Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως τα βγάζετε πέρα?[οικογενειακά έξοδα]

Rachel

Recommended Posts

Πενια τεχνας κατεργάζεται,όπως το λές,εχτές μεταποίησα 2 παλιά παντελόνια που δεν μου έκαναν και τα έκανα φούστες :wink: ,με λίγο ύφασμα που μου περίσεψε έφτιαξα δύο λουλουδάκια και τα έραψα σ ενα ζευγάρι παλιές μαυρες μπαλαρίνες,κυριλεκτικά με το τίποτα πρόσθεσα κατι στη ντουλάπα μου που θα το πετούσα.φετος δεν εχω ψωνίσει τίποτα απολύτως απο ρούχα,μονο 2ζευγάρια παπούτσια 10€ το ένα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πολλα απο αυτα που κανετε για οικονομια,τα εχω ''ανακαλυψει'' και εγω.

Να συμπληρωσω οτι συνηθως μαγειρευω για δυο μερες(εκτος απο ρευμα ,κερδιζω και χρονο),και το φαγητο που περισσευει ,το βαζω στη καταψυξη.Καποιες μερες που δεν προλαβαινω να μαγειρεψω ,ειναι μια πολυ καλη λυση για να μην παραγγελνουμε απ'εξω.

• 1 χρόνο μετά...
Κορίτσια μέχρι να διαβάσω τη συγκεκριμένη συζητηση νόμιζα πως κάνω οικονομία, αμ δε! Νιώθω σπάταλη, οι "πατέντές" σας είναι τρομερές! πενία τέχνες κατεργάζεται έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν δίκιο. Ευχαριστώ!

Η οικονομια στο σπιτι ειναι ΚΑΥΤΟ θεμα και καλα λες, Παρασκευη, πενία τέχνες κατεργάζεται.

Ψαχνοντας τροπους για να κανω φτηνοτερα - κι εξισου καλα - τα του σπιτιου, επεσα το φορουμ cleverspending.gr. Πολυ καλο!

Απο τις πιο "οικονομικες" συζυτησεις, αυτη για το πλυσιμο των ρουχων http://www.cleverspending.gr/default.aspx?g=posts&t=128.

Οικονομια καπου 400 ευρω χαρη στη Biowashball, μειωνοντας απορυπαντικα και μαλακτικα στο ελαχιστο. Την πηρα κι εγω για να δοκιμασω. Και μου ανοιξε τα ματια!

Μα τι τα θελανε οι μαμαδες μας ολα αυτα τα απορυπαντικα, χλωρια, αρωματικα και μαλακτικα; Ποσο πια να καθαρισει μια μπλουζα που την φορεσα δυο φορες και ειναι χωρις λεκεδες και ιδρωτες; Μας κανουνε τα απορρυπαντικα με τις διαφημισεις τους να νομιζουμε οτι περναμε τη ζωη μας τρωγοντας σαν αγριοι, ή οτι κυλιομαστε καθε μερα στις λασπες, ή οτι δουλευουμαι στο γιαπι... Αυτο λοιπον ηταν το πρωτο που συνειδητοποιησα.

Γιατι τα πολλα μου ρουχα τα πλενω τωρα με σκετη Biowashball. Μειωσα απορρυπαντικα, γιατι βαζω τωρα μονο 1/5 της δοσης στα πολυ βρωμικα και δεν ξαναβαζω μαλακτικα. Κι εννοειται το πλυντηριο στους 40 βαθμους. Σε εναμιση μηνα εχω βγαλει τα λεφτα της αγορας της!

Αλλο ενα καλο ποστ στο cleverspending.gr ειναι αυτο που αναφερετε στην οικονομια στα καυσιμα. Αλλα δεν ειναι του παροντος, οποτε δεν εξαπλωνομαι περισσοτερο επι του θεματος.

Καλες οικονομιες!

• 2 εβδομάδες μετά...

