Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως εξηγήτε τα Χριστούγεννα σε ένα παιδί με αυτισμό;

Recommended Posts

Καλά λένε "μικρά παιδια μικρά προβλήματα, μεγάλα παιδιά μεγάλα προβλήματα" και όταν συνυπάρχει και πρόβλημα τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα. :oops::shock::?:(

Εχουμε από την εβδομάδα αυτή βλέπουμε dvd και ακούμε τραγουδάκια Χριστουγεννιάτικα και σκεφτόμαστε τι δέντρο θα στολίσουμε, τα δώρα και αποφάσισα αφού βλέπω πια ενεργώ συμμετοχή του να του εξηγήσω με πολύ απλά λόγια τι είναι τα Χριστούγεννα!!!

Η εξήγηση που του έδωσα μπορεί να σας φανεί γελοία αλλά το παιδί κάτι κατάλαβε και τώρα το βλέμα του είναι διαφορετικό ακόμη και στο μαγαζί που πηγαμε και είδαμε δωράκια χτες διάλεξε ένα αυτοκινητάκι για χτες και ένα δώρο , το κομπιούτερ του ΒΟΒ σφουγγαράκι για τα Χριστούγεννα και είμαι σίγουρη ότι κατάλαβε! :wink:

Η εξήγησή μου είχε ως εξής :

Ελα εδώ να σου εξηγήσω τι είναι τα Χριστούγεννα! Ερχεται αγκαλίτσα και με κοιτάει στα μάτια, και εκεί αρχίζει η δύσκολη προσπάθεια και η αχαλίνωτη φαντασία μου...

Πριν πολύ καιρό οταν ακόμη η μαμά και ο μπαμπάς ήταν μικρα παιδάκια, (έτσι ορίζουμε εμείς το πολύ καιρό πριν χρόνια πριν), γεννήθηκε ένα μικρό μωράκι πολύ φτωχό που όμως ήταν πολύ όμορφο και πολύ γνωστό με πάρα πολούς φίλους (όπως έχεις εσύ τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο) και το αγαπούσαν πολύ, (εξακολουθεί να με κοιτάει στα μάτια που σημαίνει ότι κάτι καταλαβαίνει και μάλιστα έχει και ενδιαφέρον), κάθε χρόνο όπως και εσύ έχει και εκείνο γενέθλια και κάνει μεγάλο πάρτυ, γιορτή . Αλλά επειδή είναι πολλοί οι φίλοι του παντού (έχει μεγάλο funclub σκέφτηκα από μέσα μου και γέλασα) και επειδή τώρα είναι πολύ μακρια για να του πάμε τα δώρα του,έτσι τα δίνει ο Άγιος Βασίλης (του τον έδειξα πολλές φορές και τον ξέρει ήδη από πέρισυ)αλλά και ο Χριστούλης δίνει τα δικά του δώρα σε όλα τα παιδάκια που είναι φίλοι του και αυτά τα δώρα μας τα φέρνει ο Αγιος Βασίλης τα Χριστουγεννα και τα βάζει κάτω από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχουν όλα τα σπίτια!!! Κατάλαβες;;;; :shock::?:wink:

Πιθανών ναι , αλλά αυτό που κατάλαβε σίγουρα είναι οτι ο Χριστούλης μέσω του Αγιου Βασίλη θα του αφήσει κάτω από το δέντρο το κομπιούτερ του ! Τώρα είμαι σίγουρη όταν φτιάξουμε το δέντρο εκεί κάτω του θα κοιτάει κάθε μέρα ... :shock::lol::lol:

Ελισάβετ και Almak εσείς τι τους είπατε για τα Χριστούγεννα;;; :?::idea:

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι ο Νεκτάριος κατάλαβε περισσότερα από ότι οποιοδήποτε άλλο παιδί της ίδιας ηλικίας!

Εμείς όταν η Εμμα άρχισε να καταλαβαίνει τη διαφορά των Χριστουγέννων, δεν θυμάμαι να της είπαμε κάτι περισσότερο από το ότι "σαν αυτές τις μέρες έχει γενέθλεια ο Χριστούλης".

Δεν είμαι σίγουρη αν ρώτησε και αν εμείς της εξηγήσαμε ποιος είναι ο Χριστούλης!! :oops::oops:

Τώρα που είναι 5 ετών, γνωρίζει ότι ο Χριστός είναι ο γιος του Θεού. Αλλά και αυτό όχι με ιδιαίτερη ανάλυση φυσικά, γιατί κάνει κάτι ερωτήσεις στις οποίες είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς (του τύπου "πώς μας βλέπει ο Θεούλης, έχει μάτια?" και πολλές άλλες).

