Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσημα???????

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 107
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσακια μου παντως σας ευχαριστω...

Να σαι καλά ( παραλίγο να ξεμαλλιαστουμε με την Αφροδίτη για τον υπέρηχο ) :D:D:D:D

Και το κυριότερο μην ανησυχείς

.png.png

κοριτσακια μου παντως σας ευχαριστω...

Να σαι καλά ( παραλίγο να ξεμαλλιαστουμε με την Αφροδίτη για τον υπέρηχο ) :D:D:D:D

Και το κυριότερο μην ανησυχείς

Σιγα να μην ξεμαλλιαστουμε ..οτι ο γραπτος λογος ειναι περιεργος σιγουρα....αλλα να ξεμυαλιστουμε σ ενα φορουμ που ειναι να μας ενωνει ..γιατι? :wink:

Φιλια πολλα και στις δυο σας και στα παιδακια σας :D

Emeis prin bgoume apo thn kliniki mas fonakse o paidiatros kai eipe oti i mpempa mas eixe fusima kai na to pame gia epaneksetash se 1 mhna. Klama ego ! anusixia o mpampas! panikos! Telika i paidiatros mas eipe - kai to psaksame kai emeis arketa- oti polla paidakia exoun fusima kai den einai kati sobaro - tora pou thn akouei i paidiatros kathe fora pou thn pame den briskei tipota! mhn anusixeis apla zita kathe fora ton paidiatro na thn akouei...eimai sigouri oti thn epomenh fora den tha brei tipota! :D

• 2 εβδομάδες μετά...

ΙΟΚΑΣΤΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΑΔΙΚΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΛΑΙΣ.. :cry: .ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΥΣΗΜΑ.ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑ ΤΑ 17. ΝΩΡΙΣ Ε? ΠΑΝΤΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Α ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΣΘΜΑΤΑΚΙ. ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΘΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.. ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΙ ΟΛΑΣ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΑ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ...

Διαφημίσεις

Ιοκάστη μην αγχώνεσαι! Έχω κι εγώ φύσημα και έχει και ο δίχρονος γιόκας μου. Κι όπωσ καταλαβαίνεις μια χαρά είμαι και το παιδάκι μου γέννησα φυσιολογικά και είμαι έγκυος στο 2ο. Το μόνο είναι οτι πριν βγάλεις δόντι πρέπει να παρεις depon και πριν πάρεις ύπνο για εγχείριση amoxıl νομίζω. Τίποτα δεν είναι!!! αλήθεια!!

80ffc6ceff.png[/url]59b611aa66.png

• 6 months later...

Πάντως νομίζω ότι καλό είναι όταν υπάρχει φύσημα να γίνεται ένας υπέρηχος σε κάθε περίπτωση.

Υπάρχουν τα ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ φυσήματα, που είναι αθώα, και είναι τα πιο συχνά και τα ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ, που μπορεί να οφείλονται σε συγγενείς καρδιοπάθειες, και είναι πιο σπάνια.

Αν το φύσημα είναι παθολογικό, είναι καλό να υπάρχει ιστορικό από όσο νωρίτερα γίνεται, για να παρακολουθείται η εξέλιξη.

Ο γιος μου έχει φύσημα που οφείλεται σε ύπαρξη υποαορτικής μεμβράνης, ανήκει δηλαδή στη 2η κατηγορία. Το ανακαλύψαμε με υπέρηχο τώρα που είναι σχεδόν 11 μηνών, και θα ξανακάνουμε υπέρηχο σε 6 μήνες για να δούμε πώς εξελίσσεται. Ανησύχησα, αλλά χαίρομαι που το διαγνώσαμε τώρα παρά αργότερα, και θα το παρακολουθούμε.

Κοντολογίς, η συμβουλή μου με βάση την εμπειρία μου και μόνο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΗ, είναι να το τσεκάρετε με υπέρηχο καρδιάς, όταν ο παιδίατρος διαπιστώσει ότι υπάρχει φύσημα...

Ματ.

Και εμενα μου ειχαν βρει μικρη και δεν ηταν τιποτα. Και μια γειτονισα εχουν βρει και στα 2 παιδια της και την καθησυχασαν οτι ειναι κατι συνιθισμενο.

