμένοι...

Διαφημίσεις

Φοβάμε ειλικρινά σας το λέω!!! Φοβάμε κάθε μέρα για την κακιά στιγμη που παραμονεύει παντού και σε κάθε χτύπημα του τηλεφώνου αγωνιώ μήπως ακούσω κάτι κακό ... όπως άνοιξε την πόρτα του σχολείο εμείς δεν τον πήραμε έιδηση και το έσκασε... τον χάσαμε....και χίλια δύο!!!

Ανευθηνότητα παντού ο καθένας στην κοσμάρα του με τα δικά του ατομικά προβλήματα και εμείς τους εμπιστευόμαστε ότι πολυτιμότερο έχουμε και το κάνουμε όχι γιατί τους εμπιστευόμαστε αλλά γιατί πρέπει κάπου να πάει σχολείο ! και καλά να μιλάει να πει αυτό που βλέπει αυτά που ακούει αυτά που νοιώθει να ζητήσει βοήθεια αλλά αν δεν μπορεί να τα πει τι γίνεται;

Με που τον έγραψα σε σχολείο η πρώτη μου κίνηση ήταν να του βάλω ταυτότητα με όλα τα στοιχεία μας στο χέρι ... σαν σκύλος κυκλοφορεί αλλά είναι το έλάχιστο που σκέφτηκα . Μου λένε του χρόνου να παέι σε κανονικό δημόσιο νήπιο σε τμήμα ένταξης μαζί με τα άλλα φυσιολογικά παιδιά που πάνε εκδρομές , κάνουν διάλλειμα στο προαύλιο , μαζί με μία δασκάλα με άλλα 23 παιδιά , πάνε και για εκκλησιασμό και ... τρέμω , φοβάμε , μα μου λένε να το ρισκάρω... :shock:

Ρισκάρεις τη ασφάλεια του παιδιού σου;;; :shock:

Βρε Δημητρουλα λυπαμαι αλλα το σχολειο που πηγαινεις το παιδι εχει προβλημα. Εχουν την υποχρεωση να προσεχουν τα παιδια μας.

Συζητησε και με τις αλλες μητερες και απευθυνθειτε καπου γιατι αν δεν μιλησετε μπορει να ξαναγινει και οχι μονο στην εκκλησια αλλα και στο μουσειο και στο θεατρο και οπου αλλου τα πανε.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Διαφημίσεις

Τι να πω; Το σχολείο οφείλει να έχει τηλέφωνα γονιών και σπιτιού, και είναι απλή λογική ότι η τάξη δεν φεύγει αν λείπουν παιδιά, αλλά η δασκάλα τα ψάχνει, τα βρίσκει και μετά όλοι μαζί γυρίζουν σχολείο. Επιπλέον η δασκάλα οφείλει να έχει όλα τα παιδιά μαζί.

Επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

Και η δασκαλα φυσικα που αργει καθημερινα και φυσικα ειναι τελειως ανευθυνη! Θα επρεπε να ενημερωσει τους γονεις τουλαχιστον.

Ναι, παρόλο που έχουν τα τηλέφωνα και τα έχουμε γραμμένα και στα σχολικά τους βιβλία για ευκολία αναζήτησης, δεν τόλμησαν να ενημερώσουν τους γονείς. Πολύ ανησυχιτικό.

Ουσιαστικά, δεν πρόκειται να στείλω τον γιο μου εκδρομή με την παρούσα δασκάλα. Φαίνεται άπειρη σε αυτά τα θέματα. Δεν την κρίνω στο θέμα της διδασκαλίας, αλλά στο θέμα διαχείρισης της ασφάλειας των παιδιών. Είμαι σίγουρη ότι δεν της πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι έπρεπε να κάνει καταμέτρηση (αν και το θεωρώ θέμα κοινής λογικής... δηλ....πώς ξεκινάς το πρωί από το σπίτι σου αργοπορημένη, γνωρίζοντας ότι θα μεταφέρεις 16 παιδιά με τα πόδια στην εκκλησία σε πολυσύχναστο δρόμο? Δεν ανησυχείς πώς θα τα καταφέρεις? Δεν σε τρώει ένα άγχος να φτάσεις νωρίς για να οργανώσεις την κατάσταση?)

