Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποια είναι η καλύτερη εποχή να γεννήσεις?

pitsirdeli

Recommended Posts

και εγω Μαρτιο γέννησα και τοτε θα θελα να ξαναγεννησω..

βγηκα πολυ συντομα απο το σπιτι..γυρω στις 20 ημερες μετα, εκανε καλο καιρο, ουτε ζέστη ουτε κρυο..πήγαμε διακοπες το καλοκαιρι και εγω θηλαζα αρα μηδενικη ταλαιπωρια με αποστειρώσεις και τετοια..το μονο αρνητικο ηταν οτι ημουν 10 κιλα + απο τα κανονικα μου αλλά εγω με το παιδι μου αγκαλια ενιωθα θεα... :lol::lol::lol::wink:

Διαφημίσεις

Ιανουάριο γέννησα το γιο μου και Μάρτιο την κόρη μου

Η γέννα τον Ιανουάριο έχει το θετικό ότι είχα κλειστεί ούτως ή άλλως λόγο χειμώνα και δεν με χάλασε και πολύ επίσης είχα αρκετό χρόνο μέχρι το καλοκαίρι να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα (κιλάκια). Το Μάρτιο ήταν καλύτερα γιατί δεν κλειστήκαμε σχεδόν καθόλου (ειδικά εγώ που είχα και τον μεγάλο βγήκα σχεδόν αμέσως ) αλλά και την μικρή στις 20 μέρες την έβγαλα (βόλτες με το καρότσι και όχι σε κλειστούς χώρους). Επίσης κανονικά πήγαμε και τις διακοπές μας το καλοκαίρι και μάλιστα σε camping.

Το θετικό και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι και οι 2 εγκυμοσύνες ήταν σε αρχικό στάδιο το καλοκαίρι οπότε δεν με ενοχλούσε καθόλου η ζέστη.

Τέλος επειδή εγώ είμαι γεννημένη καλοκαίρι και δεν μπορούσα να γιορτάσω γενέθλια όπως θα ήθελα (οι περισσότεροι φίλοι έλειπαν διακοπές) ήθελα τα παιδιά μου να έχουν γενέθλια περίοδο που τα σχολείο είναι ανοιχτά

Και οι 2 εγκυμοσύνες ήταν προγραμματισμένες

Η ζωή μου όλη .....

Πιστεύω οτι καλύτεροι μήνες είναι ο Μάρτιος -Απρίλιος γιατί όταν γεννιέται το μωράκι δεν έχει κρύο οπότε κινδυνεύει πολύ λιγότερο να κρυώσει ή να κολλήσει κάτι από το περιβάλλον ή από τα αδερφάκια του (ευτυχώς η πρώτη μου κόρη που γεννήθηκε Νοέμβριο δεν έπαθε τίποτα). Επίσης δεν περνάς καλοκαίρι με κοιλάρα (όπως πέρασα εγώ στην δεύτερη κόρη μου που γεννήθηκε 20/8 βδομάδες με 43.5 βαθμούς).Αυτή τη φορά θα γεννήσω Ιούνιο και δεν θα έχω πρόβλημα με τη ζεστή ή το κρύο αλλά θα ναι δύσκολα γιατί θα ναι καλοκαιράκι θα θέλουμε να πάμε βόλτες και το μωρό θα είναι μικρό ασαράντιστο.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

• 5 months later...