κι εμεις μια απο τα ιδια

ψωνια μονο λιντλ ακομα και κρεας

ρουχα....τα εχουμε ξεχασει εγω με οτι εχω και τα παιδια με κατι δωρα και καποια καινουργη που μας δινουν

κουρεμα "η καλη μανουλα" σπεσιαλ και τσαμπα (εχω καλο χερι ευτυχως)

κολατσιο απο το σπιτι ολοι και καφεδακι χειροποιητο σπιτικο

εξω μονο σε καμια παιδικη χαρα και οσο ειχε καλο καιρο στην παραλια περατζαδα

το σταθερο στο σπιτι το κοψαμε...

κυνηγαμε τα φωτα και τα νερα για να μην κανουμε σπαταλες...

αυτα....

λοιπον εχω αρχισει να το συνηθιζω και εχει γινει και ενα ειδος προκλησης για μενα για να μην παθω καταθλιψη λεω"ποσα λιγοτερα την ημερα ακομα μπορω να χαλασω?" και κανω ενα δικο μου διαγωνισμο χιχι

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

• 2 εβδομάδες μετά...

Ψώνια δεν κάναμε ποτέ στις εκπτώσεις, τώρα ψωνίζουμε όλοι μας μόνο από το factory. Εγώ πολλές φορές ψωνίζω ρουχαλάκια από το carrefour για μένα και το παιδί. Εχει πολύ ωραία ποιότητα. Ο άντρας μου φυσικά ούτε το διανοείται. Του έκοψα φυσικά από τη στιγμή που παντρευτήκαμε τα ρούχα από prada, armani ktl που είχε μάθει η ψωνάρα και τώρα ψωνίζει μόνο μάρκες αλλά μες τα μισά χρήματα από το factroy. Λάδι, λαχανικά, ψάρια, κρεάτα από τους γονείς μου.

Εχουμε βάλει νυχτερινό ρεύμα και έχουμε μια κάποια οικονομία. Εχουμε περιορίσει τα δώρα σε όλους τους συγγενείς μπαμπά, μαμά αδερφές κτλ.

Εχουμε ξεχρεώσει τις πιστωτικές που τον γνώρισα να χρωστάει και της μιχαλούς. Κάππιζε 1,5 πακέτο πουράκια moods τη μέρα (5,65/πακέτο :(.Πλέον κάνει μόνο στριφτό. Παει στη δουλειά με άλλον συνάδελφο που παίρνει πότε ο ένας το δικό του αυτοκίνητο, πότε ο άλλος και έκοψε την αττική οδό που μόνο για πέρυσι πλήρωσε 1900,00 !!!!!!!!

Του έβαλα τα δυο πόδια σε ένα παππούτσι από τη μουρμούρα.

Ψωνίζουμε από σούπερ πλέον τα απολύτως απαραίτητα (δεν παίρνουμε ποτέ μπύρες, αναψυκτικά, γαριδάκια κτλ). Τσάι πράσινο, καφέ, φρέσκους χυμούς. Απορρυπαντικά, χαρτικά, τυριά από το λιντλ

Δεν παραγγέλνουμε πίτσα από έξω, αλλά πάντα χειροποίητη.

Γάλατα για το παιδί μου φέρνει κάποιος παλιός συνάδελφος από την εταιρεία σε δείγματα, οπότε γλιτώνω όλο το γάλα του παιδιου.

Τώρα είμαι 2 χρόνια σε άδεια λόγω δημοσίου οπότε μου μένουν χρήματα, αφού δουλευα πριν στην αχαια και ήθελα πάγια μόνο δικά μου το μήνα 900,00 !!! Σκέφτομαι να ξαναμείνω έγκυος μπας και γλιτώσω την επιστροφή στην υπηρεσία :)

Εάν και στριμωχνόμαστε πολλές φορές για να βγει ο μήνας είμαστε από τους τυχερούς πάμε διακοπές 10 μέρες το καλοκαίρι, μία φορά το μήνα τρώμε σε ταβέρνα, 6-7 φορές το μήνα έξω για καφέ, που μπορούμε να βάζουμε χρήματα στην άκρη σε μηνιαία βάση, όλα μας τα δώρα, μπόνους και έτσι σε χαλεπούς καιρούς βρίσκουμε αποθέματα για πετρέλαιο, ασφάλειες κτλ.

