Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥ??

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα!!αντιμετωπιζω ενα προβλημα και η βοηθεια σας θα μου ηταν πολυτιμη!!!προσφατα ακουσα μια ασχημη εκβαση τελειομηνης εγκυμοσυνης που ηταν καθαρα θεμα γιατρου το λαθος κατα τη διαρκεια της γεννας..δε χρειαζεται να πω περισσοτερα..το θεμα ειναι οτι τον συγκεκριμενο "γιατρο" τωρα τον εχει μια πολυ κοντινη μου κοπελα και ειναι εγκυος!!!τι να κανω?να της το πω η οχι?βεβαια θα μου πεις ολοι οι γιατροι καποια στιγμη μπορει να κανουν λαθη κι αυτη η κοπελα να ηταν η περιπτωση,που δεν το ευχομαι σε καμια,που εγω τουλαχιστον δε δικαιολογω κανενα λαθος στο γιατρο μου!!!αν ειναι δυνατον,προκειται για μια καινουρια ζωη που προσπαθουμε με τοσους τροπους η καθεμια μας χωριστα να φερουμε στον κοσμο!!!τωρα ομως καλουμαι ν'αποφασισω τι θα κανω!!!τι να κανω βρε κοριτσια??εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?εν τω μεταξυ δεν ειμαι και σιγουρη αν ειναι οντως αυτος..πως να τη ρωτησω για να εξακριβωσω το ονομα του και την τοποθεσια του ιατρειου του??γιατι η αλλη η κοπελα μου τα ειπε ολα..

βοηθηστε με βρε παιδια!!

και ειμαι κι εγω στο μηνα μου τωρα οποτε φανταζεστε πως ειμαι...!!!

Διαφημίσεις

ΕΥΗ μου γειά σου!

Πριν από αρκετά χρόνια εμένα και μία γνωστή μου μας παρακολουθούσε ο ίδιος γιατρός. Η τελειόμηνη εγκυμοσύνη της γνωστής μου είχε όπως λες και συ άσχημη έκβαση, λόγω λάθους του γιατρού. Φυσικά δεν ξαναπήγα σε αυτόν. Αυτό έτσι, για την ιστορία.

Μπορείς νομίζω άνετα να την ρωτήσεις το όνομά του και σε ποιο μαιευτήριο είναι. Δεν είναι κάτι περίεργο. Και γω ρωτώ τις φίλες μου ποιον γιατρό έχουν. Φέρτης το μες την κουβέντα. Τώρα για το τί απόφαση θα πάρεις.. εδώ είναι τα δύσκολα. Θα σου πω τι θα έκανα εγώ. Αν η κοπέλα είναι λίγων μηνών έγκυος θα της το έλεγα σίγουρα, όχι περιγραφικά βέβαια, ώστε να έχει το χρόνο να αλλάξει, προτείνοντάς της π.χ. τον δικό μου. Αν η εγκυμοσύνη της είναι πολύ προχωρημένη δυστυχώς δεν ξέρω... Μάλλον δεν θα το έλεγα, αλλά θα την συμβούλευα να βρει μια πολύ καλή μαία, γιατί είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της, με την οποία να μπορεί να αισθάνεται μια σιγουριά. Καλή τύχη ότι κι αν αποφασίσεις.

σ'ευχαριστω αντιγονη για την αμεση απαντηση!!τελικα ο γιατρος της ειναι αυτος για τον οποιο γινεται ο ντορος!!!και ειναι στον 8ο μηνα!!αντε τωρα να παρω αποφαση!!εγω φυσικα σιγουρα θα ηθελα να μου το πουν και θα αλλαζα τελευταια στιγμη!!!αλλα φοβαμαι μην την αγχωσω!!..

Εύη εγώ θα την ενημέρωνα δεν λέω πως θα ξαναγίνει αλλά φύλαγε τα ρούχα σου..............αν ξανασυμβεί θα έχεις τύψεις που δεν την ενημέρωσες...........

Υ.Σ αν θυμάμαι καλά είσαι από Θεσσαλονίκη μήπως θα μπορούσες να μου στείλεις με πμ το όνομα του γιατρού για να προσέχουμε κι εμείς.......