Αν ερχόταν στην ώρα της, θα είχε και την ηρεμία και το χρόνο να κάνει τη βασική καταμέτρηση των παιδιών. Νομίζω ότι τώρα το κατάλαβε... εις βάρος των παιδιών φυσικά που είχαν κατατρομάξει και ένιωσαν ότι αυτά έφεραν το βάρος της ευθύνης αυτού που έγινε. Αν και όχι ιδιαίτερα θρήσκα, τώρα κάνω το σταυρό μου που δεν έπαθαν τίποτα τα παιδιά την ώρα που έμειναν χωρίς επιτήρηση και μόνα τους, τρομαγμένα όπως ήταν. Το ένα παιδάκι επέμενε να γυρίσει σπίτι μόνος του να βρει τη μητέρα του και δεν το άφηνε το άλλο εξάχρονο. Ευτυχώς που παρουσιάστηκαν αυτά τα δύο κορίτσια... να είναι καλά!

Την Τετάρτη θα πάμε για τον έλεγχο, οπότε εκεί θα βρούμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε οι γονείς και να συζητήσουμε με τη δασκάλα και το θέμα της αργοπορίας και το περιστατικό που έγινε.

Και κάτι άλλο μου κάνει εντύπωση. Αν αρρωστήσει το παιδί σου, δεν είσαι υποχρεωμένος να ενημερώσεις το σχολείο για την απουσία του? Γιατί βλέπω ότι, ενώ δεν ενημέρωσα το σχολείο ότι θα απουσίαζε, ούτε καν αναρωτήθηκαν αν παρουσιάστηκε στην τάξη του... δεν πήραν χαμπάρι καθόλου την απουσία του και έτσι νομισαν ότι είχε χαθεί κι εκείνος στην Εκκλησία.

Δεν θα έπρεπε να υποχρεώσουν το γονιό να ειδοποιήσει για την απουσία του παιδιού, ώστε αν δεν παρουσιαστεί στο σχολείο, να ειδοποιηθεί ο γονιός?

Αλλά, τι λεω. Εδώ χάθηκαν δύο παιδιά και δεν είχαν την αξιοπρέπεια να ενημερώσουν τους γονείς τους ούτε μετά το περιστατικό.

Συγνώμη,πρέπει να σας έχω κουράσει πολύ με τα προβλήματα μου.

Δήμητρα

Εγω παλι που θα κολαγα στο οτι δεν επιτρεπω να πατησει το ποδι του στην εκκλησια χωρις εμενα? Ειδικα με το εν λογω εκπαιδευτικο προσωπικο θα φρικαρα τελειως με τα νεα δεδομενα. Να μου το στριμωξει κανενας παπας να τρεχω μετα.

Μην παρεξηγηθω, πιστευω στον θεο πολυ.... απλα με τους παπαδες εχω ενα θεματακι. :?

Τα χωνω αγρια σημερα μαλλον . :?:lol:

Στο θεμα μας. Εννοειται πως επρεπε να ενημερωθουν οι γονεις, αλλα πως λες κατι τετοιο χωρις παρενεργειες? Προφανως αυτο φοβήθηκε και η δασκαλα και εκανε τον κινεζο. Σου λεει μπορει και να περασει στο ντουκου.

Το ποσα μπορουσαν να συμβουν οσο ψαχνοντουσαν τα παιδια δεν θελω καν να το σκεφτομαι. Ευτυχως ολα πηγαν καλα και ισως μετα τον πανικο που ενοιωσε εκεινη την στιγμη η δασκαλα (η οποια πρεπει ακομα να τρεμει) γινει πιο υπευθυνη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

elenik, πολυ φοβάμαι ότι δεν θα έχεις και πολλές επιλογές όταν παει το παιδι σου σχολειο: ο εκκλησιασμός είναι υποχρεωτικός!

Δεν επιλέγεις εσυ αν θα παει το παιδι στην εκκλησία (όπως κανεις πχ. με τις εκδρομές και τα θέατρα, όπου το σχολειο σου στελνει χαρτι για να υπογραψεις και να δωσεις την εγκριση σου), το σχολειο απλα σε ενημερωνει ποτε θα γινει ο εκκλησιασμος και ειναι δεδομενο οτι το παιδι θα παει (και ισως και οτι θα κοινωνησει - αυτο το μαθαινεις εκ των υστερων, όταν το πιτσιρικι επιστρεψει σπιτι)!!!

Διαφημίσεις

Μία ερώτηση τι γίνεται αν το παιδί είναι αλλόθρησκο ή κι εγώ δεν ξέρω τι?

