Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μα γιατί κάνουν του κεφαλιού τους;;;

Recommended Posts

καλό είναι οι παππούδες που κρατάνε τα πιτσιρίκια να σέβονται σε γενικές γραμμές τις οδηγίες και επιθυμίες των γονιών, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ, από την άλλη αν κάτι είναι και λίγο έξω από αυτές δε χάλασε κι ο κόσμος, εξάλλου κι εγώ πιστεύω ότι είναι στο ρόλο τους να τα κακομαθαίνουν λίγο, κι εγώ με γιαγιά μεγάλωσα και το παιδί μου μάλλον επίσης, τώρα αν σας πω ότι η γιαγιά μου μου έβαζε στο γάλα (ως νήπιο όχι βρέφος) λίγο -στη μύτη του κουταλιού-ελλ.καφέ για να σπάσει τη γαλατίλα, φαντάζομαι θα πέσετε από τα σύννεφα, πάντως για να είμαι ειλικρινής έκανα πολλά πολλά χρόνια να πιω κανονικό καφέ, επίσης σέβομαι τις απόψεις των παιδιάτρων αλλά γενικά είμαι κατά των απόλυτων πραγμάτων και των απαγορεύσεων, ας πούμε κάποιοι δε δίνουν γλυκό στα παιδιά τους μέχρι να πάνε σχολείο, τραβηγμένο...

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Νικ-16 τι μου θυμισες τωρα..Με την τακτικη σου νομιζω οτι ολα λυνονται!!Ας παρουμε για απραδειγμα απο τους εαυτους μας βρε κοριτσια..Και να μας απαγορευαν κατι αν το θελαμε πολυ δεν θα το καναμε?Ας πουμε εγω απο μικρη ετρωγα γλυκα κρυφα..Και το τσιγαρο το αρχισα κρυφα..Στην αδερφη μου που ειχαν αλλα τακτικη ποτε δεν εκανε ουτε το ενα ουτε και το αλλο! :shock: Με απολυτη ψυχραιμια της τα εξηγουσαν ολα και απλα τα απεφευγε και μονη της!Και ετσι θελω να κανω και εγω στην κορουλα μου..Βεβαια δεν λεω, δεν ειναι δυνατον να μην κρατας την ψυχραιμια σου ειδικα αν αποφασιζουν αλλοι για σενα..Μηπως να της το εξηγουσες Χρυσλαις λιγο πιο ηρεμα ωστε να καταλαβει οτι θες να υπαρχουν καποιοι δικοι σου κανονες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι την υποτιμας?ΕΤσι ισως νιωσει και καλυτερα και καταλαβει..Οπως και να κανουμε μανουλες μας ειναι! :D

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

liza...Παναγια μου!!!!!! :shock::shock::shock::shock:

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!!Χαρα στο κουραγιο σου κοπελα μου...τι να πω..καλα που ηξερες και το καταφερες..ελπιζω να μην του εμεινε σοκ του παιδιου.. :shock:

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

H χρυσαλίδα απ΄ότι κατάλαβα δεν έχει πρόβλημα για την λίγη ζάχαρη που έφαγε το παιδί,αλλά γιατί η μαμά της δεν σέβεται τον τρόπο διαπεδαγώγησης του παιδιού της.Και εκτός αυτού ενώ είχε συμβεί της το αρνιόταν.Με την ιδια ευκολία η μαμά της θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε που δεν θα ενέκρινε η Χρυσαλίδα.

Χρυσαλίδα μάλλον επειδή ήξερε την αντίδρασή σου (παιδί της είσαι) γι΄αυτό δεν σου το έλεγε.

Αυτό είναι το ένα.

Όσον αφορά στο τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά μας και τι όχι,εγώ είμαι της άποψης παν μέτρον άριστον.

Και επειδή μιλάμε για ζάχαρη θα μιλήσω για γλυκά.

