Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεύτερο παιδί από δεύτερο γάμο

Recommended Posts

Γεια σας ! Είμαι καινούρια στο forum και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου! Ο γιος μου είναι 6,5 ετών και είμαι έγκυος 5 εβδομάδων στο δεύτερο παιδί. Έχω χωρίσει από τον πρώτο γάμο μου και εδώ και ένα χρόνο έχω μια σχέση με έναν άνθρωπο που με κάνει πολύ ευτυχισμένη. Εδώ και 3 μήνες έχουμε συγκατοικήσει και οι 3 μας και από ότι φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, ο γιος μου έχει κάνει μια καλή σχέση με τον σύντροφό μου.

Με τον μπαμπά του έχουμε μια πάρα πολύ καλή επικοινωνία και βλέπει το γιο του αρκετά συχνά, κάθε δεύτερο σ/κ και κάθε Τετάρτη που μένουν μαζί στο σπίτι του.

Πρώτα πρώτα δεν ξέρω πότε και πως να το ανακοινώσουμε στο μικρό και φοβάμαι πολύ μην διαταραχθούν οι τωρινές ισορροπίες με τον ερχομό του καινούριου μωρού, δεδομένου ότι για το σύντροφό μου, το να αποκτήσει ένα δικό του παιδί ήταν όνειρο ζωής που πραγματοποιείται επιτέλους.

Φοβάμαι μην νιώσει παραμελημένος ο πρώτος μου γιος και πως θα αντιδράσει.

Θα ήθελα πολύ να μοιραστώ ανάλογες εμπειρίες σας !

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

με το καλό κοπέλα μου και χίλια μπράβο από μένα!!

δεν μπορώ να σου πω πως να το χειριστείς,πραγματικά δεν ξέρω τί θα έκανα σε αντίστοιχη περίπτωση αλλά το ότι έχει καλή σχέση ο σύντροφος σου με το παιδάκι σου είναι πολύ καλό..

ίσως να το πείτε στο παιδάακι πιο μετά,να έχει ακομα χρόνο να συνηθίσει..

ευχομαι τα καλύτερα,να εχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Ανακοινωση καλε για το δευτερο παιδακι θα εννοει η κοπελα.. :D

Με το καλο λοιπον!!Αληθεια, δεν εχω παρομοια εμπειρια..Αυτο που σκεφτομαι οτι ισως θα εκανα στη θεση σου ειναι να το εξηγησω σχετικα νωρις στο μεγάλο το παιδάκι..Ειναι αρκετα μεγάλο πιστευω θα καταλαβει..Καλυτερα κιόλας να εχει χρονο να το συνηθισει.

Νομιζω οτι πρεπει με καποιο τροπο να του εξηγησεις επισης αλλα και να του το δειξετε και εμπρακτα οταν θα ερθει αυτη η ωρα οτι θα το αγαπατε οπως πρωτα, οτι δεν θα αλλαξει τιποτα μεταξυ σας ουτε μεταξυ του συντροφου σου..Οτι το καινουριο μωρακι θα ειναι μια παρεα αργοτερα γι αυτον..ΠΙστευω οτι καπως ετσι θα πρεπει να το χειριστεις. Σιγουρα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να νιωσει οτι χανει τη φροντιδα σας, την αγαπη σας για χάρη του μικρου και να νιωσει παραμελημένο..

Μην αγχνεσαι..Ολα θα πανε μια χαρα. Ο,τι καλυτερο ευχομαι!! :lol:

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Μάλλον δεν έχει αδελφάκι ούτε από το πατέρα του ε?

