Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εχουμε και εμεις θεμα με το Πασχα

athens2006

Recommended Posts

Με αφορμή το αλλο θέμα για το Πάσχα και για να μην το καταχραστώ, γραφω εδώ.

Το γνωστο θέμα σε καθε σπιτι πλεον φανταζομαι ειναι που θα παμε για το Πασχα. Το ταμείο ειναι μείον. Οι επιλογές ειναι δύο, ή να μείνουμε εδώ ή να πάμε στους γονεις μας.

Να αναλυσω τα συν και τα πλην.

Αν μεινουμε Αθήνα, θα καταλήξουμε να περάσουμε το Πασχα σαν μια απλη Κυριακή, να μην σας πω οτι ουτε στην Ανασταση δεν θα παμε. Θα ξυπνησουμε θα φαμε και αυτά. Οι συγγενεις θα λειπουν, οι φιλοι θα λειπουν και θα μαστε οι τρεις μας καθως σιγουρα οι μεγαλοι του γιοι θα ειναι με παρέα. Συν οτι αν μεινουμε εδω θα κανουμε και ολα τα εξοδα του τραπεζιου και τα συναφη.

Η δευτερη επιλογη ειναι να παμε στους γονεις μας. Οχι πολλές μέρες δυο τρεις μέρες. Για εκεί τα έξοδα ειναι μονο οι βενζίνες(περιπου 150ευρώ), κατι ψιλοδωρακια (οχι πανω απο 100ευρω). Θα μεινουμε στους γονεις μου, θα φαμε στους γονεις μου οι οποιοι δεν θα δεχτουν βεβαια να παμε εμεις κατι ή να δωσουμε λεφτα για αρνια κτλ, θα παμε να δουμε τους δικους του που εχουμε να τους δουμε απο τον Αυγουστο και γενικα θα αλλαξουμε παραστασεις. Τελευταια φορα που ανεβηκαμε Θεσσαλονικη ηταν τον Αυγουστο. Παει πολύς καιρός. Το Πασχα θεωρω οτι ειναι καλη ευκαιρια να παμε να τους δουμε ολους, να αλλαξουμε λιγο παραστασεις, να φυγουμε απο την Αθηνα και ολη τη μαυριλα, χρεη, χρεη χρεη.

Επίσης, του προτεινα να μεινουμε και μια εργασιμη ημερα να κανονισω κατι θεματα με την εφορια επάνω για το μαγαζι, για τα οποία θα πρεπει να ανεβω ουτως ή αλλως.

Δεν ειναι καθετα αρνητικός, ή μάλλον δεν είναι άμεσα αρνητικός. Τη μία τον ενοχλούν οι δικοί μου, την αλλη ο γαμπρος μου, την τριτη δεν εχει εμπιστοσυνη στο αυτοκινητο!

Τι να κανω στην Αθηνα; Να περιμένω Μ.Σάββατο να φαω μαγειριτσα, χωρις να παω στην Ανάσταση, να ξυπνήσω την Κυριακή να μαγειρεψω ενα κλασσικο φαγητο στο φουρνο να φαω και να κοιμηθώ; Εγώ και ο αντρας μου και το μωρο; Για καποιους ισως να ακουγονται ωραια, αλλά το εχω κανει και μια φορά ειναι αρκετή. Θέλω και εγώ να παω να δω τους δικους μου, την αδελφη μου που ειναι εγκυος, το ανηψακι μου. Βαρεθηκα να ειμαι συνεχεια στην Αθήνα και αφου τα οικονομικα δεν μας πέρνουν για ταξιδάκι μονοι μας ας επωφεληθουμε απο αυτο....

