Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαφνική μείωση θηλασμών. Να ανησυχήσω ???

Recommended Posts

Καλησπέρα μαμάδες

Είμαι πολύ στεναχωρημένη γιατί η μικρή μου τις τελευταίες μέρες έχει μειώσει τους θηλασμούς σε 6-7 από 8-9 που έκανε. Την βάζω κάθε 2 ώρες περίπου και δεν θέλει, με σπρώχνει πίσω. Εχει μείωση λίγο και την ποσότητα του φαγητού της εκεί που έτρωγε 250 ml τώρα τρώει 150- 200ml περίπου και μετά δεν θέλει να θηλάσει όπως έκανε πάντα έως τώρα!!! :cry::cry:

Δεν φαίνεται να είναι άρρωστη.

Πρέπει να ανησυχήσω ???

Είναι φυσιολογική η μείωση των γευμάτων σε αυτήν την ηλικία???

Ενδεικτικά τρώει

7 θηλασμός

9 θηλ

11 φρουτοκρεμα

3 μεσημεριανό και πολύ λίγο θηλασμό

5 θηλ

7 θηλ (πολύ λίγο)

9 θηλ

1 θηλ

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Διαφημίσεις

εμπειρια δεν εχω γιατι τα μωρακια μας εχουν τηνιδια ηλικια αλλα σκεφτομαι μερικα μηπως...

-χορταινει απο τις στερεες ή τον θηλασμο κ δεν θελει πολυ ουτε απο το ενα ουτε απο το αλλο?

-περναει μια φαση κ δεν εχει ιδιαιτερη ορεξη?

-αν αφαιρουσες καποιον θηλασμο,των 5 αςπουμε,για να τρωει καλυτερα στις 6 με 6.30?

δεν βρισκω κατι αλλο.να δεις τί θα σου απαντησουν κ οι πιο εμπειρες μανουλες

Σε ευχαριστώ beboulix για την απάντηση.:)

Αυτό περιμένω και εγώ μια απάντηση από τις πιο έμπειρες μαμάδες για να μου φύγει το άγχος :!:

02/6/07 γίναμε ένα

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Άννικο, κάθεσαι ακόμα και μετράς πόσες φορές θηλάζει;

Χαλάρωσε κοριτσάκι μου και απόλαυσέ το!

Εσύ θα προσφέρεις και η μπέμπα θα πίνει-τρώει όποτε και όσο χρειάζεται, είναι μεγάλη πια.

Επίσης, ναι, όπως έγραψε και η μπεμπουλίξ, μπορεί να είναι παροδικό, μπορεί να βγάζει δόντια, να περνάει ελαφρά καμία ίωση, να ξεσηκώνεται με τα παιχνίδια κλπ.

Εγώ, δεν έχω ιδέα πόσες φορές θηλάζει την ημέρα, και να σου πω την αλήθεια ούτε και ολοκληρωμένα γεύματα στερεών κάνει πλέον, όλη μέρα τσιμπάει κάτι είτε φαγητό είτε από το στήθος, απλά αν είναι κοντά στην ώρα που τρώμε κι εμείς, της δίνω στερεές, αλλιώς, στήθος, πρακτικά όλη μέρα όλο και κάτι τρώει-πίνει :lol:

HXuSp2.pngaS46p2.png

καλημερααααααααααα

sofuka ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως τώρα πρέπει να ετοιμάζει τα πάνω δοντάκια της γιατί είναι ποοοολυυυυυ πρησμένα τα ούλα της!!!! μπορεί να είναι από αυτό δηλαδή, εσένα είχε ελαττώσει ξαφνικά θηλασμούς όταν έβγαζε δόντια???

02/6/07 γίναμε ένα

Διαφημίσεις

καλημερααααααααααα

sofuka ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως τώρα πρέπει να ετοιμάζει τα πάνω δοντάκια της γιατί είναι ποοοολυυυυυ πρησμένα τα ούλα της!!!! μπορεί να είναι από αυτό δηλαδή, εσένα είχε ελαττώσει ξαφνικά θηλασμούς όταν έβγαζε δόντια???

