Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4,5ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΛΙΓΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΙΓΕΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

ΣΕ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΩΓΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ)

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ

Διαφημίσεις

χρειάζεται να συζητησεις μαζί του,

μήπως φοβάται κάτι,

αν είναι κάτι εκεί, που δεν του αρέσει,

μήπως δεν του αρέσει να είναι μονος του ή να τον βλέπουν,

αν έγινε κατι

μήπως κάποιος του είπε κάτι

(πχ οτι κατι δεν πρέπει να κανει, ή να μην λερώνει ή οτιδήποτε μικρό, αν εχει ειπωθεί με ασχημο τόνο στα αυτιά ενός παιδιού μπορεί να προκαλέσει φόβο)

ή μήπως κάτι τον πονάει? πηγατε σε παιδίατρο?/παιδοουρολόγο?

χρειάζεται διερεύνηση...!

γραψε μας τα αποτελέσματα

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Έχει δίκιο η Μαρία. Πρέπει να το ψάξεις, γιατί δεν είναι υγιεινό να κρατάει τα τσίσα του. Μπορεί να έχει προβλήματα το παιδάκι χωρίς λόγο.

μετα απο συζητηση που ειχαμε μαζι του μας ειπε οτι καποιος φιλος του τον

βλεπει οταν παει τουαλετα και ενω του λεει να φυγει αυτος δεν φευγει με

αποτελεσμα να κρατιεται και να μην κατουραει.

θα το πουμε και στη νηπιαγωγο να χει το νου της.

πολες φορες καταλαβαινω οτι ακομη και στην τουαλετα του σπιτιου μας

θελει να μην ειναι αλλο ατομο μεσα.

ισως φταιω και εγω γιατι παλιοτερα του ελεγα να κλεινει την πορτα της τουαλετας οταν μπαινει μεσα για να μην μυριζει

ευχαριστω για το ενδιαφερον

ισως φταιω και εγω γιατι παλιοτερα του ελεγα να κλεινει την πορτα της τουαλετας οταν μπαινει μεσα για να μην μυριζει

Διαφημίσεις

Ξεκινώντας ο γιος μου στο νήπιο, από τα πρώτα πράγματα που τους έδειξε η δασκάλα ήταν η τουαλέτα. ( Τα πήγε μέσα να δουν πως είναι -είναι πεντακάθαρη-και ξέρω πως έχουν οπωσδήποτε σταθερή ώρα που τους λέει να πάνε ΟΛΑ τα παιδάκια).Καμιά φορά ξεχνιούνται με το παιχνίδι και αν τους φύγουν λίγα μετά ίσως ντρέπονται και γι'αυτό μπορεί να κλαίει. Εμείς επίσης του δείξαμε λίγο στην εγκυκλοπαίδεια το ουροποιητικό σύστημα και είπαμε πως είναι ένα σακουλάκι που γεμίζει και πρέπει να αδειάσει. Οπωσδήποτε να το συζητήσετε με τη δασκάλα, ξέρω πως σε αυτή την ηλικία τα βάζουν υποχρεωτικά να πάνε τουαλέτα και όχι μόνο αν ζητήσουν. Γενικά το θέμα θέλει προσέγγιση με ηρεμία και υπομονή και σύντομα θα δεις καλό αποτέλεσμα.

εμενα πάντος η μαμα μου βλακωδώς μου έλεγε να μην πηγαίνω οταν ημουν νήπιο έτσι?οποτε το παμπόνηρο μυαλό μου σκέφτηκε να κατουρήσω σ΄ένα μαξιλαράκι και μετα διακριτικά να το πετάξω εξω απ τα κάγκελα,αλλά με τσάκωσαν και μας το έστειλαν πεσκέσι να το πλύνουμε,εκει της έκοψε της μαμάς μου να πει στη δασκάλα οτι μου έλεγε να μην πηγαίνω.Μηπως το παιδί ακουσε κάτι και φοβάται να πάει?

• 7 months later...

Θέλει πολύ προσοχή το θέμα, γιατί και εμένα ο μεγάλος μου γιος κρατιόταν στο σχολείο και έπαθε 2 φορές δυσκοιλιότητα και καταλήξαμε σε παιδοχειρούργο...

ayTFp3.pngivwvp2.png

Κι εγω θυμαμαι μικρουλα να μην προλαβαινουμε να φτασουμε σπιτι απο τον παιδικο και να τα κανω πανω μου..Δεν ηθελα στον παιδικο γιατι η δασκαλα οταν με βοηθουσε να κουμπωσω το παντελονι ..με σηκωνε στον αερα κρατωντας με απο το παντελονι..πονουσα πολυ στην ευαισθητη περιοχη..Δεν το ελεγα σε κανεναν

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

εμενα ειναι τρεια καθαρισε προσφατα αλλα στον παιδικο μου φερνει συνεχια κατουριμενα το λεω στις δασκαλες να τον πηγενουν συνεχια και μου λενε οτι το κανει απο ζηλεια πιστευω οτι δεν τον πανε γιατι στο σπιτι δεν εχουμε πολλα ατυχηματα χρειαζετε να το ψαξω σε παιδουρολογο; το βραδυ κατουραει επανω του και φοραμε πανα..

