Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο…από την 1η Ιουλίου (?)


Afroditi D

Recommended Posts

avramopoulos_copy3.jpg

Παρελθόν από τους κλειστούς δημόσιους χώρους θα αποτελέσει το τσιγάρο από την 1η Ιουλίου. Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αποφασισμένος να εφαρμόσει στο ακέραιο το νόμο που ψήφισε η Βουλή, και από σήμερα ξεκινά μια στοχευμένη εκστρατεία που θα διαρκέσει έξι μήνες προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τους κινδύνους που διατρέχουν από το κάπνισμα και τους λόγους που επέβαλαν την απαγόρευσή του. Ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης με απώτερο στόχο την εξαφάνιση του καπνίσματος.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων έχει αρχίσει και το Υπουργείο Υγείας φέρεται αποφασισμένο στην κατά γράμμα τήρηση του νόμου.

Τη συναίνεση της κοινωνίας για την εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων που προβλέπουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου 2009, ζήτησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση “Εθνική Συμμαχία κατά του Καπνίσματος” στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες της νέας αντικαπνιστικής εκστρατείας που ξεκινά το υπουργείο Υγείας.

“Με την κατάρτιση Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος για πρώτη φορά στη χώρα μας αποκτήσαμε στοχευμένη και στρατηγικά σχεδιασμένη πολιτική για την προώθηση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας”, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι όλες οι ενέργειες του Σχεδίου Δράσης και ο επικείμενος νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1-7-2009 αποτελούν βαθιά τομή στα θέματα πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών.

Υπέρ του μέτρου τάχθηκε ο Πάνος Μπεχράκης καθηγητής, πνευμονολογίας.

“Καμία κυβέρνηση δεν έκανε ως τώρα τίποτα. Γι αυτό καταλήξαμε εδώ. Από την εποχή Δοξιάδη ο Αβραμόπουλος είναι ο πρώτος υπουργός Υγείας που τολμά να τα βάλει με το κάπνισμα”, τόνισε

Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ‘έχουμε όλοι καθήκον και υποχρέωση να εργαστούμε και να συνεργαστούμε μαζί αποτελεσματικά, για να ανακόψουμε τη θανατηφόρα αυτή επιδημία του καπνίσματος.

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας της κοινής γνώμης για την απαγόρευση του καπνίσματος που πραγματοποίησε η Κάπα research για το Ινστιτούτο Κοινωνικής καις Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) .

Σύμφωνα με την έρευνα:

-Περισσότεροι από 6 στους 10 καπνιστές και το 95% των μη καπνιστών θεωρούν θετικά τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε εστιατόρια και ταβέρνες.

- Το 10% των καπνιστών δήλωσε ότι θα διακόψει το κάπνισμα λόγω των νέων μέτρων και το 43% ότι θα το ελαττώσει.

1,2 δισεκατομμύρια άτομα σε όλα τον πλανήτη είναι εξαρτημένα στην χρήση του τσιγάρου ενώ 3,5 εκατομμύρια θάνατοι από καπνό καταγράφονται ετησίως.

Στην Ελλάδα 20 χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο οφείλονται στο κάπνισμα και 700 στο παθητικό κάπνισμα.

32% των γυναικών στην Ελλάδα καπνίζει ποσοστό που δίνει την αρνητική πρωτιά παγκοσμίως στις Ελληνίδες καπνίστριες.

Από την πρώτη Ιουλίου θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους εργασιακούς χώρους , στα εστιατόρια και στα μπαρ , στους χώρους αναμονής , στα αεροδρόμια , στα ταξί και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρόστιμα που αγγίζουν τα 20 χιλιάδες ευρώ και ανάκληση της άδειας λειτουργίας προβλέπει ο νόμος για όσους δεν συμμορφωθούν με τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των μπαρ που ο χώρος τους δεν ξεπερνά τα 70 τμ έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν αν το κατάστημά τους θα είναι αποκλειστικά για καπνιστές ή όχι .