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

ΕΥΗ βέβαια. Είχα προλάβει και τον είχα αφήσει πριν μείνω έγκυος.

Να ρωτήσω όμως κάτι άλλο... Δεν υπάρχει περίπτωση να το μάθει από αλλού? Αν έχει γίνει σχετικός ντόρος υπάρχει και αυτή η περίπτωση.

Εγω ειμαι της γνωμης να το πεις στην κοπελα οπωσδηποτε.Καλυτερα να την αγχωσεις λιγο παρα να γινει χτυπα ξυλο καμμια στραβη.Κι εγω 8μιση μηνων αλλαξα γιατρο και δεν επαθα τιποτα,ισα ισα που ειμαι πολυ πιο ευχαριστημενη απο τον καινουριο. Να της το πεις οπωσδηποτε.

ΕΥΗ πώς να δικαιολογηθούν αν χάνονται ζωούλες και η μάνα πρέπει να ζει για πάντα με τον πόνο ... Απ' την άλλη λες... άνθρωποι είναι.. στις 1000 γένες μπορεί κάτι άσχημο να συμβεί. Εξαρτάται και από την περίπτωση. Ξέρω δηλαδή από τη γνωστή μου ότι ήταν 100% λάθος - αμέλεια του γιατρού. Δεν μπορώ να το συγχωρήσω.. Άλλες φορές ίσως να συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες.. Τι να πω. Είναι τόσο λυπηρό.. Μήπως να της συνέστηνες τον δικό σου γιατρό?..

Διαφημίσεις

ξερεις για τους γιατρους μας εχουμε την καλυτερη αποψη μεχρι αποδειξεως του εναντιου!!εννοειται οτι εχω "καλο" γιατρο αφου δεν εχω ακουσει κατι ασχημο γι αυτον μεχρι τωρα!!!σιγουρα θα της τον συστησω και οτι θελει ας κανει,μπορει να παει σε καποιας αλλης,οπως θελει!!το θεμα ειναι πως της το λενε!!!!εχω αγχωθει κι εγω τωρα και δεν πρεπει γιατι σε λιγες μερες γενναω!!

Κορίτσια αν ο γιατρός είναι απο Θεσσαλονίκη , και αποφασίσετε να πείτε το ονομά του σας παρακαλώ στείλτε μου και μένα πμ γιατί είναι η αδερφούλα μου έγκυος και ας ξέρουμε για να προσέχουμε ! :?

δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα αν στείλεις το όνομα του γιατρού με πμ το έχουμε ξανακάνει :?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Με το πολύυυυ μαλακό... να της το φέρες, ίσως του στυλ "... άκουσα ότι ο γιατρός σου είχε μια ατυχία με μια πελάτισσα του, όχι κάτι φοβερό, αλλά μιας και το έμαθα δεν έρχεσαι καλύτερα στον δικό μου? Φύλαγε τα ρούχα σου που λένε..." Κάπως έτσι, με ελαφρύ όμως ύφος όχι βαρύ και τρομάξει το κορίτσι. Και έτσι θα έχεις και συ τη συνείδησή σου ήσυχη...

Με το καλό σου εύχομαι να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι :D

Διαφημίσεις

κοριτσια δεν συμφωνω οτι ο γιατρος πρεπει να στιγματιζεται ως κακος λογω ενος λαθους. ο γιατρος της μητερας μου που την ξεγεννησε(3 αδερφια ειμαστε) για την μαμα μου ειναι ο καλυτερος για μια κουμπαρα μας ομως δεν εμεινε ικανοποιημενη για διαφορους λογους αλλαξε στο δευτερο της παιδι. κανενας γιατρος δεν θελει να εχει στο βιογραφικο του τετοια περιστατικα. οι γιαγιαδες μας που γεννουσαν σπιτι ? ειμαστε τυχερες που ζουμε σε εποχη που αρκετα διορθωνονται αν ειναι εφικτο.

