Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως μπορώ να τον κάνω να με ακούσει ?


Recommended Posts

καλημέρα σας,

Ειχα πολύ καιρό να μιλήσω μαζί σας γιατί δε μου έμεναν καθόλου ώρες να επισκεφτώ το forum.

Ο Βασίλης μου είναι 21 μηνών και πλέον θεωρώ ότι καταλαβαίνει τα περισσότερα πράγματα.

Εχω το εξής πρόβλημα, όταν για παράδειγμα θέλω να πάμε για μπάνιο , η να του πώ κάτι , αφού έχω παίξει μαζί του πολύ , και του λέω Βασίλη να σου πώ κάτι ... έλα κοντά μου ...να πάμε τώρα για μπάνιο κ.λ.π, αυτός κάνει σα να μη με ακούει (ενώ σίγουρα με ακούει). Του λέω πως δε θέλω να τον πάω με το ζόρι για μπάνιο και νάνι αλλά θέλω να το κάνει μόνος του και αυτός αντιδρά σα να μη μιλάω. Και αφού το πώ αρκετές φορές χωρίς να ανταποκριθεί μετά τελικά τον παίρνω με το ζόρι φυσικά αυτός αντιδρά ......

Εχετε καμμιά ιδέα ???

Επίσης όταν του λέω ότι κάτι που κάνει δεν είναι καλό (π.χ.να χτυπάει το μεσημέρι τα παιχνίδια του στο πάτωμα και να ενοχλεί τους αποκάτω) και ενώ ταυτόχρονα του δίνω εναλλακτικές , αποσπώ την προσοχή του με κάτι άλλο κ.λπ. , εκείνος την επόμενη φορά , παίρνει το παιχνίδι του και το χτυπάει στο πάτωμα , με κοιτάζει και γελάει.

Επίσης τον τελευταίο καιρό (βγάζει τους κυνόδοντες) , γκρινιάζει συνέχεια και έχει μια νευρικότητα (μπορεί να οφείλεται στα δόντια του??)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις ιδέες σας

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα FP να χαίρεσαι το παιδάκι σου. Έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία και αντίστοιχα θέματα. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ για τον δικό μου είναι ότι θέλει να νιώθει ότι αυτός επιλέγει να πάει πχ για μπάνιο. Όταν του πω εγώ πάμε για μπανάκι ποτέ δεν συμφωνεί και δεν κάθεται να βγάλουμε τα ρούχα. Τη μέθοδο με το ζόρι την εφάρμοσα μια φορά για να τον γδύσω και το σκυλομετάνοιωσα γιατί τα πράγματα γίνανε χειρότερα και επειδή σπάσανε τα νεύρα του έκλαιγε για πάνω από μια ώρα. Οπότε κάνουμε το εξής, του λέω σε λίγο θα πάμε για μπανάκι και μετά από λίγο του το ξαναλέω, αυτός βέβαια δείχνει να αδιαφορεί. Πηγαίνω στο μπάνιο και αρχίζω και γεμίζω τη μπανιέρα και του λέω λοιπόν ήρθε η ώρα να διαλέξεις ποιό παιχνίδι θα πάρεις μαζί σου στο μπάνιο. Και πραγματικά διαλέγει παιχνίδι και έρχεται, το πετάμε με δύναμη στη μπανιέρα για να ακούσουμε τον ''παφλασμό των κυμάτων'' και μετά ανυπομονεί να ξεφορτωθεί τα ρούχα του για να κάνει ''βουτιά'' όπως του λέω. Στη συνέχεια βέβαια δεν θέλει να βγει αλλά με τον ίδιο τρόπο δηλ. του λέω σε λίγο βγαίνουμε μπλα, μπλα, μπλα και ανοίγουμε την τάπα της μπανιέρας, οπότε μέχρι να αδειάσει το νερό το έχει χωνέψει και βγαίνει. Τις περισσότερες φορές αυτό πιάνει βέβαια κάποιες φορές που είναι πολύ κουρασμένος και νευρικός μπορεί να κάνουμε και όλοκληρο θεατρικό για να τον πείσω και καλά κάνω τα πλαστικά ζωάκια που έχουμε στο μπάνιο που τον φωνάζουν για να δούν τη βουτιά του μοναδικού κολυμβητή και άλλα τέτοια. Τώρα θα μου πεις που βρίσκω την όρεξη αλλά θα σου ανταπαντήσω ότι προκειμένου το παιδί να πάει ήρεμο για ύπνο και χωρίς όλοι να έχουμε σπάσει τα νεύρα μας, προτιμώ να ανεβάζω θεατρικές παραστάσεις :lol::lol::lol: Για το άλλο θέμα με το θόρυβο, χωρίς να έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση γιατί δεν μένει ακόμη κανείς από κάτω μας, τήν ώρα εκείνη εκτός από αυτό που του λές θα τον έπαιρνα να διαβάσουμε βιβλίο δηλ. δεν θα του έλεγα αυτό που κάνεις δεν είναι καλό αλλά ''καλύτερα να διαβάσουμε αυτό το ωραίο βιβλίο'' ή να παίξουμε με το παζλ. Σίγουρα ένα παιδάκι της ηλικίας του δεν μπορεί να κάτσει ήσυχο για πολύ ώρα, ίσως θα μπορούσες να βάλεις τα παζλ δαπέδου και να τον βάζεις να παίζει εκεί (εγώ τα χρησιμοποιώ πολύ το καλοκαίρι).

