Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΟΥΒΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΑΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ

Recommended Posts

Χθες το βράδυ με έπιασε ένας πόνος σαν σουβλιά στην αριστερή πλευρά κάτω χαμηλά. Κράτησε κάτι δευτερόλεπτα αλλά ήταν πολυ δυνατός. Την προγηούμενη εβδομάδα είχα κάτι πονάκια σαν κι αυτά της περιόδου αλλα κρατούν ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η ερώτησή μου είναι η εξής : ξέρω ότι αυτό σημαίνει συσπάσεις της μήτρας και ότι προετοιμάζεται για τον τοκετό. Εγώ μπαίνω την Μ.Τρίτη στον ένατο υπάρχει περίπτωση να γεννήσω με που μπω στον ένατο? Μήπως άρχισαν νωρίς οι συσπάσεις και αυτό είναι ένα προμήνυμα?

Διαφημίσεις

Καλημέρα Σωτηρία,

Χωρίς να θέλω να σε θορυβήσω, αυτά είναι προετοιμασία της μήτρας για τον τοκετό. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που γεννούν με το που μπαίνουν στον μήνα τους.

Η φύση ξέρει καλύτερα! Αλλά θα σου πει και ο γιατρός σου.

Ενημέρωσέ μας και με το καλό!

squsqusbu20090629_-8_George.png

Σ'ευχαριστώ που απάντησες . Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα....... νομίζω ότι θα γεννήσω πολύ σύντομα με το που μπω στον ένατο άντε καμά εβδομάδα μετά αλλά δεν με κόβω να εξαντλώ όλον τον ένατο. Ο μικρός μέσα μου είναι υπερβολικά ανήσυχος και κουνιέται συνεχώς.

Σωτηρία μου να χαίρεσαι αν έχεις συσπάσεις και πονάκια!Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μόνο του ανταποκρίνεται στις διεργασίες που γίνονται για να φέρουν το μωρό όλο και πιό κοντά στην ημέρα του τοκετού! ναι μπορεί να σημαίνει ότι θα γεννήσεις πιό γρήγορα από την τελευταία ημερομηνία που σου έχει δώσει ο γιατρός.Και είναι πολύ καλύτερα να λειτουργήσει το σώμα μόνο του από το να φτάσεις τελευταία ημερομηνία και να σου βάλουν τεχνητούς πόνους μετά.Το σώμα έχει δικούς του ρυθμούς που είναι παντα πόλύ καλύτεροι από εκείνους που θα σου δώσουν κάποιοι τεχνιτοί πόνοι.

Έχε εσύ καλού κακού έτοιμη την βαλιτσούλα για τη μαιευτήριο,και αν συνεχίσουν αυτοί οι πόνοι μαζί με υγρά (κυρίως αυξημένη βλέννα) στο εσωρούχο σου τότε ..πλησιάααζει η ώρα!:)

Γιατι αγχωνεσαι αν γεννησεις μόλις μπεις στο μηνα σου???Νομίζω ότι δεν πρέπει να μας ανησυχει κατι τέτοιο.Συμφωνω ότι όσο το μωρο παραμενει στη μητρα ειναι καλύτερα αλλά απ την 36η εβδομαδα και μετα ενα μωρο μπορει να γεννηθει. Μαλιστα είχα διαβασει σε ενα βιβλιο ψυχολογιας που ειχα κανει στο πανεπιστημιο ότι όσο πιο κινητικο είναι ένα μωρο στην κοιλια τόσο πιο έτοιμο είναι για τον έξω κόσμο!!! :wink:

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Πάντως και εσείς πιστεύετε ότι είναι σημάδι μάλλον για νωρίτερα έτσι? Μωρέ θα γεννηθεί μικρούλης σκεφτείτε ότι την 31 εβδομάδα ήταν 2κιλά ήλπιζα να έφτανε τα 3κιλά αλλά αν δεν εξαντλήσω τον μήνα αποκλείεται να γεννηθεί τόσο. Γερό να είναι και δεν πειράζει. Ευχαριστώ πάντως που μου απαντάτε.

Σωτηρια ευχομαι πανω απολα να εισαστε γερη μαμα και μωρακι.Ειμαι στην 37,5 εβδομαδα και απο το τελος του ογδοου μηνα ειχα και εγω πονακια περιοδου και διαφορες σουβλιες.Πριν 7 μερες αρχισαν κατι σουβλιες πιο δυνατες, πονος στη μεση στην αρχη συνεχομενος και μετα εγινε ανα 30 λεπτα συσπασεις και υγρα.Πηγαμε στο γιατρο και αφου εγινε εξεταση μου λεει οτι ειναι προπαρασκευαστηκες συσπασεις και οτι περιπου σε 3 μερες παμε για γεννα.Αλλα δεν ειχα διαστολη και επιπλεον τα πονακια εφυγαν.Μαλλον ο μικρος το μετανιωσε να βγει γιατι ακομα περιμενω και δεν εχω και σημαδια.Οποτε μην αγχωνεσαι γιατι και εγω νομιζα οτι θα γεννησω στις αρχες του 9ου αλλα αποτι βλεπω θα ξεπερασω την ΠΗΤοκετου.

Καλησπερα κοριτσια

και γω εχω να προσθεσω οτι απο την μερα που μπηκα στον 8ο εχω πονακια περιοδου κυριως το βραδυ. Η μεση μου δε συμαζευεται απο τον πονο, εσωρουχο αλλαζω 3 φορες την ημερα αν δε φοραω σερβιετακι μιλαμε για πολλα υγρα, και το μπεμπε μου δε καθεται στο ποπο του μιλαμε για πολυ μεγαλη κινητικοτητα. τελευταια μερα (πητ) εχω 22 Απριλιου αλλα εχω προαισθημα οτι θα βγει πολυ νωριτερα. Όλα αυτα που εγραψα εσας σας θορυβουν για εναν πιο συντομο τοκετο απο τον αναμενομενο?

8LVep3.png

ZxQWp3.png