Εν όψη της πρώτης Ιουλίου ξεκινάει μεγάλη αντικαπνιστική εκστρατεία από το Υπουργείο Υγείας ενώ εκτιμάται πως η εφαρμογή του νόμου θα μειώσει τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Τη συναίνεση της κοινωνίας για την εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων που προβλέπουν την απαγόρευση του καπνίσματος από την 1η Ιουλίου σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους ζήτησε χθες ο υπ. Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «Εθνική Συμμαχία κατά του Καπνίσματος».

2,14 δισ. ευρώ το ετήσιο κόστος

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι με το νέο νόμο «σβήνουμε ένα αμαρτωλό παρελθόν, σβήνουμε το τσιγάρο», τονίζοντας ότι το κάπνισμα ευθύνεται για 700.000 ημέρες νοσηλείας στο ΕΣΥ και ότι οι ασθένειες που προκαλεί κοστίζουν στο κοινωνικό κράτος 2,14 δισ. ευρώ ετησίως. Επιπλέον, ο υπ. Υγείας υπογράμμισε ότι ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διάταξη εκείνη η οποία προβλέπει ότι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάτω των 70 τ.μ. οι ιδιοκτήτες τους θα επιλέγουν αν θα είναι καπνιστών ή μη καπνιστών. Στο σημείο αυτό ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως η διάταξη αυτή δεν σημαίνει υποχώρηση σε πιέσεις αλλά αποτελεί ένα διεθνές παράδειγμα (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία), το οποίο δείχνει ότι η σταδιακή προσαρμογή των καπνιστών στη νέα πραγματικότητα είναι επιτυχημένη.

Θετικοί έξι στους δέκα καπνιστές

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έξι στους δέκα καπνιστές και σχεδόν όλοι οι μη καπνιστές θεωρούν θετικά τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Μάλιστα, ένας στους δέκα καπνιστές υποστηρίζει ότι με την εφαρμογή του μέτρου θα κόψει το κάπνισμα, ενώ το 43% των καπνιστών ότι θα το ελαττώσει.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η τοποθέτηση του καθηγητή του School of Public Health του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κ. Γκρέγκορι Κόνολι, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι στις ΗΠΑ, όπου τα τελευταία χρόνια εφαρμόσθηκαν αυστηρά αντικαπνιστικά μέτρα, περισσότεροι από το 50% των Αμερικανών συχνάζουν πλέον σε εστιατόρια και μπαρ στα οποία απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα.

πηγή : http://www.apn.gr/news

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 125
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μακάρι...........αν και καπνίζω (όχι πολύ) μ'ενοχλεί αφάνταστα η κάπνα στον κλειστό χώρο. Και στο σπίτι μου βγάινω στο μπαλκόνι όταν θέλω να καπνίσω γιατί το παιδάκι μου δεν μου φταίει σε τίποτα.

Θα συνηθίσουμε κι εδώ που θα πάει............πέρισυ τον Ιούλιο που είχα πάει Λονδίνο, κάπνιζα έξω από την καφετέρια με τον καφέ στο ενα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο....... τουρτουρίζοντας βέβαια γιατί με 40 βαθμούς έφυγα από Αθήνα και βρέθηκα με 15 βαθμούς στο Λονδίνο και βροχή.

Όλοι εκεί έξω καπνίζουνε, έξω από σταθμούς τους βλέπεις να κάνουν ουρά με τα τσιγαράκια τους......... πλάκα θα'χει να το δούμε κι εδώ.

Link to comment
Share on other sites

ελπίζω να γίνει πραγματικότητα κι εδώ...

αλλά μας φοβάμαι τους έλληνες...

όλο και κάτι θα σκαρφιστούν!!!