Όσο κι αν προσπαθήσουμε να τα "κρύψουμε "απ΄τα παιδιά μας κάποια στιγμή θα τα βρουν μπροστά τους.Σε Γεννέθλια, στο σχολείο, από άλλα παιδιά κτλ.Καλό είναι λοιπόν να μην τα έχουμε μέσα σε μια γυάλα και πολύ περισσότερο να μην τους τα απαγορεύσουμε.

Το απαγορευμένο τραβάει πάντα περισσότερο ένα παιδί και όταν βρει την ευκαιρία θα φάει πολύ περισσότερο.

Εγώ πάντα είχα στο σπίτι καραμελίτσες σοκολατάκια και όταν έτρωγα εγώ κάτι, έδινα και στον μεγάλο μου γιο,ο οποίος ούτε να τα φτύσει.

Σοκολάτα έτρωγε ένα κομματάκι και δεν ήθελε άλλο.

¨οταν μεγαλώνοντας έβλεπε τα άλλα παιδιά να τρώνε γαριδάκια και τα συναφή, του έπερνα μια φορά τη βδομάδα,έτσι για να νιώθει οτι δεν του το απαγορεύω.Και πάλι έτρωγε πολύ λίγο.Ένιωθε οτι αν ήθελε μπορούσε να φάει κι έτσι δεν τρελενόταν όπως κάποια άλλα παιδιά που είχαν αυστηρή απαγόρευση και άν έβρισκαν την ευκαιρία έπεφταν με τα μούτρα.

Το ίδιο εφαρμόζω και με τον μικρό.Όταν πάμε σ/μ του δίνουν καραμελίτσα λουκουμάκι.Τον αφήνω και την τρώει αλλά δεν του πέρνω σπίτι.Του έχω δώσει και μαύρη σοκολάτα συνήθως ένα κομματάκι και όχι κάθε μέρα.

Δεν θα του βάλω όμως ζάχαρη σε χυμό ή σε γάλα αργότερα.

Με λίγα λόγια του επιτρέπω να φάει κάτι γλυκό σε μικρή ποσότητα και όχι καθημερινά.

Νομίζω οτι σας κούρασα όμως να ξέρετε οτι όσο και να προσπαθήσετε να προστατέψετε το παιδί από τις λιχουδιές,αργά ή γρήγορα θα τις ανακαλύψει. Οπότε καλύτερα να μάθει από μικρός οτι μπορεί να φάει σε ορισμένη ποσότητα.

Καλύτερα να μην είμαστε απόλυτοι σε τίποτα,αλλά να είμαστε λίγο χαλαροί.Σίγουρα τα παιδιά μας το καταλαβένουν.

Ωχ!με έπιασε η πολυλογία μου! :roll::lol:

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

εγω τωρα που ανεβηκα σαλονικα η μαμα μου του εδινε συχνα πολυ συχνα σοκολατες και τα συναφη της ειπα μια δυο δεν

οποτε εκανα το εξης της ειπα οτι ο παιδιατρος μας εστειλε για εξετασεις και ειδε οτι το ζαχαρο του ειναι πολυ ανεβασμενο και ειπε κομμενα ολα τα γλυκα για να μην τρεχουμε σε διαβητολογο και δεν φτανουμε αυτο ηταν τα εκοψε μαχαιρι

Xrysalis συμφωνω απολειτα μαζι σου. Εισαι τυχερη ομως που το κανει η μανα σου και οχι η πεθερα σου γιατι βαζεις τις φωνες και ξεθυμενεις. Εμενα η πεθερα μου 40 ημερων ηταν και του εβαλε τουρτα στα χειλια. Οταν ειπα καλα τι κανετε; δεν κανει μου κουναει το χερι της και καλα ασε μας. Απο τοτε αποφασισα οτι το παιδι χωρις εμενα θα το δει μονο σε περιπτωση αναγκης. Ειμαι τυχερη δεν δουλευω οποτε μπορω να εχω την πληρη ανατροφη του.

