Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καφε- μπεζ κηλιδες (κηλιδα cafe au lait)

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια,για αλλη μια φορα χρειαζομαι τα φωτα σας!ο μικρος ειχε βγαλει στο δερματακι του λιγο μετα που γεννηθηκε ενα σημαδι στο μπουτακι του αυτο που λενε σημαδι της γεννας.οταν πηγα στην παιδιατρο το ειδε κ μου ειπε οτι αν βγαλει πανω απο 6 θα πρεπει να κανουμε καποιες εξετασεις κ μολις τωρα ειδα οτι εβγαλε κ αλλα 2(συνολο 3.)γνωριζει καμια κατι,τι μπορει να ειναι κ τι μπορει να συμβει αν εχει πανω απο 6.ευχαριστω.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Διαφημίσεις

Και μένα έχει η Δανάη ένα τέτοιο σημάδι και εμας ο γιατρός μας είπε ότι αν βγάλει κι αλλα θα παμε να κάνουμε εξέταση αίματος, αλλα δυστυχώς δεν θυμάμαι τι μας είπες ακριβώς. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έβαλε αλλο!!!!!

τι σημαδι ειναι αυτο? αιμαγγειωμα, ελια?

εμεις γεννηθηκαμε με αιμαγγειωματακι στο δαχτυλακι και με μογκολοειδη κηλιδα στο ποπο :lol: για να μη τα χανω

οριστε...ωραιο κολπο να μην τα μπερδευεις!!!!! :lol: (Να σου ζησουν!!!)

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

εμεις γεννηθηκαμε με αιμαγγειωματακι στο δαχτυλακι και με μογκολοειδη κηλιδα στο ποπο :lol: για να μη τα χανω

ειναι το σημαδακι που ειναι πιο σκουρο απο το δερματακι.αυτο που εχουμε στο μπουτακι ειναι σαν τριγωνο,τα αλλα δυο ειναι στρογγυλα.περιμενω να γυρισει η παιδιατρος για να παμε να μας δει.

Διαφημίσεις

ναι, και το χρωμα τους προς το γκριζωπο. εχω διαβασει οτι φευγουν γυρω στο χρονο. του μπεμπη ειναι οντως πιο ελεφρυ, αλλα τη μπεμπα δε θα τη χανω μαλλον, εχουμε και το δαχτυλιδι μας (αιμαγγειωμα)!

kKZUp2.png

Με αιμαγγείωμα γεννήθηκε και η Μαρία μου. Στο ποδαράκι (στη γαμπίτσα της) και στην κοιλιτσα της.... Έφυγαν. Τώρα πια δεν φαίνονται (σχεδόν) καθόλου.

sL7ap2.png

Δεν είναι αιμαγγείωμα αυτό κάπως αλλιώς το λένε δεν θυμάμαι πως όμως, φανταστείτε ότι είναι σαν μια ελιά μεγάλη λίγο πιο σκούρα απο το δέρμα.

Δεν είναι αιμαγγείωμα αυτό κάπως αλλιώς το λένε δεν θυμάμαι πως όμως, φανταστείτε ότι είναι σαν μια ελιά μεγάλη λίγο πιο σκούρα απο το δέρμα.

καπως ετσι ειναι κ το δικο μας,κ οι μερες δεν παιρνουν για να παμε!

καπως ετσι ειναι κ το δικο μας,κ οι μερες δεν παιρνουν για να παμε!

Επειδη καταλαβαινω οτι μεχρι να επιστρεψει ο γιατρος σου θα σκασεις απο το αγχος,εγω θα σου προτινα να επισκεφτεις και εναν αλλο παιδιατρο,δεν εχεις να χασεις τιποτα ισα ισα να ηρεμησεις.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

πηρα παλι τηλ την παιδιατρο κ μου ειπε οτι δεν κατι ανησυχητικο θα πρεπει να ειναι στο συνολο 6 σημαδια κ πανω απο 5cm το καθενα.εμας τα 2 που βγηκαν τωρα ειναι μικρα,(κ το πρωτο δεν ειναι μεγαλο.)βεβαια ο αντρας μου απο το αγχος κ το φοβο τα βλεπει να μεγαλωνουν,εμενα παλι μου φαινονται τα ιδια.δεν ξερω που θα βγει,θα μας φαει το αγχος.με ειπε να παω την τριτη,για να δουμε...

