Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ο μυθος της τελειας μαμας

elena32

Recommended Posts

Κι εγώ στο club των κακών ή μάλλον κάκιστων μαμάδων, αφού... έχω αφήσει τον Νικόλα να κυκλοφορεί ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ !!!! ναι ναι ναι στο πεζοδρόμιο κάτω από το σπίτι μας, γιατί είχε μεγάλη καούρα να κάνει βόλτα και εκείνο το απόγευμα δεν ήθελε να βάλει παπούτσια ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα ενός ηλικιωμένου κύριου που είδε το παιδί έτσι και μου την είπε, λες κι εγώ θα τον άφηνα βρώμικο... δεν θα κάναμε βιλογικό μετά...

Επίσης, κατά λάθος μια φορά ο Νικόλας μου έβγαζε αφρούς στην κυριολεξία γιατί μου ξέφυγε το αφρόλουτρο όπως τον μπανιάριζα (είχα πάρει έντρομη τον παιδίατρο, ο οποίος γέλαγε...).

Άλλο... ΔΕΝ ΠΙΕΖΩ κανένα εκ των δυο να φάει και δεν τα μπουκώνω τα παιδιά. Να τους ανοίξω το στόμα με το ζόρι δεν γίνεται όσο κι αν προσπάθησα (στις αρχές)...

Η μπέμπα έχει φορέσει του κόσμου το μεταχειρισμένο και από jumbo, πάντα όμως πλυμένα και σιδερωμένα...

Μετά τον 6ο μήνα σταματάμε και το παιδικό απορρυπαντικό... ήμαρτον !

Τον Νικόλα, επίσης, τον θήλασα 3 μήνες και μου φάνηκαν 3 αιώνες... Την μικρή καθόλου, αλλά, δεν είχα γάλα (μην πυροβολείτε!)...

Ναι... τα αφήνω να κλαίνε όταν μου ζητάνε πράγματα -ταυτόχρονα- που, δυστυχώς, δεν γίνονται... Κι ενώ εκείνα κλαίνε γοερά, λες και τα σφάζω ένα πράγμα, εγώ κάθομαι και εξηγώ -γαλήνια- πως αυτό μου ζητάς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ. Να τελειώσω και σε 5 λεπτά είμαι μαζί σου... Η όχι Νικόλα μου, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ... Λοιπόν, κλάψε μέχρι αύριο...

Επίσης, όταν είναι ώρα ύπνου και σε βλέπω που τρίβεις ματάκια, πας στην κούνια και ΤΕΛΟΣ ! Μάλιστα, στον μεγάλο αναφέρομαι, παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές σκούζει (1-2 λεπτά όχι παραπάνω), παρ όλ αυτά, στέλνει φιλάκια στην μαμά που του λέει καληνύχτα...

Δεν θα ξεχάσω την φορά που χτύπαγε ο Νικόλας πάντα -η μπέμπα ακόμη είναι μικρή- το κεφάλι του στον τοίχο (ναι, την περάσαμε και αυτή την φάση) για κάτι παράλογο ως συνήθως, αρνιόταν να ακούσει οτιδήποτε, και γύρισα και του είπα (ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΟΜΩΣ χωρίς να φωνάξω) Ναι Νικόλα χτύπα το πιο δυνατά! Μπορείς?????.... και όλως περιέργως, από εκείνη την μέρα το έκοψε (θαύμα!!!)..

Ναι... τον αφήνω να βλέπει διαφημίσεις για να προλάβω να πάω να κατουρήσω..

Τρώμε και KINDER...

Δεν προλαβαίνω να τα κάνω και τα 2 μπάνιο στις 9 που πίνουν και το γάλα τους ταυτόχρονα... το πάμε εναλλάξ... γιατί έχω μόνο 2 χέρια..

Αλλά, είμαι η μαμά που αφήνει τις δουλειές του σπιτιού για το βράδυ που κοιμούνται και για το Σ/Κ όταν γυρνάω από το γραφείο για να κάτσω να πάίξω μαζί τους, να τα χαρώ και να με δουν, είμαι η άπονη μάνα που ξενυχτάει δίπλα τους όταν είναι άρρωστα και τους κάνει όλα-όλα τα χατήρια στις αδιαθεσίες τους... Είμαι η μάνα που γίνεται τσίρκο με τα παιδιά της και που κυλιέται στα πατώματα και χοροπηδάει κι εκείνη στους καναπέδες, που χορεύει και τραγουδάει και γελάει μαζί τους... Είμαι η μάνα που τα αγκαλιάζει και που θέλω να μάθουν να είναι ανεξάρτητα, αυτοδύναμα, να μην φοβούνται να μου πουν το πρόβλημά τους... Είμαι η μάνα που κόβω από αλλού για να τους πάρω τα καλύτερα (όταν πρέπει). Είμαι η μάνα που έχασε 30 κιλά μετά την 1η εγκυμοσύνη και τώρα έχω άλλα 10 να χάσω, γιατί θέλω να είμαι καλά για να μπορώ να τα φροντίζω (και όμορφη για να είναι περήφανα).Είμαι η μάνα που αισθάνομαι ότι θέλω να είμαι και όχι η κυριούλα με τις πέρλες της διαφήμισης !!!!

ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ που λέει και το άσμα !!!!

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 213
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και συγκεκριμένα:

1. Δεν θήλασα ουτε μιά μερα(προσωπική επιλογη).

2.Εαν ο πυρετος έχει αιτία και πεφτει...κοιμάμε υσυχη.....έχω σπάσει και ενα καναπέ απο τα χοροπηδιχτα.....

3.ούτε εγω δεν εχω εμπιστοσύνη εαν αυτά που θα μου δώσουν θα είναι βιολογικά ή θα με ποιάσουν κοροίδο...πολλές την πατησανε....

4.μια απο τα ιδια

5.μια απο τα ιδια

6.με 4 παιδια και να θέλω φιρμάτα...οικονομικα δεν μπορώ να ανταπεξέλθω....

7.μονο υδραργύρου γιατι το ψυφιακο δεν το θεωρώ αξιόπιστο

8.αχ!!!αυτό το φαγητο...το πηρα πια απόφαση όταν πεινάσουν θα τους βάλω να φάνε.....κουράστικα να κυνηγάω....

9.Ενα απογευμα την εβδομάδα στα goodies πχ με παρέα να πιω και εγω τον καφέ μου με μια φιλη και να πιαξουν τα καμάρια μας...μια χαρα είναι....που αλλου να πάω τρομάρα μου με 4 παιδιά!!!!!!

10.ομοιως!!!

11.Πάντα τα θυμάμε αφου έχουμε φύγει από το σπίτι!!!!!!

Αν τα παιδιά σας όμως είχαν χοληστερίνη όπως έχει το δικό μου δε νομίζω να το κάνατε το 8

azHYp2.png

vwuep3.png

1. Θεωρω υπερ αρκετο τον θηλασμο μεχρι τον 1ο χρονο του παιδιου (πρακτικα δεν το εκανα).

2. Δεν κανω σαν τρελη αμα τα παιδια ανεβασουν πυρετο,βγαλουν σπυρια, ανεβουν στους καναπεδες, φανε απο το πατωμα κλπ.

3. Δεν εβαλα ποτε στο σπιτι μου βιολογικα προϊοντα.

4. Δεν καθομαι ποτε να διαβασω τι περιεχει καποιο προιον στα συστατικα του.

5. Χρησιμοποιουσα και χρησιμοποιω συμβατικα (του ΣΜ και του φαρμακειου οταν ηταν βρεφη) σαμπουαν και λοιπα.

5. Δεν εχω προβλημα να τους βαλω ρουχα απο τα jumbo, απο τη λαϊκη, απο την βιοτεχνια της γειτονιας αρκει να ειναι καινουργια, να ειναι καθαρα και να μου αρεσουν.

6. Χρησιμοποιω θερμομετρο υδραργυρου.

7. Δεν θα κατσω να σκασω αν δεν φανε ολο τους το φαι ή αν δεν φανε και καθολου.Καποια στιγμη θα πεινασουν και θα φανε.Ομοιως και για το γαλα.

8. Δεν το θεωρω κακο να φανε που και που junk food και καραμελοσοκολατοειδη.Δεν τα απαγορευω απαξ.

9. Δεν θυμαμαι παντα να ανανεωνω το αντιηλιακο τους στην παραλια.

10. Ξεχναω να καπελο και τα γυαλια ηλιου τους.

Ειμαι λοιπον κακη μανα?

Μαζεψα απο εδω κι απο μερικα πραγματα απο αυτα που συζηταμε στο φορουμ.Ποσες απο εσας τα εφαρμοζεται?

