Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η Φέλια εχει μαζεψει πολύ κεράκι στα αυτάκια της!

Μας ειχε δωσει ο παιδίατρος κάτι σταγονίτσες για το αυτάκι για να μπορέσουμε να αποβάλλουμε το κερί αλλά ..... .τζίφος!

Μας ειπε οτι πρέπει να πάμε σε ΟΡΛ να τα καθαρίσουμε!

Εχει συμβεί σε καμία; Πως γίνεται ο καθαρισμός; Πονάει;

Διαφημίσεις

Μας ειχε δωσει ο παιδίατρος κάτι σταγονίτσες για το αυτάκι για να μπορέσουμε να αποβάλλουμε το κερί αλλά ..... .τζίφος!

δυστηχως θα σε απογοητευσω αλλα ο καθαρισμος σε αυτη την ηληκια ειναι λιγο δυσκολος.

καναμε στον γιο μου 19 μηνων και παρ¨ολο οτι δεν ποναει ειναι δυσκολο για ενα μωρο να κανει υπομονη,ασε που ειναι και επικυνδινο γιατι κουνιουνται συνεχεια και υπαρχουν πολλοι κινδυνοι.

παντως ξαναπροσπαθησε με τις σταγονες εμας μας βοηθησαν αρκετα,οχι και κανα αλλο λογο αλλα για να αποφυγεται την ταλαιπωρια.

προσοχη και στον γιατρο που θα στο κανει θελει πολυ προσοχη γιατι μην ξεχναμε οτι ειναι μωρα και δεν πολυκαταλαβενουν οτι ειναι κατι σχετικα απλο

nea mamaka μου δεν ποναει καθολου εκανα τα δικα μου πριν μια

εβδομαδα αλλα θελει να εισαι ακινητος και για ενα παιδακι ειναι

δυσκολο!!!!

πως μαζεψε τοσο πολυ;τα καθαριζεται με μπατονετα;

δεν κανει να βαζουμε μπατονετες το κανουν χειροτερα

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Και εμεις ετσι. Το ενα αυτακι συνεχεια γεματο με αποτελεσμα να μη το βλεπει η γιατρος. Μας ειπε να παμε σε ωρλ αλλά σε μια επισκεψη που τον ειχα κανει μπανιο λιγο πριν και ηταν αρκετα μαλακο, του το καθαρισε η ιδια ενω τον κρατουσα αγκαλια. Η αληθεια ειναι οτι ειναι δυσκολο να μεινει το παιδι ακινητο αλλά την ακουει τη γιατρο, ετσι σε 3-4 λεπτακια ειμασταν ετοιμοι. Παραπονεθηκε οτι πονεσε αλλά δεν ειμαι σιγουρη γιατι απο οτι ειδα το εργαλειο που χρησιμοποιουν δεν ειναι κοφτερο εννοειται η κατι τετοιο, μαλλον ακουγε καπως παραξενα κατι να γινεται στο αυτακι του. Παντως ουτε κλαμματα ειχαμε ουτε τιποτα, αρα μαλλον φοβος ηταν και οχι πονος.

Δεν της έχω βάλει ποτέ μπατονέτα!

Στο μπάνιο μαλακωνε και οτι εβλεπα και βλεπω καθαρίζω!

Αλλά εχει πολύ κερι και φοβαμαι μην παθει καμιά ιστορία με τα αυτιά!

Διαφημίσεις

Δυστυχως μονη σου ουτε μετα το μπανιο μπορεις να το καθαρισεις αρκετα. Εγω το καθαριζα με πανακι μετα το μπανιο και το πρωι που ξυπνουσε μπορει να ηταν γεματο μεχρι εξω το αυτακι. Φοβομουν και να το παω στο γιατρο μη με πει βρωμιαρα. να κανω το παιδι μπανιο και να μη καθαριζει! Μη το φοβασαι, πανε στο γιατρο για να καθαρισει το αυτακι του.

Φοβάμαι ρε γμτ μην την πονέσει και κουνηθεί - που σιγουρα θα κουνιέται - και πάθουμε καμια πλάκα και τρέχουμε!

Από την άλλη δεν μπορώ και να την αφήσω έτσι!

Γειά σου, να τα εκατοστήσει η μικρούλα σου!

Η μικρή μου είχε πολύ κεράκι στο ένα της αυτί και δε μπορούσε να το δει η γιατρός. Στην αρχη μας πρότεινε σταγονίτσες για να το μαλακώσουν και να φύγει ή λαδάκι. Να πω την αλήθεια δε της πολυέβαζα, γιατί όταν της έριχνα σταγόνες γύριζε το κεφαλάκι της και έφευγαν οπότε δε καταφέραμε τίποτα. Το καλοκάιρι που μας πέρασε και την είχε η μαμά μου στο εξοχικό ένας παιδίατρος που την είδε της είπε να την πάει σε ΩΡΛ να το καθαρίσει. Πράγματι την πήγε στο δημόσιο νοσ/μειο της περιοχής 2 φορές και το καθαρίσανε. Απ΄ότι μου είπε η μαμά μου η μικρή δε πόνεσε καθόλου και συνεργάστηκε άψογα. Βέβαια τότε ήταν σχεδόν 2,5 ετών. Πάντως το σημαντικό είναι ότι δε πονάει καθόλου απ΄ότι μας είπε και ο γιατρός. Πρέπει να βρείς ένα τρόπο να συνεργαστεί και να μη κουνηθεί η κορούλα σου γιατί είναι μικρούλα, όντως δε πρέπει να το αφήσεις έτσι. Σημασία πάντως έχει ότι δε θα πονέσει!

