Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4 ετών μπόμπιρας δεν κοιμάται στο κρεβάτι του


Recommended Posts

Θέλω την βοήθεια σας για θέμα που αφορά την κολλητή μου. Έχει ένα αγοράκι 4 ετών, πολύ καλό παιδί, σε γενικές γραμμές ήσυχο αγοράκι που πάει στο προνήπιο. Η κοπέλα σε ένα μήνα γεννάει και θέλει να βάλει μια τάξη - έστω και αργά- στο θέμα "ύπνος" γιατί θα έχει προβλήματα και με το νέο μέλος της οικογένειας που θα θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Ο μικρός λοιπόν κοιμάται στο κρεβάτι του ζεύγους..και μάλιστα ανάμεσα τους. Δεν θέλει με τίποτα ο μπαμπάς καν να πλησιάσει την μαμά του, έστω για ένα φιλί "καληνύχτας". "Εϊναι δικιά μου, φωνάζει μολις δει να συμβεί κάτι τέτοιο, εγώ είμαι ο άντρας της". Ο μπαμπάς έχει φρικάρει...όπως είναι λογικό. Του πήραν δικο του κρεβάτι (του μικρού) για να ξεκινήσει να κοιμάται στο δωμάτιο του. Χθες έκαναν την πρώτη απόπειρα να κοιμηθεί στο καινούργιο κρεβάτι του..αφού πλέον η κούνια δεν τον χωράει...όχι ότι την χρησιμοποίησε και ποτέ. Τα αποτελέσματα τραγικά. Ο μικρός έκλαιγε απαρηγόρητος..φώναζε μανούλα μου...πού είσαι..ο μπαμπάς του απαγόρευε στην μαμά του να πάει στο δωμάτιο..γιατί θα τον ξεσήκωνε είπε..και του έλεγε να κοιμηθει. Τελικά ο μικρός μετά απο έντονο κλάμα κοιμηθηκε κατά τις 2π.μ. έως τις 5πμ που πάλι έκλαιγε γοερά. Η κοπέλα πήγε και κάθησε διπλα του σε μια καρέκλα..μέχρι τότε είχε και η ίδια βαλαντώσει στο κλάμα που άκουγε και τον μικρούλη της να κλαίει.

Νομίζω πως΄κάτι κάνουν ΄λάθος βρε παιδιά. Υπάρχει κανένας τρόπος για παιδάκι αυτής της ηλικίας να μάθει να κοιμάται στον χώρο του; Σας έχει τύχει; Για πιο μωράκια...έχω διαβάσει κάποια θέματα εδώ στο φόρουμ, αλλά για παιδάκι 4 ετών, τι κάνουμε; Είναι και έγκυος η φίλη μου..και φαντάζεστε φόρτιση...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μια καλή ιδέα θα ήταν να μιλήσουν σε παιδοψυχολόγο για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μεθοδικά το πρόβλημα. Γιατί δεν είναι μόνο θέμα του παιδιού, αλλά ολόκληρης της οικογένειας... Μόνο έτσι θα είναι σίγουρη η φίλη σου ότι θα λάβει τη σωστότερη και πληρέστερη παρέμβαση! Γιατί αν αρχίσει ο καθένας και της λέει το μακρύ του και το κοντό του θα χαθεί κι άλλος ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ χρόνος! Αυτά στα λέω λόγω επαγγέλματος (είμαι ειδική παιδαγωγός με πρώτες σπουδές στην ψυχολογία).

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αγαπητή candy1234, παρόμοια θέματα έχουν συζητηθεί πάρα πολλές φορές μέσα στο φόρουμ, ίσως γι' αυτό δεν έλαβες καμιά απάντηση, κάνε αναζήτηση σε θέματα ύπνου, και ίσως βρεις σχετικές απαντήσεις. Καλή τύχη στη φίλη σου!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...