Επίσης αν τα παιδιά σας ήταν στούμποι σαν τη δικιά μου και δεν έπιναν το γάλα τους, τους άρεσαν μόνο τα γλυκά κι έφτυναν τα φρούτα τους κι επιπλέον είχαν και χοληστερίνη ... δεν ξέρω αν θα κάνατε το 4, το 7 και το 8

azHYp2.png

vwuep3.png

Η χειρότερη μάνα στον κόσμο στα μάτια ενός παιδιού,θα είναι πάντα η καλύτερη.Αν αγκαλιάζεις τα παιδιά σου και τους δίνεις την αγάπη σου είσαι μια χαρά.Μόνο αυτό με το θερμόμετρο αν θέλεις κόψε,γιατί αν σπάσει και πάει κοντά το ζουζούνι σου είναι επικίνδυνο!

Και εγώ κακή μαμά είμαι. Τυχαίνει και να του φωνάξω κάποιες φορές, αν για παράδειγμα προσπαθώ να τον κοιμήσω επί 45 λεπτά και παραπάνω και στο τέλος σηκώνεται να πάει να παίξει. Αλλά απορώ: Οι μαμάδες που δεν κάνουν όλα τα παραπάνω είναι κάπου στον κόσμο ανάμεσα μας ή μόνο στις διαφημίσεις?

Διαφημίσεις

πεστε μου ρε παιδια χωρις πλακα τωρα..υπαρχει αυτη η μανα με τομαλι στη τριχα,το βαψιμο τελειο,τα ρουχα στην εντελεια με τις περλες στα αυτια και στο λαιμο,να μαγειρευει με ενα χαμογελο κολγκεϊτ,να εχει το σπιτι ταμαμ σαν αυτες δηλ που δειχνουν οι διαφημισεις???μπααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα..εμας γιατι μας βαζουνε σε ενα τετοιο τριπακι ολοι δηλ???(καλα περλες που να χτυπιουνται δε φοραω ....;Ρ)

χαχαχαχαχαχ σε εναν αλλο κοσμο μπορει....

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ... αλλά τίποτα απ'τα παραπάνω δεν θεωρώ ότι θα κρίνει αν μια μαμά είναι καλή ή κακή. Για μένα κακή μαμά ειναι αυτή που βαραει συνέχεια το παιδί της, ή το βρίζει απ'το πρωί ως το βράδυ ή το κακοποιεί ή κάνει τα στραβά μάτια στην κακοποίηση του παιδιού της ή αδιαφορεί κλπ

Εγώ θήλασα μέχρι τον χρόνο, δίνω βιολογικά όσο μπορώ, δεν σιδερώνω τα ρούχα τους πάντα, τους φοράω μεταχειρισμένα, τρώει χώματα και γλύφει παπούτσια απο πέντε μηνών, δεν αποστείρωσα ποτέ τίποτα, δεν φρικάρω με τον πυρετό, δεν κυνήγησα για φαγητό κλπ κλπ Αυτά με κάνουν καλύτερη ή χειρότερη μαμά; Αυτά θα μας κρίνουν;

Βασικά νομίζω ότι όλες έχουμε ανάγκη να μας πούνε ότι είμαστε καλές μαμάδες γιατί κουραζόμαστε γιατί ο γύρω κόσμος πιο εύκολα θα κάνει κριτική παρά αυτοκριτική, γιατί στην τελική είναι όμορφο να σου λένε έστω και χωρίς να σε ξέρουν μια γλυκιά κουβέντα ρε αδελφέ...

Καλημέρα γλυκές μανούλες ;)

Ελα κοπελια χαλαρωσε λιγο..χαχαχ:P:p:p.Αμεσως να αρχισεις τι αναλυσεις.....χαχαχαχα:cool::cool::cool::cool::cool:

Ωραιο το θεματακι..εκτος απο αντιλιακο και καπελογυαλια που ποτε δεν ξεχναω σε ολα τα αλλα μεσα ειμαι.......

Και θηλασα 2 μηνες μονο και καλα εκανα (αντε γιατι με επρηξε αυτη η πεθερα...μονο κρεβατι στο νοσοκομειο που δεν εκλεισε γιατι απο κει περα αρρωστο θα ταν το παιδι....ουφ..καλη χρυση η πεθερα αλλα σ αυτο το θεμα ..αμαν!!!!)

QJZup3.png

bxuCp3.png

Ολα καλα κοριτσια εκτος απο το υδραργυρου. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ με αυτο. Διαβαστε αρθρα. Ειδικα με μικρα παιδια γυρω. Ειναι επικυνδινα. Ολα τα αλλα ο καθενας κανει αυτο που καταλαβαινει και ειναι ΟΚ by me!. Και καμια μανα που κανει το καλυτερο για το παιδι της δεν ειναι κακη στα δικα μου βιβλια :)

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Παλι με μεταφερανε...Μα δεν μιλησε κανεις για την τελεια μαμα...Απλα ηθελα να δω κατα ποσο οι αλλες μαμαδες συμφωνουν με μενα και τα οσα κανω στην απλη καθημερινοτητα...Τελος παντων...