Kοριτσια θα σας πω και την δικη μου εμπειρια,μιας και εχω ηδη ενα μωρακι 8 1/2 μηνων.Οταν βαλαμε μπρος με τον αντρα μου Γεναρη,ξεκινησαμε τοτε με το σκεπτικο(αν εμενα σχετικα γρηγορα εγκυος)να γεννουσα χειμωνα γιατι νομιζαμε οτι θα ηταν καλυτερα.Τελικα εμεινα εγκυος Φλεβαρη και γεννησα μεσα Νοεμβρη.Σιγουρα εχει καποια καλα,οπως οτι χανεις τα κιλα της εγκυμοσυνης μεχρι ν ανοιξει ο καιρος και να αρχισεις τις βολτες,"ξεπεταγεται" και το μωρο μεχρι την ανοιξη...Ομως τελικα για μενα τα μειονεκτηματα ηταν περισσοτερα..Θα ξεκινησω με τα κιλα..Η αληθεια ειναι οτι πηρα λιγα κιλα στην εγκυμοσυνη(11 περιπου)και ειχαν μεινει ελαχιστα να χασω,οπου με τον θηλασμο δεν εμεινε τιποτα..Ομως...Με τοση κλεισουρα που εφαγα κοριτσια,απο ενα σημειο και μετα ετρωγα τοσο πολυ,που εφτασε το καλοκαιρι και αντι να ειμαι μια χαρα στα κιλα μου,εχω 6-7 παραπανισια...Επισης κοντεψα να παθω καταθλιψη με τοσο κλεισιμο στο σπιτι(που σκεφτητε οτι εγω ειμαι και σπιτογατα και μου αρεσει ο χειμωνας)..Γι αυτο λοιπον σκεφτομαι οτι(πρωτα ο Θεος)το δευτερο μου παιδι να το γεννησω ανοιξη προς καλοκαιρι..Ενταξει δεν γινεται να το προγραμματισουμε αλλα θα κανουμε μια προσπαθεια..

Α!!Επισης να μην ξεχασω στα μειον,οτι δεν καταλαβαμε γιορτες Χριστουγεννων γιατι τραβηξαμε κατι αυπνιες με τους κολικους του μικρου..Αλλο πραγμα!!Κοιμοταν ολο το 24ωρο 3-4 ωρες κι αυτες μεσημεριανες και μετα ολοι στο ποδι!!

Διαφημίσεις

ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΘΑ ΉΘΕΛΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ

ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΝΕΣ ...............

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

ΛΕΙΠΑΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ......

ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΠΙΤΙ

ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ .......................

ΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ …………..

.....

Maggie, τα ίδια με σένα έπαθα. :(

Γιαυτό λέω ότι η καλύτερη εποχή για να γεννηθεί το παιδί είναι 9 μήνες μετά τη σύλληψη του.Απλά!

:|:|:|:|:|:|

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Κοριτσια σας καταλαβαινω απολυτα αλλα μην βαρατε!!Μια αποψη ειπα κι εγω το ψυχακι!!Εννοειται πως πανω απ ολα να μπορεσουμε να μεινουνε εγκυουλες και οποτε ερθει,πανω απ ολα να ειναι γερα ολα τα μωρακια του κοσμου και σιγουρα παραγγελειες δεν δεχεται ο Θεουλης!Να στε καλα,να χαιρεστε τα παιδακια σας και μην με παρεξηγητε!Φιλια!

Διαφημίσεις

Κι εγώ ψηφίζω τέλη Φλεβάρη, Μάρτιο ή Μάιο, εκτός από την περίοδο του ζωδίου Κριού γιατί δεν τα πάω καλά με αυτό το ζώδιο.

Εγώ γέννησα 1.12 και έβρεχε ασταμάτητα έως να σαραντήσω, δεν μπορούσα να ελέγξω τα δάκρυα. Άσε που έδωσα τα μαλλιά της κεφαλής μου σε πετρέλαιο για θέρμανση.

Πέρασα και τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού και ξημερωβραδιαζόμουν στο μπαλκόνι. Άστα.

Και εγώ είχα ξεκινήσει προσπάθειες σύλληψης Νοέμβριο αλλά τα καταφέραμε αρχές Μαρτίου.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Eάν μπορείς να το προγραμματίσεις, πιστεύω οτι η καλύτερη εποχή για να γεννήσεις είναι την άνοιξη. Μπορείς πιο εύκολα να βγεις έξω με το μωρό, δεν έχει πολλές ιώσεις και μπορείς να πας και διακοπές. Εγώ την κόρη μου την γέννησα 4 Αυγούστου -κλείνει και τα 4 σήμερα το χρυσάφι μου- και τώρα θα γεννήσω πάλι τέλος Σεπτεμβρίου και μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να περιφέρεσαι με την κοιλιά μέσα στο καλοκαίρι.

Για μένα η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας.

Και είμαι τυχερή γιατί θα γεννήσω λίγο πριν τα Χριστούγεννα που είναι και η αγαπημένη μου γιορτή!

