Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ο μυθος της τελειας μαμας

elena32

Recommended Posts

Α και κατι που ξεχασα. Μου την δινει και μενα όταν μου κανουν συγκρισεις και μου δινουν συμβουλες αλλα όχι για να με βοηθησουν αλλα για να μου δειξουν ότι ετσι που το κανω εγω (ότιδηποτε) είναι λαθος και ο δικος τους τροπος είναι ο σωστος γιατι είναι πιο εμπειροι. Δεν μπορω και να μιλησω γιατι δεν είναι από το δικο μου φιλικο περιβαλλον αλλα από τον συζηγο και δεν θελω να τον φερω σε δυσκολη θεση.

Αμαν πια όλα τα γνωριζουν οι αλλοι και μεις ειμαστε χαζοι. Τι να κανουμε και οι χαζοι χρειαζονται για να φαινονται οι εξυπνοι.

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 213
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δε θελεις να τον φερεις σε δυσκολη θεση???Πολυ επιεικη σε βρισκω...επειδη μουεχουν τυχει κι εμενα τα ιδια με τους συγγενεις του αντρα μου πιστεψε με κουβεντα δεν εχω αφησει να πεσει κατω...Βεβαια στις αρχες εκανα την παπια αλλα σιγα σιγα οταν τουλαχιστον κατα τη γνωμη μου ξεπεραστηκαν καποια ορια αρχισε να γινεται το ελα να δεις καθε φορα που πεταγαν ατακα.Ο αντρας μου την πληρωνε δηλαδη.Θα μου πεις τωρα,καλο ειναι αυτο?Μωρε καλο δεν ειναι γιατι με τουτα και με ΄κεινα φτασαμε να τρωγωμαστε συνεχεια (εξ΄ου και οι καυγαδες μπροστα στο παιδι που προανεφερα σε αλλο post) και τωρα διαπιστωνω οτι οσα ειπωθουν δεν ξεχνιουνται.Τουλαχιστον ομως καταλαβανε οτι δεν εχουνε να κανουνε με μ@λ...α.Sorry για το off topic!!!

Αnd the Oscar goes to........

Μόλις έδωσα στο γιο μου τραχανά που είχε ΄λήξει 12/2009

Ευτυχώς έφαγε μόνο 5-6 κουταλιές πριν το πάρω χαμπάρι, αλλά πραγματικά έχω χεστεί πάνω μου....

Ελπίζω να μην πάθει τίποτα, έχω φρικάρει

μολις της εφαγα το κιντερ της! :mrgreen:

κραταει το χαρτακι τωρα, και το κοιταει με περιεργεια...

(ουσιαστικα το εκανα για να προστατευσω το παιδι μου... baaaaaaaad sugar!!)

Αnd the Oscar goes to........

Μόλις έδωσα στο γιο μου τραχανά που είχε ΄λήξει 12/2009

Ευτυχώς έφαγε μόνο 5-6 κουταλιές πριν το πάρω χαμπάρι, αλλά πραγματικά έχω χεστεί πάνω μου....

Ελπίζω να μην πάθει τίποτα, έχω φρικάρει

Δε θα πάθει τίποτα...Αφού δεν είχε μέσα ζουζούνια ή ζωύφια, τι να πάθει???Μην αγχώνεσαι...

Εγώ μια φορά της έδωσα ληγμένο γάλα και μέχρι να το καταλάβω, είχε πιει μισό μπουκάλι. Το γάλα το είχε ετοιμάσει ο άντρας μου και καθώς την τάιζα θυμήθηκα ότι ένα από τα δυο γάλατα ήταν ληγμένο (1-2 μέρες) και του φωνάζω "ποιο από τα δυο γάλατα έβαλες??" και μου λέει και του λέω "δες ημερ. λήξης" και το βλέπει και παθαίνουμε σοκ!Της κάναμε άλλο γάλα ενοείται, αλλα φοβόμουν πολύ για διάρροια ή εμετό, τελικά δεν έκανε τίποτα-πολύ σκληραγωγημένη την έχω, την προετοιμάζω για το survivor 25!