πάντως εμείς κάνουμε και χειρότερα:

το παρατάμε στις γιαγιάδες κάθε φορά που έχουμε ευκαιρία για να πάμε μόνοι μας για καφέ αντί να το πάμε βόλτα

το ξυπνάμε αν έχει παρακοιμηθεί το μεσημέρι και θέλουμε να κοιμηθεί νωρίς το βράδυ (η μητέρα μου το θεωρεί απράδεκτο αυτό που κάνω)

την έχουμε αφήσει ακόμα και μία ώρα στην κούνια της πρωί γιατί δε μπορούσαμε να ξυπνήσουμε με τίποτα

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Ολα καλα κοριτσια εκτος απο το υδραργυρου. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ με αυτο. Διαβαστε αρθρα. Ειδικα με μικρα παιδια γυρω. Ειναι επικυνδινα. Ολα τα αλλα ο καθενας κανει αυτο που καταλαβαινει και ειναι ΟΚ by me!. Και καμια μανα που κανει το καλυτερο για το παιδι της δεν ειναι κακη στα δικα μου βιβλια :)

Με το υδραργυρου ειχα κι εγω ενα θεμα...Το εγραψα κι αλλου χθες...Ειχα γραψει:

Eιχα παθει τρελο σοκ οταν στη 2η εγκυμοσυνη μου (δεν ηξερα οτι ειμαι εγκυος ακομη) ειχα σπασει και σκουπισει με το σκουπακι ενα θερμομετρο υδραργυρου...Μεχρι και τοπικ ανοιξα εδω...Τι σε παιδιατρο μιλησα,σε γυναικολογο,στο κεντρο δηλητηριασεων,παντου....Με καθησυχασαν...Μετα αγορασα ενα πολυ καλο -λεει- ηλεκτρονικο...Μεχρι φετος το φθινοπωρο που ο μικρος μου δεν ενοιωθε καλα...Βαζω το "ακριβειας" ηλεκτρονικο, τπτ μια χαρα η θερμοκρασια...Το μωρο ομως δεν ηταν καλα...Στελνω τον αντρα μου και παιρνει υδραργυρικο....39 πυρετο το μωρο!!!!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Υδραργυρου και ξερο ψωμι...Απλα το προσεχουμε να μην σπασει (οχι οτι θα παθουμε και τιποτα-πιο πιθανο ειναι να αρρωστησουμε απο αυτα που τρωμε).

ΟΝ ΚΑΙ ΟΦ ΤΟΠΙΚ:Την Δευτερα ειχα πυρετο και πονολαιμο και παω στον Αγιο Παυλο στη Θεσσαλονικη.Ο γιατρος ετοιμαζεται να μου βαλει θερμομετρο και κουνοντας το,εσπασε...Ε και?Ουτε καν το σηκωσε απο το πατωμα, απλα φωναξε σε εναν αλλο γιατρο "Βασιληηηηη,θελω αλλο θερμομετρο,μου εσπασεεεε!".Ηθικον διδαγμα:αυτοι που το εχουν σπουδασει δεν αγχωνονται,εγω θα κατσω να σκασω?

Επισης απο οσο ξερω οσα υδραργυρικα και να σπασουμε και παλι η ποσοτητα που θα εισχωρησει στον οργανισμο μας ειναι απειρως μικροτερη απο αλλες τοξικες ουσιες που λαμβανουμε χωρις να το γνωριζουμε.

Ελα κοπελια χαλαρωσε λιγο..χαχαχ:P:p:p.Αμεσως να αρχισεις τι αναλυσεις.....χαχαχαχα:cool::cool::cool::cool::cool:

Όταν θα σου ρθει το διτομο της Πατσούρου για το θηλασμο και θα πρέπει να το διαβάσεις εντός μίας εβδομάδας γιατί θα σε εξετάσω να δω τι θα λες, νουμεριδη:lol::lol:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

1. Προσπαθησα για κανα μηνα. Μετα σταματησα. ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΤΕ ΜΕ!!!!

2. Και πυρετο ανεβασε αλλα δεν τρελαθηκα, ημουν ψυχραιμη, και σπυρακια ειχε και αντιμετωπιστηκαν με αλοιφες, και απο κατω παιρνει πραγματα και τα βαζει στο στομα. Ακομα και τα παπουτσια εχει βαλει. ΤΙ ΜΑΝΑ ΕΙΜΑΙ???

