Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΙΔΡΥΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Recommended Posts

Η παραθεση του παρακατω αρθρου εγινε μετα απο συνεννοηση με την Διαχειρηση του forum της ΕΕΕΓ και σκοπο εχει την πληροφορηση και τον γονιμο διαλογο.Το συγκεκριμενο αρθρο,αν και 2 χρονων,επανακυκλοφορει "αυτουσιο" σε πολλες τοπικες εφημεριδες δημων.

Η ΕΕΕΓ θα παραθεσει και την δικη της τοποθετηση πανω στο θεμα.

 

 

 

Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2007

 

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

 

tsenai.jpgΟ ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση. Το ισχυρό λόμπι τον ετοιμάζει στην Βοστόνη.

 

Κάνει κόμμα στην Αθήνα ο Τσενάι

 

Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων

 

 

 

Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.

 

Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.

 

 

Η πολιτική

 

 

Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αμβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλόυς και διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.

 

Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας.

 

Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιό σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία, και για να προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα από την άλλη.

 

Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες. Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες, ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση.

 

 

Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον...

 

"Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρουν μεταξύ άλλων.

 

Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα. Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -, με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία λειτουργεί με τρία καταστήματα στην Ελλάδα.

 

Να σημειωθεί ότι η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της... δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

 

Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζας αλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκο σαν να πρόκειται για το σαλόνι τους. Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ.

 

Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

 

 

Υποστηρικτές στην Ελλάδα

 

 

Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι.

 

Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

 

Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

 

 

Ο πατέρας Τσενάι

 

Ο πατέρας Τσενάι τώρα, εκτός από Λοχαγός των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών εκείνη την εποχή, ήταν και ένας από τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου που γνώρισε ποτέ η Αλβανία, εκείνου με τις Πυραμίδες.

 

Στην Ελλάδα ήρθε όχι ως φτωχός πλην τίμιος λαθρομετανάστης, αλλά για να αποφύγει τις απειλές για τη ζωή του και τη φυλακή από τις απάτες, σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, που είχε διαπράξει εκεί. Και για τη διακίνηση των χρημάτων προς την Ελλάδα έκανε χρήση των Ελληνικών τραπεζικών υπηρεσιών.....

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικοιγένεια Τσενάι είναι γνωστή οικογένεια Τσάμηδων από το Φίερε, περιοχή στην οποία κατέφυγαν υπό διωγμό πολλοί Τσάμηδες για τη συνεργασία που προσέφεραν κατά την διάρκεια της Κατοχής στους Γερμανούς.

 

 

Ταχίρ Μήτσι

 

 

MHTSI-761609.jpg

Πρωταγωνιστικό ρόλο, επίσης, στη δημιουργία του Κόμματος των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα θα έχει φυσικά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών Ταχίρ Μήτσι, αναγνωρίσιμος ιδιαίτερα μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και πολύ γνωστός για τις κατά καιρούς εμπρηστικές του δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων.

 

Πολύ πρόσφατα, μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου 2007, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται και ότι "οι Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι".

 

Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

 

 

 

Πηγή: Presstime

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


'Μεγαλύτερος φόβος μου, είναι να δω τη χώρα μου να παρακμάζει' / του Οδυσσέα Τσενάι26-05-2008 Αναδημοσίευση από τον «Ταχυδρόμο»

[1][2]

Τον θυμόμουν από τα ελληνικά δελτία ειδήσεων, τότε που μια μερίδα κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας και Έλληνες πολιτικοί αποφάσισαν να κάνουν σημαία τους την ξενοφοβία. Ο Οδυσσέας είχε αριστεύσει στο σχολείο. Πρώτος μαθητής στο γυμνάσιο, πρώτος και στο λύκειο. Δικαιούνταν να κρατήσει την ελληνική σημαία στις παρελάσεις το 2000 και το 2003, όμως μέρος της τοπικής κοινωνίας αντέδρασε. Μπορεί να ήταν ο καλύτερος μαθητής, ήταν όμως Αλβανός. Και τη σημαία, σύμφωνα με τη λογική όσων αντιδρούσαν, έπρεπε να τη σηκώσουν μόνο χέρια ελληνικά. Και τις δύο χρονιές ο Οδυσσέας αρνήθηκε να παρελάσει.

