Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

28 Mαρτίου. Σβήστε τα φώτα

Recommended Posts

Συνολικά 107 δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν δεχτεί να συμμετάσχουν στην τελευταία πρωτοβουλία της WWF κατά της κλιματικής αλλαγής. Η Ακρόπολη, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, η γέφυρα Ρίου-Αντίρριου και δεκάδες άλλα μνημεία θα συσκοτιστούν για την Ώρα της Γης στις 8.30 το βράδυ της 28ης Μαρτίου.

«Το ενδιαφέρον από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεγάλο και αυξάνεται διαρκώς. Κάθε ώρα η λίστα με τις συμμετοχές των δήμων μεγαλώνει. Θετική είναι η ανταπόκριση από μεγάλους δήμους της χώρας αλλά και απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές» ανέφερε την Πέμπτη ο Γιώργος Βελλίδης, επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

«Η Ώρα της Γης είναι ένα ανοιχτό συμμετοχικό γεγονός με χαρακτήρα άσκησης πολιτικής πίεσης. Πρόκειται δε να αποτελέσει ισχυρό επιχείρημα στην σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβρη του 2009 στην Κοπεγχάγη, με θέμα τη μετά τη Συνθήκη του Κιότο εποχή» τονίζει.

Η πρωτοβουλία της WWF δεν απευθύνεται μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Earthhouse.org/Greece.

Τα φώτα των σπιτιών τους αναμένεται να σβήσουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1.000 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος Αϊρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.

Διαφημίσεις

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κι αν τα σβήσουμε δηλαδή τι θα γίνει??? θα σταματήσουν να καίγονται τα δάση ή θα σταματήσουν οι πολυεθνικές να μολύνουν τον πλανήτη..???? λέω εγώ τώρα...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

κι αν τα σβήσουμε δηλαδή τι θα γίνει??? θα σταματήσουν να καίγονται τα δάση ή θα σταματήσουν οι πολυεθνικές να μολύνουν τον πλανήτη..???? λέω εγώ τώρα...

Ξέχασες μπουμπού να αναφέρεις :

μήπως η ΔΕΗ θα το καταλάβει και θα μας στείλει μικρότερο λογαριασμό? :lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ξέχασες μπουμπού να αναφέρεις :

μήπως η ΔΕΗ θα το καταλάβει και θα μας στείλει μικρότερο λογαριασμό? :lol:

σωστό και αυτό! :lol: αλλά μιλάω σοβαρά

εγώ φώτα δεν θα σβήσω και το δηλώνω ευθαρσώς. μας δουλεύουνε μεσα στα μούτρα μας... και με τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού θέλουν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις μας...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

εγώ νομίζω πως ειναι συμβολική η κίνηση και καλό θα ήταν όσοι μπορούμε να συμμετέχουμε ... μακάρι με τέτοιες κινήσεις - προτοβουλίες να μπορούσαμε να αλλάξουμε τον κόσμο!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Πιθανοτατα οχι maryp μου αλλα ΕΜΕΙΣ θα εχουμε κανει κατι μικρο αλλα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για τη γη μας....για να παρει μια μικρη ανασα τοση δα...θα εχουμε δωσει και το μηνυμα μας, που μακαρι να το διναμε σε καθημερινη βαση...

επι της ευκαιρειας να γραψω και ενα βιωμα μου..

προσφατα ειχαμε διακοπη ρευματος το απογευμα στο σπιτι για 1μιση ωρα απροειδοποιητα..στην αρχη θυμωσα γιατι θα πηγαιναν οι δουλειες μου πισω...το φαγητο σταματησε να βραζει, το πλυντηριο σταματησε την πλυση και δεν θα εκανα και το λιγο σιδερωμα που ειχα αφησει...

αναψα κερακια 5, 6 και εκατσα με την μικρη μου και τον αντρα μου στο χαλι και ειχαμε μια απιστευτη επικοινωνια ανεμποδιστη και τοσο μα τοσο ομορφη υπο το φως των κεριων...μετα παρακαλουσαμε να μην ερθει το ρευμα..δεν το θελαμε.. :wink:

Για να μιλήσω και λίγο σοβαρά όλες αυτές οι συμβολικές πρωτοβουλίες

θα ήταν καλές αν είχαν εφαρμογή από όλο τον πληθυσμό κι όχι από μία μικρή

μερίδα αλλά θα συμφωνήσω με την maryp ότι είναι κινήσεις εντυπωσιασμού..