Διαφημίσεις

να ηξερες ποσο απεγνωσμενα ψαχνω δουλεια απο το καλοκαιρι!μπορω να παω για διανομες φυλαδιων στην αναγκη αλλα ο αντρας μου δεν θελει και θα εχω φασαριες.σε ευχαριστω πολυ αλλα μενω μυτιληνη.εδω αν εχεις μωρο ειναι σαν να κουβαλας καμια καταρα.κανεις δεν σε παιρνει

πίστεψε με δεν ισχύει μόνο εκεί (με το μωρό).Εδώ αν τους πεις ότι είσαι 30 και πάνω έχεις λέπρα και είσαι και μανούλα...Τι να πεις γι'αυτό όταν κατεβαίνεις στα μαγαζιά του κέντρου βλέπεις πάντα διαφορετικά κορίτσια.Αστα να πάνε.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Ψώνια δεν κάναμε ποτέ στις εκπτώσεις, τώρα ψωνίζουμε όλοι μας μόνο από το factory. Εγώ πολλές φορές ψωνίζω ρουχαλάκια από το carrefour για μένα και το παιδί. Εχει πολύ ωραία ποιότητα. Ο άντρας μου φυσικά ούτε το διανοείται. Του έκοψα φυσικά από τη στιγμή που παντρευτήκαμε τα ρούχα από prada, armani ktl που είχε μάθει η ψωνάρα και τώρα ψωνίζει μόνο μάρκες αλλά μες τα μισά χρήματα από το factroy. Λάδι, λαχανικά, ψάρια, κρεάτα από τους γονείς μου.

Εχουμε βάλει νυχτερινό ρεύμα και έχουμε μια κάποια οικονομία. Εχουμε περιορίσει τα δώρα σε όλους τους συγγενείς μπαμπά, μαμά αδερφές κτλ.

Εχουμε ξεχρεώσει τις πιστωτικές που τον γνώρισα να χρωστάει και της μιχαλούς. Κάππιζε 1,5 πακέτο πουράκια moods τη μέρα (5,65/πακέτο :(.Πλέον κάνει μόνο στριφτό. Παει στη δουλειά με άλλον συνάδελφο που παίρνει πότε ο ένας το δικό του αυτοκίνητο, πότε ο άλλος και έκοψε την αττική οδό που μόνο για πέρυσι πλήρωσε 1900,00 !!!!!!!!

Του έβαλα τα δυο πόδια σε ένα παππούτσι από τη μουρμούρα.

Ψωνίζουμε από σούπερ πλέον τα απολύτως απαραίτητα (δεν παίρνουμε ποτέ μπύρες, αναψυκτικά, γαριδάκια κτλ). Τσάι πράσινο, καφέ, φρέσκους χυμούς. Απορρυπαντικά, χαρτικά, τυριά από το λιντλ

Δεν παραγγέλνουμε πίτσα από έξω, αλλά πάντα χειροποίητη.

Γάλατα για το παιδί μου φέρνει κάποιος παλιός συνάδελφος από την εταιρεία σε δείγματα, οπότε γλιτώνω όλο το γάλα του παιδιου.

Τώρα είμαι 2 χρόνια σε άδεια λόγω δημοσίου οπότε μου μένουν χρήματα, αφού δουλευα πριν στην αχαια και ήθελα πάγια μόνο δικά μου το μήνα 900,00 !!! Σκέφτομαι να ξαναμείνω έγκυος μπας και γλιτώσω την επιστροφή στην υπηρεσία :)

Εάν και στριμωχνόμαστε πολλές φορές για να βγει ο μήνας είμαστε από τους τυχερούς πάμε διακοπές 10 μέρες το καλοκαίρι, μία φορά το μήνα τρώμε σε ταβέρνα, 6-7 φορές το μήνα έξω για καφέ, που μπορούμε να βάζουμε χρήματα στην άκρη σε μηνιαία βάση, όλα μας τα δώρα, μπόνους και έτσι σε χαλεπούς καιρούς βρίσκουμε αποθέματα για πετρέλαιο, ασφάλειες κτλ.