 

 

Αυτό φοβάμαι κι εγώ.. ότι τελικά δεν θα τηρηθεί το μέτρο και με ενοχλεί αφάνταστα το τσιγάρο!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όχι. Άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι για καταστήματα κάτω των 70 τετραγωνικών δεν είναι υποχρεωτικό, και ότι τα υπόλοιπα εστιατόρια, καφετέριες κτλ απλά θα πρέπει να χωρίσουν το χώρο σε χώρο καπνιστών και χώρο μη καπνιστών, κάτι που θεωρητικά και μόνο ισχύει εδώ και χρόνια. Άρα τη μπόχα και τη βρώμα δεν τη γλιτώνουμε

Link to comment
Share on other sites

Αν και καπνίστρια ... συμφωνώ να απαγορευτεί το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

Η νικοτίνη είναι μια ουσία που είναι αποδεδειγμένα πολύ δύσκολο να την αποχωριστούν πολλοί, είναι αποδεδειγμένα βλαβερή για τον καπνιστή και για το περιβάλλον του.

Είναι δικαίωμα του καθενός τι θέλει να κάνει ... απλά φοβάμαι πως κανένας νόμος δεν θα "σβήσει" το τσιγάρο ... μάλλον θα είναι πλέον "παράνομοι" οι καπνιστές ... αν και τα "παράθυρα - μπαλκονόπορτες" θα ανοίξουν ...

Έχει ήδη γίνει ολόκληρος ντόρος για τι θα γίνετε π.χ στα Πρακτορεία Προπό ... δεν μπορεί κάτι θα σκεφτεί να κάνει ο Κος... "πάμε στοίχοιμα" ...

Την δημόσια υγεία πάντως οφείλουμε όλοι να την σεβαστούμε!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια μη με δειρετε αλλα καφες χωρις τσιγαρο? παει? δεν ξερω, εγω τωρα το εχω κοψει και γενικα κανω 4-5 τη μερα το πολυ, αλλα αμα παω για καφε θελω να κανω ενα τσιγαρο,σπιτι καπνιζω μονο στο μπαλκονι,δεν ξερω ελπιζω κατι να σκεφτουν,στο κατω κατω και εμεις δικαωματα εχουμε, ισοτητα σου λεει μετα,και παλι μη με δειρετε

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια μη με δειρετε αλλα καφες χωρις τσιγαρο? παει? δεν ξερω, εγω τωρα το εχω κοψει και γενικα κανω 4-5 τη μερα το πολυ, αλλα αμα παω για καφε θελω να κανω ενα τσιγαρο,σπιτι καπνιζω μονο στο μπαλκονι,δεν ξερω ελπιζω κατι να σκεφτουν,στο κατω κατω και εμεις δικαωματα εχουμε, ισοτητα σου λεει μετα,και παλι μη με δειρετε

 

Να κάνουνε κλειστούς χώρους (ολόκλειστους) με καλό εξαερισμός σε καφετέριες κλπ για να μπορώ να πηγαίνω κι εγώ που καπνίζω χωρίς να ενοχλώ τους άλλους.

Αλλά είπαμε, θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

 

Τι λέμε τώρα? Εδώ στον παιδότοπο που έχει μια φίλη μου, μια κυρία άναψε ευθαρσώς τσιγάρο μέσα στο χώρο και κόντεψε να πάθει αποπληξία η κακομοίρα η φιλενάδα μου (καπνίστιρα κι αυτή). Και όταν της είπε να περάσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (εξωτερικός τελείως και άριστα προστατευμένος από κρύο κλπ) ξίνισε τη μούρη της και της είπε: Γιατί τιμωρία θα μπω?