Eμένα όποτε έχει κάτι, οτιδήποτε, αυξάνει τους θηλασμούς και μειώνει ή σταματάει τις στερεές, αλλά το κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά. Παρακολουθησέ την μερικές μέρες χωρίς άγχος. Μπορεί απλά να θηλάζει πιο αποτελεσματικά τώρα και σε συνδυασμό με τις στερεές να μη χρειάζεται τόσες φορές όσες πριν γάλα. Αν εσύ προσφέρεις δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα. Αν είχες πρόβλημα, πιστεύω ότι ήδη θα σου είχε απαντήσει η Αγλαΐα τι να κάνεις και τι να προσέξεις!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Άννικο, κάθεσαι ακόμα και μετράς πόσες φορές θηλάζει;

Χαλάρωσε κοριτσάκι μου και απόλαυσέ το!

Εσύ θα προσφέρεις και η μπέμπα θα πίνει-τρώει όποτε και όσο χρειάζεται, είναι μεγάλη πια.

Επίσης, ναι, όπως έγραψε και η μπεμπουλίξ, μπορεί να είναι παροδικό, μπορεί να βγάζει δόντια, να περνάει ελαφρά καμία ίωση, να ξεσηκώνεται με τα παιχνίδια κλπ.

Εγώ, δεν έχω ιδέα πόσες φορές θηλάζει την ημέρα, και να σου πω την αλήθεια ούτε και ολοκληρωμένα γεύματα στερεών κάνει πλέον, όλη μέρα τσιμπάει κάτι είτε φαγητό είτε από το στήθος, απλά αν είναι κοντά στην ώρα που τρώμε κι εμείς, της δίνω στερεές, αλλιώς, στήθος, πρακτικά όλη μέρα όλο και κάτι τρώει-πίνει :lol:

Λοιπόν, οι πρωτάρες θα ακούτε τη Σοφία! Αν δεν το είχε φιλοσοφήσει το πράγμα και δεν είχε βρει τις σωστές λύσεις, εφόσον έχει 4 παιδιά( :!: ) θα είχε ήδη λαλήσει και θα έπαιρνε τα βουνά!!! (φυσικά όχι για να κάνει nordic walking!!!!) :lol::lol::lol::lol:

Σοφούκα μαζί σου!!! Από τη στιγμή που το παιδί θηλάζει πάνω από 5 φορές τη μέρα και είναι τόσο μεγάλο, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας!!!

Και γιατί μετράς τα ml που τρώει; Εσύ κατά τη διάρκεια της ζωής σου τρως πάντα την ίδια ποσότητα φαγητού; Χαλάρωσε λίγο. Και φύγε από τη λογική της μεζούρας. Κάτι τέτοιο ίσως σου δημιουργεί άγχος που μεταφέρεται στο παιδί!!!

Κι εγώ παραλίγο να πέσω στην παγίδα πριν λίγο καιρό. Από τη στιγμή που χαλάρωσα και μετά και από τη στιγμή που ξέρω τον τρόπο να διατηρήσω τη γαλουχία μου τέλος η υστερία και όλα περίφημα!!! Η μπουμπού μου πήρε φόρα στο θηλασμό και τρώει και τα φρούτα της με ιδιαίτερη χαρά!!! Με υστερία και 3 παιδιά... δε βγαίνει η ζωή!!!!

Γενικότερα πήρε φόρα αυτή και δε μαζεύεται με τίποτα!!!!

μαμαμαμα, μπαμπαμπα, βαβαβα, παπαπα, παπαπού, μεμεμε και άλλα πολλά!!!! Έχουμε χ~στεί οικογενειακώς!!! :lol::lol::lol:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Dimitrali ευχαριστώ για την απάντηση.

Αγχώνομαι μήπως αρχίσει και μειώνει τους θηλασμούς και έτσι κινδυνεύσει η γαλουχία. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να μην γίνει αυτό. Αυτό που ανέφερες τώρα ότι αφού κάνει πάνω από 5 θηλασμούς με ανακούφισε λίγο γιατί εγώ νόμιζα ότι πρέπει να κάνει 7-8 !!!

Πολυλογού η κόρη σου!!!!

Σαν την δικιά μου που όταν ξυπνάει το πρωί (6.30-7.00)αρχίζει να μιλάει μέχρι να πάω να την σηκώσω

:lol::lol::lol:

02/6/07 γίναμε ένα