Θα θελα να σου πω ειλικρινά συγχαρητήρια. Φαίνεται να κουμαντάρεις μια χαρά το σπίτι σου και εισαι προσγειωμένη.

This is a man's world

Πλάκα κάνεις....???? Εδώ εγώ που είμαι 27 και μόλις λέω παντρεμένη είναι σαν να έχω ψώρα!! Δηλαδή απαγορεύεται ο γαμος?? Που πήγε η ελληνική κοινωνία που υποστήριζε πάντα το θεσμό της οικογένειας????

Μεγάλη πληγή το θέμα των χρημάτων. Εμείς τώρα που δεν έχω δουλειά το νιώθουμε πιο έντονα και δεν έχουμε και παιδιά. Ακόμη δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια απο πουθενά και θα προτιμούσα να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ψάχνω οποιαδήποτε δουλειά. Ακόμη και καθαρίστρια αρκεί να πληρώνομαι.

Δε συζητώ για το πόσο έχουμε κόψει τις εξόδους. Ρούχα και παπούτσια έχουμε να ψωνίσουμε.....ούτε που θυμάμαι απο πότε. Δεν ψωνίζουμε σε κάθε σεζόν.Σούπερ μάρκετ ψωνίζω επιλεκτικά απο το κάθε κατάστημα αυτό που με βολεύει και μόνο τα απαραίτητα και όχι συχνά πια. Δυο άτομα είμαστε οπότε τη βγάζουμε.

Μέχρι πότε να δούμε......

sj3dp3.png

Πιστεύω ότι τα περισσότερα ζευγάρια χάνουν τον έλεγχο με τις πιστωτικές. Το ίδιο κι εγώ την έπαθα. Κατάφερα να την ξεχρεώσω και όταν θέλω κάτι το πάιρνω μόνο με electron ή με πιστωτική σε δόσεις που να μπορώ να πληρώσω ή με πιστωτική και θα το πληρώσω τον επόμενο μήνα, αλλιώς δεν πάιρνω τίποτα.

Θα πάρω και τα ακριβά και τα φθηνά ανάλογα την οικονομική μου κατάσταση και θα κοιτάξω πρώτα τις ανάγκες του παιδιού και στο τέλος οι δικές μου. Πάντα έχω καβάτζες με λεφτά, χώνω σε διάφορα σημεία και τα βρίσκω στο άσχετο. Ο άντρας μου απορεί πως μπορώ και μπορώ και κάνω 500 ευρώ αποταμίευση το μήνα :) ενώ εκείνος δεν μπορεί ούτε ευρώ.

Δεν ξέρω βρε κορίτσια βλέπω ότι πολλές κοπέλες εδώ μέσα αντιμετωπίζουν πραγματικά φοβερά οικονομικά προβλήματα και στεναχωριέμαι να βλέπω νέους ανθρώπους σε τέτοια κατάσταση. Πρόσφατα έκανα εκκαθάριση στις ντουλάπες μου από ρούχα, παπούτσια. Τα έδωσα σε μια κυρία που μου καθαρίζει το σπίτι και τα περισσότερα από αυτά πήγαν αλβανία μου είπε ή τα πήραν οι κόρες της. Την επόμενη φορά που θα κάνω κάτι τέτοιο θα βάλω εδώ ανακοίνωση να τα χαρίσω σε όποια κοπέλα τα έχει ανάγκη. Μιλάμε για ρούχα και επώνυμα και άψογα σε εμφάνιση, διότι τα προσέχω πάρα πολύ. Εχω να κάνω εκκαθάριση και σε ρούχα του άντρα μου οπότε όταν θα το κάνω θα βάλω εδώ ανακοίνωση.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στέγη....αυτοί που έχουν ενοίκιο ή δάνειο οπότε ένας μισθός φεύγει για εκεί, πρέπει και οι γονείς να βοηθάνε τα νέα ζευγάρια να αποκτούν ένα σπίτι....όχι πολυτέλειες ένα σπίτι......τα άλλα ρυθμίζονται...ζω με γονείς αλλά αν είχα ενοίκιο...μάλλον τότε δεν θα ζούσα. Η πολιτεία δεν προσφέρει στην οικογένεια και δεν την στηρίζει.

