Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Με τον άντρα μου δουλεύουμε ίδια ωράρια. Όταν γυρνάμε σπίτι, ο 2 ετών γιος μας έχει ξυπνήσει από τον μεσημεριανό του ύπνο. Το βράδυ συνήθως τον κοιμίζει ο μπαμπάς (δλδ κοιμούνται αρχικά μαζί, τώρα ποιος βάζει ποιον για ύπνο θα σας γελάσω).

Αυτά όλα έχουν ως αποτέλεσμα κάποιες φορές να... βρισκόμαστε ιδιαιτέρως με τον άντρα μου στα γρήγορα όταν το παιδί είναι ξύπνιο. Απασχολείται με τα παιχνίδια του, βέβαια, αλλά όλο και κάτι θα αντιλαμβάνεται.

Δεν ξέρω αν είναι επιτρεπτό ή όχι - ιδιαίτερα τώρα που μεγαλώνει - αυτό που κάνουμε.

Μπορείτε να βοηθήσετε;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

βασικά το θεμα είναι πολύ λεπτό....εγώ προσωπικά δεν θα το εκανα...ο μικρος δεν πηγαινοερχεται? δεν σας ψαχνει?δεν φοβασαι μηπως κανει κατι επικυνδινο για τον εαυτό του?

rQGhp3.png

Τι εννοείς; Κλείνετε την πόρτα και αφήνετε μόνο του παιδί; Δεν νομίζεις ότι είναι επικίνδυνο να μένει ένα παιδί χωρίς επιτήρηση;

Αν αυτό γίνεται μπροστά του, δεν ξερώ τι μπορεί να καταλάβει, ξέρω όμως ότι από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια...Θα είναι λίγο άβολο να περιγράψει σε τρίτους τι γίνεται ή να κάνει αναπαράσταση με τα παιχνίδια του μπροστά σε τρίτους, ακόμα και αν δεν καταλαβαίνει τι βλέπει

edit προσπαθήστε να ξυπνάει πιο νωρίς το μεσημέρι ώστε να κοιμάται πιο νωρίς το βράδυ. Έτσι θα έχετε περισσότερο χρόνο ως ζευγάρι

καλημερα

Εγω θα προτεινα να αλλαζατε λιγο το προγραμμα σας.Να τον βαζετε για υπνο νωριτερα, ωστε αν μην κοιμαστε εσεις πρωτα και μετα αυτος...

Αν δεν κοιμηθει το μεσημερι ο μικρος, τι ωρα θα κοιμηθει το βραδι?μηπως θα σας βολευε καλυτερα? Η δοκιμαστε να τον κουρασετε περισσοτερο με δραστηριοτητες και ετσι να κοιμηθει καλυτερα και νωριτερα.

Συμφωνω με την νταλια οτι μπορει να παθει κατι οταν ειναι μονο του γιατι ειναι ακομα μικρος.Ασε που με το αγχος , η δικη σας συναντηση καταντα γρηγορη και αγχωτικη... :wink:

Αν συνεχισετε με αυτο το ρυθμο σε λιγο θα βαρεθητε και θα σας κουρασει αυτο να γινετε συνεχεια.Μια αλλη λυση ειναι να ξυπνατε νωριτερα το πρωι, πριν ξυπνησει ο μικρος.Η αν μπορειτε αν ξυπνησετε αργα την νυχτα, με την προυποθεση οτι το ρολοι σας δεν θα ξυπνησει και αυτον...

Διαλεξε και παρε, δοκιμασε και δες ποιος τροπος σας ταιριαζει οικογενειακως.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

69Dzp3.png

06pBp2.png

Νομιζω οτι ειναι μικρος ακομα για να τον αφηνετε μονο του, ασε που ανα πασα στιγμη μπορει να "σκασει μυτη" και να σας φερει σε δυσκολη θεση... Δε νομιζω οτι με αυτον τον τροπο θα ευχαριστηθειτε και εσεις...