Έχουμε κι εμείς ένα μακρόστενο καστανό σημαδάκι χαμηλά στην πλάτη αλλά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να ρωτήσω την παιδίατρο! :oops:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Έχουμε κι εμείς ένα μακρόστενο καστανό σημαδάκι χαμηλά στην πλάτη αλλά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να ρωτήσω την παιδίατρο! :oops:

ενω εγω το ειχα δει σκεφτηκα οτι ειναι αυτο που λενε οτι αν ζηλεψεις κατι βγαινει σημαδι στο μωρο.η παιδιατρος το ειδε κ θυμοτανε οτι δεν το ειχαμε(βγηκε αφου γεννηθηκε) κ ετσι μου ειπε οτι αν βγαλουμε κ αλλα θα κανουμε εξετασεις αιματος.τι να πω,την τριτη που θα παω θα σας πω τι ειναι.

• 3 months later...

κοριτσακι μου, ξερω εχει περασει καιρος αλλα αν δεις το μηνυμα θα με ενδιεφερε η συνεχεια. Τι εγινε με τα σημαδακια του μικρου; Εχει κι η κορη μου 2 τετοια. Το ενα ειναι 2 εκατοστα. Ανησυχησα κι εγω, το εχει καιρο φυσικα αλλα με τρωει να μαθω τι ειναι.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη λέξη για να το περιγράψω.

Η μικρή έχει εμφανίσει τελευταία κάτι σημαδάκια σαν τις κηλίδες που βγάζουμε που είναι αχνές στην αρχή και μετά γίνονται ελιές ή σαν πανάδες ή δυσχρωμίες.Έχει πάνω από τον ποπό και στο θώρακά της.Δεν τα είχε από την αρχή.Η μεγάλη δεν έχει τίποτα τέτοιο (το αναφέρω επειδή έχουν ίδιο γενετικό υλικό)

Ανησυχώ λίγο...Γνωρίζετε κάτι;

Στον παιδίατρο θα πηγαίναμε αρχές Δεκέμβρη,μήπως πρέπει να το επισπεύσω;

Ποσα σημαδακια εβγαλε, τι χρωματος ακριβως, τι σχηματος και τι μεγεθους; Την ιδια απορια ειχα κι εγω χθες γιατι η κορη μου εβγαλε 2 , αλλα ανησυχητικο ειναι αν βγαλει πανω απο 4 και ειναι μεγεθους 4-5 εκατοστων και το χρωμα τους ειναι καφετι. (ειναι τα λεγομενα cafe au lait spots) Σ' αυτη την περιπτωση καλο θα ηταν να επισπευσεις το ρνβ σου για να τα δει ο γιατρος. Ισως χρειαστει να γινουν καποιες εξετασεις (αιματος). Δεν ειμαι γιατρος φυσικα και δεν θελω να σε ανησυχησω. Αυτα που σου γραφω ειναι οσα καταφερα να καταλαβω απο ιστοσελιδες που διαβασα χθες βραδυ.

Τί σύμπτωση κι αυτή..Αυτό το θέμα τώρα το είδα.

Πάνω που είχα σταματήσει να της πασπατεύω την κοιλιά 50 φορές τη μέρα,θα την πασπατεύω πάλι...

Τα σημαδάκια είναι σαν λεκέδες να το πώ;Λίγο πιο σκούρα από το δέρμα,ώστε να είναι ορατά.Στον ποπό είναι το μεγαλύτερο και στο θώρακα μικρότερα σαν πιτσιλιές περίπου.

Θα την παρακολουθώ ...

Jean ευχαριστώ.

Τα σημαδάκια είναι σαν λεκέδες να το πώ;Λίγο πιο σκούρα από το δέρμα,ώστε να είναι ορατά.

Jean ευχαριστώ.

Αυτο ακριβως! Στην αρχη την ετριβα να φανταστεις στο μπανιο γιατι νομιζα πως ηταν βρωμιτσα :roll: Το εχει κατω απο το στηθος. Μετα προσεξα αλλο ενα στην κνημη. Πολυ πιο μικρο. Η γιατρος μου λειπει σε συνεδριο στη Ρωμη οποτε θα περιμενω να γυρισει και θα την παρω...