Θα περάσω τους πρώτους κρύους μήνες στο σπίτι με το μωρό μου και όταν αρχίσει να ανοίγει ο καιρός,θα κάνουμε τις πρώτες μας βόλτες και το καλοκαίρι μπανάκι στη θάλασσα,αφού θα είμαστε ήδη 6-7 μηνών!!

δεκεμβρη γεννησα κ εγω!ξεπεταχτηκε κ χαμπαρι δεν πηρα!
και εγώ αυτό ελπίζω τώρα που θα γεννήσω Νοέμβρη.

ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

στα χέρια του θεού αφήνουμε τη ζωή μας έτσι και αλλιώς αλλά το να προτιμούμε κάτι και αυτό ανθρώπινο είναι!
Για μένα η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας.

Και είμαι τυχερή γιατί θα γεννήσω λίγο πριν τα Χριστούγεννα που είναι και η αγαπημένη μου γιορτή!

Θα περάσω τους πρώτους κρύους μήνες στο σπίτι με το μωρό μου και όταν αρχίσει να ανοίγει ο καιρός,θα κάνουμε τις πρώτες μας βόλτες και το καλοκαίρι μπανάκι στη θάλασσα,αφού θα είμαστε ήδη 6-7 μηνών!!

και θα είμαστε και αδύνατες!!!!!!!! (θεού θέλοντος πάντα):wink:

εγω παντα ηθελα χειμωνα ή ανοιξη. Εγω γεννηθηκα καλοκαιρι και ποτε δεν μπορουσα να κανω παιδικα παρτυ με τους συμμαθητες μου οποτε ελεγα οτι παιδι θελω χειμωνα. Τελικα γεννησα τελη Οκτωβριου ( αν εξαιρεσης τον καυσωνα του 2007 με την κοιλια φουσκωμενη) ευτηχως ο περισσοτερος κοσμος σκεφτετε, οποτε δεν εχεις πολλες επισκεψεις και φυσικα μετα τις πρωτες 20 ημερες δεν καθησαμε λεπτο σπιτι:D

Διαφημίσεις

Το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα μέσα Φεβρουαρίου και το δεύτερο αρχές Ιουνίου. Όσο και αν φαίνεται περίεργο με βόλεψε καλύτερα που γέννησα χειμώνα γιατί και διακοπές το χρόνο πριν έκανα (λίγων μηνών έγκυος) και μετά (6 μηνών το μωρό). Την τρίτη εβδομάδα το βγάλαμε έξω ντυμένο καλά βέβαια και περάσαμε μία τέλεια άνοιξη και στο τέλος του καλοκαιριού είχαμε ένα μεγάλο μωρό. Βέβαια ήταν το πρώτο και δεν ήταν εκτεθειμένο στις ιώσεις. Το δεύτερο το μικρούλι μου πήγε 1,5 μηνών διακοπές (πολύ μικρούλι για μπάνιο και για άλλα), πολλή ζέστη και αυτό ήταν ακόμη βρέφος και από Σεπτέμβρη που ήταν 3 μηνών κόλλησε ένα σωρό ιώσεις... Το μόνο κακό του να γεννήσεις Φεβρουάριο ή Μάρτιο είναι ότι μέχρι που είσαι δύο μηνών έγκυος και ενδεχομένως να διατρέχεις κάποιους κινδύνους αποβολής (μακριά από εμάς) είσαι μες το κατακαλόκαιρο όπου μου έλεγε ο γυναικολόγος μου ότι καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά αποβολών.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Συμφωνώ ωστόσο να μην επιλέγουμε την εποχή γέννησης. Εγώ επειδή λάτρεψα την εποχή της πρώτης μου εγκυμοσύνης προσπαθήσαμε να ξαναπετύχουμε την ίδια ημερομηνία γέννησης και στο δεύτερο. Το πετύχαμε στη σύλληψη -ακριβώς μάλιστα, δεν ξερω πώς- αλλά είχα παλλίνδρομη κύηση και έχασα το μωρό... Μετά εννοείται ότι ούτε καν μου περνούσαν από το μυαλό τέτοιοι προγραμματισμοί...

wjhKp3.png

c5dop3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...