Τι περιμένεις όταν υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια νοοτροπία?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και εμεις δικαωματα εχουμε, ισοτητα σου λεει μετα,και παλι μη με δειρετε

 

Και το δικό μου δικαίωμα να μην καπνίζω παθητικά και να μην βρωμάω; Τα δικαιώματα των μη καπνιστών καταπατώνται εδώ και δεκαετίες και κανείς δεν νοιάστηκε. Αφού λοιπον πρέπει να μιλήσουμε για διακαιώματα και ισότητα μάλλον υπερισχύει αυτός που θίγεται η υγεία του

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη στους παιδοτοπους θα κοπει η απλα θα κανουν ενα χωρο υποτιθεται για καπνιστες γιατι εκει που παμε ειναι πολυ μικρο το μερος!αρα θα συνεχισουν?εγω θα απαιτησω να λαβουν μετρα και να αφησουν τις δικαιολογιες αλλιως δεν ξαναπαταω!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω..Λύσεις φυσικά και υπάρχουν. Πιστεύω ότι πρώτα θα έπρεπε να διαμορφώσουν ειδικούς χώρους και μετά να καθιερωθεί κάτι τέτοιο. Η να χωριστούν τα μαγαζιά σε μαγαζιά καπνιστών και μη..Σιγουρα λύσεις υπάρχουν. Το θέμα είναι αν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στη χώρα μας..Σιγουρα όμως σε κλειστούς χώρους ένας μη καπνιστης υποφέρει..Και μιλάω αν και είμαι καπνιστιρια.

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καπνίζω, και θα ήθελα πάρα πολύ να εφαρμοστεί το μέτρο - όμως "στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς" και είμαι απαισιόδοξη...

 

Δυστυχώς, πιστεύω ότι θα επικρατήσει όχι μόνο στους καταστηματάρχες, άλλωστε αυτοί συμμορφώνονται με τις επιθυμίες των πελατών τους, αλλά κυρίως σε εμάς τους άλλους, η νοοτροπία τύπου "Έλα μωρέ, και τι ξέρουν οι Ευρωπαίοι, εδώ είναι Ελλάδα, το τσιγάρο είναι Ελληνική συνήθεια" κτλ κτλ. Κλασικά είμαστε ο "ασυμβίβαστος" λαός της ΕΥρώπης με την ψεύτική μαγκιά.

 

Προσωπικά έχω αποφασίσει ότι όπου πάω πλέον και ακούω ότι δεν έχουν ειδικό χώρο μη καπνιστών, να μην λέω "δεν βαριέσαι" αλλά να προχωρώ σε καταγγελία στην αρμόδια αρχή (όταν βρω ποια είναι αυτή) και να με χάνουν κι από πελάτη. Το ίδιο και για μέρη που έχουν ειδικό χώρο, όπου καπνίζουν - μου έχει συμβεί πολλάκις και αυτό και δυστυχώς δεν αντέδρασα ως ώφειλα.

 

Και κρίμα και ντροπή στην Πολιτεία που πάλι έμεινε στα ημίμετρα - ενόψει και του ότι οι συνθήκες ήταν ώριμες, κατά τη γνώμη μου (πχ αντικαπνιστικό γκρουπ στο facebook; 5 χρόνια πριν θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο).

 

Εdit: περί ωρίμων συνθηκών: όταν ο σκληροπυρηνικός "κάνω 3 πακέτα την ημέρα και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου" καπνιστής πατέρας μου ταξιδεύει στις ΗΠΑ και έχει πλέον αποδεχτεί την ιδέα ότι ναι, θα καπνίζει έξω ή θα κάνει υπομονή ωσότου πάει σε ένα χώρο που επιτρέπεται το κάπνισμα, θεωρώ ότι θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δηλαδη στους παιδοτοπους θα κοπει η απλα θα κανουν ενα χωρο υποτιθεται για καπνιστες γιατι εκει που παμε ειναι πολυ μικρο το μερος!αρα θα συνεχισουν?εγω θα απαιτησω να λαβουν μετρα και να αφησουν τις δικαιολογιες αλλιως δεν ξαναπαταω!

