Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποια είναι η καλύτερη εποχή να γεννήσεις?

pitsirdeli

Recommended Posts

Ποια είναι η καλύτερη εποχή να γεννήσεις? χειμώνας? μιας που κλείνεσε με το παιδί να έιναι χειμώνας για να μην καταλάβεις πως περνάει ο καιρός ? εννοώ για τους 3 πρώτους μήνες που θέλει παραπάνω προσοχή το παιδί, ή μήπως άνοιξη έτσι ώστε μέχρι να έρθει ο χειμώνας θα έχει ξεπεταχτεί το παιδί θα κάνεις και τις βόλτες σου μια χαρά ? δεν ξέρω, για πείτε βρε κορίτσια τα θετικά και τα αρνητικά, λέμε να προγραμματίσουμε δεύτερη εγκυμοσύνη μιας και στο πρώτο πιάσαμε το νίνάκι μας με την μία.

Είχα γεννήσει Δεκέμβριο την πρώτη φορά.

Διαφημίσεις

Παντως εγω γεννησα 06.03 κ ηταν τελεια!

Τελειες μερες κ μπορουσαμε να παμε οπου θελαμε!

Πηγαιναμε βολτουλες παντου, συν οτι το κοριτσακι μας ειχε ξεπεταχτει ως το καλοκαιρακι κ καναμε κ μπανακια κ απο ολα!

εγω παλι την κορη μου την γεννησα 29/9 κ ηταν τελεια εποχη,γιατι κλειστηκα μεσα τον χειμωνα,δεν μου φανηκε καθολου πως περασε ο καιρος,κ το καλοκαιρι ειμασταν σουπερ.

τωρα που ειναι να γεννησω 18/5 θεωρω οτι θα χασουμε το καλοκαιρι μας ολο, γιατι δεν μπορεις να πας στην θαλασσα με ενα μωρο 2,5μηνων,ουτε να κλειστεις μεσα στο σπιτι.

Εγώ γέννησα τον γιο μου 17/5 και πιστεύω ήτανε πολύ καλή εποχή γιατί δεν έχασα τα μπάνια μου κανένα καλοκαίρι .Μόλις σαράντησα έφυγα για το χωριό και κάθισα δύο ολόκληρους μήνες !!!

Δεν μου αρρώστησε καθόλου το παιδί όσο ήτανε μικρό από τα κρύα .

Πηγαίναμε τις βόλτες μας και δεν κλειστήκαμε καθόλου μέσα .

Φυσικά έχω την μητέρα μου που με βοηθάει όποτε την χρειαστώ .

Η αδερφή μου γέννησε 12 μέρες αργότερα από μένα 29/5 και έτσι είχαμε πολύ καλή παρέα και συμπαράσταση η μία στην αλλη .

Διαφημίσεις

Καλά θα ήταν να μπορούσαμε να το προγραμματίσουμε αλλά....

Ήθελα να γεννήσω άνοιξη για να γλιτώσει το μωρό τις χειμωνιάτικες ιώσεις και να μπορέσω να πάω διακοπές το καλοκαίρι. Όταν έμεινα έγκυος αρχές Σεπτέμβρη, κοκκορευόμουν στο σύζυγο ότι έγινε όπως το προγραμμάτισα. Όμως τελικά δεν μου έκατσε, παλινδρόμησε. Τώρα θα γεννήσω Σεπτέμβρη, θα φάω όλους τους καύσωνες με την κοιλιά τούρλα, θα χάσω τις διακοπές, και θα έχω μπροστά μου όλο το χειμώνα για να ψυχοπλακωθώ με την επιλόχεια

Γεια σας εγω γεννησα 26/10 και ηταν χαλια γιατι ολο τον χειμωνα δεν μπορουσα να παω πουθενα μιας και το μωρο ηταν μικρο, το επομενο παιδι μου (πρωτα ο θεος) θα κανονισω να το γεννησω τον Μαρτιο να σαραντησω μεχρι τον Μαιο που θα αρχισουν οι μεγαλες ζεστες και μετα ολη μερα βολτα με το καροτσι και σε καφε και σε ταβερνες γιατι ειναι ανοιχτα και δεν αγχωνεσαι για τον καπνο.

iz6mqfx4psjhl3bk.png

cf7d8aac48.png

καλυτερη εποχη για τον καθε ενα ειναι διαφορετικη!!!