3. Δεν εχω παρει ποτε βιολογικα. ΚΑΚΙΣΤΗ ΜΑΝΑ

4. Δεν διαβαζω συνεχεια τι περιεχουν τα προιοντα. Οταν ειχε αρρωστησει και μας ειχε δωσει ο παιδιατρος σιροπι aerolin διαβασε η πεθερα μου (και οχι εγω η γαιδουρα μανα) οτι δεν επιτρεπεται σε παιδια κατω των 2 ετων. Φρικαρε και μαζι και ο αντρας μου. Εγω παλι οχι. Πηρα τον παιδιατροκαι μου ειπε ότι είναι ΟΚ να του το δωσω. Το συνεχισα. ΑΘΛΙΑ ΜΑΝΑ τελειως ειμαι.

5. Χρησιμοποιουσα και χρησιμοποιω του φαρμακειου σαμπουαν και αφρολουτρο γιατι ειχαμε σπυρακια. ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΑΝΑ

6. Δεν εχω προβλημα του αγοραζω ρουχα απο τα jumbo, (απο τη λαϊκη δεν ετυχε), και ρουχα που μου δινει η ξαδερφη μου. ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΜΑΝΑ.

7. Χρησιμοποιω θερμομετρο ψηφιακο. Για να αποφυγω τα ατυχηματα. ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ.

8. Δεν πολυ σκαω γιατι ειναι φυσιολογικη η αναπτυξη του. ΕΝΩ Η ΚΑΚΙΣΤΗ ΜΑΝΑ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΕΙ.

9. Προς το παρον δεν εχει φαει junk food. Ομοιως και καραμελοσοκολατοειδη. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΗ ΜΑΝΑ.

10. Περσι πρωτη μας χρονια δεν καναμε μπανιο. Για φετος θα προσπαθησω να μην το ξεχναω για να ειμαι καλη μανα.

11. Περσι οντως το ξεχασα και αισθανομουν ασχημα. Φετος θα προσπαθησω να μην το ξεχασω για να ειμαι καλη μανα.

12. Απαντησα ηδη στο Νο.6

13. Οντως δεν τον εντυσα σαν κρεμμυδι. Σκουφια, κασκολ κτλ ηταν στο συρταρι. Αλλα δεν πηγαμε και στα χιονια για να τα χρησιμοποιησω.

14. Και βεβαια δεν τρεχω. Τον αφηνω να μουρμουριζει γιατι ξερω οτι θελει να τον παρω αγκαλια ενω εγω κανω καποια δουλεια. Πρεπει να μαθει.

Και γενικως τον κακομεταχειριζομαι γιατι τον πιεζω να του καθαρισω την μυτη, να πιει το σιροπι που βηχει, δεν του δινω οτι βλεπει και το ζηταει, τον αφηνω και γω λιγο παραπανω στην κουνια κανα ΣΚ αν δεν κλαιει για να κοιμηθουμε λιγο παραπανω, οσες φορες εχει πεσει και εχει χτυπησει (οχι σοβαρα βεβαια) δεν τον κανακευω για να μην τον τρομαζω (σε αντιθεση με την πεθερα μου που κανει λες και ηρθε το τελος του κοσμου)

Τελικα τι μανα ειμαι???

Y9MXp3.png

επισης, καμια φορα που εχει χεστει πατωκορφα και δεν εχει ζεστο νερο... της ψιλοπλενω το κωλι με κρυο :oops::oops::oops::oops::oops:

το καημενο, επειδη δεν της αρεσει, φωναζει 'ΚΑΙΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΚΑΙΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ'

(δεν ξερει πως να πει κρυο ακομα.... μονο το ΚΑΙΕΙ εχουμε μαθει!!) :mrgreen:

Αυτό είναι το πιο θεικό και η δικιά μου μια απο τα ίδια την βάζω στο μπάνιο και ουρλίαζει καιεί καίει ενω το νερό μπορεί να την κάνει κασσάτη.:roll:

τις Παρασκευες κ τις αργιες του τραβαμε λιγο το ωραριο το βραδυ κ τον κοιμιζουμε πιο αργα ωστε το πρωι να μην ξυπνησει νωρις κ να μπορεσουμε να χουζουρεψουμε λιγο κ σαν ανθρωποι...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

τις Παρασκευες κ τις αργιες του τραβαμε λιγο το ωραριο το βραδυ κ τον κοιμιζουμε πιο αργα ωστε το πρωι να μην ξυπνησει νωρις κ να μπορεσουμε να χουζουρεψουμε λιγο κ σαν ανθρωποι...

Και εμείς το ίδιο κάνουμε!