Ειναι καλυτερα να κοιμηθει και μετα.. Εμεις περισσοτερο βρισκομασταν τα ΣΚ που κοιμαται το μεσημερι και σπανια το βραδυ (γιατι πρωτα κοιμαται ο μπαμπας μας :lol::lol:)

Δυστυχως παντως οσο μεγαλωνουν γινεται και δυσκολοτερο :roll::roll:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

καλημέρα!!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το παιδί δεν το αφήνουμε μόνο του. Είναι στο δωμάτιο, κάθεται στο πάτωμα που του αρέσει και παίζει με τον υπολογιστή του ή τρώει κορν φλέηκς. Κι εμείς... κάτω από το πάπλωμα!!!

:P:P:P:P:P

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Καλο να μην το ξανα κανετε με τετοιο τροπο,εδω οι ψυχολογοι λενε να μην το κανουμε στο ιδιο δωματιο με τα παιδια ενω κοιμουνται,ποσο μαλλον οταν ειναι ξυπνια.

Καλο να μην το ξανα κανετε με τετοιο τροπο,εδω οι ψυχολογοι λενε να μην το κανουμε στο ιδιο δωματιο με τα παιδια ενω κοιμουνται,ποσο μαλλον οταν ειναι ξυπνια.

Διαφημίσεις

Εγω παντως δεν θα μπορουσα να λειτουργησω ετσι με τιποτα :oops::oops: ... Εδω μια φορα μεσημερακι ειχε κοιμηθει, και σηκωθηκε χωρις να την παρουμε χαμπαρι και παρουσιαστηκε στην κρεβατοκαμαρα μας φαντης μπαστουνι και ντραπηκα φοβερα, ενιωσα απαισια :oops::oops: (που δε νομιζω οτι καταλαβε τι γινοταν ετσι κι αλλιως)...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Με έχουν καλύψει οι προλαλήσασες.

Το παιδί είναι μικρό οπότε χρειάζεται επιτήρηση ακόμα κι αν εσύ πιστεύεις οτι είναι ξαπλωμένο στο πάτωμα γιατί του αρέσει την ίδια στιγμή μπορεί να κάνει κάτι που του βάζει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα.

Για πότε αλλάζουν τα θέλω και μ'αρέσει ενός παιδιού χαμπάρι δε παίρνουμε.

Επίσης σε περίπτωση που σας πιάσει στα πράσα που λένε εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.Δεν επιτρέπεται ένα παιδί να γίνει θεατής των ιδιαίτερων στιγμών των γονιών του γι'αυτό καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Όταν υπάρχουν παιδιά μέσα σε ένα σπίτι η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού προσαρμόζεται θέλοντας ή μη στο πρόγραμμα των παιδιών.Όπως γράψανε και παραπάνω το βράδυ όταν κοιμάται το παιδί σας είναι η πλέον κατάλληλη ώρα και φυσικά σε δωμάτιο που δε θα βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

εγω δηλαδη με τον αντρα μου ποτε θα βρεθουμε σαν ζευγαρι :roll: εχω και τα 2 παιδια στο υπνοδωματιο μας. στο αλλο κοιματε η πεθερα μου :mad: που δεν λεει να μετακομισει στο αλλο σπιτι διπλα :?

εγω δηλαδη με τον αντρα μου ποτε θα βρεθουμε σαν ζευγαρι :roll: εχω και τα 2 παιδια στο υπνοδωματιο μας. στο αλλο κοιματε η πεθερα μου :mad: που δεν λεει να μετακομισει στο αλλο σπιτι διπλα :?

Συγνωμη??? :shock:

Διαφημίσεις

μανουλα εαν δεν θελει να μετακομισει η πεθερα σου, τοτε θα μετακομιζα εγω.

εγω εγραψα οτι εχω διαβασει βαση ψυχολογιας,τωρα τι να σου πω, υπαρχουν γονεις που μπορει κ να το κανουν ελευθερα μπροστα στα παιδια τους,ο καθε γονιος κρινει τι ειναι καλυτερο για το παιδι του

γειά σου Vann!