 

Και εμένα βγάζει τους κυνόδοντες αυτή την εποχή και έχει γκρίνια και επίσης μόλις δαγκώσει κάτι ή πάει φαγητό εκεί μου δείχνει το στοματάκι του με παράπονο και μου λέει ''ά μαμά'' ο καημένούλης. :(

Καλή επιτυχία...

xZBdp3.png
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια . Θα το δοκιμάσω και θα σου πώ , αλλά έχεις δίκιο θα προσπαθήσω να σταματήσω να το κάνω με το ζόρι.

Ξέρεις κάποιες στιγμές η φαντασία εξαντλείται .....

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου

φιλιά

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κ εμενα ειναι στην ιδια η ηλικια η δικια μου. Ενω καταλαβαινει τα παντα κ συνενοουμαστε μια χαρα κ η δικια μου αν της πω κατι που δεν της αρεσει κανει οτι δεν ακουει κ συνεχιζει τα δικα της. Τωρα τελευταια βεβαια εχει αρχισει κ καμια φορα αντιδρα λεγοντας ΟΧΙ κ συνεχιζει τα δικα της. Δε ξερω κ εγω ποια ειναι η σωστη τεχνικη για τους ειδικους, αλλα αυτο που κανουμε εμεις εινια απλα να της το επαναλαμβανουμε αρκετες φορες μεχρι να αντιδρασει. Αν με τις δυο-τρεις δεν αντιδρασει, την πλησιαζω, χαμηλωνω διπλα της κ της το λεω παλι, οποτε αναγκαστικα πια αντιδραει. Δεν ειμαι υπερ του να την πιεζω, γιατι απλα πεφτει κατω κ αρχιζει να κλαιει. Αλλα αν πω κατι μετα δεν κανω κ πισω ευκολα, απλα της το λεω συνεχεια μεχρι να το κανει.

Τωρα ας πουμε ξερει ποτε παμε για υπνο κ μολις της λεω παμε για υπνο, ξερει κ παει φιλαει το μπαμπα της, παει στο δωματιο της, αναβει το φωτακι της κ περιμενει να την παρω αγκαλια για γαλα. Δεν ηταν ευκολο να το μαθει, αλλα τα καταφεραμε.. Ακολουθησε παντα την ιδια διαδικασια, ωστε να το κανει ως συνηθεια πια..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...