εγω γεννησα 30 οκτωβριου, που ηταν φουλ σεζον στην δουλεια κ ειμουν 18 ημερες με ενα τηλεφωνο στο χερι.... στις 18 μερες πηγα στην δουλεια κανονικα κ μετα πηρα μια μικρη αδεια αναμεσα χριστουγεννα με προτωχρονια!!!

αλλα πιστευω πως για μενα θα ηταν καλυτερα να γεννησω τελη νοεμβριου αρχες δεκεβριου ή αυγουστο, γιατι τους μηνες αυτους δεν εχω πολυ δουλεια!!! οποτε θα μπορουσα να απολαυσω ανετα το πρωτο 40ημερο με το παιδι....

Διαφημίσεις

εγω γεννησα 19 απριλιου.ειχε πολυ καλο καιρο κ ολο το καλοκαιρι καναμε βολτες ,πηγαιναμε για μπανιο στην θαλασσα κ της αρεσε πολυ.ειναι πολυ κοινωνικη .τα μωρακια μετα τον 6 μηνα κανουν μπανιο.εμεις περυσι δεν προλαβαμε.τα πλεονεκτηματα που γεννησα εγω ανοιξη ειναι

1)εχει καλο καιρο κ δεν φοβασαι μη σου κρυωσει

2)βγαινεις βολτες κ ξεσκας

3)καθεσαι για φαγητο-καφε-θαλασσα ανετα αφου ειναι ολη την ωρα στο καροτσι κ κοιμαται

4)ξεπεταγεται για τον χειμωνα κ μπορεις να βγαινεις κ τοτε εξω.

εχει ομως κ μειονεκτηματα κατα την αποψη μου οπως

1)την ανοιξη υπαρχουν πολλες ιωσεις κ μπορει να σου αρρωστησει

2)εχει πολυ ζεστη το καλοκαιρι κ το νεογεννητο ζεαταινεται πολυ κ δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις κλιματ,ανεμιστηρα

3)δεν εχεις χασει τα κιλα εγκυμοσ κ νιωθεις αβολα στην παραλια

4)τον χειμωνα εχει ξεπεταχτει το μωρο κ κλεινεται αποτομα ενω θελει βολτες

πανω απο ολα ομως το πιο σημαντικο ειναι να γινεις μανουλα οποια εποχη κ να γινει.ετσι δεν ειναι?

παντως κι εγω σκεφτομαι το επομενο παιδι να αλλαξω εποχη.λεω για σεπτεμβριο για να κλειστω που θα κλειστω τον χειμωνα.η θα ειναι πιο δυσκολο με μεγαλυτερο παοδι?

σίγουρα το βασικό είναι να μείνω έγκυος και να κάνω ένα υγιές παιδάκι απλά έλεγα ααααν μπορούσε να προγραμματιστεί ποιά εποχή είναι καλύτερα να γεννηθεί, είχα την εντύπωση ότι μπορεί να μπεί στην θάλασσα εφόσον γίνει 3 μηνών οπότε ααααν γεννούσα Απρίλιο θα ήταν καλύτερα και για τις βόλτες του και για να ξεπεταχτεί.

Εγώ στις 8 Φλεβάρη και 2 Γενάρη και νομίζω είναι καλή εποχή.Δεν κλείνεσαι για πολύ μέσα. Μέχρι να σαραντίσεις έρχεται η άνοιξη και δε χάνεις ούτε μια βόλτα. Και το καλοκαίρι πας στα μπάνια σου και τα βουτάς κι αυτά.

Διαφημίσεις

Εγώ που τα έχω δοκιμάσει και τα δύο, σας λέω: Σαφέστατα καλοκαίρι. Καταρχήν δεν έχεις το άγχος μην κρυώσει το μωρό, με το εσωρουχάκι του τον είχαμε, ούτε σινάχι έπαθε, ούτε τον ταλαιπωρούσαμε να του βάζουμε και να του βγάζουμε ρούχα, όταν έπεφτε ο ήλιο τον πηγαίναμε βολτούλα, έφτασε ο Σεπτέμβρης, κάναμε και τα μπάνια μας (οι μεγάλοι).... τέλεια ήταν.