Αποφάσισε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά σε μια κοινωνία που ήδη καιγόταν γύρω από έννοιες όπως «εθνική ταυτότητα», «σημαία», «πατρίδα».

Όσες φορές ο φακός της τηλεόρασης ζούμαρε στον Οδυσσέα, έβλεπα ένα παιδί που έμοιαζε πιο μεγάλο από την ηλικία του. Πρόσωπο σοβαρό, χείλη σφιχτά, βλέμμα θολό.

Αρκετά χρόνια μετά, συναντώ έναν διαφορετικό Οδυσσέα στους δρόμους της Βοστόνης. Χαμογελαστός, με βλέμμα καθαρό και επίμονο. Μάτια προσηλωμένα σε στόχους και όνειρα.

Ήταν η εβδομάδα της ορκωμοσίας του. Ο Οδυσσέας αποφοιτούσε από το τμήμα φυσικής του «Μπόστον κόλετζ» και σχεδίαζε τα επόμενα βήματά του: συστατικές επιστολές και αιτήσεις σε νέα πανεπιστήμια. Σπουδές Ιατρικής. Ειδίκευση σε ογκολογία ή νευρολογία.

Ο Οδυσσέας έφτασε το 2004 για σπουδές στην Αμερική, με υποτροφία που του έδωσαν τρεις Έλληνες (ένας από αυτούς είναι καθηγητής στο «Χάρβαρντ»). Το Μάιο του 2005 εγκαταστάθηκε στη Βοστόνη και η οικογένειά του. Κέρδισαν πράσινες κάρτες στη λοταρία που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι ΗΠΑ και σήμερα βρίσκονται κοντά στον Οδυσσέα ή, αλλιώς, Όντι, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του στην Αμερική.

Γιάννης Παπαδόπουλος

Cenaj1.jpg

Mε την παρέα της Μηχανιώνας

Γιάννης Παπαδόπουλος (ΓΠ): Έχεις μιλήσει σε συμφοιτητές σου ή καθηγητές σου στην Αμερική για την ιστορία με τη σημαία;

Οδυσσέας Τσενάι (Odise Cenaj, ΟC): Ναι. Το βλέπουν σαν μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Τους κάνει εντύπωση, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν τελείως το τι έγινε. Εδώ δεν έχουν τις εθνικές γιορτές που έχουμε εμείς. Στα Βαλκάνια είναι διαφορετικά.

ΓΠ: Το περιστατικό με τη σημαία καθορίζει το ποιος είσαι;

ΟC: Φυσικά. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μου. Ήταν ένα γεγονός που με έκανε να σκεφτώ ποιος είμαι, τι είναι το έθνος, τι πάει να πει να είσαι Αλβανός και να μένεις στην Ελλάδα.

ΓΠ: Και πού κατέληξες;

OC: Βοήθησε που ήρθα στην Αμερική και βλέπω τα πράγματα απ' έξω. Βλέπω τα θέματα της πολιτικής της Αλβανίας με την Ελλάδα και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είμαστε ίδιοι. Δεν διαφέρουμε τόσο πολύ. Είμαστε γείτονες. Έχουμε ακριβώς την ίδια νοοτροπία. Έχουμε τα καλά και τα κακά μας. Αλλά πιο πολύ μένουμε στα αρνητικά στοιχεία του άλλου λαού.

ΓΠ: Είπες ότι η ιστορία της σημαίας διαμόρφωσε την ταυτότητά σου. Ποια είναι αυτή;

OC: Πολλοί πιστεύουν στην έννοια της βιολογικής εθνικής ταυτότητας.

ΓΠ: Λες για τη φράση του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι».