Διαφημίσεις

Κοριτσια το οσκαρ παει σε μενα, που την ταισα απο μπιμπερο που απο την μεσα πλευρα του λαιμου ειχε σπασει ολοκληρο κομματι γυαλι και το ειδα την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και επαθα πολλαπλα εγκεφαλικα.....!!!!! Τι την γιατρο πηρα τηλεφωνο, τι εψαχνα τις θηλες να δω αν ειναι σκισμενες και αν περασε γυαλι απο μεσα, τι δεν ξερω και εγω, και ολα αυτα γιατι το εφτιαξα το γαλα 4 το πρωι και κοιμισμενη ως ημουν δεν προσεξα το κομματι.....ακομα δεν ξερω αν ηταν μεσα στο γαλα και απλα δεν περασε απο την θηλη, αν ειχε φυγει απο πριν και δεν το ειχα δει, ή αν ρουφηξε μικρα κομματια του και δεν το καταλαβαμε........δεν θελω ΟΥΤΕ να το σκεφτομαι.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κοριτσια το οσκαρ παει σε μενα, που την ταισα απο μπιμπερο που απο την μεσα πλευρα του λαιμου ειχε σπασει ολοκληρο κομματι γυαλι και το ειδα την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και επαθα πολλαπλα εγκεφαλικα.....!!!!! Τι την γιατρο πηρα τηλεφωνο, τι εψαχνα τις θηλες να δω αν ειναι σκισμενες και αν περασε γυαλι απο μεσα, τι δεν ξερω και εγω, και ολα αυτα γιατι το εφτιαξα το γαλα 4 το πρωι και κοιμισμενη ως ημουν δεν προσεξα το κομματι.....ακομα δεν ξερω αν ηταν μεσα στο γαλα και απλα δεν περασε απο την θηλη, αν ειχε φυγει απο πριν και δεν το ειχα δει, ή αν ρουφηξε μικρα κομματια του και δεν το καταλαβαμε........δεν θελω ΟΥΤΕ να το σκεφτομαι.

Αχ κορίτσι μου, το σκέφτομαι και...ανατριχιάζω!!!Δε νομίζω όμως ότι αυτό σε κάνει κακή μαμά. Δεν το πρόσεξες...Δεν είναι ότι το είδες και είπες "έλα μωρέ και τι έγινε!"

Αν σε βοηθάει σαν ιδέα, εγώ το πρωινό της γάλα, επειδή πάντα θα είμαι κοιμισμένη το πρωί και πολλές φορές έτυχε να το χύσω από έξω, το βάζω στο μπιμπερό από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι το πρωί μόνο το ζεσταίνω. Το μπιμπερό κλείνει και δεν παίρνει αέρα για τυχόν θέμα να χαλάσει το γάλα και έτσι δεν ανησυχώ ότι μπορεί να μυρίσει..Βέβαια της δίνω φρέσκο. Δεν ξέρω εσύ αν της δίνεις σκόνη, οπότε αυτό δε γίνεται..

Α, καλά & εγώ η κακούργα έδωσα στον μεγάλο να φάει ξερά δαμάσκηνα -για να πάει τουαλέτα- που τα είχα ανοίξει προπολεμικά! Πως μου έκοψε & διάβασα τη συσκευασία & έφαγε μόνο ένα το παιδι! Πάντως ούτε έπαθε τπτ ούτε τουαλέτα πήγε!

μου σηκωθηκε η τριχα και κανω και αποτρυχωση να φανταστης!ω ρε τι θα παθαινατε!πως να το δεις μωρε?και οταν το κουνησες το μπιμπερο δεν εκανε γκλουνγκ γκλινγκ ...κατι?

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

Μόλις τώρα είδα το θέμα σας κορίτσια και μπορώ να πω ότι το διάβασα με μεγάλη ανακούφιση γιατί σε κάποια άλλα θέματα διαβάζω συμβουλές και γνώμες που για τη δική μου γνώμη φτάνουν σε ακρότητες....

[sIGPIC][/sIGPIC]

μου σηκωθηκε η τριχα και κανω και αποτρυχωση να φανταστης!ω ρε τι θα παθαινατε!πως να το δεις μωρε?και οταν το κουνησες το μπιμπερο δεν εκανε γκλουνγκ γκλινγκ ...κατι?