Για να μην αναφέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την τοπικη αυτοδιοίκηση

που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ευαισθησίες ας κοιτάξουν πρώτα

να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας και μετά ας ενδιαφερθούν και για

τον πλανήτη!!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

αναψα κερακια 5, 6 και εκατσα με την μικρη μου και τον αντρα μου στο χαλι και ειχαμε μια απιστευτη επικοινωνια ανεμποδιστη και τοσο μα τοσο ομορφη υπο το φως των κεριων...μετα παρακαλουσαμε να μην ερθει το ρευμα..δεν το θελαμε.. :wink:

έτσι ακριβώς fysalida μου, αναπολώ πέρυσι που γινόταν οι μεγάλες διακοπές λόγω των απεργιών της Δ.Ε.Η.

και εγώ θα το κάνω και μάλιστα το οργανώσαμε πολύ όμορφα με τους υπολοίπους της πολυκατοικίας ( καλά μην φανταστείτε 4 οικογενεις ειμαστε )

rQGhp3.png

Και εμενα δηλωσε συμμετοχη ο συζυγος.

Αν αντιληφθω οτι εμεις βρισκομαστε εν μεσω συσκοτισης και ολη η γειτονια ειναι μεσα στο φως θα συγχιστω πααααρα πολυ!!!

FWusp3.png

Αν αντιληφθω οτι εμεις βρισκομαστε εν μεσω συσκοτισης και ολη η γειτονια ειναι μεσα στο φως θα συγχιστω πααααρα πολυ!!!

angi μου πρέπει δηλ. να δηλώσεις κάπου συμμετοχή??

sorry αλλά δεν το'ξερα αυτό :oops: που?

rQGhp3.png

angi μου πρέπει δηλ. να δηλώσεις κάπου συμμετοχή??

sorry αλλά δεν το'ξερα αυτό :oops: που?

Αν δεν κανω λαθος ήταν διαθεσιμο καποιο λινκ στο site του ΣΚΑΙ.

Τωρα βρηκα μονο αυτο ως ενημερωση της κινησης:

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=114365

FWusp3.png

http://www.earthhour.org/signup/gr:el

όχι... δεν θα δηλώσω συμμετοχή

το τι κάνω εγώ για το περιβάλλον ας το ξέρω εγώ μόνο

ξέρουν τι τρώμε, με τι πλενόμαστε, τι σερβιετάκια φοράμε, τι χαρτί τουαλέτας χρησιμοποιούμε... και πάει λέγοντας... από τις κάρτες που δίνουν τα σούπερ μάρκετ και καλά για "εκπτώσεις" και πόντους ... πάει πολύ να με φακελώνουν και γιατί θα σβήσω (ή δεν θα σβήσω) τα φώτα του σπιτιού μου!

Διαφημίσεις

η ελλάδα πέμπτη χώρα του κόσμου σε συμμετοχές!!! ελπίζω να υπάρξει και ανάλογη ανταπόκριση την ίδια την ημέρα, εγώ πάντως δήλωσα συμμετοχή και θα το τηρήσω, ελπίζω να είμαι σπίτι

1FdQp2.png

eleanax αν δεν είσαι σπίτι σίγουρα θα το τηρήσεις :lol::lol:

eleanax αν δεν είσαι σπίτι σίγουρα θα το τηρήσεις :lol::lol:

ναι! οκ!!!!!!!!!!!!!!την είπα, αλλά αν είμαι σε κάποιο καφέ? αυτοί θα το τηρήσουν? μήπως να πάω να κατεβάσω κρυφά το γενικό?

1FdQp2.png

εκτως απο την προστασια του περιβαλοντος καλο θα ηταν να το κανουμε για μια ακομη ωρα την επομενη.... για τους φοβερους λογαριασμους τησ δεη

anyway εχω δηλωσει κ εγω συμμετοχη

Βρε συμαμάδες και ( -μπαμπαδες) και εγω θέλω να συμμετάσχω, την προηγούμενη φορά το ξέχασα και στεναχωρήθηκα, αλλά μια ώρα με τα μωρά χωρίς φως, είναι και ξύπνια εκείνη την ώρα, τι έχετε σκοπό να κάνετε? Έχετε καμμιά εποικοδομητική ιδέα? - τύπου happening πχ-

...Αν πάω σε άλλο σπίτι και εχουμε εκεί τα φώτα αναμμένα είναι λίγο άστοχο . .