Επίσης, αν νυστάξει πολύ νωρίς το μεσημέρι (για τον μεγάλο μιλαώ που κοντεύει τα δύο)

κατά τη μιά π.χ. τον τσιτώνω για να κοιμηθεί λίγο πιο αργά γιατί τώρα που δουλεύω έχουν ζορίσει τα πράγματα. Κλασικός τσακωμός με τη μάνα μου που το θεωρεί απαράδεκτο και πολλές φορές τον κοιμίζει κατά τις 12. Γυρίζω από τη δουλειά στις 2, και ο καλός μου ξυπνάει φρέσκος και χαρούμενος, μες στην τρέλή χαρά και την ενέργεια!

αν σκεφτεί κανείς ότι τις τελευταίες εβδομάδες το μωρό ξυπνάει κατά τις 4.30 - 5 και ξανακοιμάται στις 7 που ετοιμάζομαι να φύγω στη δουλειά, καταλαβαίνετε..... Και κοιμάμαι αργά, γιατί μέχρι να τα κοιμίσω, να μαζεψω το σπίτι, να κάνω ένα μπάνιο χαλαρά και να έχω και λίγο χρόνο για πάρτη μου ή με το σύζυγο, κοιμάμαι κατά τη μία...

Σοφία, και εγώ υδραργυρικό θερμόμετρο χρησιμοποιώ! Οσα ψηφιίακά έχω αγοράσει δείχνουν άλλα αντ άλλων. Και επειδή εκνευρίζομαι πάρα πολύ, τα έχω πετάξει όλα!

Είχε το μωρό 39,2 και το ψηφιακό έδειχνε 37. Ε, είναι να μην τα παίρνω στο κρανίο? και έχω αγοράσει διάφορα ως τώρα. Ασε που στο μαιευτήριο 2 ψηφιακά που μου δώσανε έδειχναν μονίμως ότι η θερμοκρασία μου ήταν 34,3, ήμουν νεκρή και δεν το ξερα χαχαχα

Μια φορά ξέρετε τι έκανα????Ξέχασα εντελώς να την ταϊσω για απόγευμα...Παίζαμε έξω στην αυλή και το ξέχασα τελείως...Κατά τις 7 άρχισε έντονη γκρίνια, λέω "μα από τώρα να νύσταξε??", μπήκαμε στο σπίτι και τότε μια καμπάνα χτύπησε στο κεφάλι μου!"Δεν την τάισα!!!"

Της έδωσα να φάει και όλα καλά, ηρέμησε και συνέχισε να παίζει μέχρι τις 8.30 που κάναμε μπάνιο...

Δε νομίζω ότι το έκανε αυτό καμία άλλη, ΟΚ μια φορά το έκανα, αλλά και πάλι...Το ξέχασα, μα είναι δυνατόν!Τι μάνα είμαι εγώ???

1. Θεωρω υπερ αρκετο τον θηλασμο μεχρι τον 1ο χρονο του παιδιου (πρακτικα δεν το εκανα).

2. Δεν κανω σαν τρελη αμα τα παιδια ανεβασουν πυρετο,βγαλουν σπυρια, ανεβουν στους καναπεδες, φανε απο το πατωμα κλπ.

3. Δεν εβαλα ποτε στο σπιτι μου βιολογικα προϊοντα.

4. Δεν καθομαι ποτε να διαβασω τι περιεχει καποιο προιον στα συστατικα του.

5. Χρησιμοποιουσα και χρησιμοποιω συμβατικα (του ΣΜ και του φαρμακειου οταν ηταν βρεφη) σαμπουαν και λοιπα.

6. Δεν εχω προβλημα να τους βαλω ρουχα απο τα jumbo, απο τη λαϊκη, απο την βιοτεχνια της γειτονιας αρκει να ειναι καινουργια, να ειναι καθαρα και να μου αρεσουν.

7. Χρησιμοποιω θερμομετρο υδραργυρου.

8. Δεν θα κατσω να σκασω αν δεν φανε ολο τους το φαι ή αν δεν φανε και καθολου.Καποια στιγμη θα πεινασουν και θα φανε.Ομοιως και για το γαλα.

9. Δεν το θεωρω κακο να φανε που και που junk food και καραμελοσοκολατοειδη.Δεν τα απαγορευω απαξ.

10. Δεν θυμαμαι παντα να ανανεωνω το αντιηλιακο τους στην παραλια.

11. Ξεχναω να καπελο και τα γυαλια ηλιου τους.

12. Φοραω στα παιδια μου φορεμενα απο αλλα παιδακια ρουχα (που μου χαριζουν οι μαμαδες τους).