Επειδή έχω κι εγώ ένα θέμα με παρεμβατική μαμά -και μέλλουσα γιαγιά-, η μόνη λύση που βλέπω είναι η τιμωρία : όταν ήμασταν παιδιά και παραβιάζαμε τους κανόνες μπαίναμε τιμωρία, ε, τώρα θα γίνεται το ίδιο αλλά από την ανάποδη...τι εννοώ..το λέμε μία δύο τρεις, μετά δεν ξαναβλέπουν το μωρό για ένα χρονικό διάστημα ανάλογο της "αταξίας". Παιδική κι εγωιστική είναι η συμπεριφορά τους και προσωπικά θα με έθιγε αφάνταστα..

H χρυσαλίδα απ΄ότι κατάλαβα δεν έχει πρόβλημα για την λίγη ζάχαρη που έφαγε το παιδί,αλλά γιατί η μαμά της δεν σέβεται τον τρόπο διαπεδαγώγησης του παιδιού της.Και εκτός αυτού ενώ είχε συμβεί της το αρνιόταν.Με την ιδια ευκολία η μαμά της θα μπορούσε να κάνει οτιδήποτε που δεν θα ενέκρινε η Χρυσαλίδα.

Χρυσαλίδα μάλλον επειδή ήξερε την αντίδρασή σου (παιδί της είσαι) γι΄αυτό δεν σου το έλεγε.

μέσα έπεσες σε όλα!

κι εγώ είμαι κατά του απόλυτου και της απαγόρευσης γενικά!

φυσικά και λέμε παν μετρον άριστον...

και φυσικά τώρα πιά του έχω δώσει να δοκιμάσει διάφορα...

αλλά προτιμώ να μπορεί να καταλάβει και η μαμά μου και ο καθένας το τί λέω και γιατί το λέω και να σεβαστούν τη γνώμη μου... παρά να αναγκάζομαι να λέω Χ παραμύθια για να τους αποτρέψω από την βλακεία!!

αυτή την παιδίατρο πια... την έχω ψωμοτύρι!!! όπως και τις έρευνες που διαβάζω στο ίντερνετ!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αν το διαβασεις του χρονου θα δεις οτι ειναι πολυ αστειο το ολο σκηνικο
μπα... αστείο δε θα μου φαίνεται... σίγουρα όμως θα έχω ηρεμίσει!! ήδη είμαι πιό ήρεμη και σκέφτομαι τί θα της πω και πως , όταν βρεθούμε μόνες οι δυό μας! :)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Καλα βρε παιδι μου.......αν ηθελε να το γλυκανει ας εδινε λιγο κεικ.......ζαχαρη επρεπε να δωσει? Δλδ μπορει να του δινει και ουισκια? :lol:

Οι παππουδες εχουν την μανια να θελουν να γλυκαινουν τα εγγονια για να τους εχουν αδυναμια μετα.......αλλα ας τα γλυκαινουν σε λογικα πλαισια.......ακου ζαχαρη!!! Λευκη φανταζομαι επεξεργασμενη.......οτι πιο αχρηστο.....η μαμα μου του δινει κεικ που φτιαχνει και δε με ενοχλει τωρα....ασε που δεν τα θελει πια...μονο ξινα κι αλμυρα αγαπαει τελευταια.....

Το ασχημο ειναι που ελεγε ψεμματα.......απαραδεκτο!!!

Οι δικοι μου εδιναν στο μικρο πορτοκαλαδα ενω τους ειχα πει οτι εκανε εκζεματα......δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι επεμεναν τα δερματικα αφου νομιζα οτι τα ειχαμε κοψει........μαλιστα κατηγορουσαν εμενα οτι δεν προσεχω τι τρωω και αρρωσταινει το παιδι! Οταν καποια στιγμη το παραδεχθηκαν ακουσαν μπινελικια συννεφο!!! Κι αυτο επειδη μου δημιουργουσαν τυψεις για μηνες.... :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Μπορει οι παππούδες να κακομαθαίνουν τα παιδιά, αλλά όχι αυτοί που το κρατάνε καθημερινά.