OC: Ναι. Δεν το βλέπω λογικό. Η εθνική ταυτότητα έχει να κάνει με το πού μένεις. Όχι πού γεννιέσαι, αλλά πού «γίνεσαι», πού μεγαλώνεις. Δεν είναι θέμα γενετικής ή βιολογίας.

Έζησα δώδεκα χρόνια στην Αλβανία και οκτώ στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι ανήκω και στις δύο κοινωνίες. Και στην ελληνική και στην αλβανική.

ΓΠ: Έχεις ήδη τέσσερα χρόνια στη Βοστόνη. Αρχίζεις να αισθάνεσαι Αμερικανός;

OC: Γιατί όχι; Η Αμερική σου δίνει την ελευθερία να αισθάνεσαι όπως θέλεις. Αυτοπροσδιορίζεσαι όπως θέλεις. Είναι ελεύθερη χώρα. Δεν υπάρχει η πίεση να ανήκεις κάπου.

ΓΠ: Όταν σε ρωτάνε από πού είσαι, τι α παντός;

OC: Αλβανός από Ελλάδα.

ΓΠ: Σκέφτεσαι το τι έγινε στην Ελλάδα με τη σημαία;

OC: Σκέφτομαι πιο πολύ την επίδραση που είχε σε μένα αυτή η ιστορία. Όσο περνάει ο χρόνος, αυτή η ιστορία θα μείνει στο αίμα μου, δεν θα χαθεί. Το σκέφτομαι και γελάω καμιά φορά γι' αυτό που έγινε. Μου 'χει μείνει και μια απορία. Γιατί έγινε αυτό που έγινε; Γιατί αντέδρασαν έτσι οι άνθρωποι; Κάποιοι σκέφτονται το θέμα της εθνικής ταυτότητας με φανατισμό. Δεν είναι υγιές αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι συνέχεια αρνητικός, να βλέπεις παντού εχθρούς και να είσαι απομονωμένος, να φτάνεις στα άκρα.

Δεν είναι κακό να έχεις μια ταυτότητα, αλλά έχουν αλλάξει οι καιροί. Δεν είμαστε πια στο μεσαίωνα.

ΓΠ: Θα ήθελες να ζεις σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα;

OC: Είναι καλό να είσαι ιδεαλιστής, αλλά υπάρχουν και όρια. Χωρίς σύνορα η επικοινωνία των ανθρώπων θα ήταν καλύτερη, αλλά το βλέπω αδύνατο να συμβεί. Οι άνθρωποι θέλουν να ανήκουν κάπου και τα σύνορα τους βοηθούν να κλείνονται, να γίνονται μέλη μιας ομάδας.

Είναι σαν αυτό που είπε ο Τζον Λένον (John Lennon), «ένας κόσμος χωρίς σύνορα»... Στο τέλος τον σκότωσαν όμως.

ΓΠ: Μου λες ότι δεν γίνεται, όχι αν θα ήθελες να ζήσεις σε έναν τέτοιο κόσμο.

OC: Θα 'ταν καλό. Είναι η ιδέα του παραδείσου που έχουμε όλοι.

ΓΠ: Ήθελες να κρατήσεις τη σημαία;

OC: Ήθελα. Είχα ζυμωθεί σε μια κοινωνία που έδινε σημασία στη θρησκεία, στη σημαία, στην ιστορία. Είχα επηρεαστεί πάρα πολύ. Με ρωτούσαν τότε αν αισθάνομαι Έλληνας. Είχα τρομάξει. Με είχαν στήσει στη γωνία και ζητούσαν να πω ποιος είμαι. Ήμουν 15χρόνων, με τόσες εμπειρίες σε δύο διαφορετικές χώρες. Δεν ήξερα τι να πω.

Έλεγαν «αν δεν αισθάνεσαι Έλληνας, δεν μπορείς να κρατήσεις τη σημαία».

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο πολύς θόρυβος.

