Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημιουργια συλλόγου - σωματειου φιλανθρωπιων - βοηθειας...

Recommended Posts

Ανοιγω αυτο το ποστ με τον φοβο βεβαια να παρεξηγηθω για μια ακομη φορα... αλλα δεν με νοιαζει...

Μονο θα ζητησω προκαταβολικα συγγνωμη απο τους admin αν θεωρουν οτι δεν ειναι πρεπον και τοτε μπορουν να το σβησουν...

Οπως εχω αναφερει και αλλου απο μικρο παιδακι ειχα ενα ονειρο... να μπορω να βοηθάω και ΚΥΡΙΩΣ παιδιά... , οποτε μπορουσα το εκανα, μεσα απο ερανο, απο σχολειο, απο γειτονια κλπ κλπ κλπ... Επειδη ομως ημουν και ειμαι μαλλον πολυ ρομαντικη, εφαγα και πολλες σφαλιαρες και ανακαλυψα ποσοι απο ΟΛΟΥΣ αυτους που ΔΗΘΕΝ βοηθανε ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ... Εχουν δει πολλα τα ματακια μου, αλλα καλο θα ηταν να μην αναφερθω με ονοματα κλπ...

Λοιπον θεωρω οτι ήρθε το πληρωμα του χρόνου και εφοσον δεν εργαζομαι, μπορω να ασχοληθω ενεργα με αυτο... Δεν θελω να γινω μελος σε ΚΑΝΕΝΑ απο τα υπαρχοντα σωματεια κλπ κλπ γιατι απλα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ... Προτιθεμαι λοιπον να δημιουργησουμε εναν σύλλογο, σωματειο ή οπως λέγεται και να κανουμε ΟΤΙ μπορουμε και ΟΠΟΤΕ μπορουμε και ΟΠΩΣ μπορουμε....

Σε πρωτη φαση ρωτησα και μου ειπαν οτι χρειαζομαστε :

1) Εναν / Μια δικηγορο

2) Εναν / Μια λογιστη

3) Καποια ατομα για να συσταθει νομικα

Νομιζω οτι ολα αυτα ειναι πολυ ευκολα να γινουν εδω μεσα...

Ειναι πολλαααααααα αυτα που θελω να πω... αλλα θα τα πω σιγα σιγα...

Ξεκιναω λοιπον την λιστα κι ελπιζω να βρω ανταποκριση...

1) Μαριλένα

2) ..............

3) ...........

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

Υ.γ. Θα σας πω μονο οτι ακομα βλεπω μπροστα μου τα χαρουμενα ματακια των παιδιων ενος ιδρυματος που ειχαμε παει πριν μερικα χρονια δωρακια και πραγματα που ειχαμε μαζεψει απο την τοτε γειτονια μου, με δικη μου πρωτοβουλια και την βοηθεια του μπαμπα μου στην μεταφορα κλπ... Απλα, μικρα πραγματα και εισεπραξα τοσες αγκαλιες... τοσα φιλια... τοση ΑΓΑΠΗ !!! και τοση ΧΑΡΑ !!!!!!!!!!!

Ευχομαι σε ολους να νιωσετε ετσι, εστω και μια φορα στην ζωη σας....

Διαφημίσεις

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μαριλένα κι εγώ θέλω να συμμετάσχω αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κανονιστεί μια συνάντηση (για όσους/όσες ενδιαφέρονται) για να μιλήσουμε σοβαρά για το θέμα.

Ζανα μου, οχι μονο μια... πολλες !!!

Μιλαμε τωρα για κατι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ....

Απλα επειδη δεν ειναι δυνατον να συναντηθουμε ΟΛΟΙ και απο ΟΛΗ την Ελλαδα... Ας ξεκινησουμε εδω να δουμε τι και πως και ποιοι και θα αρχισει μεγαλος αγωνας !!!

Μαλιστα εγω το εχω ξαναπει, διαθετω και το σπιτι μου για ΠΑΝΤΩΣ τυπου συγκεντρωσεις, αλλωστε αυτα δεν συζηντιουνται σε παιδοτοπους και παρκα... ε ? :wink:

Διαφημίσεις

Να ΤΟΝΙΣΩ οτι δεν συζηταμε για χρηματα κλπ...

Εννοω να κανουμε περισσοτερο εμπρακτα πραγματα... Εννοειται οτι ο οποιοσδηποτε μπορει να μην εμπιστευεται εμενα ή και κανεναν αλλον... Αυτο θα το αποδειξουμε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και στην ΠΟΡΕΙΑ !!!

Παρεπιπτοντως, επειδη δεν γραφονται ΟΛΑ ευκολα, δινω και το τηλ μου 6945267317 και δεν εχω κανενα προβλημα...