εμενα ειναι τρεια καθαρισε προσφατα αλλα στον παιδικο μου φερνει συνεχια κατουριμενα το λεω στις δασκαλες να τον πηγενουν συνεχια και μου λενε οτι το κανει απο ζηλεια πιστευω οτι δεν τον πανε γιατι στο σπιτι δεν εχουμε πολλα ατυχηματα χρειαζετε να το ψαξω σε παιδουρολογο; το βραδυ κατουραει επανω του και φοραμε πανα..

στο σπιτι ομως εσενα σε εχει!αυτο εννοουν οι νηπιαγωγοι.οταν τον πας παιδικο κατα καποιο τροπο το παιδι νομιζει οτι το απομακρυνεις απο το σπιτι για να εισαι μονη η με τα αλλα παιδια.ενδεχεται να θελει να επιστρεψει στην προηγουμενη ηλικια οπου τον ειχες παντα μαζι σου.αυτη η παλινδρομηση ειναι συνηθισμενη. στο σπιτι σ εχει δικια του κ ισως γιαυτο δειχνει πιο ωριμος. μην αμφιβαλετε τοσο ευκολα για αυτα που λενε οι δασκαλες..εχουν βαση

ο θανασης παει παιδικο απο 9 μηνων ειναι μαθημενος ακομα και στο σπιτι αντιδρα αλλα τελικα παμε τουαλετα απλα τον πιεζω με την αποψη δεν τον αφηνω γιατι ξερω οτι θα ξεχαστει..απλα καταλαβαινω και τις δασκαλες δεν ειναι εφικτο 2 δασκαλες να κοιταν ολα τα παιδακια πιο πρεπει να παει τουαλετα αλλα το θεωρω αδικαιολογιτο να κατουραει 3 παντελονακια την μερα οσο ειναι εκει

Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα για τα κακα του. 5μερες δεν μπορουσε να ενεργηθει στον παιδικο. Το σαββατοκυριακο στο σπιτι ολα καλα.

Ακολουθησα τις συμβουλες της κας Στυλιανακη που εχει απαντησει λιγο πιο πανω κι εμαθα οτι τελικα ηθελε καποια δασκαλα να τον πηγαινει στην τουαλετα, να ειναι καθαρη και ελευθερη καποια λεκανιτσα και να τον περιμενει να καθησει και μετα δεν τον πειραζε να τον αφησει μονο του.

Επισης τον ειχε αγχωσει αυτο που του ειπε η δασκαλα του οτι πρεπει να προσεχει να μην ακουμπαει πουθενα τα χερακια του για να μη λερωθει. Δεν καταλαβαινε πως θα κατσει στη λεκανη χωρις να ακουμπησει πουθενα. Και προτιμουσε να μην καθεται καθολου. Και καταληξαμε στο νοσοκομειο με κολικο εντερου.

Μετα απο εκτενη συζητηση με τη δασκαλα του και τον ιδιο βεβαια, καταλαβα τι τον ενοχλησε και δεν ηθελε να πηγαινει. Προσπαθησε πολυ η δασκαλα κι εγω βεβαια και τον πεισαμε να δοκιμασει. Τωρα ειναι τακτικος, πηγαινει καθημερινα, και δυσκολευεται στο σπιτι!!!

Ειχαμε και εμεις προβλημα με την τουαλετα εκτος σπιτιου και ειδικα στο σχολειο που ειναι και πολλες ωρες το πρωί. Η λυση μου ήταν να παω ενα γιογιο ιδιο με αυτο του σπιτιου στο σχολειο και σωθηκαμε!!! Τωρα και τα κακά τα κανει εκει και δεν τα κραταει πια για το σπιτι.

Αλλωστε ειμαι και πιο ησυχη τωρα γιατι ξερω οτι το γιογιο ειναι αποκλειστικά για δική του χρήση ενώ η τουαλετα ήταν για ολο το σχολειο νηπιο με δημοτικο μαζί.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Εμένα δεν είχε κάνει ποτέ κακά της στον παιδικό μέχρι που μια μέρα έκανε πάνω της. Το αντιμετωπίσαμε με πολύ ωραίο τρόπο λέγοντάς της ότι όλοι μας το είχαμε πάθει στο σχολείο όταν ήμασταν μικροί.Επίσης της είπα και ότι είπα στην δασκάλα της ότι όποτε θέλει κακά θα της το λέει και από τότε το λέει στην δασκάλα της όποτε θέλει και κάνει. ίσως ντρεπόταν να το πεί και ίσως ξέροντας ότι εγώ έχω πεί στην δασκάλα της ότι θα της το λέει ΄όποτε θέλει να ένιωσε πιό άνετα!

5KRfp2.png