Εμένα το παιδί μου το κρατάει γυναίκα και του χρόνου θα πάει παιδικό σταθμό. Έτσι, τουλάχιστον, μπορώ να βάζω όρια, μιας και δεν μπορούν να μου καταλογήσουν ότι μου το κρατάνε.

Εχθές που είχα ένα σκηνικό με τον πατέρα μου για το τι τρώει ο μικρός και για το τι έτρωγα εγώ μικρή, η απάντησή μου ήτανε: "εμένα έχει μαμά το παιδί".

Με τη μάνα μου τα βάζω συχνά πυκνά για διάφορα, όχι μόνο για το φαΐ. Μόνο που περνάει το δικό μου... γιατί είμαι η μαμά.

Lisa ανατρίχιασα πραγματικά!! :twisted: Ευτυχώς που είχατε αίσιο τέλος.

:D Θυμήθηκα κάτι γιορτές που έχουνε αραδιασμένα στα χαμηλά τραπεζάκια ξηρούς καρπούς, ο μικρός προσπαθεί να πάρει κι εγώ δεν τον αφήνω (φοβάμαι τον πνιγμό). Αντίδραση των γύρω μου, που, σημειωτέον, έχουν και παιδιά στην ηλικία του: "Άσε το παιδί να φάει ένα, τι θα πάθει, να, τα κάσιους είναι μαλακά" και στα δικά τους δίνουν :shock::shock:

Δικαίωμά τους, και δικαίωμά μου σταθερά να λέω ότι ο δικός μου γιος δεν θα φάει!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Το αλλο που ειναι πολυ κορυφαιο ειναι οταν λες στους παππουδες και στις γιαγιαδες μη του δινετε αυτο ή μη κανετε εκεινο ,σου πετανε και ενα εδω είναι σπιτι μου και αν δε μπορω να το κανω αυτο μη μου φερνεις το παιδι να το κρατησω.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Α ρε χρυσαλιδα...και μη χειροτερα!!! και μη χειροτερα!!!

να σου πω οτι δεν αλλαζουν η θα απογοητευτεις? θα στο πω! δεν αλλαζουν με τιποτα!!!

η μανα μου εχει κανει τα απιστευτα!!! μεχρι κ φραουλα του εδωσε οταν ηταν 8 μηνων! και αλλα πολλα. καταρχην της λες οχι και αυτη μπροστα σου το δινει...πολεμοι εχουν γινει...

και μια ζωη μου λεει εμεις ετσι σας μεγαλωσαμε!! :evil:

ΟΜΩΣ χρυσαλιδα μου η αληθεια ειναι οτι κ εμεις πρεπει να βρουμε τη χρυση τομη. εγω ημουν πολυ απολυτη στη διατροφη του παιδιου....τωρα ο μπαμπας εχει ξεφυγει τελειως! τι να σου πω οτι δε του δινει τυρι γιατι εχει αλατι και δε κανει? οτι δε του δινει ψωμι γιατι καλυτερα να φαει κατι αλλο?

εγω πλεον παω στη παιδιατρο μονο για να βαλει το μπαμπα στη θεση του. θελω να σου πω οτι το παιδακι σου σαφως εσυ αποφασιζεις πως θα το μεγαλωσεις αλλα παντα πρεπει να εχουμε ενα μετρο..δεν ειναι κακο να του δωσεις ενα μπισκοτο που και που! :wink:

α και να ξερεις οτι ανεκαθεν οι παπουδογιαγιαδες οφειλουν να ειναι πιο ελαστικοι κ να συμμαχουν με τα παιδια μας!! παντα με μετρο βεβαια!!

Χρυσαλιδάκι, μη στενοχωριέσαι, νομίζω ότι όλες μας έχουμε να διηγηθούμε παρόμοιο περιστατικό.

