-
-
- 25 απαντήσεις
- 12.389 εμφανίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 239 εμφανίσεις
-
- 7 απαντήσεις
- 4.967 εμφανίσεις
-
Περίοδος μετά από απόξεση / παλλίνδρομη
Από Guest andro2, in Θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς
- 705 απαντήσεις
- 228.376 εμφανίσεις
-
- 17 απαντήσεις
- 633 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 56 εμφανίσεις
-
- 9 απαντήσεις
- 9.467 εμφανίσεις
-
- 30 απαντήσεις
- 21.774 εμφανίσεις
-
- 247 απαντήσεις
- 119.133 εμφανίσεις
-
- 1 απάντηση
- 173 εμφανίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 280 εμφανίσεις
-
Αίτηση στα ΕΣΠΑ για παιδικό σταθμο
Από dama87, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 9 απαντήσεις
- 708 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από vickypap,Η ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΣ ΠΙΕΖΑ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗ.ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΖΟΡΙΖΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΥΣΤΗ ΑΣΠΡΟ ΑΠΟ ΕΞΩ Κ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.ΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ Κ ΞΑΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ.ΧΘΕΣ ΒΓΗΚΕ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Κ (ΚΑΚΩΣ ΜΕΝ) ΤΟ ΞΕΧΝΟΥΣΑ.ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΟΘΗΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΞΕΡΩ.ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΧΑ ΚΥΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΩΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.(ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ).
-
Από Πηνελόπη!,Καλησπέρα σας!!!
Κοντεύει να εκραγεί το κεφάλι μου πια!
Κλείνοντας τον 5ο μήνα, ο μικρός μου ξεκίνησε ξαφνικά να ουρεί όλο και πιο αραιά, έφτασε σε σημείο να ούρει 5-10μλ ανά 6-8 ώρες και να εμφανίζει πορτοκάλι κηλίδες. (Αποκλειστικός θηλασμός, βάρος γέννησης 2840, έξοδος στις 5 ημέρες 2720, 9ημερων 2910, 30 ημερών 4410, 2 μηνών 5930, 3 μηνών 6650, 4 μηνών 7150, 5 μηνών 7820, (COVID, νοσηλεία λόγω ολιγουριας, και σύγχιση θηλων στον 6ο μήνα, οποτε) 6 μηνών 8140, 7 μηνών 8850.)
Στο νοσοκομείο οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα παθολογικό. Ούτε και είχε την παραμικρή εμφάνιση συμπτώματος αφυδατωμένου παιδιού πλην την ολιγουρια. Όποτε μας έβγαλαν σε 3 μέρες δίνοντας οδηγία για περισσότερα υγρά.
Δεν είναι από τα παιδιά που κάθονται μονίμως στο στήθος. Αντιθέτως είναι και δύσκολος. Όποτε μέχρι να μάθει να πίνει νερό κλείνοντας τον 7ο μήνα, κυκλοφορούσα με σύριγγες για να δίνω έξτρα νερό και γάλα αντλημενο.
Ήταν οριακά επί δύο μήνες στις βρεγμένες πάνες και εμφάνισε στο όλο διάστημα 2-3 φορές πορτοκάλι κηλίδες πάλι.
Πλέον, πίνει νερό από καλαμάκι, όχι τρελές ποσότητες ακόμα αλλά το παλεύω. Τρώει το τελευταίο διαστημα 3 γεύματα συνήθως γύρω στα 100 (επιτέλους) το κάθε ένα. Και ενδιάμεσα και το βράδυ θηλάζει.
Πριν 15 μέρες ξανά έβγαλε μια κηλίδα ενώ είχαν βελτιωθεί οι πάνες και ήταν σχετικά καλυτερες θα έλεγα σε σχέση με το περασμένο διάστημα.