• 7 months later...

πως τα βγαζετε περα με τα οικονομικα του σπιτιου βρε κοριτσια;:confused:εμεις με ενα μισθο κ χωρις μωρο κ τα φερνουμε ισα-ισα ,δηλαδη μολις γεννησω τι θα γινει;θα πεινασουμε με τα εξοδα που υπολογισα οτι εχει το μωρο!:shock:

ttd6a24.aspx

κι ο μισθος παλι καλα ειναι κοριτσια!

ο αντρας μου ελευθερος επαγγελματιας,δηλ χρηματα οταν και οποτε... εναν καιρο λεγαμε οτι θα ειμαστε μια χαρα,δουλευα κι εγω και επαιρνα καλο μισθο και η δουλεια του πηγαινε τελεια. να που ηρθε ομως η περιοδος των ισχνων αγελαδων,εγω ανεργη και σε δυο μηνες ερχεται και ο μικρος!

παντως νομιζω πως πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ολοι στα ιδια ειμαστε!δε βαριεσαι την υγεια μας να 'χουμε!

tt1108c2.aspx

οντως πανω αλλο να εχουμε υγεια ,να βγουνε κ τα μωρακια μας υγιεστατα κ τα προβληματα δεν τελειωνουν!υπαζρχουν κ οικογενειες που ειχανε μια δουλιτσα κ μειναμε κ οι 2 στο δρομο με παιδια στα φροντιστηρια η με νεογεννητα ,αυτα σκεφτομαι κ λεω ο Θεος ειναι μεγαλος ,υπαρχουν κ χειροτερα!αλλα μου κανει εντυπωση οτι με 1 μισθο κ 2 ατομα κ δεν μπορω να μαζεψω κανενα φραγκακι για το μωρο .ολο κ ατι θα βγει καθε μηνα

ttd6a24.aspx

Διαφημίσεις

δυσκολα πολυ και εμεις με ενα μισθο στρατιωτικου με παγια εξοδα το μηνα 600-700 ευρω ομως τσιμα τσιμα τα φερνουμε βολτα,παλια που δουλευα δεν το συζητω βαζαμε και στην ακρη τωρα δυσκολα,ηρθε και το μωρο ευτυχως ακομα δεν εχει εξοδα,θηλαζει και τα παμπερς του τα παιρνω παντα οταν εχει προσφορες και κανω στοκ τωρα εχω γυρω στα 5 πακετα βγαζουμε το καλοκαιρι!Εχουμε κοψει πολλα μπορω να πω,καταρχην πηρε ο αντρας μηχνακι και γλυτωσαμε πολλες βενζινες που πηγαινε στη δουλεια του με το αμαξι,ψωνιζουμε ρουχα στις εκπτωσεις,δεν βγαινουμε για φαι καθε σ/κ αλλα μια φορα το μηνα,ο αντρας μου καπνιζει καπνο και οχι πακετο που ειναι πανακριβο και το παιρνει απο αφορολογητα οποτε τα περνει φθηνα,απο το μονο που δεν κοψαμε ειναι απο το φαι μας,τρωμε πολυ ζωη να χουμε!!!!:D:D:D

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Αχ αυτά τα λεφτά φεύγουν τόσο εύκολα... Και εμείς είμαστε μένα μισθό και έχουμε και ένα ενοίκιο. Τόσους μήνες λέω θα μαζέψουμε κάτι στην άκρη και πάντα ακυρωνομαι γιατί όλο προκύπτουν έξοδα. Είμαστε στο Νοικι οπότε φεύγει ένα πόσο στάνταρ καθε μήνα κ απο κει κ πέρα τα συνηθισμένα έξοδα καθε μήνα. Βέβαια είμαστε στην αρχή και εξοπλιζουμε το Σπιτι σιγά σιγά με τα απαραίτητα οπότε θέλω να πιστεύω οτι μόλις τελειώσουν αυτά θα βάζουμε κ τίποτα στην άκρη. Αγχωνομαι απίστευτα όμως γιατί σε λιγότερο απο μήνα θα χουμε κ ένα βρεφακι κ δεν θέλω να του λείπει τίποτα. Βέβαια την υγεία μας να χουμε πάνω απο ολα και σαφώς υπάρχουν κ πολύ πολύ χειρότερα κ αυτά πρέπει να βλέπουμε για να λεμε δόξα το Θεό, αλλά καλώς η κακώς τα οικονομικά είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις οικογένειες ειδικά στις μέρες μας.