13. Δεν τα ντυνω σαν κρεμμυδια τον χειμωνα με τα πολλα κρυα και εννοειται οτι με το που ανοιξει ο καιρος τα αμολαω εξω με τον απολυτως απαραιτητο για τις καιρικες συνθηκες ρουχισμο.Σκουφια,κασκολ,γαντια και τα λοιπα δεν συμπεριλαμβανονται.

Ειμαι λοιπον κακη μανα?

Καθόλου!!! Κι εγώ, πάνω κάτω, έτσι είμαι!

Το πιο ωραίο πράγμα στη φύση (και τον άνθρωπο) είναι η ατέλεια :D. Αυτό πιστεύω είναι που τον κάνει αληθινό.

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

ολες οι κακες μανες εδω ειμαστε?ας ερθει και καμια καλη να μας πει τα κολπα της,μπας και σωθουν τα καημενα τα μωρα μας :mrgreen:

εδω και εγω με 3 ζουζουνια

ομολογω!!!

τα εχω αφησει να αποχαυνωθουν στην τβ για να μαζεψω τον αμαζευτο

τους εχω δωσει γαριδακια επειδη γκρινιαζανε

τα εχω αφησει στη γιαγια για ρομαντικο τριημερο με τον συζυξ(2 φυγαμε,3 γυρισαμε)

τα εχω βαλει να μαζεψουν τα παιχνιδια τους

εχω αφησει τον μεγαλο να ουρλιαζει ωρες ολοκληρες επειδη δεν του εδινα τους μαρκαδορους να ζωγραφισει στους τοιχους του σαλονιου

δεν τα εχω κανει μπανιο

τους εχω χαλασει το προγραμμα υπνου γιατι ηταν καλοκαιρι και θελαμε να πηγαινουμε βολτες

εχω ουρλιαξει σαν υστερικη για να μην χτυπησουν

δεν τους εχω παρει το παιχνιδι που ηθελαν και γιναμε θεαμα στο τζαμπο(το ιδιο ισχυει για διαφορα γλυκα στο σουπερ)

δεν εχω κανει αυτο που λεει η πεθερα μου σε σχεση με τα παιδια

γενικα εχω κανει πολλα αμαρτηματα σαν μανα και χαιρομαι που βρηκα και αλλες ''κακες'' μανες :-P

Τ'αγόρια μου,τ'αγόρια μου,τ'αγόρια μου...γλυκά και τραγανά σαν καραμέλα!

Δημήτρης 24/6/06

Στέφανος 5/8/07

Ταξιάρχης 23/12/08

Πάντως πολύ χαίρομαι που βγάλαμε τα 'άπλυτα" μας στη φόρα, γιατί διάβαζα διάφορα εδώ στο φόρουμ και πολλές φορές ένιωσα κάπως... τουλάχιστον δεν έιμαι η μοναδική κακή μάνα! οεο

Θέλετε κι εμένα για παρέα σας; Να προσθέσω και μια αμαρτία ακόμη; Στη μεγάλη δίνω τα φρούτα και τα λαχανικά αλεσμένα (είναι ο μόνος τρόπος να τα φάει). Πείτε μου τώρα σας ρούπωσα ή όχι;

Πάντως πέρα από τη πλάκα, αυτό που με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά ανεπαρκής είναι όταν, ενώ έχω ελεύθερο χρόνο και διάθεση, δεν μπορώ να απασχολήσω και τις δύο ταυτόχρονα. Είναι ακόμη τέτοιες οι ηλικίες τους (3,5 ετών και 20 μηνών) που δεν υπάρχουν πολλές κοινές ασχολίες. Και έτσι καταλήγουμε να κρέμεται η μικρή από πάνω μου ενώ προσπαθώ να παίξω με τη μεγάλη και να χάνουμε τη μπάλα. Δεν ξέρω, μάλλον είμαι λίγο μπουμπούνας σε αυτό και δεν μπορώ να κατεβάσω καμιά καλή ιδέα. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου λέγατε πώς το αντιμετωπίσετε εσείς.

Χεχε αυξανομαστε βλεπω!:twisted::twisted::twisted:

Να κανουμε και γκρουπ στο facebook.

Μέσα και εγώ φυσικά στις "τελειες" μαμάδες!!!

Επειδή το εχω παρει το καλάι (έτσι γράφεται?) χαχα να το κανω το γκρουπάκι χαχαχαχα????????????

