Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ!

Recommended Posts

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα! Είμαι μια μαμά που έχω δύο αγγελούδια και πραγματικά δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα με την συμπεριφορά τους. Αυτό που λέμε με τον άντρα μου είναι ότι είμαστε τυχεροί γιατί τα παιδιά έχουν μάθει στο διάλογο και λαμβάνουν υπόψην τις συμβουλές μας -τουλάχιστον τις περισσότερες φορές! Έχουμε όμως ένα άλλου είδους πρόβλημα και με τα δύο, αλλά ιδίως με τον γιο μου, το Γιάννη. Αφού τα βάλουμε για ύπνο στα κρεβάτια τους, έρχονται στο δικό μας κρεβάτι αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα να είμαστε σ'ένα διπλό κρεβάτι 4 άτομα! Αυτό γίνεται συνεχώς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οπότε όπως καταλαβαίνετε έχουμε να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι όσο καιρό έχουμε και τα παιδιά! Την τελευταία εβδομάδα τους είπαμε ότι επειδή δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε το βράδυ, ως αποτέλεσμα της κούρασής μας δεν θα μπορούμε να τους λέμε το κλασσικό βραδινό παραμύθι που τους λέγαμε ως τώρα. Είδαμε μια μικρή βελτίωση αλλά όχι τίποτα το σημαντικό (πχ προχτές το βράδυ ήρθε η κόρη μου και χτες ο γιος μου στο κρεβάτι! Έρχονται δηλαδή εναλλάξ!!) Τους είπαμε επίσης ότι εάν για 7 ημέρες συνεχώμενες δεν έρθουν στο κρεβάτι μας, τότε θα έχουμε προλάβει να ξεκουραστούμε και θα ξαναρχίσουμε τα παραμύθια (εκτός βέβαια αν "ξανακυλήσουν" στις παλιές τους συνήθειες, οπότε το διάστημα των 7 ημερών θα ξαναεπαναληφθεί) Δεν ξέρω κάνουμε καλά ή πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο? Έχουμε απελπιστεί με το θέμα ύπνος....

Διαφημίσεις

Aglaia, σε ευχαριστώ. Είχα διαβάσει και εγώ στο παρελθόν για παρόμοιες καταστάσεις που ζούσαν και άλλοι γονείς γιατί πολύ απλά ήθελα να δώ τί κάναμε λάθος. Η αλήθεια είναι ότι εμείς αρχίσαμε να τα φέρνουμε στο κρεβάτι για λόγους ευκολίας -ας μην ξεχνάμε ότι πλέον δουλεύουν σχεδόν όλες οι μαμάδες. Ειλικρινά δεν θα μας ενοχλούσαν αν κοιμόντουσαν καλά, παρόλλο που είναι πλέον μεγάλα και δεν χωράμε καλά. Το κακό όμως είναι ότι ιδίως ο γιος μου -αλλά και η κόρη ως ένα σημείο- αντιπαθούν τρομερά τον ύπνο!! Θυμάμαι τον γιο μου νεογέννητο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κοιμάται 15 ώρες την ημέρα να κοιμάται με το ζόρι 10 και όχι βέβαια σερί αλλά σπαστά μέσα στην ημέρα! Πιστεύω ότι το ζήτημα είναι κληρονομικό γιατί και ο πατέρας μου πάντα κοιμόταν ελάχιστα το βράδυ -μιλάμε για 4 ώρες ύπνο. Τρομερό πράγμα! αφού πλέον οι ευχές μου σε νέες μαμάδες είναι " να σας ζήσει και να κοιμάται καλά"!!!!

Αχχχχ αυτός ο ύπνος....

Κι εμένα η κόρη μου έχει τον ύπνο για εχθρό της!!!!

Μάλιστα όντας νεογέννητη, δεν κοιμόταν ούτε καν 10 ώρες.... ζήτημα να κοιμόταν 5.... και τις υπόλοιπες έκλαιγε....

Επίσης για ένα μεγάλο διάστημα... για να κοιμηθεί 1 ώρα, έπρεπε να κλάψει τουλάχιστον μισή ώρα....