ετσι ειναι κοριτσια!δυστυχως..κ μεις με μισθο στρατιωτικου ειμαστε αλλα...παλι δυσκολα..συνεχεια σκεφτομαι απο που να κοψω για να βαλω στην ακρη για το μωρο κ τιποτα δεν βαζω..τα παγια εξοδα ειναι 600-700 κ μας!κ μενα ο αντρας μου κανει καπνο 5 ευρω το συνολο αλλα κ αυτα εγω λυπαμαι να τα δινω ,αλλα για να το κοψει ουτε συζητηση!εμεις εχουμε να φαμε εξω εδω κ 4-5 μηνες (πολυτελεια)αγορες ρουχα κ.τ.λ τι;;;;τι σημαινει αυτο τα ιδια ρουχα φοραω ευτυχως μου κανουν τα καλοκαιρινα τωρα στην εγκυμοσυνη!αλλα η αληθεια ειναι οτι δινω αρκετα στο μαρκετ..κ οτι μπορω παιρνω απο το χωριο λαχανικα κ φρουτα ..

ttd6a24.aspx

καιμεις με εναν μισθο ειμαστε. ενοικιο δεν εχουμε αλλα κατα ταλλα εχουμε απολα. τα παιδακια μου ειναι 6-4 χρονων και ειμαι εγκυος στο 3ο. να πω τηναληθεια ομως. την παλευουμε.. προσεχουμε τι ψωνιζουμε. περνουμε 2-3 μαζι οταν βρισκουμε καλες προσφορες απτο σουπερ. κανουμε και ταψωνια μας και ολα. δε μας λειπει κατι. νυχτερινη ζωη δεν εχουμε αλλα οχι τοσο απο οικονομικα η τα παιδια αλλα επειδη δετη θελουμε και πολυ.και γενικα τη βγαζουμε με βολτουλες σεσπιτια μια αλλου μια στο δικο μας. ετσι και αλλως δεν ειμασταν τα ατομαπου καθε σκ θαεβγαιναν ντε και καλα.κανουμε ομως πιο βασικα. τωρα πχ θα κανουμε αλλαγη σε επιπλα στο εξωχικο των γονιων μου (στα δικα μας δωματια..) και μετα θαχουμε και τη γεννα που κοστιζει πανω κατω κανα 3χιλιαρο. ενα ενα μαζευουμε κανουμε.. σιγα σιγα και με καλο ψαξιμο και προσοχη.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Οικονομία σε όλα!!!Άνεργοι και οι δύο με μωράκι 4 μηνών...Παίρνουμε ένα ενοίκιο 550 ευρώ και με αυτό την βγάζουμε...Δύσκολα πολύ αλλά κάπως τα φέρνουμε βόλτα!Ευτυχώς το μωρό θηλάζει,οπότε κοιτάμε να έχουμε πάνες,φαγητό στον σκύλο και στην γάτα (τα άλλα μας παιδιά) και μένει μόνο για φαγητό για μας και κανένας λογαριασμός που φυσικά δεν πληρώνονται ποτέ στην ώρα τους και όλο μας κόβουν το σταθερό και το ίντερνετ!!Δε βαριέσαι...υπάρχουν και χειρότερα!Θετική ενέργεια να έχουμε...και φυσικά υγεία!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