ΓΠ: Τι συμβολίζει για σένα η σημαία;

OC: Συμβολίζει ένα λαό. Είναι η ιστορία που κουβαλάει κάθε λαός. Οι άνθρωποι ταυτίζουν τη σημαία με την εθνική ιστορία τους.

 

ΓΠ: Τι σου είπαν οι γονείς σου πριν φύγετε για Ελλάδα;

OC: Μας είπαν ότι πάμε εξωτερικό. Δεν ξέραμε πού. Είχαμε εκπλαγεί. Ήταν τρομερά νέα. Ξέραμε ότι στο εξωτερικό θα ήταν καλύτερα. Μου έκανε εντύπωση όμως ότι, όταν φτάσαμε Ελλάδα, την πρώτη μέρα, δεν είδα κάτι εκπληκτικό.

Αργότερα είδαμε ότι η μετανάστευση δεν είναι ό,τι καλύτερο. Για δύο μήνες ήμασταν χωρίς χαρτιά. Οι γονείς μου έπρεπε να βρουν δουλειά.

ΓΠ: Στην Ελλάδα βαφτίστηκες χριστιανός;

OC: Ναι, όταν ήμουν 16 χρόνων.

ΓΠ: Γιατί;

OC: Είχα επηρεαστεί από το περιβάλλον. Ήθελα βέβαια να γίνω χριστιανός, ήταν συνειδητή επιλογή. Τα χρόνια που ήμουν αβάφτιστος βρισκόμουν εκτός των πραγμάτων. Μου έλεγαν τα άλλα παιδιά ότι, επειδή είμαι αβάφτιστος, δεν μπορώ να πάω εκκλησία και θα με χτυπήσει ο Θεός με κεραυνό.

Βαφτίστηκα για να είμαι ένα με τους φίλους μου, να φανεί ότι ανήκω στην κοινωνία. Τώρα δεν είμαι θρήσκος. Αν και στα χαρτιά είμαι ορθόδοξος, έχω ξεκόψει πάρα πολύ. Η ζωή στην Αμερική είναι διαφορετική. Η θρησκεία δεν καθορίζει το ποιος είσαι.

ΓΠ: Ένιωθες ξένος όσο ήσουν στην Ελλάδα;

OC: Όχι πάντα. Φυσικά, ένιωθα ξένος με το γεγονός της σημαίας ή όταν χρειαζόταν να πάω σε δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά στις καθημερινές επαφές με τους ανθρώπους, τους συμμαθητές μου, δεν ένιωθα ξένος. Είχα αφομοιωθεί τελείως, είχα προσαρμοστεί.

ΓΠ: Κράτησες φιλίες από Ελλάδα;

OC: Ναι. Μιλάω τακτικά. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα, στη Μηχανιώνα. Ξέρω πολλές οικογένειες. Αν χρειαστεί να πάω πίσω, έχω ανοιχτές πόρτες.

ΓΠ: Τι σου λείπει;

OC: Μου λείπει η παραλία, η Θεσσαλονίκη, οι παρέες, το περιβάλλον. Είμαι τυχερός που έζησα στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια.

ΓΠ: Γιατί ήρθε η οικογένειά σου Αμερική;

OC: Οι γονείς μου είχαν κουραστεί. Είχαν επηρεαστεί πιο πολύ από μένα στο θέμα της σημαίας. Για τους μεγάλους είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε μια νέα κοινωνία. Είχαν μια πίκρα και ήθελαν να φύγουν.

Στη Μηχανιώνα δούλευαν σε ένα εργοστάσιο διχτυών. Το να γυρίζουν σπίτι και να είναι απομονωμένοι από την κοινωνική ζωή και να σκέφτονται την πατρίδα τους ήταν δύσκολο.

ΓΠ: Και τώρα όμως μετανάστες είναι.

