Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΩΣ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ??

evdokia86

Recommended Posts

Γειά σας κοριτσια,σε λιγο καιρο θα γεννησω το πρωτο μου μωρακι και δεν ξερω την τυφλα μου!!πως βαζουμε τα νεογεννητα να κοιμηθουν?βασικα η απορια μου ειναι για το κεφαλακι!εχω ακουσει οτι αμα ειναι στο πλαι μπορει να γινει πλακουτσοτο το κεφαλακι.μπορουμε να τα βαζουμε ανασκελα?

Διαφημίσεις

με το καλό το μωράκι σου

είναι ευαίσθητα.. δεν είναι και πλαστελίνη!!!!!!!!

ρώτα την γιατρό σου για όλες τις απορίες σου.... στην αρχή ρωτάμε και υπερβολές

αλλά φαντάζομαι οι παιδίατροι έχουν συνηθίσει τις νέες μαμάδες!

εγώ να δεις τι ρώταγα !!!!! χαχαχα

το καλύτερο για τα νεογέννητα είναι στο πλάι.. μια από την μία μια από την άλλη.

Εμεις στην αρχη την βαζαμε στο πλαϊ μια στην μια πλευρα και μια στην αλλη(ετσι μας ειχαν πει απο την κλινικη). τελικα ομως η μικρη βολευοταν μονο απο τη μια πλευρα και ετσι την βαζουμε πλεον μονο απο εκει. βεβαι οτι κι αν εχω κανει καθε πρωι την βρισκω ανασκελα αλλα ευτυχως με το κεφαλακι γυρισμενο. Ρωτα ομως και καπιον γιατρο που εμπιστευεσαι για να εισαι πιο σιγουρη.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου! Και εγώ στο πλάι τον έβαζα πότε από τη μια πλευρά και πότε από την άλλη. Βέβαια θα σου πουν και στο μαιευτήριο γιατί κάθε φορά ακούμε και νέες οδηγίες από τους γιατρούς!

Διαφημίσεις

με το καλό το παιδάκι σου με ένα πόνο... θυμάμαι εμένα μου είχαν πει πότε από το ένα πλάι και πότε από το άλλο, αλλά κυρίως από την πλευρά που δεν πλακώνεται η καρδούλα του. Να προσέχεις φυσικά τα αυτάκια του να μην τσαλακώνονται και αν το κάνουν να τα ισιώνεις. όχι σκέπασμα μέχρι την μύτη για να μην πάθει το παιδί καμία ασφυξία. θα δεις ότι το ένστικτό σου θα σε οδηγεί πολλές φορές.... άντε με το καλό.

Ευδοκία, αυτό που λες συμβαίνει, γιατί το κεφαλάκι του νεογέννητου είναι εύπλαστο. Θα το βάζεις τη μια φορά απο τη μια πλευρά (στο πλάι) και την επόμενη από την αντίθετη. Έχω εγώ στο περιβάλλον μου μωρό, που το έβαζαν μόνο απο τη μια και το κεφαλάκι του ήταν απο αριστερά κανονικό και στρόγγυλο και απο δεξιά πατημένο με λίγο εξόγκωμα στο μέτωπο. Υπάρχει συγκεκριμένο τόπικ και εδώ μέσα στο φόρουμ, νομίζω, ρίξε μια ματιά.

edit

Για ανάσκελα, δεν ξέρω, εγώ δεν το έβαζα γιατί φοβόμουν μη πνιγεί απο τις αναγωγές. Ρώτα καλύτερα τον παιδίατρο σου.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Το πιο ασφαλές για νεογέννητο, και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι παιδίατροι που ενημερώνονται για τις εξελίξεις, είναι ανάσκελα και το κεφάλακι του στο πλάι. Εμάς όλοι στο μαιευτήριο αυτό μας είπαν και φυσικά το είχα διαβάσει και από πριν και το ήξερα. Αν φυσικά ο παιδίατρος είναι της παλιάς σχολής τοτε που πίστευαν οτι πιο ασφαλές ειναι στο πλάι θα σας πει έτσι. Πάντως ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας συσνιστα πλέον μονο ανασκελα ότι ειναι ασφαλές για την πρόληψη του συνδρομου του αιφνιδίου θανάτου. Φυσικά όταν το έχεις ανάσκελα το κεφάλι να μην το έχεις πάντα από την ίδια πλευρα γιατι τότε θα ισιώσει μόνο από την μια. Αυτό λεγεται πλαγιοκεφαλία, το πάθαμε και εμείς αλλά με λίγες μέρες από την άλλη πλευρά ίσιωσε εντελώς. :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου! Και εγώ στο πλάι τον έβαζα πότε από τη μια πλευρά και πότε από την άλλη.

