Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξεχάστηκε ήπιε γάλα και δεν κοινώνησε

Recommended Posts

Σήμερα η Αλκμήνη θα πηγαινε εκκλησία με το σχολείο. Μου είπε λοιπον εθχές το παιδί "μαμά αύριο μη μου φτιάξεις γάλα γιατί θα κοινωνήσω"

οκ της απαντώ....το πρωί όμως μέσα στη φούρια του ετοιμάσου να φύγουμε και φτιάχνοντας καθημερινά γάλα και για τα 3 παιδιά το ξέχασα και έφτιαξα και της Αλκμήνης. Η Αλκμήνη με τη σειρά της το ήπιε (ξεχασε η καημένη ότι θα πήγαινε εκκλησία).

Φτάνοντας στην εκκλησία ρώτησε η δασκάλα ποιός ήπιε γαλά και η Αλκμηνουλα είπε ότι ξεχάστηκε και ήπιε και η ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ...... :roll::roll::roll:

Είναι ρε γμτ αμαρτια ένα παιδί 8,5 ετών να έχει πιεί γάλα δηλαδή?

:roll::roll::roll: Τα ΄χω πάρει άγρια με τη δασκάλα...και το παιδί στεναχωρέθηκε και έκλαιγε και μου φώναξε ότι εγώ φταίω που δεν κοινώνησε...

Διαφημίσεις

Φτάνοντας στην εκκλησία ρώτησε η δασκάλα ποιός ήπιε γαλά και η Αλκμηνουλα είπε ότι ξεχάστηκε και ήπιε και η ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ...... :roll::roll::roll:

.

sorry αλλά απαράδεκτη η δασκάλα...απ'οσο ξέρω εγώ όταν "ξεχνιομαστε" η αμαρτία δεν πιάνει..φαντάσου τώρα που είναι και παιδί...

rQGhp3.png

δηλαδη θα πειραζε πολυ να πει "δε πειραζει, καλο θα ηταν ομως αλλη φορα αν το θυμηθεις, μη πιεις γαλα", και να αφησει το παιδακι ησυχο!!!!!!!!

:mad::mad::mad::mad:

μη πω τιποτα, για το ρημαδοσουβλακια που μπορει να κατασπεραξε η ιδια και οι παπαδες το προηγουμενο βραδυ

Διαφημίσεις

Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η !!!!

Τι αμαρτία έχουν τα παιδιά??? Πιο αθώες ψυχές δεν υπάρχουν. Προσωπικά θα πήγαινα το παιδί μου να κοινωνήσει ακόμα και χωρίς νηστεία.

Δηλαδή όταν κοινωνούν τα μωρά, έχουν κάνει αποχή απο το γάλα? Εμάς η μαμά μου, "μας νήστευε" απο κρέας κυρίως και πηγαίναμε και κοινωνούσαμε.

Να πάρεις την κόρη σου και να την πας την Κυριακή το πρωί να κοινωνήσει, να φύγει το βάρος απο το παιδί και να χαρεί.

Και εγώ, θα πήγαινα να κάνω παράπονα στη δασκάλα. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Τιμώρησε το παιδί, αντί να του προσφέρει την αγαλλίαση της Θείας Κοινωνίας???

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Είναι τυχερή γιατί έκλεισαν για διακοπές, αλλιώς αύριο θα πήγαινα σχολείο να διαμαρτυρηθώ....

Εντάξει δεν είναι μωρό η Αλκμήνη αλλά είναι παιδί και ντράπηκε μπροστά στους συμμαθητές της..

Και τι σημασία εχει βρε Μαρία που δεν είναι μωρό αλλά παιδάκι;

Δηλαδή αυτό είναι το παράδειγμα της δασκάλας; Οτι αρκεί να μην πιείς γάλα και τότε μπορείς να κοινωνίσεις; Δηλαδή αμαρτία ήταν αυτό για ένα παιδάκι 8,5 χρονών; Ελεος..................

Βαλίτσες έτοιμες;

Είναι τυχερή γιατί έκλεισαν για διακοπές, αλλιώς αύριο θα πήγαινα σχολείο να διαμαρτυρηθώ....