Ξανά έκανα ουρολογικες (άλλες 3 φορές είχαμε κάνει κια δεν είχε βγει τίποτα ανησυχητικό, πέρα από το βάρος την πρώτη φορά πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο) και αυτή τη φορά βγήκαν πάλι όλες καλές αλλά είχε λεύκωμα. (Η παιδίατρος είπε πως λόγω ίωσης που μας ταλαιπωρούσε πολύ πολυ όλους εκείνες τις ημερες, είναι λογικό να εμφανιστεί λεύκωμα το οποίο θα υποχωρήσει). Είπε να μην ανησυχώ και πως δεν χρειάζεται να ξανά κάνω.
Σήμερα, και ενώ οι πάνες του τις τελευταίες μέρες είναι πολύ καλές, έβγαλε πάλι, όχι εκείνη την έντονη πορτοκάλι κηλίδα, αλλά μια αραιωμένη πορτοκάλι.
Γενικά είναι ένα απίστευτα δραστήριο παιδί, και δυστυχώς είναι ΜΟΝΙΜΩΣ μούσκεμα ακόμα και αν κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι με τον κλιματισμό. (Μου το σχολίασαν και δύο διαφορετικοί παιδίατροι στο νοσοκομείο, όποτε δεν είναι κάτι για το οποίο υπερβάλλω).
Όποτε ρωτάω εγώ η άμοιρη μάνα που έχω τρελαθεί να προσπαθώ να ταιζω και να ποτίζω.... Είναι λογικό ανά διαστήματα, μετά από κάποια κακή μέρα ή νύχτα να βγάζει πάλι κηλίδες; Πόσο επικίνδυνο είναι; Πόσο εύκολα μπορούν να πάθουν ζημιά οι νεφροί όταν αυτό γίνεται κατ' εξακολούθηση;
Μήπως πρέπει να ψάξω κάτι άλλο που διαφεύγει από την δική μου παιδίατρο;
Συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο και ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο!! -
Από demi,Ελπιζω να μην το περασει καμια γυναικα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης γιατι πραγματικα δεν εχω νιωσει ξανα τετοιο πονο.το χειροτερο απο ολα ηταν οτι νομιζαν πως ειναι συσπασεις και μου διναν τα αναλογα φαρμακα και το καταλαβαν οτι ηταν κολικος νεφρου επειτα απο 4 ημερες.φαρμακα δεν ηθελαν να δωσουν αλλα πηρα μονη μου ενα buskopan γιατι νομιζα οτι θα εβγαινε η ψυχη μου.μετα απο αυτο που περασα εχοντας ο αθλιος γυναικολογος μεγαλη ευθυνη για ολο αυτο το θεμα θελω να πω προσοχη και μια 2 γνωμη οταν σας συμβαινει κατι σε ολες τις μελλουσες μανουλες.ειναι συχνη επιπλοκη απο οτι μου ειπαν μετα....
-
Από demetra78,Εδώ κια δύο εβδομάδες έχω κτυπήσει πάτο.Κλαίω συνεχώς και φοβάμαι πάρα πολύ αντί να χαίρομαι σε μια από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής μου.Λοιπόν , είμαι στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και μέχρι πριν 2 εβδομάδες ο προβληματισμός μου αναλωνόταν στη διακοσμηση του παιδικού δωματίου και στα ρουχαλάκια που θα αγοράσω στον μπέμπη μου.Δυστυχώς όλα αυτά άλλαξαν μετά την εξέταση β επιπέδου που έκανα στην 21η εβδομάδα της κύησης .Τα ευρήματα της εξέτασης έδειξαν ήπια υδρονέφρωση και ήπια διαταση της δεξίας κοιλίας του εγκεφάλου(vp 9.7mm ενώ το όριο είναι 10 mm ) Η γιατρός μου είπε ότι είναι και τα δύο οριακά μου συνέστησε ψυχραιμία αλλά ότι επειδή ειναι 2 τα ευρήματα θα ήταν καλό να προχωρήσω σε αμνιοπαρακέντηση .Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου .Πέρασα πριν 2 χρόνια ένα αλλό σοβαρό προβλημα υγειας και έτσι όταν ήρθε αυτό το μώρο ήταν για μένα δώρο εξ’ ουρανού γιατί οι γιατροί μου έλεγαν ότι θα δυσκολευτώ να τεκνοποιήσω .Ογυναικολόγος μου μου πρότεινε αντί για άμεση αμνιοκέντηση να περιμένουμε δύο εβδομάδες και να επαναλάβουμε το τεστ.Έτσι χτες στην 23η εβδομάδα επανάλαβα την β εξέταση σε άλλο γιατρό που θεωρείται κορυφή.Τα αποτελέσματα τα ιδια ήπια υδρονεφρωση που από οτι μου ειπε ο γιατρος αυτό δεν τον απασχολεί καθόλου γιατί ειναι κάτι που συνηθιζεται στα αγοράκια και ελαφρά διάταση της δεξιάς κοιλίας του εγκεφάλου με σταθερό vp 9,7 mm .Αφενός μου είπε ότι είναι θετικό ότι δεν παρατηρήθηκε αυξηση αλλάν απο την άλλη ότι πρεπει να πρροχωρήσουμε σε αμνιοκέντηση.Είμαι απελπισμένη .Φοβάμαι παρα πολύ την αμνιοκέντηση γιατι υπάρχει ο κίνδυνος αποβολής.Από την άλλη αν δεν την κάνω θα πεθάνω από το άγχος μου.Προσπαθώ να βρώ δύναμη προσεύχομαι κια πιστεύω ότι ο θεός στο τέλος θα με βοηθήσει.Ομολογώ ότι οι ιστορίες από όλες τις μανουλες εδώ μέσα μου έχουν δωσει δύναμη.Έτυχε σε κάποια απο εσας κάτι παρομοιο
Ευχαριστώ -
Από Abbie,Ο γιος μου είναι 8 μηνών και έχει διαγνωστεί με συγγενές νεφρωσικό σύνδρομο. Πριν απο λίγες ημέρες έκανε εγχείρηση αφαίρεσης και των 2 νεφρών του. Τώρα θα κάνει περιτονιακή αιμοκάθαρση μέχρι να βρεθεί μόσχευμα και να κάνει μεταμόσχευση. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάστασή του θα έρθει στο σπίτι και θα πρέπει εμείς να τον συνδέουμε με το μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Υπάρχουν άλλοι γονείς με παρόμοιες εμπειρίες? Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα?
-
Από Vivianaki20,Ο μικρός μου γιος είχε υδρονεφρωση διαταση αριστερου νεφρού το βρήκαν όταν ήμουν ακόμα έγκυος και μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε επανέλεγχο τον πρώτο χρόνο δεν ηταν κατι ανησυχητικό του καναμε και ειχε μειωθεί η διάταση και μας είπαν πάλι επανέλεγχο όταν πάει 2χρόνων ο μικρος κάποια στιγμή παθενει ουρολημοξη με τα λεγόμενα του παιδιάτρου και μας στέλνει για εξετάσεις ουρων η λήψη δεν έγινε σωστά από εμένα δεν μου είπαν πως την κάνω... εβγαλα την πάνα κ του πήρα ουρά με κυπελακι Γενική Πολλή καλή χωρις πυοσφαιρια η καλλιέργεια 100.000αποικίες πρωτεας mirabilis τα συμπτώματα του παιδιου ήταν πυρετός έως 38.5 2φορές εμετο και διαροιές κ πόνους στην κοιλια εκείνη την περιοδο κολλήσαμε όλοι γαστρεντερίτιδα μας δίνει augumentin βάση αντιβιογραμματος το παιδί έκανε απανωτές διαρροιες και άρχισε να μην κατουρα μετα απο3μέρες κόβω την αντιβίωση από μόνη μου.ξανακάνω άλλες 2καλλιεργιες βγήκαν αρνητικές με διάφορα εβδομάδων.κάνουμε πάλι υπέρηχο χθες η διάταση παραμένει ίδια πρέπει να κανω κυστεογραφια γνωρίζεται κάποιον παιδονευφρολογο Αθήνα.... το παιδί δεν έχει συμπτωματα
-