αν μπορείς αν θυμασαι, που τα διάβασες, γράψε μας για να έχουμε τις πηγές,

ψάχνω στο διαδικτυο και δε βρήκα κατι ίσως δεν το ψάχνω με την σωστη ορολογία.

θα είναι ενδιαφέρον θέμα να συζητηθεί.

Μαριλίνα σε ποιό δωμάτιο είναι στο ίδιο δωμάτιο που είσαστε εσείς ή σε άλλο ?

πρώτα απο όλα είναι η ασφάλεια του παιδιού.

εξαιτίας του ότι τα παιδιά σε ηλικίες κάτω των 2-3, έχουν αρκετά βραχυπρόθεσμη μνήμη

(άλλο ενδιαφέρον θέμα προς συζητηση του ότι πως γίνεται και μαθαίνουν οτιδήποτε την στιγμή που η μνήμη τους είναι τόσο βραχυπρόθεσμη ..)

θεωρώ οτι πρώτιστο θέμα είναι η ασφάλεια και μετά το θέμα του τι βλέπει και τι όχι.

Απο το να έχετε επαφή και να είναι σε άλλο δωμάτιο να μην ξέρετε τι κάνει,

χιλιες φορές να έχετε επαφή ενώ είναι στο ίδιο δωμάτιο και να μπορείτε να βλέπετε τι κάνει.

πρώτα η ασφάλεια,

και μετά όλα τα υπόλοιπα.

όσον αφορά το τι λένε οι ψυχολόγοι, θα είναι ενδιαφέρον να το παραθέσουμε και να το δούμε πιο διεξοδικά.

προσωπικά δεν έχει τύχει να διαβάσω για αυτό ή εχει περάσει πολύς καιρός και δε θυμάμαι, οπότε θα με ενδιέφερε να διαβάσω περισσότερα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 weeks later...

Καποια στιγμη το ειχαμε δοκιμασει με τη μικρη διπλα μας (ηταν πολυ μωρο βεβαια) αλλα δε μας βγηκε καθολου, αφηστε που συνεχεια διακοπταμε για να τη δουμε, να της βαλουμε την πιπιλα κλπ... Ουτε να το θυμαμαι κ σαφως δε θα το προτεινα!! Απο την αλλη βεβαια αν δεν υπαρχει αλλη λυση..τι να πω.. εμεις ειμαστε τυχεροι που εχουμε απο κατω τους γονεις μου, οποτε μπορουμε κ την αφηνουμε για καμια ωρα το απογευμα. Επισης τα ΣΚ που κοιμαται το μεσημερι ειναι ευκαιρια καλη (τις καθημερινες οταν γυρναμε αυτη εχει ξυπνησει). Κ ευτυχως τον τελευταιο καιρο αρχισε κ κοιμαται πιο νωρις μονη της, οποτε υπαρχει κ εκει ευκαιρια (αν δεν ειμαστε πτωματα μεχρι τοτε βεβαια).. Παντως με τα παιδια ειναι θεμα κ οσο μεγαλωνουν κ κοινουνται μονα τους μεσα στο σπιτι κ καταλαβαινουν κ τι βλεπουν θελει προσοχη πολυ θα ελεγα εγω.

Μαρια εαν θυμαμαικ καλα πρεπει να το εχω διαβασει στο βιβλιο μεγαλωνοντας ευτυχισμενα παιδια,αλλα το εχω συζητησει κ με εναν φιλο μου που ειναι ψυχολογος,κ ηταν καθετος στο οτι δεν κανει,να εχουμε ιδιαιτερες στιγμες τα ζευγαρια,κ να κοιμουνται τα παιδια στο ιδιο δωματιο .

Παντως θα με ενδιεφερε κπολυ να μας γραψεις κ την δικη σου αποψη οταν διαβασεις κατι για το θεμα