Κι εγώ το ίδιο έκανα. Βέβαια από ένα σημείο και μετά γύριζε ανάσκελα όσα στηρίγματα και να του έβαζα στο πλάι

Βέβαια θα σου πουν και στο μαιευτήριο γιατί κάθε φορά ακούμε και νέες οδηγίες από τους γιατρούς!

Η αδερφή μου έβαζε και τα δύο της παιδιά μπρούμυτα. (πριν 17 χρόνια) Τότε έτσι έλεγαν.

Με το καλό, και μην αγχώνεσαι. Όταν αρχίσει να κουνιέται θα βρει τη θέση του :wink:

Διαφημίσεις

εμενα παντως απο νεογέννητο κοιμόταν μπρούμυτα,ετσι την βολευε φαίνεται. Τωρα που ειναι 7 μηνων αλλαξαμε κι κοιμομαστε ανασκελα.

Και τα δύο μου παιδιά τα έβαζα στην αρχή στο πλάι (με εναλλαγή πλευρού) και όταν πια μπορούσαν να γυρίσουν άνετα το κεφαλάκι τους, μπρούμυτα. Ήταν η μόνη στάση στην οποία ηρεμούσαν απόλυτα και κοιμόταν καλά.

Βέβαια, δεν σου λέω να το κάνεις κι εσύ επειδή υπάρχουν κάποιες έρευνες που έχουν γίνει για το ΣΑΘ μέσα στις διάφορες πιθανές αιτίες, βάζουν και τη στάση μπρούμυτα στον ύπνο. Απλά αναφέρω τι έκανα εγώ.;)

Τώρα που είναι 6 1/2 μηνών κοιμάται άλλες φορές μπρούμυτα, άλλες ανάσκελα με γυρισμένο το κεφαλάκι στη μια πλευρά και άλλες γυρνάει στο πλάι και κουρνιάζει. :mrgreen:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Ο παιδίατρος μας είπε πως πλέον τα παιδιά τα βάζουμε όπως βολεύονται. Οι έρευνες για το ΣΑΘ δείχνουν ότι οι αποκλίσεις είναι απειροελάχιστες και για τόσο μικρές διαφορές είναι κρίμα να ταλαιπωρείται το μωρό. Και εμείς πλαι την κοιμίζουμε αλλά όπως ανέφεραν οι κοπέλες -και πάλι κατόπιν σύστασης του παιδιάτρου- μια από το ένα πλευρό, μια από το άλλο. Και ευτυχώς βολεύεται μια χαρά. Μπρούμυτα κοιμάται μόνο στην αγκαλιά της μαμάς μετά το γεύμα της!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Εδω στο Βελγιο τα μωρα τα βαζουν ανασκελα και κοιμουνται! ειχα παρει ενα σφηνακι για να το βαζω στο πλαι και με εδειρε η νοσοκομα μεσα στο μαιευτηριο! Και η παιδιατρος με ρωταγε καθε φορα αν τον βαζω ανασκελα! Βεβαια επειδη μας βγηκε υπναρας (δοξα τω Θεω) το κεφαλι του ειναι πλακουτσο κια χρειαστηκε ειδικη θεραπεια για να στρογυλεψει καπως. Ενας απο τους πολλους παιδιατρους που επισκευτικα μου ειπε οτι και αυτος το ιδιο επαθε με το πρωτο παιδι γιαυτο το δευτερο το εβαζε να κοιμαται στο πλαι...

Αυτη την φορα οταν με το καλο ερθει ο μπεμπης μου θα τον βαζω ανασκελα το βραδυ και στο πλαι την ημερα (θα αλλαζω πλευρα σε καθε ταισμα) και φυσικα και μπρουμυτα οταν ειναι ξυπνιος. 1 λεπτο την ημερα για καθε εβδομαδα απο την στιγμη που θα πεσει ο αφαλος του..

Εξαρτάται τον παιδίατρο σου..τι θα σου πει.. Πάντως εμας μας είχε πει να τον βάζουμε στο πλάι ώστε να αποφύγουμε κίνδυνο αναρρόφησης (λογικό το βρίσκω). Απο 3 μηνών και έπειτα γύρναγε μόνος του ανασκελα και τον άφηνα έτσι. Πάντως το πλακουτσωτό κεφάλι νομίζω πως συμβαίνει στα μωράκια που τα βάζουν πολύ ανάσκελα.

Διαφημίσεις

Το πλακουτσωτό κεφάλι κι εγώ το φοβόμουν. Η αλήθεια είναι πως τους πρώτους μήνες που κοιμόταν συνέχεια ανάσκελα έιχε γίνει λίγο σαν ταψί!! Όταν άρχισε να γυρνάει μόνος του και κοιμόταν στο πλάι και μπρούμυτα, έστρωσε!! Είναι πολύ μαλακό ακόμα το κεφαλάκι τους.