Αν ενοχλει τους admin, τοτε ας το σβησουν... :wink:

Διαφημίσεις

1)Μαριλένα

2) maria

3) zana

4) demi

5) pam

6) Jean

Θα μπορουσαμε να οργανωθουμε μεχρι τα Χριστουγεννα να μαζεψουμε σε ρουχα και παχνιδια οτι μπορουμε και να επισκεφτουμε ιδρυματα. Και καινουρια αλλα και παλια(που καθε αλλο παρα παλια ειναι) των παιδιων μας (εχω στην ντουλαπα ρουχα που δεν προλαβε καν να βαλει με το καρτελακι πανω και παιχνιδια ολοκαινουργα)

Συμφωνω και επαυξανω Τζην....

Και θα παραθεσω μερικα προσωπικα στοιχεια, για να αφησουμε πολλες δικαιολογιες στην άκρη (ναι Αριαδνη εσυ μου εβαλες την φωτια...) χαχα....

1) Δεν εχω χρηματα που να μου περισευουν και μαλιστα δεν εργαζομαικαι ο μισθος του αντρα μου παει στο δανειο του σπιτιου, σχεδον ολος, μενουν ΜΟΝΟ 300 ευρω.... κι εχουμε αλλο ενα εισοδημα 200 ευρω... ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!!

2) Εχω δυο παιδακια ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ απο κανεναν !!!

Παρ' ολα αυτα θεωρω οτι ΜΠΟΡΩ να βοηθησω με ΠΟΛΛΟΥΣ τροπους... μα με παρα πολλους !!!

ΘΕΛΩ = ΜΠΟΡΩ !!!

οικονομικα ειμαστε στα ιδια Μαριλενα μου αλλα η βοηθεια εχει ευτυχως πολλες μορφες... Φτανει να μας αφησουν να βοηθησουμε γιατι πολλα ιδρυματα δεχονται μονο χρηματικη βοηθεια...δυστυχως...

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως και ρουχαλάκια από τα παιδιά έχω (προς το παρόν δεν έχω πολλά επειδή τα μεγάλα τα φοράει ο μικρός) και κουκλάκια δικά μου, και γενικοτερα δεν πετάω ευκολα πράγματα γιατί προτιμώ να τα δίνω...

Αν είναι να συγκεντρώσουμε πράγματα, θα βρω υλικό, διαφορετικά σκεφτόμουν να κινηθώ μόνη μου

1)Μαριλένα

2) maria

3) zana

4) demi

5) pam

6) Jean

7) katrin

8) Ειρήνη

Μαριλένα μου,

Πιστεύω πως όλοι οικονομικά, είμαστε στα ίδια επίπεδα. Το σημαντικό είναι να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε όποιον χρειάζεται (και υπάρχει ατελείωτη λίστα, ειλικρινά). Μπορούμε να βοηθήσουμε

1) υλικά (με ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, πάνες, γάλα κλπ

2) ψυχολογικά (με στήριξη)

3) ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με το να προσπαθούμε να κινήσουμε κάποια νήματα, που δεν λένε να "κινηθούν".

Οι πολλοί μπορούν να κάνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

οικονομικα ειμαστε στα ιδια Μαριλενα μου αλλα η βοηθεια εχει ευτυχως πολλες μορφες... Φτανει να μας αφησουν να βοηθησουμε γιατι πολλα ιδρυματα δεχονται μονο χρηματικη βοηθεια...δυστυχως...

Φίλη μου,

Υπάρχουν τόσες ανάγκες που πολλά ιδρύματα δεν ξέρουν από που να αρχίσουν. Θυμάμαι προ-περσι είδα στην τηλεόραση την "Κιβωτό της Αγάπης" που την έχει ο Πατέρας Αλέξανδρος (δεν είμαι σίγουρη για το όνομά του). Τους τηλεφώνησα και ρώτησα τις ανάγκες τους γιατί φιλοξενούν περίπου 200 παιδιά (!) όπως και πέρσι μίλησα με το Χαμόγελο του Παιδιού (το σπίτι που βρίσκεται κοντά μου, στην Νίκαια).

Η απάντηση και των 2 ήταν σχεδόν η ίδια "δεν ξέρω από που να αρχίσω.. οι ανάγκες είναι τόσες πολλές που δεν ξέρω τι να πρωτο-πω. Ένδυση... χαρτιά υγείας, γάλα... πολλές φορές ξεμένουμε και βάζουμε όλοι από την τσέπη μας για να μαγειρέψουμε για τα παιδιά!!!"

Και αυτό δεν θα ήταν άσχημο. Θα μπορούσαμε να μαζεύουμε βοήθεια (όλων των ειδών) και να πηγαίνουμε σε διάφορα τέτοια ιδρύματα που ΕΧΟΥΝ ανάγκη και κάνουν σπουδαίο έργο με παιδιά!