κοριτσια καλησπερα!!αντιμετωπιζω ενα προβλημα και η βοηθεια σας θα μου ηταν πολυτιμη!!!προσφατα ακουσα μια ασχημη εκβαση τελειομηνης εγκυμοσυνης που ηταν καθαρα θεμα γιατρου το λαθος κατα τη διαρκεια της γεννας..δε χρειαζεται να πω περισσοτερα..το θεμα ειναι οτι τον συγκεκριμενο "γιατρο" τωρα τον εχει μια πολυ κοντινη μου κοπελα και ειναι εγκυος!!!τι να κανω?να της το πω η οχι?

Κορίτσια, επειδή έχω ακούσει πολλές ιστορίες σχετικά με «λάθη γιατρών» και οι περισσότερες δεν ισχύουν στην πραγματικότητα, μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα…

Μπορεί να ήταν λάθος του γιατρού αυτό που έγινε, μπορεί όμως να έγινε κάτι που ήταν πέρα από τις δυνατότητές του. Υπάρχει μια τάση να πιστεύουμε ότι οι γιατροί μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν, μπορούν να προβλέψουν τα πάντα και για όλα έχουν ευθύνη. Αυτό όμως δεν ισχύει στο 100%.

Θα σας πω ένα απλό παράδειγμα: κάποτε μια πελάτισσα, μου είπε ότι άλλαξε γιατρό γιατί ο προηγούμενος της έκανε κολπικό υπέρηχο στις πρώτες επισκέψεις της εγκυμοσύνης και γι΄αυτό απέβαλε!!!! Η άγνοια της την έκανε να αλλάξει γιατρό, ενώ αυτός δεν έφταιγε σε τίποτα, και φυσικά να μεταδίδει λανθασμένες πληροφορίες στο περίγυρο της για τον συγκεκριμένο γιατρό….

Δεν υποστηρίζω ότι οι γιατροί δεν κάνουν λάθη, αλλά ότι, για να πούμε ότι έκανε λάθος πρέπει να είμαστε σίγουροι, για να μην γίνεται παραπληροφόρηση. Αν είναι βέβαιο ότι ο γιατρός έσφαλε, τότε ίσως πρέπει να της το πεις.

Αν θέλεις, μου γράφεις με pm την ιστορία μήπως μπορέσω να σε βοηθήσω.

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ΕΧΩ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΙ. ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΑ :D ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΝ ΕΧΩ. :lol::lol::lol:

Θα συμφωνήσω και εγώ. Να σας αναφέρω εν συντομία την πρόσφατη εμπειρία μου: Τον γιατρό μου τον έχω τώρα κάπου 5 χρόνια και τον εμπιστεύομαι. Όταν έμεινα έγκυος με άγχωσαν κάποια άτομα με σχόλια του τύπου: Θα ρωτήσω να μάθω αν αυτός είναι ο τάδε (εκείνο το διάστημα είχε κυκλοφορήσει στην πόλη το νέο για μία άσχημη έκβαση τοκετού). Παρέμεινα ψύχραιμη και αποφασισμένη να συνεχίσω με τον γιατρό μου ακόμα και να μου έλεγαν ότι αυτός ήταν που είχε κάνει το λάθος. Κι αυτό επειδή όπως είπε και η Αnnak

Υπάρχει μια τάση να πιστεύουμε ότι οι γιατροί μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν, μπορούν να προβλέψουν τα πάντα και για όλα έχουν ευθύνη. Αυτό όμως δεν ισχύει στο 100%
.

Περιττό να σας πω : τελικά δεν ήταν αυτός ο γιατρός...! Στην τελική μπορεί το άτομο που προσπάθησε να με διαφυλάξει να μην είχε κακή πρόθεση, παντως εμένα με εκνεύρησε που πήγε να κάνει " έρευνα" για χάρη μου, τη στιγμή που ούτε έχω ζητήσει κάτι τέτοιο, ούτε και φαίνεται να εκφράζω οποιαδήποτε αμβιβολία για τον γιατρό μου.