Μπορείς να πας μετά τις διακοπές και να τις εξηγήσεις ότι αυτή η συμπεριφορά ήταν προσβλητική. Ίσως να είναι και καλύτερα γιατί δεν θα είσαι εν βρασμώ ψυχής

Διαφημίσεις

Εντάξει δεν είναι μωρό η Αλκμήνη αλλά είναι παιδί και ντράπηκε μπροστά στους συμμαθητές της..

Ακριβώς! Στιγμάτισε το παιδί και το έκανε να νιώθει σαν "μαύρο πρόβατο" επειδή κατά λάθος ήπιε το γάλα της??? Δεν έχω λόγια. Έχω εξοργιστεί!

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Ακόμα πηγαίνουν τα πιτσιρίκια με το σχολείο να κοινωνήσουν;;;;; :shock:

Τα αλλόθρησκα παιδάκια τα πηγαίνουν να συμμετέχουν σε αντίστοιχες τελετές;

Γιατί μπολιάζουν τα οκτάχρονα με ηλίθιες και φαρισαϊκές ενοχές στερώντας τους την ουσία της θρησκείας και οδηγώντας τα μελλοντικά σε βέβαιη απομάκρυνση από αυτήν;;

χω βγει απ' τα ρουχα μου, εχω γινει τουρμπο μιλαμε! :evil::evil::evil:

Που ζουμε πια; ΕΛΕΟΣ!! Θα πω τιποτα τωρα με τα γαλατα και τις νηστειες...

πανε βουτα την απ' το μαλλι την αμεμπτου ηθικης θεουσα και δωστης σε απταιστα γαλικα να καταλαβει οτι η γκεσταπικης νοοτροπιας εκπαιδευτικοι αποτελουν παρελθον και πως για το παιδι σου αποφασιζεις εσυ και πως γουσταρεις πριν την κοινωνια να κατεβαζει η Αλκμηνη 10 γαλονια αγελαδινο πληρες και αμα δεν της αρεσει να φωναξει το 100!!

:evil::evil: Αμα δεν εχεις χρονο να πεταχτεις πες μου να παω εγω...Χαρα μου θα ηταν!!

Διαφημίσεις

Αυτα ειναι καταλοιπα μιας αλλης εποχης που καλα θα κανει

να τα αποβαλλει η εν λογο δασκαλα κ οχι να τα φορτωνει στα

παιδια....επρεπε να σεβαστει τον αυθορμητισμο του παιδιου

κ την αφελια του να πει την αληθεια κ οχι να το "καταδικασει"

με ποιο δικαιωμα?? Ποιος της δινει το δικαιωμα μεσα στον

Οικο του Θεου να κρινει κ μαλιστα ενα παιδι???

αντε γιατι τα πηρα τωρα :evil:

Μολις ανοιξουν τα σχολεια να μιλησεις μαζι της κ να της

τονισεις την θεση στην οποια εφερε το παιδι...

δηλαδη θα πειραζε πολυ να πει "δε πειραζει, καλο θα ηταν ομως αλλη φορα αν το θυμηθεις, μη πιεις γαλα", και να αφησει το παιδακι ησυχο!!!!!!!!

:mad::mad::mad::mad:

μη πω τιποτα, για το ρημαδοσουβλακια που μπορει να κατασπεραξε η ιδια και οι παπαδες το προηγουμενο βραδυ

Fistikaki εισαι τα πάντα όλα!!!!!

Παιδιά το ίδιο είχε συμβεί και με το γιο μου τα Χριστούγεννα. Δεν τον άφησε να κοινωνήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο...όταν μου το είπε ο μικρος έπεσα από τα σύννεφα..Αν είναι δυνατόν...