ευτυχως ακομα δεν την εχουμε ακουσει...βεβαια αυτο συμβαινει γιατι δουλευουμε και εγω και ο αντρας μου μερα νυχτα ασταματητα και δεν ειμαστε περιορισμενοι στο βασικο μισθο.ειμαστε και οι δυο ελευθεροι επαγγελματιες σε ξεχωριστα επαγγελματα.εχει τα καλα εχει και τα ασχημα.βρησκομαστε 1 ωρα την ημερα πολλες φορες και γω βεβαια με την κολια στο στομα δουλευω ακομα,ουτε αδειες ουτε χαρες και εχω και ενοια τωρα που θα φυγω απο το μαγαζι και θα το αφησω στα χερια των υπαληλων μου σε τι χαλια θα το βρω οταν θα γυρισω,γιατι ως γνωστον οι υπαληλοι δεν νοιαζονται οσο τα αφεντικα και αν δεν εισαι απο πανω τους.....κλαφτα.τα ιδια τραβηξα οταν εκανα το κοριτσακι μου γυρισα και το βρηκα τελιως αλαγμενο προς το χειροτερο παντα.τωρα που θα λειψω για το αγορακι μου τα ιδια περιμενω.αλλα πως θα γινει δεν θα σκασουμε κιολας!πανω απ ολα τα παιδακια μας.θα μπορουσα να μην εκανα κανενα παιδι και να ταν ολα τελεια στη δουλεια αλλα δεν το συζητω..χιλιες φορες τα παιδακια μου να τα εχω και να ναι καλα και ας μεινω ανεργη!κατι θα βρεθει....

supermama κ εμεις ετσι τη βγαζουμε δεν μας αρεσει το εξω κ πολυ ..το θεμα ειναι ομως πως με ενοικια δεη νερο σταθερο-ιντερνετ κινητα (που παλι καλα εχουμε το στατιωτικο προγραμμα)κ βενζινες κ μαρκετ κ υπερηχοι κ ολο κ κατι θα βγει αλλλο ε δε γινεται αν βαλεις στην ακρη με τιποτα !κ εγω ψαχνω παρ απολυ τις προσφορες ακομη κ το 20λεπτο το ψαχνω να δω αν βρω πιο φτηνα!τι να πω συγχαρητηρια που τα καταφερνεις!να χαιρεσαι τα παιδακια σου κ με το καλο κ το 3ο ...annoulaυπομονη τι να κανουμε μπραβο σας ομως πρεπει να κανετε σωστη διαχειρηση.... DOOM καταλαβαινω τι εννοεις σον αφορα το μαγαζι αλλα τι να κανεις; μεγαλυτερη χαρα απο τα παιδακια μας δεν υπαρχει!

ttd6a24.aspx

Εμείς κόψαμε εδώ και 8 μήνες το ψωμί από το φούρνο (γιατί πέρναμε και άλλα μπινελίκια όταν πηγαίναμε) οπότε δεν έλεγε. Φτιάχνω 2 φορές την εβδομάδα από 1 κιλό ψωμί, δεν τρώμε και φρατζόλες. Φτιάχνω εκεί μπακέτες για τον άντρα μου για όλη τη βδομάδα και τις παίρνει γραφείο με διάφορα μέσα (γαλοπούλα, τυρί, κτλ), φτιάχνω ζύμη για πίτσα, την ανοίγω την βάζω κατάψυξη και σε ώρα ανάγκης φτιάχνω κάτι για τη λιγούρα. Το ίδιο κάνω και με τις κρέπες. Τις φτιάχνω τις βάζω κατάψυξη και τις εμφανίζω όταν θέλουμε κάτι να φάμε ή όταν έρχεται κανένας ξένος. Φτιάχνω κέικ, μηλόπιτες, μηλοπιτάκια μόνη μου. Μαγειρευω για 2 μέρες συνεχόμενα και για μας και για το παιδί. Πλέον κόψαμε και την αγορά παγωτού. Πήραμε μία παγωτομηχανή και φτιάχουμε ότι παγωτό θέλουμε. Ενα κιλό παγωτό με τα καλύτερα υλικά υπολόγησα ότι μας κοστίζει από 3-4 ευρώ, όταν δύο ξυλάκια τα αγοράζουμε από το περίπτερο 3 ευρώ και φυσικά ξέρω και τα υλικά που έχω βάλει μέσα η ίδια. Πάντα όλα αυτά τα φτιάχνω στο νυχτερινό ρευμα. Μπορεί να με παίρνει 1 το βράδυ αλλά βάζω τα πάντα στο νυχτερινό. Εχω φτάσει να καταναλώνω περισσότερες μονάδες νυχτερινό παρά ημερήσιο.