Ελπίζω να είμαι σπίτι και να μπορέσω να το πραγματοποιήσω, έστω για όση ώρα το καταφέρουμε....είναι κινήσεις που αξίζουν τον κόπο.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

Μην υπακούσετε σαν “πρόβατα” στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.

Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.

Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.

Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.

ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους.

Δε μας έχουν αφήσει καμιά επιλογή από το να χρησιμοποιούμε την ρυπογόνα τεχνολογία τους κι έτσι αθελά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι αυτής της οικολογικής καταστροφής.

Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας. Μας έχουν κάνει χωρίς την θέλησή μας συνένοχους σε ένα οικολογικό έγκλημα.

Και τώρα με αυτήν την άσκηση επιβολής πειθαρχίας προσπαθούν να μας αποσπάσουν και την ομολογία ότι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή. Μας λένε ότι από εμάς εξαρτάται η σωτηρία του περιβάλλοντος όταν εμείς δεν έχουμε καμμία συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Μας λένε να πλένουμε με κρύο νερό για να κάνουμε οικονομία στην Ενέργεια. Μα αν η ενέργεια παραγόταν από τον ήλιο και τον άνεμο τότε η παραγωγή της δε θα επιβάρυνε το περιβάλλον.

Το θέμα δεν είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε αλλά πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας κι αυτό δεν το καθορίζουμε εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αλλά οι ασυνείδητοι, προδότες και μισάνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Η Δ.Ε.Η. (ο ανηλεής αυτός δολοφόνος που το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει και να αυξάνει συνεχώς το κόστος της ενέργειας) ετοιμάζεται να κάνει κι άλλο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα.

Και τώρα μας ζητούν να κλείσουμε όλοι τα φώτα το Σάββατο από 8.30 έως και 9.30. Το ονομάζουν ώρα της Γης αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας και μια Δήλωση υπαιτιότητας και ενοχής για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος

http://olympia.gr/2009/03/22/deny-earth-hour/

ΔΕΝ θα σβήσω το φως!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.

Μην υπακούσετε σαν “πρόβατα” στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.

Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.

Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.

Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.

ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.

Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους.

Δε μας έχουν αφήσει καμιά επιλογή από το να χρησιμοποιούμε την ρυπογόνα τεχνολογία τους κι έτσι αθελά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι αυτής της οικολογικής καταστροφής.

Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας. Μας έχουν κάνει χωρίς την θέλησή μας συνένοχους σε ένα οικολογικό έγκλημα.

Και τώρα με αυτήν την άσκηση επιβολής πειθαρχίας προσπαθούν να μας αποσπάσουν και την ομολογία ότι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή. Μας λένε ότι από εμάς εξαρτάται η σωτηρία του περιβάλλοντος όταν εμείς δεν έχουμε καμμία συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Μας λένε να πλένουμε με κρύο νερό για να κάνουμε οικονομία στην Ενέργεια. Μα αν η ενέργεια παραγόταν από τον ήλιο και τον άνεμο τότε η παραγωγή της δε θα επιβάρυνε το περιβάλλον.

Το θέμα δεν είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε αλλά πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας κι αυτό δεν το καθορίζουμε εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αλλά οι ασυνείδητοι, προδότες και μισάνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Η Δ.Ε.Η. (ο ανηλεής αυτός δολοφόνος που το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει και να αυξάνει συνεχώς το κόστος της ενέργειας) ετοιμάζεται να κάνει κι άλλο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα.

Και τώρα μας ζητούν να κλείσουμε όλοι τα φώτα το Σάββατο από 8.30 έως και 9.30. Το ονομάζουν ώρα της Γης αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας και μια Δήλωση υπαιτιότητας και ενοχής για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος

http://olympia.gr/2009/03/22/deny-earth-hour/

ΔΕΝ θα σβήσω το φως!

Ούτε εγώ....

Νομίζω πως κάποιοι μας εμπαίζουν διαρκώς....κλείστε τα φώτα, κλείστε την τηλεόραση και πάει λέγοντας...

Ε λοιπόν τους έχω νέα...δεν κατέστρεψα εγώ τον πλανήτη...για να νιώθω υπεύθυνη....ούτε καίω τόσα όσα αυτοί που μας "καθοδηγούν" σε όλα τα επίπεδα.....και φυσικά ούτε τρώω τόσα!!!!!!