Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

A-test....???

Recommended Posts

Να ρωτησω αφου και παλι τα ποσοστα ειναι πανω απο το οριο και της αυχενικης ηταν μια χαρα γιατι σκεφτεσαι για αμνιο?Νομιζω οτι αγχωνεσαι αδικα.Σκεψου οτι σημερα οι περισσοτερς μελλουσες μαμαδες δεν το κανουν το τεστ αυτο γιατι δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο το papp-a

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Διαφημίσεις

Να ρωτησω αφου και παλι τα ποσοστα ειναι πανω απο το οριο και της αυχενικης ηταν μια χαρα γιατι σκεφτεσαι για αμνιο?Νομιζω οτι αγχωνεσαι αδικα.Σκεψου οτι σημερα οι περισσοτερς μελλουσες μαμαδες δεν το κανουν το τεστ αυτο γιατι δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο το papp-a

Σύμφωνα με την ηλικία θα έπρεπε να είναι, τουλάχιστον, 1/1087 και βγήκε λιγότερο.

Θα περιμένω και τη β-επιπέδου και βλέπουμε..

ITKtp2.png

Feiyp2.png

To αλφα-τεστ δεν δίνει ενδείξεις μόνο για συνδρομο down.... και δυστυχώς εμένα δεν μου το κανανε, ετσι θα ήμασταν προετοιμασμένοι.

Διαβάζω και αυτά που γράφετε σχετικά με τα πολλά τεστ - θέλω να σας πω μόνο ότι νομίζω είναι καλύτερα να γίνονται όλα αυτά από πριν, γιατί μετά είναι άδικο να ταλαιπωρείται το μωράκι κάνοντας ένα σωρό εξετάσεις. Για εμάς τα τσιμπιματάκια είναι πιο εύκολα!

Πάντως αυτό που ξέρω κι εγώ είναι οτι το αλφα-τεστ δίνει απλώς μια ένδειξη, η απόδειξη είναι στην αμνιοπαρακέντιση, αλλά δεν είναι απαραίτητο να την κάνεις αν δεν θέλεις.

Mε αυτές τις εξετάσεις εχω ασχοληθεί πολύ, έχω διαβάσει πολύ και έχω επισκεφθεί και πολλούς καθηγητές - γυναικολόγους.

Ακουστε λοιπόν την ιστορία μου...

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα την τύχη να συμβουλευθώ μία φίλη μου και να πάω να κανω το "πακέτο" του Α΄υπερήχου σε ένα ινστιτούτο εμβρυακής ανάπτυξης. Όταν λοιπόν μιλάω για πακέτο εννοώ αυχενική διαφάνεια και μέτρηση ρυνικού οστού οι οποίες γίνονται μέσω του υπερήχου και τις βιοχημικες εξετάσεις όπως το Papp-A. Οι μετρήσεις αυτές δείχνουν τα ποσοστά πιθανοτήτων που έχει η συγκεκριμένη εγκυμοσύνη να φέρει οποιαδήποτε χρωμοσωματική ανωμαλία. Η ακρίβεια των συγκεκριμένων εξετάσεων είναι πολύ μεγάλη και πλησιάζει όπως είπαν τα υπόλοιπα κορίτσια στο 95%. Πρόκειται για μια καινούργια σχετικά εξέταση που αντικατέστησε την παλιότερη, Τεστ - Α.

Εγώ δεν είχα ενημερώσει την γυναικολόγο μου για αυτήν την εξέταση καθώς ντρεπόμουν. Δεν ήθελα να το δεί ότι την παρακάμπτω ή ότι δεν την εμπιστεύομαι και όταν ήρθε η σειρά μου ζήτησε να κάνουμε το τεστ - Α. Το έκανα άλλωστε ήμουν σίγουρη ότι όλα είναι μια χαρά. Ο υπέρηχος Α ήταν πολυ καλός. Όταν όμως βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ-Α με πήρε τηλεφωνο η γυναικολόγος λέγοντας μου ότι αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα (ανωμαλία) και ότι για να σιγουρευτούμε πρέπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση. Πήρα παραμασκαλα όλες τις εξετάσεις και πήγα στο γραφείο της φυσικά κλαίγοντας. Όταν πέταξα πάνω στο γραφείο της όλες τις εξετάσεις είχε σοκαριστεί. Δεν ήξερε τι να μου πει και φυσικά μου έλεγε μπαρούφες. Εγω για πόσο καιρό ήμουν σε αναμένα κάρβουνα. Εψαξα, ρώτησα και έμαθα για κάποιους διάσημους εμβρυολόγους στην Ελλάδα και πήγα. Όταν είδαν όλες τις εξετάσεις μου γελούσαν, έκατσαν για μια ώρα και μου εξήγησαν τι ακριβώς δείχνει η κάθε μετρηση και με διαβεβαίωσαν ότι δεν διατρέχω κανένα κίνδυνο. Επιπλέον με ενημέρωσαν ότι στην ηλικία κάτω των 35 είμαι καλυμένη με τον υπέρηχο Α΄ και δεν χρειάζεται αμνιοπαρακέντηση. Αν ήμουν μεγαλύτερη των 35 θα το ζητούσαν, όχι όμως στην ηλικία μου. Όσο για το τεστ Α μου είπαν ότι πρόκειται μια απαρχαιωμένη εξέταση η οποία δεν έχει κάμία σημασία στις μέρες μας καθώς εχει χαμηλά ποσοστά ακριβείας.

Μετά απο 4 μήνες γέννησα ένα υγιέστατο και πανέξυπνο παιδάκι....

dev277pr___.png

και εγω με μια μικρη ερευνα που εκανα το Τεστ-Α θεωρειται πολυ παλιο και με μικροτερα ποσοστα ασφαλους προβλεψης...και εχω την εντυπωση πως δεν προσφερει ασφάλεια ..αλλα περισσοτερα χρηματα στα μικροβιολογικα :roll: με τη λογικη βεβαια οτι καποια εχει ηδη κάνει το Παπ-Α

0sb2p3.png

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ PAPA ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΝΩ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN 1/181 ΚΛΑΜΑ ΚΑΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΩ.ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Α-TEST ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ A TEST ΚΑΛΥΠΤΕΙ ENA 60% ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΒΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ,ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ 3 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ.

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ PAPA ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΝΩ Η ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΧΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN 1/181 ΚΛΑΜΑ ΚΑΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΩ.ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Α-TEST ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ A TEST ΚΑΛΥΠΤΕΙ ENA 60% ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΒΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ,ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ 3 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ.

Σημασία έχει ότι είναι όλα καλά και ηρέμησες...!

Μακάρι η β-επιπέδου να είναι εντάξει και να μη χρειαστώ αμνιοπαρακέντηση..

ITKtp2.png

Feiyp2.png

ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ PAPΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ Α-TEST ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΨΑΧΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΩ ΓΙΑΤΙ Τ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΣ(ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ)ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΣΟΥ

ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ PAPΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ Α-TEST ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΨΑΧΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΤΩ ΓΙΑΤΙ Τ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΣ(ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ)ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ.ΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΣΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΟΥ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΣΟΥ

Είσαι πολύ γλυκειά...!

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση φιλιά και στο δικό σου εμβρυάκι..!!

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Διαφημίσεις

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ,ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΧΑΧΑ.ΤΙ ΚΡΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ?ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΟ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ?ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 17/03 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ ΕΤΣΙ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...