Γενικα θα ελεγα να μην αγχωθεις. Λεπτομερειες δεν ξερω αλλα ξερω οτι ειναι γυνηθισμενο και φευγει μονο του.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις τοσο πολυ ο γιος μου ηταν στην εντατικη λογω προωροτητας δυομησι μηνες και ο γιος μου και αλλα 40 παιδακια απο τα εξηντα ειχαν φυσημα ειναι κατι που ειναι συχνο φαινομενο σε παιδακια μικρης ηλικιας και μεγαλωνοντας συνηθως εξαλειφεται ετσι εγινε και σε εμας μην ανησυχεις καθολου θα σου πει την εξελιξη και ο παιδιατρος σου που φανταζομαι οτι ηδη θα ηταν καθησυχαστικος ολα καλα ευχομαι

Διαφημίσεις

Εγώ έχω φύσημα που το συγκεκριμένο οφείλεται σε πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας και ανεπάρκεια 1/4, το οποίο το ανακαλύψαμε στα 17. Όλοι οι καρδιολόγοι είναι καθυσηχαστικοί και μου λένε να το παρακολουθώ κάθε 2 χρόνια. Τώρα που είμαι έγκυος μου είπαν ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω παρακολούθηση, δηλαδή 2 τρίπλεξ, ένα στην αρχή της εγκυμοσύνης και ένα πριν τον τοκετό. Επίσης το λέω σε ό,τι γιατρούς πάω και παίρνω αντιβίωση αν υπάρχουν επεμβάσεις, πχ οδοντιατρικές, σύμφωνα με τη συνταγή του καρδιολόγου. Η απλή πρόπτωση μιτροειδούς χωρίς ανεπάρκεια δεν χρειάζεται αντιβίωση.

Το συγκεκριμένο φύσημα ξέρω ότι το έχει πολύς κόσμος και ιδιαίτερα γυναίκες, περίπου 1 στις 7.

Χρειάζεται γενικά μια παρακολούθηση από καρδιολόγο με τρίπλεξ. Το πόσο συχνά έχει να κάνει με το τι φύσημα είναι και που οφείλεται και θα το πει ο καρδιολόγος.

IOKASTH μου και εγω ειχα φυσημα απο μωρο ποτε δεν εκανα τιποτα αν και πιο μεγαλη μου ελεγαν να κανω υπερυχο . Καποια στιγμη χρειαστικε να να χειρουργηθω στα 29 μου και τοτε ο καρδιολογος μου ειπε ότι ειχα προπτωση μητροειδους και μου ειπαν ότι επρεπε να παιρνω πριν απο καθε επεμβαση αντιβιωση. Εγω μεχρι τοτε δεν επερνα τιποτα. Μαλιστα γεννησα και δεν μου εκενα τιποτα ξεχασα και να τους το πω. Το καλυτερο ειναι να ρωτησεις το γιατρο σου αν νομιζει οτι χρειάζεται τωρα υπερυχο γιατι συνηθως τα φυσηματα των βρεφων σε ενα ποσοστο αυτών φτιαχνουν μονα τους. Πιστευω πωσ αν ηταν παθολογικο θα σε ειχε στηλει ηδη.

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Το φύσημα είναι ένα σύμπτωμα μόνο και το θέμα είναι τι το προκαλεί.

Αν είναι ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ, δηλαδή οφείλεται σε κάποια ανατομική ανωμαλία στην δομή της καρδιάς, νομίζω ότι υπάρχει διαβάθμιση στην σοβαρότητα.

Κάποιες περιπτώσεις είναι πιο σοβαρές, και η εξέλιξή τους καθώς η καρδιά αναπτύσσεται ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδί, οπότε θα χρειαστεί πιθανόν ακόμη και χειρουργική επέμβαση κάποια στιγμή.

Δεν υπάρχει λόγος εξαρχής για ανησυχία, αλλά αν διαπιστωθεί κάτι στον υπέρηχο καρδιάς, τότε χρειάζεται παρακολούθηση.

Παραθέτω κάποια ενημερωτικά άρθρα που διάβασα:

http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1617

http://www.paidiatros.com/PrintArticles.asp?parent=163

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13090&m=C14&aa=1

Ματ.

Και η δικιά μου μπέμπα έχει φύσημα (είναι τώρα στον 5ο μήνα). Απο αυτά που μας λέει ο παιδίατρος είναι συνηθισμένο φαινόμενο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και συνήθως εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου. Πάντως προληπτικά έχουμε κάνει δύο καρδιογραφήματα (ένα πριν καν σαραντήσει και ένα στον τρίτο μήνα, αλλά ακόμα φαίνεται ότι υπάρχει) και τώρα τον Νοέμβριο θα κάνουμε και έναν υπέρηχο.Πάντως και εγώ που έχω πρόπτωση μητροειδούς απλά μου είπαν να παίρνω αντιβίωση πριν κάνω επεμβάσεις και κάθε 2 χρόνια υπέρηχο καρδιάς για να παρακολουθούμε την κατάσταση.

Και η μπέμπα μου έχει φύσημα!

Τελικά είμαστε πολλές με το ίδιο πρόβλημα!