Με το υδραργυρου ειχα κι εγω ενα θεμα...Το εγραψα κι αλλου χθες...Ειχα γραψει:

Eιχα παθει τρελο σοκ οταν στη 2η εγκυμοσυνη μου (δεν ηξερα οτι ειμαι εγκυος ακομη) ειχα σπασει και σκουπισει με το σκουπακι ενα θερμομετρο υδραργυρου...Μεχρι και τοπικ ανοιξα εδω...Τι σε παιδιατρο μιλησα,σε γυναικολογο,στο κεντρο δηλητηριασεων,παντου....Με καθησυχασαν...Μετα αγορασα ενα πολυ καλο -λεει- ηλεκτρονικο...Μεχρι φετος το φθινοπωρο που ο μικρος μου δεν ενοιωθε καλα...Βαζω το "ακριβειας" ηλεκτρονικο, τπτ μια χαρα η θερμοκρασια...Το μωρο ομως δεν ηταν καλα...Στελνω τον αντρα μου και παιρνει υδραργυρικο....39 πυρετο το μωρο!!!!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Υδραργυρου και ξερο ψωμι...Απλα το προσεχουμε να μην σπασει (οχι οτι θα παθουμε και τιποτα-πιο πιθανο ειναι να αρρωστησουμε απο αυτα που τρωμε).

ΟΝ ΚΑΙ ΟΦ ΤΟΠΙΚ:Την Δευτερα ειχα πυρετο και πονολαιμο και παω στον Αγιο Παυλο στη Θεσσαλονικη.Ο γιατρος ετοιμαζεται να μου βαλει θερμομετρο και κουνοντας το,εσπασε...Ε και?Ουτε καν το σηκωσε απο το πατωμα, απλα φωναξε σε εναν αλλο γιατρο "Βασιληηηηη,θελω αλλο θερμομετρο,μου εσπασεεεε!".Ηθικον διδαγμα:αυτοι που το εχουν σπουδασει δεν αγχωνονται,εγω θα κατσω να σκασω?

Επισης απο οσο ξερω οσα υδραργυρικα και να σπασουμε και παλι η ποσοτητα που θα εισχωρησει στον οργανισμο μας ειναι απειρως μικροτερη απο αλλες τοξικες ουσιες που λαμβανουμε χωρις να το γνωριζουμε.

Πάντως Σοφια εγω εχω μη υδραργύρου , με το σχήμα το κλασικο το παλιο , το ειχα αγοράσει οταν ημουν Αθήνα ακριβούτσικο αλλα βγάζει ακριβώς την ιδια θερμοκρασια του υδραργύρου και εχει φυσικά παλι την ιδια απόκλειση με το ψηφιακό

Θέλετε κι εμένα για παρέα σας; Να προσθέσω και μια αμαρτία ακόμη; Στη μεγάλη δίνω τα φρούτα και τα λαχανικά αλεσμένα (είναι ο μόνος τρόπος να τα φάει). Πείτε μου τώρα σας ρούπωσα ή όχι;

Πάντως πέρα από τη πλάκα, αυτό που με κάνει να αισθάνομαι πραγματικά ανεπαρκής είναι όταν, ενώ έχω ελεύθερο χρόνο και διάθεση, δεν μπορώ να απασχολήσω και τις δύο ταυτόχρονα. Είναι ακόμη τέτοιες οι ηλικίες τους (3,5 ετών και 20 μηνών) που δεν υπάρχουν πολλές κοινές ασχολίες. Και έτσι καταλήγουμε να κρέμεται η μικρή από πάνω μου ενώ προσπαθώ να παίξω με τη μεγάλη και να χάνουμε τη μπάλα. Δεν ξέρω, μάλλον είμαι λίγο μπουμπούνας σε αυτό και δεν μπορώ να κατεβάσω καμιά καλή ιδέα. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου λέγατε πώς το αντιμετωπίσετε εσείς.

Δεν είναι αμαρτία! Φροντίζεις να τα φάει το παιδί σου έστω και αλεσμένα. Τα φρούτα θα συνεχίσω να τα δίνω και εγώ αλεσμένα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση ένα τόσο μικρό παιδάκι να φάει τόσα πολλά φρούτα σε κομμάτια όσα περιέχει η φρουτόκρεμα (τουλάχιστον αυτή που φτιάχνω εγώ. Επίσης μέσα στη φρουτόκρεμα που και που ρίχνω και κάνα βραστό αυγό γιατί δεν τα τρώει με τίποτα. Λίγη ομελέτα τρώει αλλά και πάλι δεν αρκεί για να παίρνει την ποσότητα που απαιτείται...

Όσο για το άλλο θέμα, θα σου πω σε κάνα χρόνο...!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...