Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παλλίνδρομος κύηση και απόγνωση

Recommended Posts

γεια σας,

σήμερα είχα ραντεβού για την αυχενική διαφάνεια, 13η βδομάδα, πήγα με αγωνία γιατί είχα λίγο αίμα την κυριακή. το μωρό δεν κουνιόταν ούτε παλμούς τίποτα. μου έκανε δύο υπερηχογραφήματα. Το αποτέλεσμα παλλίνδρομος. αυριο θα μου κάνουν απόξεση.

δεν ξέρω ποια λόγα παρηγοριάς είναι αυτα που θαθελα ν ακουσω.Κοιτάζω τον μπεμπούλη μου 22 μηνών και βλέπω την ελπίδα στα ματάκια του. Αλλά τα δικά μου μάτια δεν σταματούν να είναι δακρυσμένα, σκέφτομαι το μωράκι μου το άλλο και υποφέρω. Τι σημαίνει παλίνδρομος, άλλαξε γνώμη το μωρό στο ραντεβού του με τη ζωη/τι εφταιξε, τι έκανα ή παρέλειψα να κάνω? ποιος θα μου πει?

.png

Διαφημίσεις

κοριτσακι μου εσυ τιποτα κακο δεν εκανεσ!!!να μην σκευτεσαι ετσι!!!πολλεσ φορεσ η φυση προνοει απο μονη τησ και αποβαλει τα μωρακια (κυριωσ εαν υπαρχει καποιο προβληματακι απο οτι ξερω)

εχεισ ηδη ενα παιδακι και θα κανεισ και αλλο, μην στεναχωριεσαι κανε το τουλαχιστον για το παιδακι που ηδη εχεισ!!δεν κανει να σε βλεπει στεναχωρεμενη!!το ξερω οτι , οτι και να σου πω δεν θα σε καλυτερεψει!!τα εχω περασει κι εγω και πιστεψε με πολυ πιο χειροτερα(εγω ημουν 28η εβδομαδα...)κι εγω δεν ειχα αλλο παιδακι !!εσυ εχεισ μια παρηγορια!!κι εμενα οτι μου ελεγαν για να με παρηγορησουν , τιποτα απο ολα αυτα δεν με εκανε να νιωθω καλυτερα,μοναχα ο χρονοσ θα σου απαλυνει λιγο τον πονο σου!!ευχομαι συντομα να εχουμε πολυ καλα νεα σου για μια νεα εγκυμοσυνη!!!

Agneska μου, κατ΄αρχάς να σου πω ότι λυπάμαι πολύ γι΄αυτό που περνάς :cry: . Το έχω ζήσει κι εγώ πριν 1 χρόνο, όταν είχα παλίνδρομη στην 11η εβδομάδα και ήταν και η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Το σίγουρο είναι ότι εσύ δεν έφταιξες πουθενά!!! Συνήθως μια κύηση παλινδρομεί όταν η φύση "διαβάσει" κάτι λάθος στο έμβρυο και με αυτόν τον τρόπο προνοεί για τη γέννηση υγιών παιδιών. Φυσικά υπάρχουν πολλές αιτίες για τις παλίνδρομες κυήσεις και αν θελήσεις να το ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Το σημαντικό είναι ότι έχεις την καλύτερη παρηγοριά, το άλλο σου παιδάκι. Προσπάθησε να αντλήσεις δύναμη και κουράγιο από αυτό. Μην το βάζεις κάτω, και εύχομαι πολύ σύντομα να μας ανακοινώσεις μια νέα εγκυμοσύνη :wink::)

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Ξέρω κ εγώ από προσωπική εμπειρία πως ό,τι κ αν σου πουν οι άλλοι ο πόνος είναι μεγάλος.

Είναι πολύ θετικό στην δική σου περίπτωση το παιδάκι που ήδη έχεις.. απλά υπάρχουν πολύ χειρότερες περιπτώσεις:

Γυναίκες που προσπαθουν χρόνια και όταν τελικά έρχεται η πολυπόθητη σύλληψη δυστυχώς δεν συνεχίζεται..

ή περιπτώσεις όπως της φίλης μας πιο πάνω (σκέψου 28η εβδομάδα...)κ χωρίς να έχει άλλο παιδάκι..

Εσύ δεν έκανες κανένα λάθος, η φύση προνοει..

προφανώς όταν θα γίνει απόξεση ίσως θα βρουν την αιτία αν υπάρχει κ την επόμενη φορά αν υπήρξε τώρα κάποιος λόγος που έγινε αυτό θα πάρεις τα μέτρα σου.

Στη δική μου περίπτωση ο λόγος ήταν θρομβοφιλία κ στην εγκυμοσύνη έκανα ενέσεις κ όπως βλέπεις όλα πήγαν καλά!!

Κάνε τώρα λίγη υπομονή κ σου εύχομαι την επόμενη φορά να πάνε όλα τέλεια!!

D9kvp2.png?3X2batCM

Σίγουρα έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου αυτή τη στιγμή γιατί είναι πολύ πρόσφατο :cry::cry:

Αναρωτιέσαι τι έφταιξε και τι δεν έκανες σωστά. Μήν κουράζεις το μυαλό σου με τέτοια. Εσύ δεν έκανες κάτι λάθος!! Το έψαξα πολύ. Μία στις δύο γυναίκες έχει παλίνδρομη κύηση. Καλό είναι να ψάξεις γιατί έγινε, ώστε να ξέρεις αν είναι οργανικό, να το αντιμετωπίσεις πριν μείνεις ξανά έγκυος.