OC: Ναι, είναι το ίδιο πράγμα. Είναι δύσκολα. Η απομόνωση εδώ ίσως είναι χειρότερη. Οι γονείς μου ξέρουν λιγότερα άτομα. Εδώ δεν έχεις γείτονες. Είναι σε μια μεταβατική περίοδο ακόμα. Ο πατέρας μου είναι οδηγός φορτηγού σε μια εταιρεία και η μητέρα μου δουλεύει στην κουζίνα ενός εστιατορίου. Κλασικές δουλειές μεταναστών.

Είναι στο δικό μας χέρι να βελτιώσουμε το μέλλον. Όλα τα στοιχήματα τώρα είναι πάνω σε μένα και τις αδερφές μου.

ΓΠ: Από την Αλβανία στην Ελλάδα και από εκεί στην Αμερική. Νιώθεις ότι σου λείπει μια πατρίδα, ένα σπίτι;

OC: Όχι. θα έλεγα ότι έχω πλέον τρία σπίτια.

 

Link to comment
Share on other sites

Σύνταγμα του Κράτους

 

blank.gifMEPOΣ TPITO - Oργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας TMHMA A΄ - Σύνταξη της Πολιτείας 'Αρθρο 29 - (Πολιτικά κόμματα) 1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Πολίτες που δεν απέκτησαν ακόμη το δικαίωμα να εκλέγουν μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα νέων των κομμάτων.

**2. Τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις διαφάνειας ως προς τις εκλογικές δαπάνες και γενικά την οικονομική διαχείριση των κομμάτων, των βουλευτών, των υποψήφιων βουλευτών και των υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών. Με νόμο επιβάλλεται ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, μπορεί να απαγορεύονται ορισμένες μορφές προεκλογικής προβολής και καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η παράβαση των σχετικών διατάξεων συνιστά λόγο έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα με πρωτοβουλία του ειδικού οργάνου του επόμενου εδαφίου. O έλεγχος των εκλογικών δαπανών των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών διενεργείται από ειδικό όργανο που συγκροτείται και με τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, όπως νόμος ορίζει. Με νόμο μπορούν να επεκταθούν οι ρυθμίσεις αυτές και στους υποψηφίους για άλλες αιρετές θέσεις.

**3. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή επιχειρήσεων η διοίκηση των οποίων ορίζεται άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ne opos ke stin Servia (kosovo) !!! Meta apo toses dekaeties, kanenas alvanos den egine Servos!!! Isa-isa ginane pio alvani opo tous alvanous tis alvanias, ke etsi egine ke to olokautoma ton servon!!! Ellinas gennese, den ginese!!! Zito i ELLAS, Zito i VOREA IPIROS, O PONTOS ZI !!!

Link to comment
Share on other sites

τιποτα αλλο θελουν??μηπως να φυγουμε και απο την ελλαδα οι ελληνες και να μεινουν μονιμα αυτοι...α μου φαινετε πρεπει να ξυπνησουμε..αυτοι θα μας φανε...και πες οτι γινετε με τοσους αλβανους στην ελλαδα πρωτοι θα βγουν...:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν θυμάμαι καλά απαγορεύονται τα ρατσιστικά σχόλια στο φόρουμ. Βασικά οι ρατσιστές προσβάλλουν την αισθητική μου.

 

Υ.Γ. δεν αναφέρομαι στην είδηση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ακόμα αυτό μας έλειπε, δεν φτάνει που τους δίνουμε και δουλειά τι άλλο θέλουν να τους χαρίσουμε και τα σπίτια μας;Που έμενες ρε φουκαρά ε.......ήρθες εδώ πέρα άνοιξε το ματάκι σου στην αρχή δειλα-δειλα ''αλβανό πείνάει θέλει φαγητό δώσε λίγο'' σου δώσαμε και φαγητό και άλλα σου δώσαμε μέχρι και συμπέθεροι γίναμε(με γάμους)τι του ζήλεψες ρε εμείς παιδιά δεν έχουμε έπρεπε την άτιμη φάρα να πάρεις;;;;;;;;;

Και τώρα ξυπνήσανε ναι.....παραξυπνήσανε θέλουνε και αυτοί να έχουν και το κόμμα τους που πάτε ρεεεεεεεεεε.:evil:

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

Εχω αποψη για το θεμα............