το παίρνουν μαζί τους ?το αφήνουν στο σχολείο μόνο του?

Απαράδεκτοι για ακόμη μία φορά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πηγαίνουν τα παιδιά στην εκκλησία δεν έχω τίποτα απολύτως με τα θεία αλλά δεν δέχομαι το σχολείο να εντάζει τα παιδιά σε καμμία ομάδα είτε είναι θρησκευτική είτε οτιδήποτε άλλο χωρίς την άδεια μου :evil::evil:

Δόξα το Θεό και γονείς έχει και παπουδογιαγιάδες για να το πάνε στην εκκλησία ή για να κοινωνήσει...............

Το όλο ζήτημα το θεωρώ απαράδεκτο και πρέπει να γίνει καταγγελία για το γεγονός ότι χάθηκαν παιδάκια το ζήτημα δεν είναι ότι βρέθηκαν οπότε τέλος καλό όλα καλά :evil::evil::evil:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

μην ξεχνάτε ότι το υπουργείο είναι εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων.εξ ου και ο εκκλησιασμός. εάν ένα παιδί είναι αλλόθρησκο το δηλώνουν οι γονείς στο διευθυντή και απέχει νομίζω.επίσης εάν ο εκκλησιασμός είναι προγραμματισμένος ανακοινώνεται από την προηγούμενη μέρα ώστε τα παιδιά που θα κοινωνήσουν να το ξέρουν και να προετοιμαστούν.τονίζεται δε ότι αν κάποιο παιδι δεν είναι βαφτισμένο να μην κοινωνεί. αυτά έχω δει να γίνονται στα σχολεία μέχρι στιγμής,τί να πω;!

ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός, βάσει της Εγκυκλίου Γ2/ 61723-13/6/2002 του Υπουργείου Παιδείας.

Μπορούν οι γονείς να στείλουν υπεύθυνη δήλωση στη διεύθυνση του σχολείου και να γράψουν ότι, βάσει του ως άνω αναφερομένου εγκυκλίου, επιθυμούν να απαλλαγεί άμεσα το παιδί τους από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των θρησκευτικών, καθώς και από τις σχολικές προσευχές και τον εκκλησιασμό.

Φαντάζομαι, όμως, ότι κατά τις ώρες εκείνες του εκκλησιασμού, θα πρέπει το παιδί να απέχει από το σχολείο καθώς δεν θα υπάρχει καμία επιτήρηση. Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί με τη διεύθυνση του σχολείου.

Δήμητρα

Χμ... ενδιαφερον, ειχα μεινει με την εντυπωση οτι ειναι υποχρεωτικο...

Και, για να γκρινιάξω παλι λιγο, γιατι δεν μας ενημερωνει το σχολειο γι'αυτο μας το δικαιωμα στην αρχη της χρονιας????

Εγω προσωπικα δεν επιθυμω το παιδι μου να πηγαινει στην εκκλησια και οταν με το καλο θα παει ο Χαρούλης στο σχολειο θα το κανω σαφες στη δασκαλα του.

Οι "εκδρομες" στην εκκλησια δεν μου αρεσουν καθόλου και απο παιδακι ακομα ημουν αρνητικη στο να ακολουθησω.. Θεωρω την εκκλησια ενα μερος ιερο , οπου ακομα και το μικρο παιδι οταν πηγαινει πρεπει να ξερει γιατι πηγαινει, και οχι να το θεωρει σαν την εκδρομη στο παρκο.

Όσον αφορα το οτι χαθηκαν 2 παιδια απαραδεκτο απλα... εμεις για να βγουμε στον κηπο μετραμε ποσα παιδια εχουμε, μην τυχον μηνει κανενα μεσα και ψαχνομαστε

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οκ... όσον αφορα την εκκλησια, θα ξεφυγω λίγο από το θέμα... Γενικα πιστευω εις εναν Θεο... όμως εχω κάκιστη σχέση με την εκκλησια και τους παππάδες κλπ... Θεωρω ότι ο υποτιθεμενος οικος του Θεου εχει γινει καθαρό πολυκατάστημα... αφού χρεώνουν από το κεράκι μέχρι και το μυστήριο με κόκκινο ή λευκό χαλί, με φώτα ή σκοτάδι κλπ κλπ κλπ ...