Αμ δεν εκανε.....ή εκανε? Εγω δεν ακουσα κατι ΑΛΛΑ αλλα και εισαι σιγουρος? Εδω ημουν με το ενα ματι κλειστο λεμε. Με την απορια του τι εγινε εχω μεινει ακομα και τωρα. .......:-(:sad: Λεμε για τελειοτητες. Ποια τελειοτητα. Αυτο απεχει χιλιαδες χιλιομετρα. Και οσο για το αν το ειδα η στραβη οταν ανοιξα το μπιμπερο να βαλω την σκονη μεσα ΔΕΝ κοιταξα? Γιατι ΔΕΝ κοιταξα. Δεν υπαρχει δικαιολογια......μονο το οτι η καρδια μου μετατωπιστηκε στην πατουσα μου κατω για 3 μερες συνεχομενα ισως να με κανει να αισθανομαι καλυτερα με αυτο που εκανα. :-(:sad::-(

Ο Θεός ήταν μαζί σου έκεινη την στιγμή κοπέλα μου και σε προφύλαξε απο τα χειρότρερα!!!!!!!!ΣΟΚ!!!!!

Αναψε κανενα κεράκι....έισαι πολύ τυχερη.......

Ο Θεός ήταν μαζί σου έκεινη την στιγμή κοπέλα μου και σε προφύλαξε απο τα χειρότρερα!!!!!!!!ΣΟΚ!!!!!

Αναψε κανενα κεράκι....έισαι πολύ τυχερη.......

Το ξερω......ενα και δυο εχω αναψει νομιζεις.....?:-(

Αμ δεν εκανε.....ή εκανε? Εγω δεν ακουσα κατι ΑΛΛΑ αλλα και εισαι σιγουρος? Εδω ημουν με το ενα ματι κλειστο λεμε. Με την απορια του τι εγινε εχω μεινει ακομα και τωρα. .......:-(:sad: Λεμε για τελειοτητες. Ποια τελειοτητα. Αυτο απεχει χιλιαδες χιλιομετρα. Και οσο για το αν το ειδα η στραβη οταν ανοιξα το μπιμπερο να βαλω την σκονη μεσα ΔΕΝ κοιταξα? Γιατι ΔΕΝ κοιταξα. Δεν υπαρχει δικαιολογια......μονο το οτι η καρδια μου μετατωπιστηκε στην πατουσα μου κατω για 3 μερες συνεχομενα ισως να με κανει να αισθανομαι καλυτερα με αυτο που εκανα. :-(:sad::-(

Παντως κοπελια δεν σε κανει την χειροτερη μανα αυτο. Ηταν καθαρα θεμα ατυχιας. Ποσα πια να προσεχουμε, να τσεκαρουμε, κτλ. Ουτε 1 εκατομ. ματια να ειχαμε. Ειμαστε στην τσιτα ολη μερα και μερικες και την νυχτα. Δεν παλευεται μερικες φορες.

Ησουν τυχερη μεσα στην ατυχια σου και ειναι καλα. Τωρα. Μονο ο τρομος και το αγχος φτανουν.

Y9MXp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ή πειτε μου οτι σας συμβαινει κι εσας ή να παω σε ψυχιατρο...

ειναι ωρες ωρες που απο μεσα μου ουρλιαζω....""" σταματα πουλακι μου να μιλας και να φωναζεις! ελεοοοοοςς!""" σημερα εβρεξε καποια στιγμη πολυ δυνατα, αστραπες, βροντες, χαμος... 20 μετρημενες φορες με ρωτησε τι ειναι οι βροντες, γιατι μαλωνουν τα συννεφακια.. ποτε θα σταματησουν, ειναι ψηλα η χαμηλα στον ουρανο..

ηταν ηδη 22:00, γαλα δεν ειχε πιει, το ματι γαριδα,2 παιχνιδια χαλασμενα απο το να τα βαραει, ειχε ηδη κατακατουρησει το σπιτι(περιοδος εκμαθησης), εγω ολη μερα ολομοναχη μαζι του και κλεισμενη σπιτι, με δυο ντεπον για να περασει η καταραμενη πλατη απο το σκυβε μαζευε αυτοκινητακια ολη μερα..

