Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ματαβατικό στάδιο στο φαγητό (20 μηνών)!!

Recommended Posts

Γειά σας,

η Έλενα είναι 20 μηνών και θέλει να τρώει με το κουτάλι και κομμάτια,όχι πλέον φαγητά στο μπλέντερ. Αλλά θέλει μόνο καρότο,πατάτα και μακαρόνι. Σήμερα της έκανα ψαρόσουπα με μπρόκολο,πατάτα,καρότο. Έφαγε μόνο το καρότο και την πατάτα.

Τι να της κάνω να τα φάει?

Δεν τρώει ούτε φασόλια,φακές,φασολάκια,κρέας. Και αν της το βάλω στο μπλέντερ το κρέας δεν το θέλει.

Να κάνω υπομονή,η να της δείνω μόνο αυτα που της αρέσουν, γιατί αν δεν της αρέσουν δεν τρώει τίποτα το μεσημέρι και πάει για ύπνο. Σήμερα μου ζήτησε Τοστ,αλλά δεν της έδωσα,έκλαψε και πήγε για ύπνο!!!

Καμία ιδέα??

Ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

χαρούλα μου είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο..έχει ξανασυζητηθει πολλες φορες και εδώ.

θα σου πω επειδη την πάτησα και ταλαιπωρηθηκα παρα πολυ απο τα 2 του μέχρι και πριν λιγο καιρό που παθαμε σιδηροπυνικη αναιμία.

αν δεν τα θελει στο μπλεντερ δεν πειραζει καθολου και εμεις σε εκεινη την ηλικια δεν τα αλεθαμε.

αφησε την να κανει καποιες λογικες "επιλογες"

θα σου ζητησει γαλα, τοστ, μπισκοτα, κτλ ΜΗΝ ΔΟΣΕΙΣ αφήνεις το πιατακι στη θεση του και της λες ότι μέχρι να το φαει δεν θα φαει τίποτε αλλο και το εννοείς.

αχ κορίτσι μου προσεχε, μην αντισταθεις μου τα λεγανε και έλεγα σιγα μην τον αφησω να πεινασει.

rQGhp3.png

Δοκιμασε να της προσφερεις το φαγητο σε ενα ωραιο πιατο με σχεδια και καθε μπουκιτσα που τρωει να φανερωνει π.χ τη νεραιδουλα..''Α,εχει και ραβδακι η νεραιδουλα ,ειναι κατω απο το μπροκολο,για να το φαμε για να δουμε''και τετοια..Στη δικη μου πιανει..Επισης την αφηνω να τρωει και με τα χερια αν και της δινω παντα ενα κουταλακι-ασορτι με το πιατο-γενικως γινομαστε χαλια αλλα δεν με νοιαζει..Παντως σιγουρα η ποσοτητα που τρωει ειναι μικροτερη απ'οτι με τα αλεσμενα..

mamata

Και εμένα η μικρή μου είναι 21 μηνών και μέχρι τώρα αλέθουμε τα φαγητά. Δείχνει όμως σιγα σιγα να μην τα θέλει και έχει αρχίσει να τρωει κάποια φαγητά κομματάκια, όπως πίτα που έφαγε χθες.

Να σημειωσω ότι πάντα τρωει με αρκετά <<καραγκιοζιλίκια>>.

Θελω να ρωτήσω, από τη στιγμή που σταματάνε τα αλεσμένα πως ξέρουμε πόσο πρέπει να φάνε;; Πως υπολογίζουμε την ποσότητα;;

Επίσης σταμάτησε εντελώς την αλεσμένη φρουτόκρεμα. Τί πρεπει λοιπόν να τρωει τωρα καθημερινά από φρούτο για να πουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι;;

(εψαξα κάτι σχετικό με τις ποσότητες μη αλεσμένου φαγητού αλλά δεν κατάφερα να εντοπίσω κάτι)

Διαφημίσεις