Πρίν ένα χρόνο, στη 13η εβδομάδα, είχαμε πάει για την αυχενική και δεν υπήρχε καρδιακός παλμός. Δεν υπάρχουν λόγια για να πω πως ένιωσα. Μπόρεί να ακούγεται κλισέ, αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός :wink::wink:

Το καλό είναι πως με στηρίξανε πολύ, ο γιατρός μου και οι μαιες τη μέρα της απόξεσης. Μου είπανε, με τον τρόπο τους, πως δε θα με πάρει από κάτω και σε 3 μήνες να είμαι πάλι έγκυος!!

Δέν το έβαλα κάτω, οπως βλέπεις, και σε λίγες ημέρες θα έχω το παιδάκι μου αγκαλιά :wink::wink:

Είναι πολύ σημαντικό που έχεις το μπέμπη σου!!

Μη το βάλεις κάτω!!

Εύχομαι σε λίγους μήνες να έχεις να μας ανακοινώσεις την επόμενη εγκυμοσύνη σου!!!!!!!!!!

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Διαφημίσεις

Μία στις δύο γυναίκες έχει παλίνδρομη κύηση.

εγω θα ελεγα-γιατι κι εγω ειχα παλινδρομη λογω θρομβοφιλιας!-οτι 1 στις 3 εχει παλινδρομη και 1 στις 3 εχει αποβολη!!!δηλαδη 2 στις 3 γυναικες δεν καταφερνουν να φτασουν στο τελος της εκυμοσυνης τους και να γεννησουν το πολυποθητο μωρακι τους!!!

γιατι ρε γμτ?ειναι για καλο αραγε??κανεις δεν ξερει..

θα σου ελεγα να μη νιωθεις τυψεις!εχεις ηδη ενα αγγελουδι..νασαι σιγουρη πως καποια στιγμη θα ερθει κι αλλο..μονο υπομονη θελει και δυναμη..

συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια.

Είχα και γω 1 αποβολή και 1 παλίνδρομη και μάλιστα ο γιατρός μου ήθελε να κάνω την αυχενική μετα από 40 μέρες όταν με είδε. Λόγω του ιστορικού μου πήγα πιο νωρίς για υπέρηχο και είδαμε ότι δε ζει. Χάλια κατάσταση. Χωρίς συμπτώματα χωρίς τίποτα! Δε το περίμενα να μου συμβεί και 2η φορά όταν μάλιστα όλα φαίνονταν μια χαρά!

Κουράγιο! Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και στην περίπτωση σου και το μωράκι σου... σκέψου και μας που δεν είχαμε μωρό, μια παρηγοριά... εγώ είχα αρχίσει να αμφιβάλλω αν μπορώ να κάνω παιδιά! Ευτυχώς που το έψαξα γιατί τελικα είχα πρόβλημα με το αίμα μου και θα ακολουθούσαν κι άλλες αποβολές αν δεν έκανα κάτι. Στην περίπτωση σου θα έλεγα λογω του ότι έχεις ήδη παιδάκι μάλλον προνόησε η φύση και όταν νιώσεις έτοιμη ψυχολογικά μπορείτε να προσπαθήσετε ξανά.

agneska γεια σου και από'μένα. πώς είσαι? γύρισες στο σπιτάκι σου? δεν έχω να σου πω κάποια παρόμοια ιστορία, απλά να σου σταθώ ως φίλη όσο μπορώ. είναι πολύ όμορφο πράγμα το να θέλεις να μεγαλώσεις την οικογένεια σου και να φέρεις στον κόσμο κ άλλο ένα παιδάκι. σκέψου τις γυναίκες που δεν τα θέλουν και τα πετάνε ή που επιλέγουν να μην κάνουν ποτέ για να μην χάσουν την ελευθερία τους ή να μην χαλάσουν το σώμα τους! να νιώθεις δυνατή, να χαίρεσαι που ως μανούλα είσαι ευλογημένη και σιγά σιγά να ξαναβρείς μέσα σου τη δύναμη για να προσπαθήσεις πάλι. οι μάνες πρέπει να είναι δυνατές. ξέρουμε όλες οτι κατά βάθος οι άντρες μας και τα παιδιά μας πάντα θα βασίζονται σ'εμάς! ψηλά το κεφάλι γιατί η ζωή έχει για'σένα άλλα σχέδια. μια μεγάλη οικογένεια, ακόμη και αν πρέπει να κοπιάσεις, λίγο παραπάνω...

hATb.jpgppcCp3.png

κορίτσια γεια σας,

γύρισα σπίτι μετά την απόξεση, αλλά ώσπου να πάω στο μητέρα ειχα τέτοιους πόνους και τόση πολλή αιμορραγία, απέβαλλα από μόνη μου, η μήτρα από τη φύση της έκανε αυτό που έπρεπε όπως είπε και η γιατρός μου. μετά την αποξεση έιμαι καλύτερα, συναισθηματικά θέλω λίγο χρόνο, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά.

σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη συμπαράσταση, μου κάναν πολύ καλό τα λόγια σας, κοιτάζω τον μπέμπη μου και βλέπω την ελπίδα μου, ίσως να υπάρχει λόγος για κάθε τι που γίνεται.

Σας εύχομαι σε όλες σας ξεχωριστά κάθε επιθυμία σας να πραγματοποιηθεί αργά ή γρήγορα.και ό,τι περναμε να είναι μονο για καλό.

φιλια πολλά

.png