Εγώ γέννησα Ιούνιο και ήταν μια χαρά. Δεν είχα και θέμα με τον σαραντισμό απότε απο 15 ημερών βγαίναμε βόλτες. Τον Αύγουστο δε, πηγαμε και διακοπές :D

Νομίζω οτι κάθε εποχή έχει τα υπέρ και τα κατά της.... Αν γεννήσεις καλοκαίρι όπως εγώ, δεν έχεις άγχος μήπως σου κρυώσει το μωρό ως νεογεννητο ή μήπως κολλήσει κάποια ίωση κλπ. αλλά τρώς όλο το πακέτο με τη ζέστη ως έγκυος (γέννησα Αυγουστο και πραγματικά δεν άντεχα τη ζέστη με τίποτα όλο το καλοκαίρι!) Αν γεννήσεις χειμώνα θα ξεπεταχτεί το μωρό μέχρι το καλοκαίρι και θα κάνεις διακοπές κλπ αλλά ωστόσο θα πρέπει να προσέχεις όλο το χειμώνα... Δεν υπάρχει "καλύτερη" εποχή αλλα κάθε εποχή γίνεται "τέλεια" όταν έρχεται ενα μωράκι στη ζωή σου!!!! :D:D:D

Εγώ γέννησα 3/7. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι οι καλύτεροι μήνες είναι Μάρτιος, Απρίλιος, για τούς λόγους που αναφέρει μία φίλη παραπάνω. Ούτε το καλοκαίρι είναι κακό. Επειδή εγώ ήμουν και πολύ χάλια με τις ορμόνες μου μετά τη γέννα με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι το καλοκαίρι αργεί να σκοτεινιάσει. Ήθελα να βλέπω το φως του ήλιου όσο γίνεται περισσότερο. Να φανταστείτε ότι ακόμα και τώρα που η μπουμπούκα είναι 8 μηνών με πειράζει που σκοτινιάζει νωρίς. Ενω την ανοίξη έχει ζεστάνει ο καιρός, οι μέρες είναι μεγαλύτερες, το παιδί έχει ξεπεταχτεί μέχρι το καλοκαίρι, οπότε πάς άνετα παντού και το χειμώνα είναι πια κανονικό παιδάκι, οπότε μειώνεται το άγχος μην αρρωστήσει μην κρυώνει μην, μην, μην.....Φυσικά βέβαια ας έρθει στην ώρα του και χωρίς προβλήματα και όποτε έρθει ευπρόσδεκτο είναι πάνω απόλα

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Εγώ ψηφίζω χειμώνα ... εισαι κλεισμένος μέσα τους πρώτους μήνες οπότε λόγω καιρού δε σε πειράζει.

Η χειρότερη εποχή είναι για μένα η Ανοιξη ... κυκλοφορούν περισσότερες ιωσεις απο ότι το χειμώνα. Έμεις την πατήσαμε έτσι με το Κατερινάκι, αρρωστησε εννιά ημερών και τραβήξαμε απίστευτη ταλαιπωρία. Ασε που το καλοκαίρι ειναι πολύ κοντά και δεν έχεις προλάβει να επανέλθεις στα κιλά σου οπότε σε πιάνουν και τα ψυχολογικά σου που δεν μπορεις να ντυθεις σαν ανθρωπος.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Καλά θα ήταν να μπορούσαμε να το προγραμματίσουμε αλλά....

Ήθελα να γεννήσω άνοιξη για να γλιτώσει το μωρό τις χειμωνιάτικες ιώσεις και να μπορέσω να πάω διακοπές το καλοκαίρι. Όταν έμεινα έγκυος αρχές Σεπτέμβρη, κοκκορευόμουν στο σύζυγο ότι έγινε όπως το προγραμμάτισα. Όμως τελικά δεν μου έκατσε, παλινδρόμησε. Τώρα θα γεννήσω Σεπτέμβρη, θα φάω όλους τους καύσωνες με την κοιλιά τούρλα, θα χάσω τις διακοπές, και θα έχω μπροστά μου όλο το χειμώνα για να ψυχοπλακωθώ με την επιλόχεια

Κι εγώ σεπτέμβρη γέννησα, έκανα διακοπές και μπανια το καλοκαίρι (οχι βεβαια σε νησια ) και ήταν μια χαρά . Νομιζω θα ταν πιο δυσκολα να γεννουσα αρχες καλοκαιριού γιατι τοτε θαπρεπε να κλειστω μεσα. Πού να πας μ ενα βρεφος...

Και τα δυο μου τα κοριτσια τα γεννησα καλοκαιρι (29 Ιουλιου και 26 Ιουνιου).

Στην πρωτη ειχα την επιλοχεια καταθλιψη και περασα απαισια.Ολα μου εφταιγαν, εκλαιγα συνεχεια, ζεσταινομουν, ημουν χοντρη(ειχα παρει 36 κιλα), ειχε κουνουπια, δουλευε παλαβες ωρες ο αντρας μου, το μωρο ειχε ικτερο, περασα τις χειροτερες στιγμες της ζωης μου.