Το φαγητό σε ταβέρνα το περιορίσαμε σε 1 φορά το 3μήνο. Αλλιώς πάμε σε διάφορα σπίτια φίλων ή έρχονται σε εμάς και φυσικά τα πάντα τα φτιάχνω χειροποίητα. Επιπλέον τώρα τελευταία στις επισκέψεις μου φτιάχνω χειροποίητες μηλόπιτες, παγωτά κτλ και τα πάμε στους φίλους. Τα εκτιμάνε περισσότερο και φυσικά το κόστος είναι ούτε το μισό από το ζαχαροπλαστείο.

Πλυντήριο ρούχων πήραμε καινούργιο Α+++ (-30% λιγότερη κατανάλωση) γιατί το παλιό μας είχε χτικιάσει στους αυξημένους λογ/σμούς

Κατάφερα να μειώσω το τελευταίο 4μηνο το λογ/σμο ευδαπ στο ΄μισό και η τλευταία δεη κι αυτή κάτω από το μισό. Με τα νέα μέτρα δεν ξέρω τι θα γίνει........

Αγορές καλλυντικών για το παιδί, αφρόλουτρα, σαμπουάν κτλ μέσω ιντερνετ. περιορίσαμε τα πολλά ρούχα και αγοράζουμε πλέον μόνο τα απαραίτητα και προτεραιότητα έχει πλέον το παιδί.

Κι εμείς με νοίκι 500€ το μήνα, πάγια έξοδα σε λογαριασμούς γύρω στα 350€ δουλεύουμε και οι 2, έχουμε ένα αγοράκι και περιμένω το δεύτερο παιδάκι μας σε 2 μήνες, συν κάτι οικονομικά μπλεξίματα που επιβάρυναν τον άντρα μου κάποιοι πονηροί συνεργάτες, μπορώ να πω ότι ΟΧΙ, δεν τα βγάζουμε πέρα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι πολλές φορές δεν έχουμε ούτε για τα βασικά και μπορεί να μην φτάνει το φαγητό για τους 3 μας. Συχνά προφασίζομαι ότι έχω φάει για να βρουν φαγητό ο άντρας μου και ο γιος μου, αλλιώς δεν φτάνει!! Σκεφτείτε ότι είμαι έγκυος και δεν έχω να ψωνίσω ρούχα ούτε από τα κινέζικα μπορώ. Στην θάλασσα δεν πάω γιατί δεν έχω τί να βάλω εκεί και στη δουλειά είμαι συνέχεια με τα ίδια και τα ίδια. Προσπαθώ να μην με παίρνει από κάτω, τουλάχιστο Παναγία μου να είμαστε καλά γιατί αν μας βρει τίποτα χαθήκαμε!! -ωστόσο οικονομικη βοήθεια δεν έχουμε ούτε από γονείς ούτε από πουθενά, να ΄ναι μόνο καλά η μαμά μου που με βοηθάει με το σπίτι και το μικρό όταν δουλεύω

απο τη μια κουραγιο ευελπιστουμε σε καλυτερες μερες αλλα απο την αλλη να στε καλα με ενθαρυνατε με αυτα που μου ειπατε,,γιατι εγω νομιζα οτι δεν κανω καλη διαχειρηση χρηματων!παρεπιπτοντως σπουδαζω κ σε δημοσιο ιεκ...χαχα δημοσιο ε; ξερετε ποσα δινω το 6μηνο 367 ευρουδακια αυτα σημαινει οτι καθε μηνα μαζευω κ γιαυτο λεφτα !ελπιζω μ εητν ειδικοτητα που εχω να βρω μια δουλεια καπου καποτε !

ttd6a24.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...