Είμαστε 3,5 μηνών κι έχουμε κάνει ήδη 2 υπερηχογραφήματα και καρδιογράφημα ( πρέπει πάντα να γίνονται για να εντοπίζεται το πρόβλημα).

Το προβληματάκι μας βελτιώνεται και μέχρι το επόμενο υπερηχογράφημα που θα γίνει όταν θα είναι 9 μηνών, ο γιατρός μας είπε ότι θα έχει διορθωθει (μακαρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

Διαφημίσεις

κι εμενα η κόρη μου εχει φυσημα. Ειναι κατι αρκετα συνηθισμενο στη βρεφική ηλικια. Εγω παντως της εκανα ενα τριπλεξ για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Με τον καιρο συνηθως βελτιωνεται. Παντως σε καθε επισκεψη μας στην παιδίατρο σημειωνει παντα στο βιβλιάριο του παιδιού "ευκρινες φυσημα". Αλλα δεν λεει ποτέ κάτι γι' αυτο...

Παντως μην τρελαινεσαι, δεν ειναι κατι που θα απασχολησει το μωρο στο μελλον. Καντου ενα τριπλεξάκι αν ειναι να ησυχασεις...

και μενα εχει φυσημα.Της καναμε τριπλεξ στο παιδων, μας ειπαν οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο.Πιθανων να εξαφανιστει εν καιρω.Και γω εχω φυσημα, απο μωρο παιδι, ποτε δεν με ενοχλησε, ποτε δεν μου δημιουργησε προβλημα

οι περισσοτεροι παιδιατροι δεν μπορουν να διακρινουν το φυσημα,

σου πετανε ετσι ενα ''εχει φυσημα'' επειδη το μεγαλυτερο ποσοστο εχει

για να ειναι καλυμμενοι σε περιπτωση που διαγνωστει στο μελλον

και να εχει στην τελικη δεν σημαινει και κατι σοβαρο

οποτε μην πανικοβαλεσαι αδικα

• 2 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 32 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΓΩ ΦΥΣΗΜΑ. ΣΤΑ 22 ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ TRIPLEX ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ.Τ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΧΕΙ ΦΥΣΗΜΑ KAI ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΙΒΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑ ΜΠΑΣΚΕΤ. Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ Η ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΝΕ ΤΗΣ ΕΝΑ TRIPLEX

• 3 months later...

τι μου κανετε...σημερα μετα απο την εξεταση με τη γιατρο μας μας ειπε πως ακουει κατι σαν φυσημα στην καρδουλα του μωρου μας..αυριο παμε για υπερυχο..εχω τρελαθει :cry::cry::cry::cry:

ξερετε κατι γιαυτο??

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Εμενα έχουν και οι δυο. Ο μεγαλος ειναι στα 3 και στην μικρη το ακουσε τωρα στον 5ο. Η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο ιδιως στα μωρακια και υπαρχει περιπτωση να εξαφανιστει Για τον μεγαλο θα κανουμε υπερηχο στα 6 γιατι ακομα υπαρχει πιθανοτητα να υποχωρησει. Παντως ήταν καθησυχαστικη αποτε μην πανικοβαλεσαι! :)

Τα πιο πολλα μωρακια εχουν..εμενα εχουν τα 2 στα 3.

Η παιδιατρος αρχγησει να μας το πει..γιατι οπως μας ειπε αυτα ειναι συνηθως λειτουργικου χαρακτηρα...

Απλα και στις 2 περιπου 5 χρ τις πηγα στο παιδων Πεντελης και καναμε τριπλεξ καρδιας για να ειμαστε σιγουροι...

Ειναι λοιπον λειτουργικου χαρακτηρα και δεν υπαρχει κανενας φοβος και για τιποτα...

Σου ευχομαι να ειναι το λειτουργικο και να μην ειναι κατι αλλο...καθως αν ηταν πιστευω θα το ειχαν δει απ την γεννηση

κι εγω εχω ενα μωρακι 3 μηνων μας ειπαν οτι εχει φυσημα στην καρδουλα του απο την κλινικη, καναμε υπερηχο στην καρδουλα και τωρα απλα το παρακολουθουμε, θα παμε παλι σε 3 μηνες.ο παιδοκαρδιολογος μας ειπε οτι δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο και οτι μπορει να μεινει στασιμο δηλαδη να μην μεγαλωσει η ακομα μπορει και να εξαφανιστει, σου ειπε σε τι βαθμο ειναι το φησυμα κειμενεται από 1-5

Εμεις γεννηθηκαμε με φυσημα 2/5. Μας παρακολουθησε λίγο ο καρδιολογος με υπέρηχο και τελικα όλα είναι φυσιολογικά. Συμβαίνει στα περισσότερα μωρά...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...