Γενικά δεν ξέρω πως θα καταφέρω το παιδι μου να εχει παρόμοια άποψη αφού πολύ σπάνια το πάμε στην εκκλησία (εϊ... ΤΑ παιδιά μου... ξεχάστηκα... :oops: ) αλλά θα ήθελα να πιστεύει...

όσον αφορά το σχολείο τωρα, συμφωνω ότι δεν θα ήθελα να το βλέπουν σαν εκδρομούλα και χαβαλέ κλπ, από την άλλη προβληματίζομαι γιατί αν δεν πηγαίνει το παιδι, θα μπει απο το σχολείο, τις δασκάλες και ισως από τα παιδακια και τους γονεις, ταμπελακι στα παιδια μου και στην οικογενεια... ???

Βεβαια εχω φριξει με το γεγονος οτι μπορει να πανε στο σχολειο γενικα τα παιδια και να χαθούν !!! Μα που ζουμε επιτελους ???

Κι εγώ για να ξεφύγω λίγο από το θέμα..όποτε πηγαίναμε με το σχολείο στην εκκλησία, γελούσαμε, μιλούσαμε και κάναμε ότι μπορούσαμε, αλλά πάντως δεν νοιώθαμε καμιά κατάνυξη σίγουρα. Άλλοι μασούσαν και τσίχλα και κάνανε και φούσκες να τραβήξουνε την προσοχή. Ποτέ δεν θυμάμαι να συγκεντρώθηκα.Με τους γονείς, ενοιωθα πάντα διαφορετικά γιατί δεν υπήρχαν όλοι εκείνοι οι συμμπαθητές τριγύρω σου, που είτε σε πείραζαν, είτε ήθελες εσύ να του πειράξεις, βλέποντας τους..

n3kPp3.png

zewgp3.png

Μία ερώτηση τι γίνεται αν το παιδί είναι αλλόθρησκο ή κι εγώ δεν ξέρω τι?

το παίρνουν μαζί τους ?το αφήνουν στο σχολείο μόνο του?

Οταν πηγαινα Δημοτικο , ειχα μια φιλη που ηταν ακόλουθος του Ιαχωβα (καπως αλλοιως πρεπει να γραφετε αλλα :lol::lol: ).

Τσπα. Μας περιμενε στο προαυλιο του σχολειο. Το ξερω πολυ καλα γιατι υπηρχαν φορες που της εκανα παρεα (δεν μου καθοταν καλα να την αφησω μονη της γιατι βαριοταν). Πιστευω οτι τωρα ειναι πιο επικινδυνα τα πραγματα και δεν θα κανουν κατι τετοιο (αν και τοτε στο συγκεκριμενο Δημοτικο ειχε συμβει καποιο συμβαν με καποιον "Δρακο"-ετσι τον λεγαμε ο οποιος εμπαινε στις τουαλετες του σχολειου )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 month later...

Και που λέτε...

σας είπα ότι ο γιος μου, που πηγαίνει ολοήμερο, σκέφτηκε μια μέρα ότι δεν έχει και βγήκε στο δρόμο με το σχόλασμα του πρωινού?

Τον είδε ένας άλλος γονιός (οικείος σε μας) τον ρώτησε πού ήταν οι γονείς του και ο γιος μου απάντησε ότι δεν είχε ολοήμερο και ότι μας περίμενε. Ο άνθρωπος είχε την καλοσύνη και περίμενε, περίμενε μαζί του, αλλά εμείς (που είμαστε στη δουλειά μας ανύποπτοι) δεν ερχόμαστε. Προσπάθησε να με βρει στο κινητό, αλλά ήμουν σε συνάντηση.

Περνάνε 2 ώρες, με βρίσκει και μου λέει ότι έχει πάρει τον Ιάσονα σπίτι του.

Φρικάρω, τηλεφωνώ στο σχολείο και ενημερώνω τη δ/ντρια ότι δεν είναι ο γιος μου στην τάξη του ολοημέρου και ρωτώ πώς έγινε και δεν το πήραν χαμπάρι. Πάντως δεν είχα καμία δικιά τους τηλεφωνική κλήση στο κινητό μου να με ειδοποιήσουν ότι απουσιάζει αδικαιολόγητα ο γιος μου.

Μου απαντά κι εκείνη, θορυβημένη, ότι θα το τακτοποιήσει... φαντάστηκα ότι θα ενημέρωνε τον δ/ντή του ολοημέρου...