O γιος μου γεννηθηκε με ενα τετοιο σημαδάκι στο ποδι του. Η παιδιατρος ειπε οτι αν ηταν 4-5 τοτε θα καναμε καποιες εξετασεις. Το σημαδι παραμένει μεχρι σημερα που ειναι 7ετων δεν εμφανισε περισσοτερες κηλιδες και θυμηθηκα οτι ειχα ενα παρομοιο στο μπρατσο μου.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

• 3 months later...

Κορίτσια το νινί μου έχει καφέ κηλίδες στο αριστερό μπουτάκι της.Το ένα είναι μεγάλο σε διάμετρο και άλλα δυο μικρά.Τι έγινε τελικά με τα δικά σας σημαδάκια..Δώστε μου λίγο θάρρος γιατί άρχισα να τρελαίνομαι από άγχος..

Καλημέρα τώρα είδα το θέμα

Δεν ξέρω τελικά τι έγινε με τις υπόλοιπες κοπέλλες θα σου πω όμως για εμάς. Η μικρή μου γεννήθηκε με δυο τέτοιες καφέ κηλίδες, η μιά ήταν γύρω στα 5 εκατοστά ( :shock: - μπορεί και μεγαλύτερο-φαντάσου ότι έπιανε σχεδόν όλοι την γαμπούλα της) και το δεύτερο 3 εκατοστά περίπου στην κοιλίτσα της. Όταν ήταν περίπου 6-7 μηνών έβγαλε και άλλο ένα πολύ πολύ μικρό. Βέβαια καθημερίνα την έψαχνα σαν την τρελή...

Η γιατρός μου μου είχε πει για αυτό με τα 6 και επάνω σημάδια...αυτές οι κηλίδες είναι ένα από τα συμπτώματα μιας νευρολογικής ή μυικής ασθένειας (ειλικρινά δεν θυμάμαι ποιας..), ακόμα όμως και άν εμφανιστούν 6 αυτό δεν σημαίνει τίποτα, πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις απλά, γιατί υπάρχουν ενδείξεις..Εμείς επειδή είχαμε αγχωθεί γιατί ήταν μεγάλα αλλά και επειδή η γιατρός μας ήταν σε νοσοκομείο ειχαμε δει μια νευρολόγο (νομίζω, εν πάσει περιπτώση, την ειδικότητα που έπρεπε να δούμε) και γελώντας μας είχε πει να ηρεμήσουμε γιατί αυτή η ασθένεια είναι πάρα πάρα πολύ σπάνια..

Τώρα η μικρή είναι 2 και κάτι και τα σημάδια υπάρχουν ακόμα, μεγαλώνουν αναλογικά με το σώμα της φυσικά, απλά μου φαίνεται ότι το τεράστιο στο πόδι είναι πολύ πολύ πιο αχνό.

Sorry για την μεγάλη παράθεση :lol:

Nancy μου σε ευχαριστώ για την απάντηση.Αυτή την ασθένεια που αναφέρεις την έχω ψάξει ήδη στο ιντερνετ ..γι αυτο άρχισα να τρελαίνομαι.Ξέρω ότι είναι σπάνια, ωστόσο βλέποντας τα σημαδάκια της ...δεν ησυχάζω..

η μογγολοειδής κηλίδα φεύγει γύρω στα 2!! Εμένα η κόρη μου είχε όλο τον ποπό της μελανό!!

Το κορυφαίο το άκουσα απο ειδικευόμενο παιδίατρο μεσα στο Αλεξάνδρα που με ρώτησε τι ήταν αυτό στο παιδί!! :shock:

Εσύ θα μου πεις του είπα! (εσωτερική σκέψη/ειρωνία.. ναι ρε φίλε δεν είχα τι να κάνω το βράδυ και τις βάραγα στον ποπο της μικρής :evil: )

ki emena o gios mou genithike me mia kokkinopi kilida stin mesa meria apo to mpoutaki tou.ap oti mas eipan den einai anisixitiko kai oti exei sxesi kati me to aima.apla einai ekei mazemeno perisotero aima alla tipota to anisixitiko.twra einai 1,5 xronwn kai yparxei ,sto idio megethos alla fenete pio axno kai mallon me ton kairo tha figei entelos.

Diamantis 03.10.2007