Διαφημίσεις

Δεν το συζητώ ότι στη θέση σου θα έκανα τα αδύνατα δυνατά για να πάω στο χωριό, όχι για κανέναν άλλο αλλά και για αν αλλάξετε και λίγο παραστάσεις αλλά και το παιδί θα χαρεί που θα φύγει από την κλεισούρα του διαμερίσματος, όσο για το πως θα τον πείσεις....εσύ ξέρεις τον άντρα σου οπότε εσύ ξέρεις και τον τρόπο, εμένα για παράδειγμα ο δικός μου είναι του καφέ :lol::lol: με μια βόλτα για καφέ και με ήρεμη κουβεντούλα όλα λύνονται :lol: εσύ σίγουρα ξέρεις πως μπορεις να τον πείσεις!!!΄Δεν ξέρω βέβαια τα οικονομικά σας αλλά αν αντέχετε να ξοδέψετε μια 300αρα μαζί με τα μεταφορικά όπως λες, τότε γιατί όχι????βάλε τα μεγάλα μέσα και ...καλά να περάσετε!!!! :lol:

irene-stathis, φυσικά το καλύτερο θα ήταν να πάτε στο χωριό σας. Για μένα Πάσχα και χωριο είναι δεδομένο (αν και τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να πάω). Από αυτά που διαβάζω μάλλον και κάποιος άλλος λόγος υπάρχει.. μήπως βαριέται το ταξίδι, τα τραπεζόματα, κλπ;; Συμφωνω με την renik, εσύ τον ξέρεις καλύτερα, και θα τον πείσεις, και για το παιδί ότι καλύτερο ν'αλλάξει παραστάσεις. Τώρα εαν τελικά μείνετε εδώ, δεν είναι ανάγκη να καθήσετε σπίτι. Μπορείτε να πάτε μια εκδρομή στην εξοχή, και να φάτε σε μια ταβέρνα.. Πιστεύω είναι΄μια καλή λύση και για τους τρείς σας!!! Εμείς πάντος αυτό κάνουμε και περνάμε super!!!

Αφού έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε, να κάνεις τα αδύνατα δυνατά να τον πείσεις!!!

Έτσι κι αλλιώς θα είναι πολύ καλό για το παιδάκι σας! Να πάει λίγο στην εξοχή, να δει και τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα το έχουν επιθυμήσει...

Εξήγησε του οτι αν κάτσετε σπίτι δε θα καταλάβετε Πάσχα και κυρίως το παιδάκι σας...κρίμα δεν είναι?

Διαφημίσεις

Εχτές έκανα μία συζήτηση χαλαρή. Η πρώτη αντίδραση ήταν αρνητική, τελείως αρνητική. Αν θέλεις πήγαινε μόνη σου! Εγώ θα δουλεύω!

Ναι αγάπη μου, του λέω, αλλά ουτε Μ.Πεμπτη, ουτε Μ.Παρασκευή, ούτε Μ.Σαββατο, ούτε μέχρι τη δευτερη μέρα θα υπάρχει κανεις στην Αθήνα για να δουλευεις, εσύ που θα δουλεύεις; Να καθήσουμε εδώ σαν τους μαγκουφιδες, μακρυα απο συγγενεις και φιλους, να κοιτιώμαστε! Ε, φουντωσα η γυναικα.

Να έρθουν οι δικοι σου, μου λέει! προσπαθώντας να γυρίσει το κλιμα, οχι του καλοαρεσει να τους εχει στο σπιτι.

Ε, οχι, ρε παιδιά! Τα Χριστουγεννα δεν πήγαμε πουθενα, ηρθαν οι γονεις μου και η νονά του μικρου. Τους υπηρετουσα σχεδον 10 μερες να ξανακάνω το ιδιο; Ασε που δεν τρελάθηκαν οι δικοι μου να τρεχουν Πασχαλιατικα στην Αθήνα! Και δεν ειναι μονο οι γονεις μου, η αδελφη μου δεν μπορει να κατεβει, ειναι εγκυος, το ανηψάκι μου ειναι μικρουλη, η γιαγια μου και ο παππους μου ανθρωποι μεγάλοι που δεν θα κατεβουν ποτε Αθήνα, πότε θα τους δω αυτούς; Στην κηδεία τους(μακρυα...);!