Πρίν λίγες μέρες ανακάλυψα ότι ο μπαμπάς μου, το πρωί που έρχεται την μία εβδομάδα για να ετοιμάσει τον μικρό για το σχολείο(γιατί την άλλη τον ετοιμάζει ο άντρας μου, που είναι σπίτι το πρωί), τον τάιζε για να τον βοηθάει. Του έβαζε δηλαδή τις μπουκιές στο στόμα. Όταν του είπα μα γιατί το κάνεις βρε μπαμπά; Μου είπε εεεε τον βοηθάω για να τελειώνουμε πιο γρήγορα. Όχι του λέω, θα τον αφήνεις να τρώει μόνος του. Αφού τις μέρες που είναι με τον άντρα μου, τρώει μόνος του. Και όχι μόνο τότε, αλλά και σε κάθε γεύμα. 7 χρονών παιδί είναι. Να τον σηκώνεις λίγο πιο νωρίς, για να προλαβαίνει. Μου λέει εεεεε καλά πώς κάνεις έτσι; Δεν θα τον ταίζουμε και μέχρι τα 10!!! :lol::lol::lol::lol:

Μετά έκανε παράπονα στη μάνα μου, ότι του μίλησα επιθετικά, ότι του κάνω παρατηρήσεις και είμαι επιθετική στον τρόπο που του μιλάω και τα συναφή. Ε...κι εγώ φρίκαρα μόλις το ανακάλυψα! :?

Τελικά όμως πείστηκε. Εγώ ρωτάω βέβαια και τον μικρό για επιβεβαίωση! :lol::lol:

Όταν τα έλεγα στη μαμά μου, μου είπε:Ε...τί να κάνεις βρε παιδί μου;Όταν δεν είσαι στο σπίτι και δουλεύεις, δεν μπορούν όλα να γίνονται όπως θέλεις κατά γράμμα. Δεν είναι ο άλλος ρομπότ.

Παρόλα αυτά αναγνωρίζω τη βοήθεια τους και την τόσο σημαντική συμβολή τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο μπαμπάς μου, ο οποίος έκανε αυτό το κουλό με το τάισμα, κάθε μέρα πηγαινοέρχεται για οτιδήποτε χρειαστούμε, μας ψωνίζει κάθε Σάββατο από τη λαική, μια που ψωνίζει και για το σπίτι τους, αν δεί ότι έχω ρούχα απλωμένα και έχουν στεγνώσει μου τα μαζεύει, και γενικά όταν γυρίζω και είναι σπίτι με τον μικρό το μεσημέρι, βρίσκω πάντα την κουζίνα συμμαζεμένη και το σπίτι στην τσίτα! Και όλα αυτά από τον μπαμπά μου, που είναι άντρας.

Η δε μαμά μου, μας στέλνει φαγητό συχνά και όταν της πώ ότι χρειάζομαι κάτι, είναι πρόθυμη να βοηθήσει, για να μην τα λέω αναλυτικά. Κατά καιρούς έχει κάνει κι αυτή σε πολλά του κεφαλιού της με το παιδί, αλλά δεν μπορώ να μην μετρήσω τα καλά που κάνει. Και γι'αυτό τους πιάνει το παράπονο, όταν τους κάνουμε παρατηρήσεις. Γιατί θεωρούν ότι με τόσα που κάνουν και μας βοηθούν, πρέπει να είμαστε ελαστικοί και σε κάτι που κάνουν εκείνοι. Δεν εννοώ βέβαια, να τους αφήνουμε να συνεχίζουν τα λάθη, αλλά ο τρόπος που

τους το λέμε μάλλον πρέπει να είναι κάπως αλλιώς που να μην τους θίγει.

Και μη νομίζεις, τα λέω σε σένα, να τα ακούω εγώ!!! :lol::lol:

Αλλά μην στενοχωριέσαι!!!Είναι γενικό το φαινόμενο!!!!!!!! :wink::D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Βρε Ματουλα με βαζεις σε πειρασμο οταν γραφεις να

απαντω παντα . Μες το μυαλο μας εισαι ???????