Είναι στο παιδί τελικά... άλλα είναι του ύπνου και άλλα.... "βρυκόλακες" !!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

πολύ απλά ήθελα να δώ τί κάναμε λάθος.

τίποτα δεν κάνετε λάθος! Κι εσείς προτιμάτε να κοιμόσαστε παρέα! Λογικό είναι και για τα μικρά της οικογένειας να ισχύει το ίδιο!

Η αλήθεια είναι ότι εμείς αρχίσαμε να τα φέρνουμε στο κρεβάτι για λόγους ευκολίας -ας μην ξεχνάμε ότι πλέον δουλεύουν σχεδόν όλες οι μαμάδες.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ έκανα το ίδιο γιατί δεν άντεχα με τίποτα να σηκώνομαι. Απλά ακόμη και τώρα έχω αφήσει το μικρό κρεβάτι με βγαλμένο το κάγκελο κολλημένο στο κρεβάτι μας και όταν έρχεται το παιδί κοιμάται εκεί και δεν μας στριμώχνει ή αν μας στριμώξει είναι για λίγη ώρα, μετά τον σπρώχουμε και και κυλάει στο διπλανό κρεβατάκι.

Ειλικρινά δεν θα μας ενοχλούσαν αν κοιμόντουσαν καλά, παρόλλο που είναι πλέον μεγάλα και δεν χωράμε καλά.

Φυσικά και δεν χωράτε! Μήπως ένα στρώμα δίπλα στο κρεβάτι θα σας έδινε λίγο παραπάνω χώρο; Είναι σημαντικό να κοιμόσαστε καλά και να ξεκουράζεστε για να μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις των παιδιών την επόμενη μέρα.

Μερικές φορές ο μπαμπάς μας άλλαζε κρεβάτι όταν ερχόταν το παιδί. Πήγαινε στο άδειο κρεβάτι για να κοιμηθεί καλά!

Ο ξάδελφός μου με δύο παιδιά το μοίρασαν αλλιώς, κοιμόταν αυτός με το γιο που ήταν μεγαλύτερος στο παιδικό και η κόρη με τη μαμά στο μεγάλο κρεβάτι. Ξεκινούσαν όλοι στα κρεβάτια τους αλλά μετά τα μεσάνυχτα γίνοντα διάφορες αλλαγές!!! Ο ξάδεφός μου έλεγε "δεν ξέρουμε πού θα ξυπνήσουμε!!!"

Το κακό όμως είναι ότι ιδίως ο γιος μου -αλλά και η κόρη ως ένα σημείο- αντιπαθούν τρομερά τον ύπνο!! Θυμάμαι τον γιο μου νεογέννητο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κοιμάται 15 ώρες την ημέρα να κοιμάται με το ζόρι 10 και όχι βέβαια σερί αλλά σπαστά μέσα στην ημέρα!

Οι 15-16 ώρες που γράφουν τα βιβλία είναι ο μέσος όρος που βγαίναι από πολύ διαφορετικές τιμές, είναι φυσιολογικές και οι 8 ώρες και οι 22!!!

Ο γιος μου έγινε 7 χρονών για να κοιμηθεί πάνω από 8 ώρες!!!

Όταν ήταν μωρό μας έδινε την αίσθηση ότι δεν κοιμόταν σχεδόν καθόλου γιατί δεν συμπλήρωνε ολόκληρη ώρα ύπνου. Τελικά γράψαμε τους χρόνους ύπνου (και τα 10λεπτα) και συγκεντρώθηκαν 8 ώρες...

Πιστεύω ότι το ζήτημα είναι κληρονομικό γιατί και ο πατέρας μου πάντα κοιμόταν ελάχιστα το βράδυ -μιλάμε για 4 ώρες ύπνο. Τρομερό πράγμα! αφού πλέον οι ευχές μου σε νέες μαμάδες είναι " να σας ζήσει και να κοιμάται καλά"!!!!

Αχ! Κι εγώ δεν ήμουν του ύπνου και θυμάμαι που ξυπνούσα το βράδυ 2-3 φορές μέχρι και το νηπιαγωγείο... Οπότε δεν παραπονιέμαι για το γιο μου, σταμάτησε τα γερμανικά νούμερα πιο νωρίς!

Διαφημίσεις