τον νανουριζα κι εκλαιγα..ποσο σκ@#μαμα ειμαι, ποσο αχρηστη, ποσο ανικανη.. αλλες μανες δεν ακουνε ποτε τα παιδακι τους κι εγω να ναι στιγμες που να μην αντεχω την φωνουλα του..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

ultraviolet

σε ολες τις μαμαδες συμβαινει... μη τρελαινεσαι!!!!!!

κι οι μαμαδες ανθρωποι ειναι... κουραζονται, εξαντλουνται, νευριαζουν.... καμια δεν ειναι ρομποτακι.....

να σαι καλα μπουνιτσα μου που απαντησες τετοια ωρα.. περιμενα μια κουβεντα πριν κοιμηθω γιατι ειμαι πολυ χαλια.. ερχεται κι ο αντρουλης μου σε λιγο που λειπει απο το πρωι και καποια στιγμη πρεπει να σταματησω να κλαιω.. να σαι καλα.

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Εγώ πάντως πιστέυω ότι όλες οι μανούλες είναι τέλειες (εντάξει εκτος από κάτι τέρατα..) και όλες εσείς που απαντήσατε ιγα σκεφτείτε..μήπως κάποια άλλη μανούλα σας βλέπει εσάς για την τέλεια μαμά και εσείς ΔΕΝ το έχετε καταλάβει???? Που προσπαθείτε όοολη μερα και όλη νύχτα.....

Για εμένα πάντως μετά από τόσα χρόνια η τέλεια μαμά ειναι η μαμά μου, με τα λάθη της και τα σωστά της!!!!

Επίσης σχετικά με τα "τέλεια παιδία" που αναφέρθηκαν παραπάνω...ζούμε στην εποχή της τελειτητας τελικά...εγώ αντιμετώπισα τις ΤΕΛΕΙΕΣ εγκύους .....

Πόσα κιλα πήρες??? Α εγώ είχα/έχω πάρει λιγότερα....Πόσο ήταν το μωρό σας στον υπέρηχο??? ΑΑΑΑ εμένα αυτή την εβδομάδα ήταν πιο πολύ.....Πόσο σας βγήκε η αυχενική??? ΑΑΑΑ εμάς ήταν χαμηλότερη.....Τί? Πονάς?? ΑΑΑΕγώ τίποτα δεν έχω καταλάβει.....Πως ήταν οι εξετάσεις σου?? ΑΑΑΑ εμένα ούτε συμπληρώματα δε μου έσωσε.είπε ότι ήταν ΤΕΛΕΙΕΣ...κλπ κλπ..ΕΛΕΟΣ.....και η ιστορία φαντάζομαι θα συνεχιστεί..πόσο γεννήθηκε..πόσο καιρό θήλασες κλπ

λοιπον, τα λες θεικα...και εγω μονο τελειες εγκυους συναντησα...δεν πειραζει καλη καρδια σε εμας που δεινοπαθησαμε για ενα μωρακι....

να σαι καλα μπουνιτσα μου που απαντησες τετοια ωρα.. περιμενα μια κουβεντα πριν κοιμηθω γιατι ειμαι πολυ χαλια.. ερχεται κι ο αντρουλης μου σε λιγο που λειπει απο το πρωι και καποια στιγμη πρεπει να σταματησω να κλαιω.. να σαι καλα.

κοριτσακι μου ηρεμησε...σβησε τα αρνητικα απο το μυαλο σου...κλειδωσε τις σκεψεις και απολαυσε οσο χρονο αντεχεις με τον αντρουλη σου...δεν υπαρχει τελεια μαμα-μπαμπας-ανθρωπος...ολοι πασχιζουμε για το καλυτερο και ο καθενας τα καταφερνει αναλογα με τις δυνματοτητεςς του....μην τρελαινεσαι!!!!

τι ευχαριστεις;;; απλη λογικη ειναι...