Ε, αφού τα είπαμε ολα αυτά, στο τέλος ειπε, οτι εχουμε καιρό μεχρι το Πάσχα και θα το σκεφτεί...

Ξέρω πως οταν απαντά ετσι, η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει προς εμένα...

Εννοείτε να πάτε!έσω αποφασιστική!κι εμείς Σαλόνικα θα τη βγάλουμε,θα φάω στη μούρη πεθερικά και κουνιάδα, αλλά η πόλη αξίζει και θα το υποστώ το σόι!και εγώ και η μεγάλη από τώρα κοιλιά μου!

έτσι να το δελεάσεις το σύζυγο!με μεζέδες και θεσσαλονικιώτικους καφέδες!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Εννοείτε να πάτε!έσω αποφασιστική!κι εμείς Σαλόνικα θα τη βγάλουμε,θα φάω στη μούρη πεθερικά και κουνιάδα, αλλά η πόλη αξίζει και θα το υποστώ το σόι!και εγώ και η μεγάλη από τώρα κοιλιά μου!

έτσι να το δελεάσεις το σύζυγο!με μεζέδες και θεσσαλονικιώτικους καφέδες!

θα φάω στη μούρη πεθερικά και κουνιάδα... :?:?:?

κουράγιο!!!εγω ειμαι απο Σαλονικη και δεν παμε συχνα γιατι εχει γατο η μαμα σπιτι και δεν θελω για το παιδι αλλα μου λειπει πολυ!!!αφου εχετε την ευκαιρια τι να πω, κριμα να μην πατε, θα περασετε τελεια, δεν θα εχει και κινηση λογω ημερων!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Είστε αλλεργικοί στα ζωάκια?

Αν όχι δε πειράζει να έρθει το παιδί σε επαφή με επιτήρηση και λίγο από απόσταση στην αρχή.Καλό είναι να βλέπουν τα κατοικίδια,έρευνες συνηγορούν σε αυτό.Οι γονείς μου έχουν σκυλάκι και τα πεθερικά μου γάτο κι όλα οκ.

Μη τη στερείσαι τη πόλη σου

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Αν θες να το ψήσεις, εκτός από το να του το λες, ίσως μπορείς να του αναλύσεις και τα έξοδα αν έρθουν οι υπόλοιποι σε σας. Δηλαδή το αρνάκι, κλπ, τι, νηστικούς θα τους αφήσετε;

ή, αν επιμένει... πάρε το παιδί και φύγε. Ε, να καταλάβει ότι δεν αστειεύεσαι. Στην τελική, να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Και να πω την αλήθεια, εμένα αυτό πριν παντρευτώ μου φαινόταν αδιανόητο. Έφτασαν, όμως, κάτι Χριστούγεννα που ο άντρας μου ήθελε απαραιτήτως να πάει στο χωριό του (όχι ανήμερα, κάτι μέρες πριν). Τελικά πήγε μόνος του και περάσαμε όλοι καλά!!

Σκέψου και αυτή τη λύση!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Εμεις θα παμε στους γονεις μου στην Αθηνα.Οαντρας μου δε τρελεναιτε να φυγουμε απο το νησι που μενουμε για να περασουμε το Πασχα στην Αθηνα.Εγω του ξεκαθαρισα απο τη πρωτη στιγμη οτι εγω με τη μικρη θα παμε γιατι ειναι απο τις λιγες ευκαιριες που δε δουλευω και μπορω να τους δω και να δουν και εκεινοι το εγγονι τους που τους λειπει πολυ.Τελικα και ενω αρχικα πηγακαι εβγαλα εισητηρια μονο για εμενα και τη μικρη μετα απο λιγες μερες μου ζητησε να βγαλω και σε εκεινον.Να μην τα θελουν ολα δικα τους.Και να μη μενουμε κοντα με τους δικους μας και να μας δημιουργουν προβλημα στο να τους δουμε και να τρωμε τη πεθερα στη μαπα.Ε παει πολυ..............