 

Δεν θα τη πω........

 

Παντως το θεμα το ειχα ανοιξει εδω και καιρο για διαλογο,και οχι για να "σφαχτουμε"....αλλα μονο τωρα βλεπω απαντησεις...........

Μπορει να ειναι και τυχαιο..................

 

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι επειδη ειμαστε μια χωρα με ιδιαιτερους γειτονες κ ιδιαιτερες σχεσεις με αυτους καλο θα ηταν γενικοτερα να προσεχουμε πολυ καποια "αθωα" γεγονοτα κ καταστασεις. Γιατι πανω απο ολα πιστευω οτι πρεπει να διασφαλισουμε την πατριδα μας.

Ειναι γεγονος οτι γειτονες χωρες κινουνται με πολυ καλα οργανωμενα σχεδια εδω κ χρονια κ κανουν πολυ εξυπνες προπαγανδες. Εμεις ειναι αληθεια οτι σε αυτον τον τομεα ειμαστε πολυυυυ πισω κ περιμενουμε να δημιουργηθει το προβλημα για να παρουμε καποια μετρα (κ παλι ομως χωρις οργανωση κ σχεδιο). Δε ξερω για το συγκεκριμενο θεμα κ δε μπορω να πω κατι χωρις να γνωριζω. Αλλα οτι θα πρεπει γενικοτερα ως κρατος να ειμαστε πιο καλα προετοιμασμενοι κ να μην μας πιανουν στον υπνο ειναι γεγονος, οπως γεγονος ειναι οτι γειτονικες μας χωρες εχουν πολυ καλη κ εξυπνη πολιτικη (κ μπραβο τους που τα καταφερνουν - δεν φταινε αυτοι αν εμας οι δικοι μας κοιμουνται ορθιοι)..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και εγω τωρα το ειδα...η αληθεια ειναι οτι νοιωθω καπως περιεργα...φοβαμαι γιατι μπαινουν στη μεση οι αμερικανοι, φοβαμαι γιατι "υπευθυνος" θα ειναι ο Τσεναι. γιατι αυτο το παιδι οι ελληνες το θαψαν...κ να σας πω κατι? ημουν κ εγω μια τοτε που αντεδρασε....τοτε κ εγω ειχα αυτα τα ρατσιστικα αισθηματα. τωρα πια νοιωθω ασχημα. απο τη μια η ελλαδα κ η σημαια εχουν γινει τσολια και απο την αλλη αναρωτιεμαι ακομα αν θα επρεπε να τη κρατησει...ισως καλυτερο ειναι αυτο που λεει ο ιδιος ο τσεναι...αφηστε τους ελευθερους να αυτοπροσδιοριστουν....πραγματικα δε ξερω. βεβαια αναρωτιεμαι απο τη στιγμη που παρελαυνει τη σημασια θα εχει αν θα ειναι σημαιοφορος? συμφωνω με νεφελη σε αυτα που ειπε. εχει απολυτο δικιο.... βεβαια δεν ειναι οτι μονο σαν κρατος ειναι προετοιμασμενοι. σαν λαος ειναι δεμενος. το ιδιο κ τα κομματα. αφηνουν μικροκομματικα θεματα στην ακρη κ ολοι μαζι δουλευουν για το καλο της πατριδας τους (το καλο ειναι σχετικο βεβαια). ενω εμεις σφαζομαστε μεταξυ μας. καλα να παθουμε. ισως θα επρεπε να εχουμε σαν προτυπο τους αλβανους. καλυτερα θα τα καταφερναμε..

αυτα τα μπερδεμενα απο μενα..

Link to comment
Share on other sites

Εσύ πολύ καλά τα λες αλλά φταίνε οι άλλοι ''οι μεγάλοι'' τρομάρα τους , αυτοί δεν τους άφησαν να έρθουν εδώ τώρα να τους φάμε όλοι στην μούρη αίσχος.........

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...