κι εγω καμια φορα φρικαρω γιατι ολη μερα τρεχω πισω απο ενα μωρο κι εχω κι ενα στη κοιλια.... και μετα σκεφτομαι και λεω "μωρε δε πανε να γαμ****νε κι οι δουλειες...." και δε κανω τιποτα...

παιχνιδια δεν εχω μαζεψει ποτε απο κατω... για ποιο λογο;;; αφου μολις ξυπνησει παλι χαος θα επικρατησει στο σπιτι.... υπαρχουν παντου φορτηγα, τρενα, αυτοκινητα.... να ενα καινουριο ντεκορ για το σπιτι!!!!!!

γι αυτο σου λεω μη σκας.... και τα μικρουλια θελουν τα δικα τους κι εμεις φρικαρουμε και χεστα.......

Καλέ ναι!!!!!!!!

και βέβαια έχει συμβέι σε όλες μας να φρικάρουμε με τέτοιες καταστάσεις!

Να σου πω τι παθαίνω εγώ?

Τον τελευταίο μήνα η μάνα μου κοιμίζει τον μεγάλο το πρωί, αντί για μεσημεράκι όπως έχει συνηθίσει το παιδί (είναι δύο χρονών) με αποτέλεσμα όταν γυρίζω σκοτωμένη από τη δουλεία κατά τις 2 (ναι, μη γελάτε, τραβ'άω μεγάααααααααααααλα ζόρια, ζήτω το μητρικό ωράριο) να τους έχω κια τους δύο μες στην τρελή χαρά (ο μικρός ποτέ σχεδόν δεν κοιμάται μεσημέρι γκρρρρ) και από το απογευματάκι και μετά ο μεγάλος είναι μες στην γκρίνια, όλα του φταίνει, γκρινίαζει, χτυπάει τον αδερφό του, πετάει κάτω τα παιχνίδια και άλλα υπέροχα. Θελω να ανόίξω την πόρτα κια να εξαφανιστώ (μαζί εμ τον άντρα μου χαχα)

Βέβαια, το βραδάκι που κοιμούνται, καλή ώρα, τα κοθτάζω με λατρεία και σκέφτομαι ότι έχω τα πιο υπέροχα παιδιά, ότι είναι αγγελούδια (είναι είναι) , ότι αυτά τα χρόνια περνάνε και δε θα τα ξαναζήσω ποτέ και πόσο άδικη, σκληρή και εγωίστρια μάνα είμαι....

και με΄τα τα ξεπερνάω διαβάζοντας εδώ ότι και άλλες μανούλες τραβάνε τα ίδια.

sorry για τα σαρδάμ, αλλά κουτουλάω (και πρέπει να σφουγγαρίσω και την κουζίνα!)

τι ευχαριστεις;;; απλη λογικη ειναι...

κι εγω καμια φορα φρικαρω γιατι ολη μερα τρεχω πισω απο ενα μωρο κι εχω κι ενα στη κοιλια.... και μετα σκεφτομαι και λεω "μωρε δε πανε να γαμ****νε κι οι δουλειες...." και δε κανω τιποτα...

παιχνιδια δεν εχω μαζεψει ποτε απο κατω... για ποιο λογο;;; αφου μολις ξυπνησει παλι χαος θα επικρατησει στο σπιτι.... υπαρχουν παντου φορτηγα, τρενα, αυτοκινητα.... να ενα καινουριο ντεκορ για το σπιτι!!!!!!

γι αυτο σου λεω μη σκας.... και τα μικρουλια θελουν τα δικα τους κι εμεις φρικαρουμε και χεστα.......

Bounitsa, τι κάνεις φιλενάδα? πώς πάνε οι ετοιμασίες για τη βάφτιση?

και με΄τα τα ξεπερνάω διαβάζοντας εδώ ότι και άλλες μανούλες τραβάνε τα ίδια.

sorry για τα σαρδάμ, αλλά κουτουλάω (και πρέπει να σφουγγαρίσω και την κουζίνα!)

πω πω!!! τι λες τωρα;; πας για σφουγγαρισμα;;;; οχι ρε MARIAEVA... δε τη παλευω ουτε να σηκωθω να παω μεχρι το κρεβατι να ξεραθω.......

μπραβο κουραγιο βραδιατικα!!!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...