Ουτε εγω να τα εγραφα τα τελευταια :!::!:

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Να συννενονούμαστε Μάρω μου, να μην γράφουμε και οι δύο τότε!!!Μια η μία..μια η άλλη!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::wink:

Μάλλον είναι ότι περνάμε τα ίδια γι'αυτό!!! :wink::D:D

Μπα δε σε φτανω κοριτσακι μου . Εισαι ο γκουρου μου ,

αλλα με καλυτερη διατυπωση και πολυ ψυχραιμια και

σωστη και κριτικη ματια σε ολα . Εγω ειμαι πιο

παρορμητικη . Τσουναμι , ενα πραμα !!!!!

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

και που να δεις που η δικια μου, κανει του κεφαλιου της (για πραγματα που ηδη εχουμε τσακωθει) και οταν ξαναρχιζω να φωναζω εγω, με κοιταει με υφος και μου λεει "καλα καλα κοριτσακι μου, μονο εσυ εχεις μεγαλωσει παιδια , εμεις δεν ξερουμε"

Μιλαμε μπορει να μου φτασει την πιεση 300 για πλακα, αυτος ο εγωισμος της, να μην παραδεχετε οτι εκανε λαθος!

Αλλα εχω βρει το μυστικο για να μην νευριαζω, σκεφτομαι τι ταλαιπωρια τρωει καθε φορα που την φωναζω απο αθηνα να ερχεται (2 ωρες δρομο ) επειδη την χρειαζομαι για κατι (ειναι αρρωστα τα μικρα ή εχω εγω καμια δουλεια).

Σκεφτομαι και το ποσο τα αγαπαει. Τις εξηγω πριν φυγω ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Μιλαμε τωρα για διαλογους "μαμα στο κοκκινο μπουικαλι νερο για την μικρη, οχι στο μπλε. Θελω να πινει απο το κοκκινο, μην τσακωθουμε παλι, ε? μανουλα μου"

Και ολα οταν γυριζω ειναι οκ!

Βεβαια να πω εδω, πως αυτα τα καταφεραμε τωρα , στο δευτερο παιδι. Οταν ειχα μονο τον μεγαλο, να δεις σοκολατες που εχω πεταξει..........γιατι δεν με ακουγε οταν ελεγα οχι στις πολλες σοκολατες. Οταν δεν με ακουγε τις πετουσα, χωρις φωνες, εεεε 3 χρονια μετα , της αφηνω την μικρη και στο ψυγειο δεν εχει σοκολατες!!!!!

Ειναι δυσκολο να μεγαλωνεις γονεις!! :lol::D:P:wink:

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

κορίτσια τι να πω...τρελό το σκηνικό .τόσο πια να μην καταλαβαίνουν;εγώ δεν ξέρω αν θα είμαι υπερπροστατευτική σαν μαμά αλλά αυτό που με απασχολεί πιο πολύ είναι πως θα αφήνω το μωρό στην πεθερά μου γιατί είναι στο κάτω διαμέρισμα....δουλεύει πολλές ώρες αλλά καμμιά φορά θα θέλουμε να πιούμε και κανένα ποτάκι το βράδυ για κάνα 2ωρο...η πεθερά μου που λέτε πάντα είχε την μαμά της για τα παιδιά.ο άντρας μου έτρωγε και κοιμόταν στην γιαγιά του επειδή η πεθερά μου είναι εργασιομανής...ούτε να μαγειρεύει δεν ξέρει καλά καλά..όλα η γιαγιά τα κάνει μέχρι και τις δουλειές του σπιτιού...ενώ η μαμά μου μεγάλωσε 3 παιδιά και κάθε καλοκαίρι έχει στην θάλασσα και τα παιδιά του αδερφού της.το κακό είναι ότι η μαμά μου εμένα μένει μακριά Θσσαλονίκη κι εγώ Αλεξ/πολη..με αγχώνει αυτό το θέμα..

g598zf3jh69s483c.png

staxioforina αφού την πεθερά την θέλεις μόνο για κανα δυο ώρες και όχι για να τα μεγαλώσει, τότε δεν πειράζει που δεν έχει εμπειρία. Ίσα ίσα που δεν θα το παίζει και ξερόλας.