Στους παιδότοπους απαγορεύεται βάσει νόμου και όποιος το επιτρέπει, είναι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Έχω κόψει κι εγώ το κάπνισμα, όλοι γύρω μου καπνίζουν κι εγώ απλώς το ανέχομαι σε άλλους χώρους. Στο σπίτι μου απαγορεύεται. Άντε, σε κανένα απορροφητηρα όταν κάνει πολύ κρύο.

 

Ένας καλός εξαερισμός δεν θα ήταν μία λύση; Γιατί, πέρα από τα δικαιώματα των μη καπνιστών δεν πρέπει να σκεφτούμε και αυτά των καπνιστών; Δεν μπορούμε να χωριστούμε σε κοινωνία καπνιστών και μη. Ναι με ενοχλεί να εισπνέω τον καπνό σου αλλά μου αρέσει και η παρέα σου. Δεν γίνεται κάπως να τα βρούμε; Εκτός κι αν χωριστούν σε μαγαζιά καπνιστών και μη και τότε θα έχουμε άλλα. Τουλάχιστον εδώ θα είναι όλα καπνιστών!!!!

 

Δεν ξέρω, νομίζω πως δημιουργούμε και υιοθετούμε μία ρατσιστική συμπεριφορά :-(

Link to comment
Share on other sites

Ευαισθητο θεμα ανοιγετε....

Ειμαι αλλεργικη στον καπνο του τσιγαρου κι εδω και τοσα χρονια στην Ελλαδα, ειμαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ....δεν μπορω να παω για καφε, για φαγητο, για ΤΙΠΟΤΑ...

Δυστηχως ειναι θεμα παιδειας. Στον ελληνα, φαινεται το τσιγαρο μια φυσιολογικη συνηθεια. Σε οσους εχω προσπαθησει να κανω συζητηση, ακομα και μορφωμενοι ανθρωποι, σου λενε κατι αρλουμπες του τυπου "έλα μωρέ, και να προφυλαχθεις απο το τσιγαρο, μπορει να σε πατησει τρόλευ" ή "ο μπάρμπας μου στο χωριο κάπνιζε μέχρι τα 102, τίποτα δεν έπαθε", και άλλα τραγεγλαφικα που σκεφτηκαν για να παρηγορουν τον εαυτο τους, οτι δεν θα τους βλαψει το τσιγαρο.

Στον χωρο εργασιας? Εχει απαγορευτει εδω και καιρο, αλλα ειμαι σε Δημοσια Υπηρεσια και καπνιζουν ΟΛΟΙ...και μπροστα μου, που ειμαι εγκυος! Εχω κανει φασαρια, εχω κλεισει την πορτα του γραφειου μου, αλλα τι να το κανεις, οταν καπνιζουν ακριβως απ εξω? ολο και καποιος θα ανοιξει την πορτα...

Link to comment
Share on other sites

Το δικαίωμα που έχω εγώ ως μη καπνίστρια να μπορώ να βγαίνω χειμώνα καιρό για φαγητό ή για καφέ με το παιδί μου ΧΩΡΙΣ να αναπνέω τη βρωμιά του τσιγάρου, τώρα ΙΣΩΣ αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά...

 

Το δικαίωμα που έχω εγώ ως μη καπνίστρια να ΜΗΝ πληρώνω (μέσω φορολογίας που καταλήγει σε νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ατόμων που έχουν νοσήσει από το κάπνισμα) το βίτσιο κάποιων να καταστρέφουν συνειδητά την υγεία τους, τώρα ΙΣΩΣ αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά...

Και μην ξεχνάτε: ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ... και τους παθητικούς καπνιστές! Και τα παιδά μας! :-(

 

Κι όλα αυτά σας τα λέω εγώ, που ήμουν καπνίστρια για 15 χρόνια... και παιδεύτηκα 1,5 χρόνο για να το κόψω... Από τη στιγμή όμως που αποφάσισα να κάνω οικογένεια σκέφτηκα τα παιδιά και τους λοιπούς στενούς συγγενείς... Κρίμα δεν είναι - αν εγώ πάθω κάτι από το τσιγάρο, πράγμα μαθηματικά σίγουρο - να είναι υποχρεωμένοι όλοι τους να τρέχουν και να αγωνιούν στα νοσοκομεία? Και γιατί? Επειδή εγώ δεν μπόρεσα χαλιναγωγήσω μια κακή συνήθεια...