Καταρχας Ειρηνη ακριβως τα ιδια εννοω.... Ειμαι ΥΠΕΡ ολων των βοηθειων, αλλα θεωρω το χρημα τελευταίο !!!

Επισης ξεχασα να πω οτι εννοειται πως σε αυτη την προσπαθεια και μπορουν ανσυμμετεχουν ατομα ασχετα με το φορουμ κλπ και να προσφερουν βοηθεια και οσοι δεν θα εμπλακουνε ενεργα !!!

Ετσι λοιπον ειμαι στην ευχαριστη θεση να προσθεσω στην λίστα την φίλη μου Κατερίνα...

1)Μαριλένα

2) maria

3) zana

4) demi

5) pam

6) Jean

7) katrin

8. Ειρήνη

9) Κατερινα (ειναι και εδω μελος αλλα δεν πολυμπαινει katerinahim)

Ερηνη μου επειδη κι εγω μενω κοντα στην περιοχη της Νικαιας σε παρακαλω αν μπορεις δωσε μου περισσοτερες πληροφοριες για το συγκεκριμενο ιδρυμα. Θα ηθελα πολυ πολυ να βοηθησω. ειναι καποιο σπιτι του χαμογελου το παιδιου; Αυτος ο ιερεας που φιλοξενει αυτα τα παιδια; Πως μπορουμε να βοηθησουμε;

Πριν λίγους μήνες ήθελα να δώσω κάτι κουκλιά και παιχνιδάκια που είχαν φέρει οι γνωστοί μας για τη μικρή, και απλά μας πιάναν χώρο... Τότε είχα τηλεφωνήσει σε πολλά σπίτια του χαμόγελου και σε διάφορα ιδρύματα. Τα παιχνίδια δε τα ήθελε κανένας, αλλά σε ερώτηση δική μου για το τί χρειάζονται η απάντηση ήταν σχεδόν πάντα η ίδια: Τρόφιμα, υλικά για σάντουιτς (για να παίρνουν τα παιδάκια στο σχολείο), χυμούς, γάλατα, κορν φλεικς, ρούχα, τετράδια και σχολικό υλικό και άλλα τέτοια απλά και καθημερινά πράγματα...

Οπότε μια που υπάρχει η διάθεση καταθλετω την εξης πρόταση: Να οργανωθούμε και τώρα που έρχονται Χριστούγεννα να μαζέψουμε μια συγκεκριμμένη ημερομηνία σε κεντρικά σημεία ανα περιοχή τρόφιμα και να τα πάμε σε σπίτια που θα έχουμε επιλέξει... Και μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, μπισκότα, γαλοπούλες, βασιλόπιτες και μικροδωράκια για τα παιδιά.... Για κάτι τέτοιο δε χρειάζεται να ιδρύσουμε σωματείο....

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Πριν λίγους μήνες ήθελα να δώσω κάτι κουκλιά και παιχνιδάκια που είχαν φέρει οι γνωστοί μας για τη μικρή, και απλά μας πιάναν χώρο... Τότε είχα τηλεφωνήσει σε πολλά σπίτια του χαμόγελου και σε διάφορα ιδρύματα. Τα παιχνίδια δε τα ήθελε κανένας, αλλά σε ερώτηση δική μου για το τί χρειάζονται η απάντηση ήταν σχεδόν πάντα η ίδια: Τρόφιμα, υλικά για σάντουιτς (για να παίρνουν τα παιδάκια στο σχολείο), χυμούς, γάλατα, κορν φλεικς, ρούχα, τετράδια και σχολικό υλικό και άλλα τέτοια απλά και καθημερινά πράγματα...

Οπότε μια που υπάρχει η διάθεση καταθλετω την εξης πρόταση: Να οργανωθούμε και τώρα που έρχονται Χριστούγεννα να μαζέψουμε μια συγκεκριμμένη ημερομηνία σε κεντρικά σημεία ανα περιοχή τρόφιμα και να τα πάμε σε σπίτια που θα έχουμε επιλέξει... Και μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, μπισκότα, γαλοπούλες, βασιλόπιτες και μικροδωράκια για τα παιδιά.... Για κάτι τέτοιο δε χρειάζεται να ιδρύσουμε σωματείο....

Συμφωνω μαζι σου elenak εμεις εδω στην περιοχη εχουμε το Χατζηκυριακειο Ιδρυμα στο οποιο μπορουμε να παμε

πραγματα για τα παιδια που φιλοξενουνται εκει.

1)Μαριλένα

2) maria

3) zana

4) demi

5) pam

6) Jean

7) katrin

8. Ειρήνη

9) Κατερινα (ειναι και εδω μελος αλλα δεν πολυμπαινει katerinahim)

10) ΡΟΥΛΑ

11)maria70

marilena εγω μενω επαρχια αλλα οπου μπορω να ειμαι χρησιμη και να βοηθησω ειμαι μεσα.