Οι γιατροι μπορουν να κάνουν λάθη, αλλά υπάρχουν διαφορά είδη λαθών που μπορεί να κάνει λ.χ. μπορεί να κάνει λάθος στην εκτίμιση μιας κατάστασης (λόγω ελλειψης γνώσεων, λόγω ελλειψεις εμπειρίας, λογω...). Υπάρχουν όμως λάθη λόγω αμέλειας (λ.χ.να μείνει κομμάτι του πλακουντα στη μήτρα :evil: οπως εγινε σε πολύ κοντινό μου πρόσωπο) ή λάθη με σκοπό το κερδος (επεμβάσεις που γινονται χωρίς ουσιαστική αιτία). Επειδη ξέρουμε οτι στη χώρα μας ελάχιστοι ειναι οι γιατροι που εχουν παραπεμφθει σε δικη και ακόμα λιγότεροι αυτοι που εχουν καταδικαστεί για ιατρικά λάθη πιστευω οτι ο μοναδικός τροπος για να προστατευθουμε από τους κακους επαγγελματίες ειναι με ενημέρωση από προηγουμενους ασθενείς-πελάτες. Σιγουρα υπάρχουν υποκειμενικά κριτηρια για τον τροπο που επιλέγουμε εναν γιατρό και δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να ασχολείτε κάποιος με αυτά, αλλα αν ο συγκεκριμένος γιατρός εχει κάνει σοβαρά λάθη θεωρώ οτι ειναι υποχρεωσή σου να ενημερώσης την κοπέλα.

ναι μπορείς να το πείς σε μύνημα,...

δημοσίως μπορεί να θεωρηθεί σαν δυσφήμιση.. - αλλά θα έχω νεώτερα για αυτό μεσα στην εβδομάδα, - θα επικοινωνήσω με το υπουργείο επικοινωνίας κτλ γιατι έχω και εγώ απορία για το τι ακριβώς ισχύει σε αυτό το θέμα, και θα πω στους διαχειριστές να κάνουν μια σχετική ανακοίνωση - για την καλύτερη ενημέρωση όλων.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία μου, επειδή μάλλον αναφέρεσαι στην Υπηρεσία μου (Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, τέως Υπουργείο Τύπου-δεν υπάρχει Υπουργείο Επικοινωνίας :wink: ) και για να κερδίσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας...

1) Νομίζω ότι τα "νομικά" θέματα του Διαδικτύου δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας (όσο κουλό κι αν φαίνεται!)

2) Αν έχουμε κάποια σχέση, που μου διαφεύγει, τότε μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη Δ/νση Εποπτείας ΜΜΕ. Δες εδώ στοιχεία: http://www.minpress.gr/minpress/index/other_pages-1/ministry_dpt_epopteia.htm

3) Νομίζω ότι για θέματα όπως το συγκεκριμένο (δημόσια αναφορά ονόματος προσώπου-κίνδυνος για συκοφαντική δυσφήμηση-συνέπειες) μπορεί να σας ενημερώσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ίσως η ΕΕΕΤ (Eθνική Eπιτροπή Tηλεπικοινωνιών και Tαxυδρομείων).

fUvDp2.png

Κοριτσια σας ευχαριστω ολες που βοηθησατε στο να παρω μια αποφαση!!!

τελικα αποφασισα οτι δεν πρεπει να πω ουτε σ'αυτην την κοπελα ουτε και σε καμια αλλη ποιος ειναι αυτος ο γιατρος!!θα την αγχωσω ισως και χωρις λογο και θα τη βαλω σε υποψιες,ενω τον εχει για "θεο"...

εκτος αυτου ξερω επισης οτι εκανε σε μια αλλη κυρια γνωστη μου αφαιρεση γυναικολογικων-γιατι ειχε προβλημα-και ολα πηγαν καλα..

τωρα αν αυτο ηταν ενα ατυχες γεγονος στην καριερα του ή ηταν πραγματικα δικο του λαθος,δεν ειμαι εγω αυτη που θα το κρινω γιατι δεν ημουν παρουσα και δε θελω να αγχωσω καμια κοπελα για το πως θα παει η γεννα της...

ευχομαι σε ολες μας να παν ολα καλα με τις γεννες μας,σε οσες προσπαθουν να τα καταφερουν και σε οσες εχουν ηδη παιδακια να΄ναι γερα και τυχερα!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΤΟ 2008!!