Οπότε angela, χωρίς να είμαι ειδική στο θέμα φυσικά, νομίζω ότι η εξήγηση που έδωσες υπερκαλύπτει τις ανάγκες ενός 4χρονου (τόσο δεν είναι ο Νεκτάριος?) παιδιού γενικότερα.

Angela ,βέβαια δεν απαντάω σαν ειδική ,αλλα σαν απλή μαμα και εγω θέλω να πιστευω πως κατάλαβε ο Νεκτάριος τι ειναι τα Χριστούγεννα , εξάλλου λες πως σε κοιτούσε στα μάτια και περίμενε την συνεχεια της ιστορίας που άκουγε! :) . Άντε να έρθουν γρήγορα λοιπόν αυτα τα Χριστούγεννα...... γιατι ο ΑΓ.Βασίλης θα φέρει στον Νεκταριούλης μας το πιο όμορφο δώρο μου φαίνεται! :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Αντζελα να σου πω ποσο τυχερη εισαι... που ο Νεκταριος κάθησε και σε άκουσε.... Εμένα η Αγγελιάννα δεν μου δίνει ΠΟΤΕ αυτη την χαρά... Και θα ήθελα να της πω τοοοοοοοοοσα πολλά... Αλλά ΠΟΤΕ δεν κάθεται να με ακούσει... :roll:

Φιλακια πολλα

Άντζελα φαντάζομαι μια υπέροχη εικόνα από εσένα να αφηγείσαι με τόση έμφαση και τον μικρό να ακούει με ενδιαφέρον!! :D . Πιστεύω ότι κατάλαβε, αλλά ούτως ή άλλως φαίνεται από όλες τις ενδείξεις ότι φέτος θα καταλάβει πολύ περισσότερα πράγματα από άλλες χρονιές!

Πάντως μη νομίζεις, και ο γιος μου που καταλαβαίνει εδώ και χρόνια ότι τα ΄Χριστούγεννα γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού, αυτός αυτό που τον νοιάζει είναι να ανάψουμε τα φωτάκια του δέντρου και να το στολίσουμε και φυσικά να πάρει τα δώρα.!!!!!Όπως φυσικά και τα περισσότερα παιδάκια!!! :lol::lol::lol: ΄

Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να σας γεμίσουν χαρά!!!! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

http://www.cnn.com/video/?/video/us/2007/12/22/autism.christmas.lights.kusi

ένας πατέρας δυο αυτιστικών παιδιών, που είχε την τύχη να ασχολείται με το επάγγελμα του φωτισμού, έφτιαξε αυτό για τα παιδιά του (νομίζω μαζί το έφτιαξαν)

αξιοθαύμαστο.

Χάρηκαν πολύ γιατί όλοι στην γειτονιά και στα περίχωρα περνούσαν για να δουν αυτό το σόου με τα φώτα που δημιούργησαν και μάθαιναν για την ιστορία τους... παίζει ταυτόχρονα με ένα τραγούδι και οι αλλαγές γίνονται ταυτόχρονα με τις εναλλαγές της μουσικής.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ΆΝΤΖΕΛΑ είσαι μια υπέροχη μαμά!

Με συγκίνησες βρε πάλι! Μιας και σας γνωρίζω φαντάστηκα την εικόνα της αφήγησης! Θα θέλα να ήμουν εκεί!

Να σας έχει ο Θεός καλά και να χαίρεστε την υπέροχη οικογένεια σας!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

ΆΝΤΖΕΛΑ είσαι μια υπέροχη μαμά!

Με συγκίνησες βρε πάλι! Μιας και σας γνωρίζω φαντάστηκα την εικόνα της αφήγησης! Θα θέλα να ήμουν εκεί!

Να σας έχει ο Θεός καλά και να χαίρεστε την υπέροχη οικογένεια σας!

Χρόνια πολλά Βίκυ σε σένα και την οικογένειά σου :!: και αν θέλεις βοήθεια για να κάνεις κάποιο παραμύθι παραστατικό ή ακόμη και κουκλοθέατρο να σου δείξω :wink::shock: , έχω γίνει ειδική! :lol::lol::lol: , η ανάγκη βλέπεις!!! :lol::lol::lol:

• 1 month later...

Ποιον αυτισμό, καλέ? Angela μακάρι να είχα διαβάσει την εξήγησή σου νωρίτερα να την έδινα κι εγώ στα παιδάκια μου που δεν έχουν αυτισμό-τουλάχιστον έτσι λέω μέχρι να περάσει η 'κρίσιμη΄ηλικά των 6-! Του χρόνου όταν πλησιάζουν Χριστούγεννα θα μπω στο φόρουμ να την ξαναδιαβάσω και να τους πω τα ίδια!!! :):):)

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Διαφημίσεις