 

Επίσης, θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εγκυμονούσες να καπνίζουν έστω κι ένα τσιγάρο! :evil: Φανταστείτε... το έμβρυο νιώθει σαν να είναι κλεισμένο σε θάλαμο αερίων... Εσάς θα σας άρεσε??? Γιατί καταδικάζετε τα παιδιά σας πριν ακόμα γεννηθούν?

 

Τέλος, έστω κι αν καπνίζεις κι ένα τσιγάρο θεωρείσαι καπνιστής! Μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας!!! "Καπνίζω 3-4 τσιγάρα τη μέρα, μωρέ... το έχω κόψει" (?!?) ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΟΨΕΙ! Κι αυτό είναι σαν το "Ουφ! Πάλι έφαγα ρε γμτ... Από Δευτέρα δίαιτα..." ;)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια ελεος ας χαλαρωσουμε λιγο, ψαρακι δεν ειπα οτι εχω κοψει το τσιγαρο, μολις γεννησω και τελειωσω το θηλασμο θα το ξαναρχισω,το παιδι μου δε χρωσταει τιποτα, ποτε δεν εχω καπνισει σε χωρους που υπαρχουν αλλα παιδια, στις καφετεριες που παω , δεν παιζει το ενδεχομενο να ερθουν παιδια κ εξαλλου εξω καθομαι ποτε μεσα, αλλα οπως εσυ εχεις τα δικαιωματα σου ετσι κ εγω θελω να εξασφαλιστουν τα δικα μου.Δικαιο?δεν καταλαβαινω γιατι τοσα νευρα, θα βρεθει ΣΙΓΟΥΡΑ τροπος να ικανοποιηθουμε ολοι μας, τουλαχιστον ετσι πιστευω.Παντως εγω το Χειμωνα πηγαινα με το παιδι μου στα FLOCAFE και στα STARBUCKS οπου απαγορευοταν το καπνισμα, αν θες για ολα υπαρχει λυση

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Link to comment
Share on other sites

Θεωρω απαραδεκτο το καπνισμα σε παιδοτοπους αλλα θεωρω και ακυρη την απαγορευση στα καλοκαιρινα μαγαζια της παραλιακης για παραδειγμα

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Link to comment
Share on other sites

Τα καλοκαιρινά μαγαζιά δεν είναι ανοιχτά? Μιλάμε για κλειστούς χώρους ή κάνω λάθος?

Στους ανοιχτούς χώρους απλά ας χωρίζουν τα τραπέζια σε καπνίζοντες και μη για να μην ενοχλούνται οι μη από τους διπλανούς.

Άλλωστε αυτό κάνουν και τώρα και λένε ότι έχουν χώρο για μη καπνίζοντες όταν από το τραπέζι του διπλανού σου'ρχεται το σύνεφο. Στα αεροπλάνα δηλαδή που το έχουν απαγορεύσει τελείως τι έγινε?

 

Επαναλαμβάνω λύσεις υπάρχουν αρκεί να είναι ο κόσμος καλοπροαίρετος και όχι να λένε οι μαγαζάτορες π.χ., εγώ δεν φτιάχνω χωριστό χώρο, ή οι πελάτες, δεν με νοιάζει εμένα ο νόμος, εδώ στην Ελλάδα δεν τα κάνουμε αυτά.

Και το ωραίο είναι ότι αυτοί που τα λένε όταν πάνε στο εξωτερικό στέκονται σούζα γιατί αν τους τσακώσουν να καπνίζουν έχει επιπτώσεις το θέμα.

Ας δείξουν και την ίδια διαγωγή που δείγχουν και στο εξωτερικό και στη χώρα τους.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...