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Θυμαμαι στο δημοτικο αντιστοιχη περιπτωση που η δασκαλα ηξερε ποια παιδια θα κοινωνουσαν (δεν ειχαν κρατησει ολα) και ενα μικρο παιδακι μπηκε κι αυτο και κοινωνησε ενω η δασκαλα δεν ειχε τετοια πληροφορια απο τη μαμα. Στο τελος λοιπον το θυμαμαι σαν τωρα το ειχαν στριμωξει σε μια γωνια οι δασκαλοι , αυτο φορουσε γυαλακια και τους κοιταζε με γκουρλωμενα ματια, και το βομβαρδιζαν με ερωτησεις: ηπιες γαλα το πρωι? σου ειπε η μαμα να κοινωνησεις? γιατι πεταχτηκες? εφαγες το πρωι? η μαμα σου δεν μας ειπε τιποτα. Αυτο ψελιζε κατι μααα ...δεν... εγω... ειχε κατατρομαξει. Μου ειχε κανει εντυπωση το στριμωγμα λες και ειχε κανει κανενα εγκλημα.... :?

lcWup3.png

Eγώ λοιπόν από αντίδραση τα παίρνω όλα τα παιδάκια και τα πάω να κοινωνήσουν. Και πολλά μου λένε με απορία: "Μα εγώ κυρία ήπια γάλα το πρωί." Και τα ρωτάω ένα-ένα: "Θες παιδί μου να κοινωνήσεις?" Αν πάρω θετική απάντηση τότε δε θέλω και πολύ... τους εξηγώ ότι για το Χριστούλη δεν έχει σημασία και τα παίρνω από το χεράκι και πάμε.

Αυτή την απαράδεκτη στάση μας την έχουν περάσει κάποιοι ανεγκέφαλοι ιερείς που δεν κοιτούν τα χάλια της εκκλησίας που κάθε άλλο παρά δίπλα στους πιστούς είναι.

Απαράδεκτο να δημιουργούν τύψεις στους πιστούς που ζητούν λίγη στήριξη και παρηγοριά. Και δη στα παιδάκια που ακούν πολύ συχνά τον παπά να καλεί για την κοινωνία και να επισημαίνει με σοβαρή φωνή: "Όποιο παιδάκι ΔΕΝ έχει πιει γάλα να έρθει να κοινωνήσει!" Το ΔΕΝ το τονίζουν καλά-καλά!!

Έχω φάει κατσάδα από παπά επειδή δεν τήρησα το "πρωτόκολλο"!!!!!!

Έξαλλη έφυγα! Τέτοια εκκλησία εγώ την αποδοκιμάζω!

Τι να σου κάνει και η καημένη η δασκάλα αν άκουσε τον παπά να λέει κανένα τέτοιο... Ειδικά αν είναι νέες δασκάλες ψαρώνουν με κάτι τέτοια. Μη βιαστείς να την κατηγορήσεις κοπέλα μου. Εξήγησε στο κοριτσάκι σου ότι η δασκάλα δεν το έκανε ούτε για να την τιμωρήσει, ούτε έκανε διακρίσεις. Να της πεις ότι για τον Χριστούλη αυτά δεν έχουν σημασία. Ο Χριστούλης ξέρει ότι ξεχάστηκε και ήπιε γάλα και στο κάτω-κάτω το γάλα μας το δίνει η αγελάδα που είναι ζώο του Θεού. Απλά κάποιες φορές κάποιοι άνθρωποι θεωρούν λάθος, κάποια πράγματα που για το Θεούλη είναι αστεία. Μη δείξεις στεναχωρημένη γιατί θα του περάσεις το μήνυμα ότι συνέβη κάτι δυσάρεστο.

Το θέμα με τη θρησκεία που με απασχολεί πάρα πολύ ως δασκάλα είναι οι τύψεις που δημιουργεί στα παιδιά για τη συμπεριφορά τους και τις επιλογές τους. Απαράδεκτη και η κατήχηση και η αυστηρότητα και των βιβλίων και της εκκλησίας και κάποιων ανθρώπων από άλλες εποχές.

Δε θα ξεχάσω τη φορά που ως έφηβη είχα περίοδο και δε μπορούσα να μεταλάβω και να προσκυνήσω, σύμφωνα με τις "παραδόσεις", τον επιτάφιο!