Ο πρώην σύζυγος το ξέρει?γιατί μπορεί κι εκείνος να στηρίξει το μελλοντικό οικογενιακό περιβάλλον σου μιας και σε περίπτωση που το παιδί δε το δεχτεί καλά σε εκείνον θα στραφεί πρώτα.Δε νομίζω ότι θα χεις ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί το παιδί είναι μικρό,όχι τόσο όσο κάθε πρώτο παιδί όταν έρχεται ένα δεύτερο.Πάντως είναι πολυ καλύτερα να έχει ένα αδελφάκι απ ότι να ναι μόνο του.Δεν έχω προσωπική εμπειρία παρά μόνο από οικογενειακούς φίλους.Όλα καλά θα πάνε.Γενικά κάντε και οι δύο ότι κάνουν όλοι οι γονείς όταν έρχεται το δεύτερο παιδί, δεν παραμελούν το πρώτο,εξυπηρετούν πρώτα τις ανάγκες του λένε και στους συγγενείς να φέρονται έτσι κτλ.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Καλησπερα συνονοματη και με το καλο το μαωρακι σου!

Λοιπον εγω ειμαι στην ιδια οικογ. κατασταση με σενα.

Εχω 1 κοριτσακι 5,5 χρ. απο τον 1ο γαμο μου και 1 μπεμπα 9 μηνω απο τον 2ο γαμο μου.

Και εμας η συγκατικοιση με την εγκυμοσυνη ηρθαν σχετικα νωρις. Δηλ εμεινα εγκυος και αμεσως παντρευτηκαμε, δηλ δεν περασε καποιο διαστημα για να συνηθησει η μικρη τον πατριο της. Επειδη ομως τον ηξερε καλα και τα πηγαιναν καλα δεν υπηρξε κανενα προβλημα

Λοιπον εγω δεν της το ειπα αμεσως. Εβλεπε που ημουν χαλια, με εμετους κτλ και της ελεγα οτι εχω ιωση.....Μετα τον 3ο μηνα και αφου της ειχα αγορασει διαφορα βιβλια για μωρακια και αδελφακια και ειχαμε κανει απειρες συζητησεις της το ειπα....Χαρηκε πολυ!!! οσο μπορουσα της επαιρνα στον γιατρο να δει το μωρακι στον υπερηχο και της εξηγουσα το καθε σταδιο εγκυμοσυνης. Δηλ. για να μην νιωθει ασχημα την εβαλα να ζησει την εμπειρια. Ειμασταν ολοι διπλα της μαμα, πατριος, γιαγια παππους και την "χαιδευαμε" λιγο παραπανω για να μην ζηλεψει.

Δεν σταματησα καμια απο τις συνηθειες μας( αγκαλιες, παραμυθια το βραδυ, ζωγραφικες κτλ) για να μην νοιωσει οτι αλλαζει η ζωη της με τον ερχομου του μωρου και μαλιστα με αλλον μπαμπα.

Ηρθε στο μαιευτηριο και με ειδε, την εβαλα στην φροντιδα του μωρου και μεχρι τωρα προσπαθω να κραταω ισορροπια και να μην νιωθει παραγκωνισμενη.

Υπαρχουν εκρηξεις ζηλιας που και που, αλλα εχουν να κανουν με τοζηλευει που δεν εχει τον μπαμπα της στο σπιτι οπως τον εχει η μπεμπα.

( πιστευω πως εντεινεται η κατασταση επειδη ο πρωην μου δεν εχει ξεπερασει τον χωρισμο, παρολα τα χρονια , και της δημιουργει ενοχες να μην αγαπαει τον πατριο της)

Ειναι λεπτες οι ισορροπιες που πρεπει να κρατησεις αλλα με σωστους χειρισμους θα τα καταφερεις μια χαρα!!!!!!!!!1 :D

Σε ευχαριστώ πολύ irenese μου δίνει πολύ κουράγιο η απάντησή σου ! ένα παραπάνω που είσαι στην ίδια περίπου κατάσταση με εμένα. Βέβαια αυτή την περίοδο περνάω λίγο δύσκολα γιατί έχω ανωμαλίες στην εγκυμοσύνη μου και δεν ξέρω τελικά αν θα τα καταφέρουμε να έχουμε το καινούριο μας μωρό, αλλά είμαι γενικά αισιόδοξη. Πολύ καλή η ιδέα σου να τον παίρνω μαζί μου στο γιατρό και να βλέπει το μωρό στον υπέρηχο. Σίγουρα θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και ελπίζω και ο δικός μου ο γιος να χαρεί επίσης.

Ευχαριστώ πολύ...