Αυτός είναι κι ο δικός μου πόνος με τη μάνα μου, άστα να πάνε. Εμένα έκανε το εξής θεικό:

Είχα πάει το παιδί να μείνει στο σπίτι της το βράδυ για να βγούμε μια φορά κι εμείς έξω να φάμε σαν άνθρωποι. Τί ζήτησα η γυναίκα? Μια ταβερνούλα, λίγο κρασί και τ' αγόρι μου.. Πάω που λέτε την επόμενη μέρα να πάρω το παιδί και βλέπω όλη την ωραία της φραντζούλα που είχε πρόσφατα αποκτήσει γιατί πολύ μαλλί δεν είχε βγάλει μέχρι πρόσφατα, κομμένη!

Ρε μάνα! της λέω όταν πήγε μέσα ο άντρας μου, κούρεψες το παιδί??? Ε, το λυπήθηκα το καημένο έτσι που έπεφτε στα ματάκια του, λέει α-νε-τό-τα-τα. Καλά, της λέω, και δεν με ρώτησες αν εγώ ήθελα να το κουρέψω το παιδί ΜΟΥ???(σημειωτέον η φράντζα έφτανε μέχρι το φρύδι, δεν την ενοχλούσε τη μικρή). Και αρχίζει έναν εξάψαλμο ότι αυτή πήγε να κάνει το καλό και της τη λέω απο πάνω και δεν με παρατάτε και κουράστηκα πια και τέτοια άσχετα. Τώρα αν αυτό το έκανε η πεθερά μου θα άρχιζε τον άλλο εξάψαλμο, θα μου έλεγε "καλά η πεθερά σου πήγε και κούρεψε τη μικρή χωρίς να σε ρωτήσει η κωλόβλαχα????" αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Μιλάμε ότι μου γύρισαν τα μάτια απο τα νεύρα έτσι που έβλεπα τη μικρή κουρεμένη σαν τον Χίτλερ, ακόμα την κλαίω αυτή τη φράντζα.

Και δεν είναι ότι ενοχλούσε τη μικρή τα μαλλάκια της, είναι που η μάνα μου έχει κόλλημα με τα μακρυά μαλλιά. Μη δει μακρύ μαλλί την πιάνει μια μανία να το κόψει. Αφού μια φορά όταν ήμουνα γύρω στα 17, συνεννοήθηκε στα κρυφά με την κομμώτρια να μου κόψει τα μαλλιά κοντό καρέ γιατί είχαν παραμακρύνει και δεν της άρεσαν(είχαν φτάσει στο "απαράδεκτο" ύψος κάτω απο τον ώμο). Ο χαμός που είχε γίνει τότε δεν περιγράφεται..

Το σπαστικό δεν είναι ότι κάνουν και καμιά βλακεία που και που, το σπαστικό είναι ότι σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν σε υπολογίζουν και μετά αντί να πουν ένα "ωχ συγνώμη λάθος, δεν θα ξαναγίνει" πράγμα πολύ ανθρώπινο, γυρνάνε και φωνάζουν και ωρίονται ότι αυτές έχουν δίκιο. Διπλή ακύρωση δηλαδή!

Μολις τωρα για αυτο μιλαγα με τον αντρα μου. Η πεθερα μου επειδη δεν χορταινει το παιδι γιατι δουλευει. Θελει λοιπον να βλεπει το παιδι οποτε μπορει. Λογικο.

Αυτο που δεν ειναι λογικο ειναι οτι με το ζορι θελει να μεινει μονη της με το μωρο.

Την πρωτη φορα που ηρθε στο σπιτι μετα απο το νοσοκομειο εβαλε στο μωρο πιπιλα μπροστα μου (θυλασμος αποκλειστικα).... :evil::evil::evil::evil:

Δεν μιλαω.

Μετα παμε σπιτι της και αποφασιζει να γλυκανει το παιδι με τουρτα.

:twisted::twisted::twisted::twisted:

Και τωρα θελει να το εχει και μονη της ποτε :!::!::!::!:

Αν ολα αυτα τα ειχε κανει η μανα μου θα γινοταν της π......