Βάσια μου τώρα είδα το ποστ σου (έχω κάποιες δουλίτσες και υποχρεώσεις και δεν μπαίνω συχνά).

Για το κεράκι η άποψη μου είναι να βάζεις κάθε βράδυ πριν τον ύπνο 5 σταγόνες ελαιόλαδο στα αυτάκια της.

Τίποτα άλλο, φυσικά πράγματα!

Το ίδιο πάθαμε και εμείς πριν 1 μήνα, την πήγα σε ΩΡΛ και μου είπε αυτό το πράγμα, για 10 μέρες. Ούτε ειδικές σταγόνες, ούτε τίποτα!

Και όταν την πήγα μετά το 10ήμερ, της έριξε νεράκι στο αυτάκι και βγήκε το κερί.

Μην φοβάσε, αυτό κράτησε 2 δευτερόλεπτα, μέχρι που να καταλάβει η Κατερίνα τι έγινε, το κερί είχε ήδη βγει. Δεν έκλαψε κάν!!!Της κρατούσα το κεφαλάκι της και την έγυρα λίγο προς τα αριστερά.

Καλύτερα πήγενε την σε ΩΡΛ , οι παιδίατροι δεν τα ξέρουν και πολύ καλά αυτά.

433965qzur0la2nd.gif

δυστηχως θα σε απογοητευσω αλλα ο καθαρισμος σε αυτη την ηληκια ειναι λιγο δυσκολος.

καναμε στον γιο μου 19 μηνων και παρ¨ολο οτι δεν ποναει ειναι δυσκολο για ενα μωρο να κανει υπομονη,ασε που ειναι και επικυνδινο γιατι κουνιουνται συνεχεια και υπαρχουν πολλοι κινδυνοι.

παντως ξαναπροσπαθησε με τις σταγονες εμας μας βοηθησαν αρκετα,οχι και κανα αλλο λογο αλλα για να αποφυγεται την ταλαιπωρια.

προσοχη και στον γιατρο που θα στο κανει θελει πολυ προσοχη γιατι μην ξεχναμε οτι ειναι μωρα και δεν πολυκαταλαβενουν οτι ειναι κατι σχετικα απλο

μαλλον περισσοτερο ειναι θεμα γιατρου.Εμενα και οι δυο κανουν απο αυτη την ηλικια και ειναι υποθεση 5λεπτου.της μελινας της αρεσει κιολας γιατι ακουει καλυτερα μετα.Οι σταγονες unisept βοηθανε στην προεργασια ωστε ο ωρλ να τελειωσει συντομα. :wink: μην αγχωνεσε.

Διαφημίσεις

Φοβάμαι ρε γμτ μην την πονέσει και κουνηθεί - που σιγουρα θα κουνιέται - και πάθουμε καμια πλάκα και τρέχουμε!

Από την άλλη δεν μπορώ και να την αφήσω έτσι!

δεν θα κουνηθει,θασου δειξει πως να την κρατας.τα περισσοτερα παιδια συνεργαζονται καλα με τους γιατρους.

Πήγαμε χθες και το καθαρίσαμε τελικά!

Κάθισα εγω στην καρέκλα και την κρατούσα αγκαλιά!

Εκλαιγε πολύ, παρα πολύ το ψυχουλίνι μου αλλά δεν κουνιόταν (ευτυχως) καθόλου! Ειχε γατζωθεί πάνω μου και μόνο έκλαγε!

Σε 5 λεπτά είχα καθαρίσει και τα δυο αυτάκια!

Της κοίταξε και την μυτούλα και τον λαιμό και της έκανε και ακουόγραμμα!

Ουφφφφφ.... ευτυχώς όλα καλά!

Κόρίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Ισως πολλές φορές αγχώνομαι άδικα .... αλλα κάτι η άγνοια, κάτι ο νέος ρόλος της μαμάς .......

Εκλαιγε πολύ, παρα πολύ το ψυχουλίνι μου αλλά δεν κουνιόταν (ευτυχως) καθόλου! Ειχε γατζωθεί πάνω μου και μόνο έκλαγε!

Ισως πολλές φορές αγχώνομαι άδικα .... αλλα κάτι η άγνοια, κάτι ο νέος ρόλος της μαμάς .......

μπραβο,ειδες;;;....κατι αλλο τωρααυτη την περιοδο μας ηρθε χαρτι απο το σχολειο οτι υπαρχουν ψειρες...δεν το βγαζεις το μαμουνακι σου;;;με εχει πιασει φαγουρα. :lol::lol::lol::lol::lol:

μπραβο,ειδες;;;....κατι αλλο τωρααυτη την περιοδο μας ηρθε χαρτι απο το σχολειο οτι υπαρχουν ψειρες...δεν το βγαζεις το μαμουνακι σου;;;με εχει πιασει φαγουρα. :lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

Με όλο το κλίμα εδω μεσα :cry: ..... αυτό μου ταίριαξε και οχι η φατσουλίνα της Φέλιας!!! :roll:

Διαφημίσεις