Στη δευτερη δεν ειχα την επιλοχεια και ολα μου φαινονταν υπεροχα. Δεν ανησυχουσα αν θα κρυωσει το μωρο, χαιρομασταν τον ηλιο κανοντας βολτες στην παραλια, ημουν χοντρη παλι(ειχα παρει 34 κιλα) αλλα φορουσα αερινα τιραντε φορεματα και θηλαζα ευκολα.Δεν επλενα ρουχακια γιατι ειχε ζεστη και την ειχα με ενα σεντονακι και την πανα. Θυμαμαι ειχα κρεμασει γαζες στο μπαλκονι, διαφορα γκλιν γκλον (αυτα τα μεταλλικα που οταν φυσαει κανουν ηχους) και μολις σουρουπωνε αναβαμε κερακια σε φαναρακια με την τριχρονη τοτε κορη μου και τραγουδουσαμε στη μπεμπα (παλι ο αντρας μου δουλευε παλαβες ωρες).

Δικη μου αποψη; Ολες οι εποχες καλες ειναι αρκει το μωρο και η μανα να ειναι καλα. Ολα τα υπολοιπα βρισκονται εκτος απο την σωματικη και την ψυχικη υγεια.

Καθε εποχη εχει τα θετικα της και τα αρνητικα της

1) Τον Βασιλη μου τον γεννησα Απριλιο. Η εγκυμοσυνη εκτος τα δικα μου παρατραγουδα ηταν ευκολη απο την αποψη οτι δεν περασα καλοκαιρι εγκυος (ημουνα 2 μηνων Αυγουστο οποτε κανενα προβλημα). Το παιδι γεννηθηκε Απριλιο που υποτιθεται οτι οι ιωσεις ειχαν ξεμπερδεψει αλλα εκτακτος εκειη την περιοδο γινοταν χαμος (ο παιδιατρος μας ειχε πει οτι αλλη χρονια τετοια περιοδο ηταν πολυυυυ ησυχα τα πραγματα). Βολτες κλπ καναμε ανετα λογω καιρου αλλα το καλοκαιρι ηταν φρικτο μιας και δεν κανει να μπει στην θαλασσα πριν τους 6 μηνες (να το τηρησετε αυτο).

2) Ο μικρος μου γεννηθηκε Νοεμβριο. Περασα εναν Αυγουστο τουμπανο. Ημουνα πατου πρησμενη. Επρεπε να προσεχω παααρα πολυ που κανω μπανιο οποτε εκανα μονο επαρχια. Γεννηθηκε την εποχη που γινεται χαμος στις ιωσεις (αυτο μαλλον ειναι γραμμενο μου οποτε και να γεννησω). Αλλα :D:D το καλοκαιρι θα βουτηξουμε οικογενειακως και θα απολαυσουμε διακοπες :D:D .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ο γιος μου γεννήθηκε 31/10 και ήταν μια χαρά. Και τις βόλτεσ μασ κάναμε και δεν μου αρρώστησε. Το καλοκαίρι ειχε ξεπεταχτεί και πηγαίναμε θάλασσα.

Η κορη μου γεννήθηκε αρχές Απριλίου, οπου υπήρχε έξαρση ιωσεων. 11 μερών έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο. ... Οσο για βολτες δεν κάναμε πάρα πολλές γιατί ήταν κουραστικό με δύο μωρα. ΄

το καλό ειναι να μείνεις εγκυος και να γεννήσεις την ίδια χρονία. Ετσι μου φαίνεται περνάει πιο γρήγορα ο καιρός. Στην κόρη μου έμεινα έγκυοσ το 2006 και γέννησα το 2007 :)

Vann, Olga, nina, Nefeli πήρα τα πάνω μου που σας διάβασα, για τα προτερήματα που αναφέρατε για τις φθινοπωρινές γέννες! :wink::D:D

Έχω ΠΗΤ 27/9 και ειλικρινά δεν είχα σκεφτεί αυτά τα θετικά της εποχής. Βέβαια, όντως το πιο σημαντικό είναι να πάνε όλα καλά!!!! :D:D

Όσο για τα υπόλοιπα κορίτσια, που έγραψαν για τα θετικά των άλλων εποχών, συμφωνώ μια που κι εγώ που γέννησα Μάρτιο, θα έλεγα αν με ρωτούσαν ότι είναι καλή εποχή.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...