Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς ν' αυξήσω το γάλα μου?

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

Τον τελευταίο καιρό μου έχει μειωθεί δραματικά η ποσότητα του γάλακτος. Θήλαζα μέχρι 2μιση μηνών την κορούλα μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Από τότε που γύρισα στη δουλειά το γάλα μου έχει μειωθεί πάρα πολύ. Αναγκαστικά της δίνω και συμπλήρωμα γιατί μετά από κάθε γεύμα κλαίει. Τρώει το λιγότερο 50 ml από το συμπλήρωμα κάθε φορά.

Εγώ λείπω από το σπίτι από τις 8.30 μέχρι τις 17.30. Σε αυτό το διάστημα τραβάω με το θήλαστρο δύο φορές στην δουλειά μου. Δεν μπορώ να τραβήξω και άλλη φορά με τίποτα. Είναι η δουλειά τέτοια που και τις δύο φορές που τραβάω είναι ήδη πάρα πολύ δύσκολο. Τις περισσότερες φορές βγάζω γύρω στα 100 ml τη φορά. Σήμερα έβγαλα 80 με το ζόρι συνολικά.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αυξήσω λιγάκι το γάλα μου? Η κορούλα μου είναι σχεδόν 4μηνών. Θέλω να τη θηλάσω όσο περισσότερο μπορώ.

Αφήστε που από τότε που της δίνω συμπλήρωμα πότε έχει διάρροια, πότε δυσκοιλιότητα. Με το δικό μου δεν είχε τίποτα.

Οποιαδήποτε συμβουλή θα μου είναι πολύ χρήσιμη.

Ευχαριστώ πολύ.

Διαφημίσεις

Olga_30, να χαίρεσαι την κορούλα σου!

Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα, απάντησε αν θέλεις στις ερωτήσεις αυτές:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Δεν έχω καταλάβει αν παίρνει συμπλήρωμα σε όλα τα γεύματα, ακόμα και όταν είσαι στο σπίτι ή μόνο στο γάλα που αφήνεις όταν λείπεις :?

Τι θήλαστρο χρησιμοποιείς; Αν το θήλαστρο δεν είναι κατάλληλο, μπορεί να σε οδηγήσει σε μείωση.

Μήπως θα χρειαζόταν να κάνεις και κάποιες επιπλέον αντλήσεις στο σπίτι;

Δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες και το ξανασυζητάμε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κατ' αρχήν, sofuka ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου.

Α. Το μωρό γεννήθηκε 38 εβδομάδες και 3 μέρες.

Β. Κοριτσάκι

Γ. Φυσιολογικός Τοκετός

Δ. Επισκληρίδιος

Ε. Δεν εμφάνισε ίκτερο

1. Γεννήθηκε 3170 (19 Δεκεμβρίου 2008)

4850 (19 Φεβρουαρίου 2009)

5300 (19 Μαρτίου 2009) - Ήταν μόλις ξεκίνησα την δουλειά και της έδινα αποθηκευμένο από την κατάψυξη. Δεν ήξερα πόσο έπρεπε να τρώει και της έδινα μόνο 100 ml καθε 3 ώρες ενώ μου είπε η παδίατρος μετά ότο το λιγότερο που πρέπει να τρώει είναι 150 ml.

2. Τρώει κάθε 3 ώρες εκτός απο τό βράδυ που όταν κοιμηθεί ξυπνάει την πρώτη φορά μετά από 6 ώρες και την δεύτερη φορά ξυπνάει κανονικά μετά από 3 ώρες. Δηλαδή περίπου 6 φορές την ημέρα.

3. Θηλάζει σε όλα και σε όλα παίρνει και συμπλήρωμα εκτός από το βραδυνό γεύμα που ξυπνάει μετά από 6 ώρες και έχει γεμίσει το στήθος.

4. Της κάνω συμπλήρωμα σε όλα τα γεύματα (εκτός του βραδυνού) και τρώει το λιγότερο 50 ml την φορά και περισσότερο 80 ml.

5. Δεν είναι σταθερό.

6. Το mini electric της Medela.

7. Κάνω 2 αντλήσεις την ημέρα για περίπου 20 λεπτά στις 12 και μετά στις 15.30 το μεσημέρι.

8. Μετά από κάθε γεύμα στο στήθος στην αρχή τρώει και μετά από λίγο γκρινιάζει, εκτός από το βραδυνό γεύμα που φαίνεται ότι χορταίνει.

Χρησιμοποιείς λάθος θήλαστρο. Αυτό θα συνεχίσεις να το έχεις στη δουλειά γιατί είναι, όμως θα πρέπει να νοικιάσεις κι ένα νοσοκομειακό για να αντλείς πριν φύγεις για τη δουλειά και μετά τη δουλειά, όταν επιστρέφεις για να διεγείρεις την παραγωγή.

Καλό είναι να αγοράσεις ένα ακόμη μπουκαλάκι και ένα δεύτερο λάστιχο για το μπουκαλάκι που ήδη έχεις και να χρησιμοποιείς το ενοικιαζόμενο θήλαστρο με σύστημα διπλής άντλησης.