Να προσθέσω ότι η εγκύκλιος κανονισμού λειτουργίας περί ασφαλειας προβλέπει ότι αν απουσιάζει αδικαιολόγητα ένα παιδί και δεν εντοπίζεται, άσχετα αν έχουν ειδοποιηθεί οι γονείς ή όχι, αν δεν βρεθεί, ειδοποιούνται οι αστυνομικές αρχές από τη δ/νση του σχολείου για να ξεκινήσει η αναζήτηση... (εντάξει...δεν θα ήθελα να είχε γίνει σαματάς... απλά αν μου τηλεφωνούσαν και δεν με έβρισκαν... δεν θα ανησυχούσαν για το πού ήταν τελικά το παιδί?)

Λέω στο γιο μου ότι δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να βγει από το σχολείο και ότι πάντα θα έχει ολοήμερο εκτός κι αν του το πω εγώ η ίδια και του λέω τους κινδύνους... Του λέω επίσης ότι οι μόνοι που θα τον παραλαμβάνουν από το σχολείο είμαι εγώ, ο πατέρας του και η γιαγιά του. Κανείς άλλος.

Την επόμενη μέρα το απόγευμα, συναντώ τον δ/ντή του ολοημέρου και ανακαλύπτω ότι δεν ενημερώθηκε καθόλου για το περιστατικό.

Και τότε γράφω μια ευγενέστατη επιστολή στη δ/ντρια του πρωινού και στη δ/ντρια του ολοημέρου, ζητώντας εν ολίγοις να με ειδοποιούν όταν απουσιάζει ο γιος μου αδικαιολόγητα χωρίς να τους έχω προσκομίσει έγκαιρα η ίδια με έγγραφη ενημέρωση την ίδια μέρα και τους παρακαλώ να φροντίζουν να μην παραδίδουν το παιδί μου σε κανέναν εκτός από τα ονόματα που έχω δηλώσει στο έντυπο που εκείνοι μου έδωσαν να συμπληρώσω στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Στη συνέχεια, λαμβάνω τηλεφωνική κλήση από τη δ/ντρια, η οποία λέει ότι συνεδρίασε το συμβούλιο δασκάλων για το θέμα αυτό και, λυπούνται πολύ, ήταν απλά μια "κακή συγκυρία" και ότι δεν έχει ξανατύχει... χμμμ... αυτό μου το είπε, αφού προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν κατάλαβα καλά το πώς έγινε και τι έγινε ακριβώς.... εγώ τελικά της απάντησα ότι αυτό που κατάλαβα καλά ήταν ότι ο γιος μου έλειπε αδικαιολόγητα από την τάξη και κανένας αρμόδιος του σχολείου δεν με ειδοποίησε καθόλου.

Η συζήτηση ήταν κοσμιότατη... αλλά απογοητευτική.

Μετά από αυτό, πήγε μια μέρα ο σύζυγός μου για πρώτη φορά να παραλάβει το παιδί. Το προσωπικό του σχολείου ποτέ δεν τον είχε δει μέχρι τότε και, επομένως, δεν τον γνώριζαν. Παίρνει ανεχνόχλητα το παιδί και φεύγει. Και καθώς απομακρύνεται το αυτοκίνητο με το παιδί μέσα, γυρνά η δασκάλα που ήταν στην πόρτα σε μια μητέρα ενός συμμαθητή του παιδιού μου και ρωτά "ποιος ήταν αυτός... ο πατέρας?"... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ.

Τώρα έμαθα ότι μια δασκάλα της Β' δημοτικού θύμωσε που ο γιος μου με δύο άλλα παιδιά έπαιζαν νεροπόλεμο (εντάξει, ήταν άτακτα) και τους πήρε τα μεταλλικά παγουρίνια και τα κοπάναγε με μανία στο τσιμέντο όπου είναι οι βρύσες....φυσικά έσπασαν και τα παγουρίνια... μόνο που δεν με απασχολούν τα παγουρίνια...

Εχουμε και το θέμα με το χαρτί υγείας που δεν υπάρχει καθόλου στις τουαλέτες (αν είδατε το άλλο μήνυμα που έγραψα)....

Τι να πρωτοθίξω? Συμπεριφορά? Αδιαφορία? Ελλειψη στοιχειωδών αναγκών υγιεινής και ασφάλειας? Φυσικά προέχει η ασφάλεια, η υγιεινή, αλλά και η τρομοκρατική συμπερίφορά είναι επίσης θέμα...

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ!... αλλά δεν τα παρατάω...