Από τότε που το άκουσα αυτό έχω ψυχραθεί απίστευτα με την εκκλησία! Δεν ντρέπονται!! Και είπε Χριστός: "Δεν υπάρχει πλούσιος ή φτωχός, δούλος ή κύριος, άνδρας ή γυναίκα στη βασιλεία του Θεού." αλλά η εκκλησία μας κάνει τις μεγαλύτερες διακρίσεις και παλεύει μόνο να πλουτίσει από εμάς κι όχι να προσφέρει το έργο που πρέπει. Αλλά ένας κεραυνός τους χρειάζεται να κάψει και να γκρεμίσει τόσα πλούτη και τόση αίγλη, τόσο χρυσάφι και τόσα διαμαντικά. Όταν μεθαύριο θα γιορτάζουμε την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα με το ταπεινό γαϊδουράκι, οι ιερείς θα φορούν τα χρυσοποίκιλτα ράσα και θα μαζεύουν τα λεφτά του κόσμου να τα κάνουν μερσεντές, οικόπεδα και κινητά νέας τεχνολογίας! Δεν κοιτάνε να ταΐσουν τον κόσμο που πεινάει...

Ξέφυγα τελείως από το θέμα αλλά δεν άντεχα να μην τα πω! Μέρες που είναι τα θυμήθηκα.

Μαρια , εγω θα πω κατι αλλο . ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑ ΤΗΝ Α'ΒΑΘΜΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Αι στον κορακα πια με τους κολλημενους !!!!!

Μην μου στεναχωριεται η Αλκμηνη !!!!

Εγω εχω και ενα αλλο κολλημα επισης !

Δεν αφηνω τα παιδια να κοινωνησουν αν μπροστα

τους μπει ενηλικας ! Σιχαινομαι αφανταστα και

ειμαι ικανη να βρισω τον παππα που τους αφηνει.

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Είναι ρε γμτ αμαρτια ένα παιδί 8,5 ετών να έχει πιεί γάλα δηλαδή?

:roll::roll::roll:

Εδω στον Γιαννακη μου στην Α δημοτικου το εκανε το ιδιο και δεν ηταν ακομα 6 χρονων κι εχθες το βραδυ μου το ειπε 3 φορες να μην του κανω γαλα :roll::evil:

4

Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η !!!!

Τι αμαρτία έχουν τα παιδιά??? Πιο αθώες ψυχές δεν υπάρχουν. Προσωπικά θα πήγαινα το παιδί μου να κοινωνήσει ακόμα και χωρίς νηστεία.

Δηλαδή όταν κοινωνούν τα μωρά, έχουν κάνει αποχή απο το γάλα? Εμάς η μαμά μου, "μας νήστευε" απο κρέας κυρίως και πηγαίναμε και κοινωνούσαμε.

Να πάρεις την κόρη σου και να την πας την Κυριακή το πρωί να κοινωνήσει, να φύγει το βάρος απο το παιδί και να χαρεί.

Και εγώ, θα πήγαινα να κάνω παράπονα στη δασκάλα. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Τιμώρησε το παιδί, αντί να του προσφέρει την αγαλλίαση της Θείας Κοινωνίας???

Δεν θα μπορουσα να το εκφρασω καλυτερα. :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Daskala σ'ευχαριστώ για την απάντηση (και όλα τα κορίτσια - μη παρεξηγηθούμε) και έχεις δίκιο όπως μου έθεσες τις καταστάσεις. Δυστηχώς όμως η δασκάλα είναι 45αρα και πολλά χρόνια στο ίδιο δημοτικό, καθώς και μάνα μικρών παιδιών.

Ξέρεις δεν μου αρέσει να επεμβαίνω στο έργο της δασκάλας μέσα στη τάξη αλλά με ξάφνιασε αυτη η στάση σήμερα το 2009..

Πάντως μου αρέσουν πολύ οι απόψεις σου!

Jean :lol::lol::lol: μαζί με την Ντίνα θα σας χρειαστώ την Δευτέρα του Θωμά που ανοίγουν τα σχολεία.... :lol::lol::lol: