Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ευελικτη εργασια για γονεις

Recommended Posts

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7984202.stm

Νεος νομος ψηφιστηκε εδω στην Αγγλια που ευνοει τους εργαζομενους γονεις. Τωρα πλεον οι γονεις παιδιων εως 16 ετων θα μπορουν να ζητουν ευελιξια στην εργασια τους, ενω προηγουμενως το οριο ηταν για παιδια εως 6 ετων ή για παιδια με ειδικες αναγκες εως 18 ετων. Η ευελιξια αφορα τον χωρο εργασιας (δουλεια απο το σπιτι) ή τις ωρες εργασιας (part-time).

Προσωπικα εχω χρησιμοποιησει τον νομο αυτο και δουλευω απο το σπιτι μιση μερα - ειναι το αντικειμενο της εργασιας μου τετοιο που πρεπει να πηγαινω στο γραφειο καθε πρωι, αλλα τα απογευματα δουλευω απο το σπιτι. Το εχω βρει πολυ πρακτικο γιατι πληρωνω μονο μιση μερα την γυναικα που μου κραταει τον Ethan, και η Debbie πηγαινει σχολειο μεχρι τις 3.15. Ειναι αρκετα ατομα στο γραφειο μας που δουλευουν απο το σπιτι, μαλιστα μια κοπελα μενει στην Βορεια Αγγλια και κατεβαινει στο γραφειο μονο 2 φορες τον μηνα...

Θα ηθελα πολυ να δω και τετοιες κινησεις στην Ελλαδα, αλλα νομιζω οτι ειναι δυσκολο.... εδω το σχεδιο ειναι οτι ετσι περισσοτεροι γονεις θα επιλεξουν να δουλεψουν, περισσοτερα χρηματα θα ειναι διαθεσιμα στα νοικοκυρια, κι ετσι αυτα θα αρχισουν να ξοδευουν και να ανακαμψει - ή τελος παντων να βοηθησει στην ανακαμψη - η οικονομια.

Διαφημίσεις

ΤΥΧΕΡΗ!!!

Εδω για να μπορέσεις να έχεις ευελιξία θα πρέπει να εισαι δημόσιο υπάλληλος. Εμεις οι ιδιωτικοί δεν ειμαστε μανάδες. Θα μετακομίσω μου φαίνεται στο εξωτερικό!!

αυτα ειναι κρατη...μακαρι να γινοταν κατι τετοιο και εδω, θα ειχε ευεργετικοτατη επιδραση στην οικονομια αλλα θα μας εδινε και την δυνατοτητα να χαρουμε και περισσοτερο τον ρολο μας ως μαμαδες...θα ξοδευαμε λιγοτερα χρηματα σε παιδικους και ντανταδες και ολα θα δουλευαν ρολοι...αλλα που... :(

Ακούω για τέτοιους νόμους σε άλλα κράτη και σκέφτομαι, ΠΟΥ ΖΩ;;;;

Γιατί σε αυτό το κράτος οτιδήποτε ψηφίζεται είναι προς όφελος των λίγων; (βλ. 300 και οι παρατρεχάμενοι)

"Υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας", λένε.

Ωραία, ας το λύσουμε. Δημιούργησε όμως ένα κράτος πρόνοιας, ένα κράτος που θα βοηθάει τους γονείς, θα τους στηρίζει, θα τους δίνει το δικαίωμα (γιατί πλεόν έτσι σκεφτόμαστε) να κάνει πιο πολλά παιδιά.

Τι να πω...Λυπάμαι πραγματικά. Έχω δύο παιδιά και θα παραμείνω με δύο, όχι γιατί σκέφτομαι πως δεν έχω πολλά χρήματα για να τα μεγαλώσω (εγώ πως μεγάλωσα αλλωστε), αλλά γιατί πρέπει να σκεφτώ και τη δουλειά μου. Πως θα αντιδράσει ο εργοδότης μετά από δύο απανωτές εγκυμοσύνες; Ε, δεν θα πηδήξει και από τη χαρά του.

Γι΄αυτό αναρωτιέμαι, που είναι η πολιτεία; Σε προστατεύει για δύο χρόνια μόνο. Μετά ο εργοδότης σου έχει το δικαίωμα να σε απολύσει.

Συμπέρασμα; :evil::evil::evil::evil: