Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως τα βγάζετε πέρα?[οικογενειακά έξοδα]

Rachel

Recommended Posts

To οικονομικο ειναι πολύ μεγάλο θέμα,οποτε κάτι η ανάγκη ,κατι ο Σκρουτζ που εκρυβα με επιμέλεια μέσα μου,ειναι ενα θεμα που μπορώ να δωσω συμβουλές!Τι κανω εγω λοιπόν.

-Δεν παραγγέλνω ΠΟΤΕ φαγητό απ έξω,μαγειρεύω

-Δεν πετάω τίποτα απο φαγητό,π.χ μου εμεινε μπριάμ,την επόμενη το μασκαρεύω σε κολοκυθόπιτα και τρώμε μια χαρα και δεν λέει κανείς οτι έφαγε το ιδιο φαί 2 μέρες.

-Στη καταψυξη εχω ανηθο,μαιντανό,σελινο,εχω φτιάξει σακουλάκια πολυμπάκ με τα υλικά για ψαρόσουπα,φασολάδα και γενικά εχω έτοιμα φαγητά,αν βρω ενα λαχανικό φτηνό αγοράζω πολύ και το φυλάω στη κατάψυξη.

-Φτιαχνω σπιτικά γλυκά,μαρμελάδες,κουλουράκια και λικέρ,τα οποία γίνονται και ωραιο δωρακι με το κατάλληλο αμπαλάζ,προχτες ετοιμασα ενα καλάθι για δωρο που ειχε ενα μπουκαλάκι λικέρ,γλυκό και μαρμελάδα κυδώνι καθώς και ενα κερί που ειχα διακοσμήσει με κανελλες και άλλα μπαχαρικά,γουστόζικο και τη βγάλαμε και τσέτουλα!

-Στο σ/μ παω με λίστα,δεν χρειάζονται 100 απορυπαντικά,τα βασικά για το πλυντήριο ρουχων και πιατων,παπι,χλωρίνη,για πιατα,μετα το ξυδι και η σόδα κανουν μια χαρα τη δουλεια τους και είναι και οικολογικά

-Εννοείται οτι δεν φέρνω γυναίκα για δουλειες,προσπαθω να κανω μονη μου τα πάντα,ακομα και μαστορέματα,να βάψω η να φτιαξω το καζανάκι ας πούμε,μη φανταστείτε ........

-Αγορασα ραπτομηχανή και κάνω μεταποιήσεις σε όλα τα ρούχα,οπότε ΤΙΠΟΤΑ δεν πετιέται,επισης κανω κοντέματα,στενέματα που αλλιώς θα έδινα 4€-5€.

-Πλέκω παρα πολύ,πουλόβερ,κασκόλ,κάλτσες,αγοραζω νήματα σε προσφορές και πολύ πολύ φτηνα φτιαχνω οτι θέλω

-Φτιάχνω κοσμήματα,οπότε και δεν αγοραζω για μένα,και δωράκια φτιάχνω και ενα χαρτζιλίκι μπορεί να βγεί.

-Κομμωτήριο μονο 2 φορές το χρόνο για κούρεμα,αγορασα τοστιερα,σίδερο και κάποια ποστίς και χτενίζομαι μόνη μου οταν θέλω να βγώ

-Στο κινητό εβαλα συνδεση με 22€ το μήνα και αυτά πληρώνω μόνο!

-Βιβλία δεν αγοράζω παρα μόνο οταν ξετρελαθώ με κάποιο,υπάρχει και η δανειστική βιβλιοθήκη.

-Χρησιμοποιώ μεσα μεταφοράς,οπότε γλιτώνω και τα λεφτά της βενζίνης και του πάρκιν,γιατι σιγά μη βρεις πάρκιν στην Αθήνα.

-Έβγαλα καρτα απεριορίστων διαδρομών,πραγματικά συμφέρει.

-Αντι για γυμναστήριο βγαίνω για περπάτημα στο πάρκο.

-Αντι για οδοντίατρο πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο,που κανουν εξάσκηση οι φοιτητές,πληρώνεις ενα συμβολικό ποσό,πχ για πανοραμική που εξω κανει 30€,εκει πλήρωσα 4€

-Λίγη φαντασία θέλει και καλή διάθεση,σίγουρα η ζωή εχει ακριβείνει αλλά δεν θα στερηθούμε την παρέα η ενα νοικοκυρεμένο σπίτι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο μπαμπας μου ειναι ελευθερος επαγγελματιας και τους τελευταιους 3 μηνες μετα βιας βγαζει τα εξοδα του σπιτιου.. Πχ αυτο το μηνα το ενοικιο εχει μεινει απληρωτο και χρωστανε και 8 μηνες στο ΤΕΒΕ.. :cry:

Ολος ο κοσμος υποφερει.. Αυτο που τους προτεινα σαν προσωρινη λυση και δεδομενου οτι στην συγκεκριμενη φαση μενω μονη μου στο σπιτι μου (ακομα και το παιδι μονο τα ΣΚ ερχεται σπιτι) ειναι να μετακομισουν σε μενα ωστε να αντι για διπλα εξοδα να εχουμε μονα (εγω πληρωνω 200 ευρω το μηνα πετρελαιο ουτως η αλλως γιατι να πληρωνουν και αυτοι?)

Ακομα δεν εχουν δεχτει αλλα ως ονουπω τους βλεπω να καταφτανουν.. :D Και χαιρομαι φυσικα γιατι εχω πεθανει με τα δρομολογια.. :D Αλλωστε εμενα δεν θα με επιβαρυνουν σε τιποτα και θα κανω και οικονομια γιατι πχ τωρα ψωνιζω τροφιμα για το σπιτι μου, χαλανε και τα πεταω αφου καθημερινα τρωω στη μαμα μου αφου παω εκει μετα τη δουλεια να δω το παιδι και καθομαι μεχρι το βραδυ..

Παντως με το νυχτερινο ρευμα και με τη συνδεση του θερμοσιφωνα στο καλοριφερ στη ΔΕΗ πληρωνω ενα αμελιταιο ποσο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μόλις διάβασα κάποια από τα παραπάνω και πραγματικά έχω πάθει πλάκα....

Μιλάμε για πατεντες έτσι...

Οκ εμείς είμαστε λίγο σπάταλοι και όποιες προσπάθειες κάνουμε κατα διαστήματα με το σύζυγο για οικονομία τις περισσότερες φορές ναυαγούν, πχ λέμε θα περιορίσουμε το delivery... αλλά όταν έρχεται η ώρα της πείνας και εσύ είσαι πτώμα από την κούραση λες εεε μωρε τί ψυχή έχουν δέκα ευρουλάκια. Κάπως έτσι την πατάμε συνήθως και δυστυχώς χαλάμε αρκετά χρήματα σε βλακείες.

Αντιγόνη μου ωραία τα λες αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και ο χρόνος είναι χρήμα.

Από την άλλη βέβαια θα συμφωνήσω με τη Dalia, πολλές φορές νομίζω ότι κάποια από αυτά που περιγράφονται παραπάνω απαιτούν αρκετό χρόνο (και για μένα και δεξιοτεχνία πχ η ραπτική ή το να μετατρέψω ένα μπριαμ σε κολοκυθόπιτα ) που δεν ξέρω αν αξίζει πάντα.

Επιπλέον έιναι και στον άνθρωπο, πχ εγώ έχω γυναίκα σπίτι μία φορά την εβδομάδα (δεν γίνεται αλλοιώς) δεν προλαβαίνω με τα παιδιά. Από την άλλη όμως έχω επιλέξει εκτός από τη δουλεία μου να κάνω ένα μαθήματα σε ΙΕΚ 2 ώρες την εβδομάδα τα οποία αποσβαίνουν τη γυναίκα που έρχεται... Καλά το συγκεκριμένο το κάνω γιατί μου αρέσει επίσης αλλά όταν σκέφτομαι ότι με δουλεία μου 2 ωρών, και μάλιστα το μεσημέρι όπου τα παιδιά κοιμούνται, καλύπτω την κυρία που μου καθαρίζει το σπίτι για 6 ώρες την εβδομάδα εεε αισθάνομαι καλύτερα :wink:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

tboys και εγώ κάνω τη σπατάλη της κυρίας για τις δουλειες του σπιτιού αλλά χάνω χρήμα κερδίζω ώρες με το παιδί μου.

Κάνω επίσης και σπατάλη με το κομμωτήριο αλλά χάνω χρήμα, ανεβαίνει η ψυχολογία.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

[quote="tboys"]Μόλις διάβασα κάποια από τα παραπάνω και πραγματικά έχω πάθει πλάκα....

Μιλάμε για πατεντες έτσι...

Οκ εμείς είμαστε λίγο σπάταλοι και όποιες προσπάθειες κάνουμε κατα διαστήματα με το σύζυγο για οικονομία τις περισσότερες φορές ναυαγούν, πχ λέμε θα περιορίσουμε το delivery... αλλά όταν έρχεται η ώρα της πείνας και εσύ είσαι πτώμα από την κούραση λες εεε μωρε τί ψυχή έχουν δέκα ευρουλάκια. Κάπως έτσι την πατάμε συνήθως και δυστυχώς χαλάμε αρκετά χρήματα σε βλακείες.

Αν εχεις ετοιμα φαγητά στη κατάψυξη,ειναι ευκολο,μπαινεις σπίτι,το βαζεις στο φουρνο και μεχρι να κανεις ενα ντουζάκι ειναι ετοιμο και το φαγητό,και σπιτικό παρακαλώ!Εγω και στη δουλεια παιρνω τοστ απο το σπίτι,φτιαχνω εκει καφέ,νερο εχω πάντα μαζί μου,ακομα και 0,50 € γιατι να δωσουμε?Μαζεύονται απο τα μικροεξοδα που δεν υπολογίζουμε ενα σωρό.Πλυντηριο εννοείτε μονο το βράδυ,ολες οι συσκευές κλείνουν απο τη μπρίζα,οικονομικές συνδέσεις στα τηλέφωνα,καταργηση της πιστωτικής,μεταφορα υπολοίπων σε μια τράπεζα,δανεια να μην υπαρχουν,τα αλλα παλεύονται!Περισυ αγορασα απο το καρφούρ ρουχα γυναικια με 2€!!!!!!!!!!!φορρεμα των 24€ μονο 2€.Πριν 10 μερες βρήκα κατι τέλεια καλοκαιρινά πέδιλα δεκα ευρώ απο πενήντα,εννοείται οτι τα πήρα,συμφέρει να αγοράζεις μια σεζόν διαφορά.Αρχες Σεπτέμβρη πηρα ολα μου τα καλοκαιρινά σε τιμές σκότωμα,φόρεμα 15€ απο 90€ και sarah,οποτε τωρα το καλοκαίρι πρώτα ο Θεός εχω ρούχα.Η παγίδα ειναι να μπερδέψεις το φτηνό με το φτηνιάρικο,που το πληρώνεις πιο ακριβά.

Βλέπω φίλες μου με μικρά παιδιά που τα πηγαίνουν συνέχεια στο παιδότοπο και τα ταίζουν χαμπουργκερ και αλλα τέτοια σκουπίδια,και ποιοτική διασκέδαση δεν ειναι και έξοδα,τι πιο όμορφο να τα πας οταν εχει καλό καιρό μια βόλτα σ ένα δασάκι και να κάνεις πικ νικ?η ενα παιδικό θέατρο?και μια στο τόσο και στο παιδότοπο,λύσεις υπάρχουν άπειρες για να περνάμε καλά,να εχουμε ποιότητα στη ζωή μας και να μην ειμαστε σπάταλοι,χαμόγελο,οταν τα οικονομικά μας πανε προς τα κάτω η ψυχολογία επιβάλλεται να ειναι ανεβασμένη! :)

Το μονο που μας σώζει εμάς είναι ότι δεν πληρώνουμε ενοίκιο. Κατα τα άλλα, δεν ξέρουμε τί πάει να πει έξοδος, ταβέρνα, εκδρομή. Στην καλύτερη περίπτωση κανένας παιδότοπος ή λίγες εκδρομές αστραπή χωρίς στάση για ταβέρνα ή περπάτημα. Το χειμώνα δεν βγαίνουμε με τίποτα γι αυτό ας είναι καλά οι...γονείς που μας βοηθάνε!!!! Αγοράζουμε πράγματα ύστερα απο προσεκτικό σχεδιασμό. Πρέπει δλδ να ξεπληρωθεί κάτι άλλο για να ξαναχρεωθούμε. Ξέρω ότι με το μισθό που παίρνω δεν μπορώ να δίνω σε δάνεια πάνω απο 300-350 ευρώ το μήνα και φροντίζω να το τηρώ αυτο ευλαβικά!!!

δηλαδη τι να γυρισουμε καθενας στο σπιτι του; αυτο εννοεις;

Εμείς αυτό κάναμε....... :? Εχουμε στριμωχθεί (με τον μπέμπη ειμαστε 4 πια) στη γκαρσονιέρα κάτω απο τους δικούς μου...

Τουλάχιστον δεν πληρώνουμε νοίκι, παιδικό σταθμό, φως νερό τηλέφωνο κλπ.........

Ζωή να'χει το μπεμπάκι μου (προς θεου δεν το κακομελετάω και φτου φτου μη ματιάσω το μωρουλίνι μου) θέλει 1 κουτί απταμίλ το 5μερο... δηλαδή 6 κουτιά το μήνα δηλαδή 6Χ28ευρώ= 168 ευρώ μόνο το γάλα :shock: ........

Και καλά εμείς έχουμε και οι 2 σταθερή και καλή δουλειά... οι υπόλοιποι που δεν έχουν τι γίνεται? Μετα σου λένε τα νεα ζευγάρια δεν κανουν παιδιά...... ναι αμέ....... :evil:

Με έχουν καλύψει όσα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής. Μια μόνο σημείωση...

Εμείς έχουμε κατηγοριοποιήσει τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ ανάλογα με τις τιμές και την ποιότητα. Αγοράζουμε από αλλού βιολογικά λαχανικά κτλ... (και ρίξτε μια ματιά... καμιά φορά τα βιολογικά είναι ΠΙΟ φθηνά από τα συμβατικά και είναι και πολύ καλύτερα!!), αλλού απορρυπαντικά και είδη οικιακής χρήσης, αλλού χαρτικά-πάνες κτλ...

Γιατί... τι να το κάνω αν στο Α' σούπερ μάρκετ έχει φθηνά το γάλα αλλά πληρώνω τη διαφορά και με το παραπάνω σε χαρτί υγείας;

Γίνεται σημαντική οικονομία με αυτόν τον τρόπο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σίγουρα ειναι μεγάλη οικονομία,όπως και οι μεγάλες συσκευασίες ειναι πιο οικονομικές,για λαχανικά συμφέρει πολύ η λαική,απορρυπαντικά και χαρτικά απο αποθήκη χαρτικών,τυροκομικά παίρνω απο ενα τυράδικο στο Πειραιά,τα υπόλοιπα απο το λίντλ.

Διαφημίσεις

αντιγονη με εχεις καλυψει αρκετα.και γω τα λεω στον αντραμου οσον αφορα τα ντελιβερυ και τις σπαταλες και με κοροιδευει που ψαχνω τις τιμες και στο τελος του μηνα στενοχωριεμαι που τον βλεπω να στριμοχνεται και δεν μπορω να του συμπαρασταθω επειδη ειμαι ανεργη και δεν βρισκω δουλεια παρολο που ψαχνω συνεχεια.πιστευω οτι αν δεν ψωνιζα με τον τροπο που ψωνιζω και αν δεν εκανα τετοια οικονομια απο το πρωτο δεκαημερο θα μεναμε ταντελα!(χωρις φραγκο)

Ειναι δύσκολη η ζωή σήμερα,πανε οι εποχές που δούλευε ένας στο σπίτι και συντηρούσε τέσσερα ατομα,εγω εκτός απο την πρωινή μου δουλειά εχω ξεκινήσει και απογευματινή σε εταιρία δημοσκοπήσεων,αν μένεις Αθηνα να σου πω,γιατι δεχονται συνέχεια κόσμο,τα λεφτα ειναι ελάχιστα βέβαια αλλά με τη κρίση τι να κάνεις,εγω σκέφτηκα οτι έτσι θα βγάζω τα έξοδα μου και το μισό σουπερ μάρκετ του μήνα,αν θες στείλε πμ.

να ηξερες ποσο απεγνωσμενα ψαχνω δουλεια απο το καλοκαιρι!μπορω να παω για διανομες φυλαδιων στην αναγκη αλλα ο αντρας μου δεν θελει και θα εχω φασαριες.σε ευχαριστω πολυ αλλα μενω μυτιληνη.εδω αν εχεις μωρο ειναι σαν να κουβαλας καμια καταρα.κανεις δεν σε παιρνει

Οι εποχές μας είναι δύσκολες.Και εμείς στα ίδια χάλια είμαστε.Ψάχνω απο παντού να γλιτώσω γιατί αλλιώς δε μένει φράγκο.Πληρώνουμε 2 δανεια και μια πιστωτικη και δυστυχως δεν εχουμε και γονείς που μπορούν να βοηθήσουν.Καλά που είναι και το Parents και μερικές φορες βρίσκω πραγματα που χαρίζουν οι μανούλες που δε μπορώ να αγορασω .Γιατί αν τα αγοραζα.....

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

εγω εχω βρει πατεντες με τα φαγητα .τιποτα δεν πετιεται

για παραδειγμα .. αν μεινει πιλαφι , βαζω λιγο τυρι φετα , ενα αυγο , λαδι , αλευρι , αλατι πιπερι και τα ανακατευω και ετοιμοι οι ριζοκεφτέδες (τηγανισμα , εννοειται) Η κορη μου που ειναι 5 χρονων , τρελάθηκε με αυτο ....

Αν μεινει σπανακοριζο ... ριχνω ενα αυγο , αλευρι ,τυρι φετα (γινεται και χωρι τυρι )και ετοιμοι οι σπανακοριζοκεφτεδες.

Ειναι πεντανοστιμο ..... Η Ελπιδα εφαγε αυτους και οχι κοτοπουλο που ειχα στο φουρνο ...

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Διαφημίσεις

Παντος οταν δεν έχω λεφτά,δοκιμάζω τη φαντασία μου,και εχω καταφέρει να περνάω καλά και χωρίς χρήματα,χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά αν κάνουμε σωστή οικονομία και έξυπνες κινήσεις

and the winner is amaretto

:D:D:D

πολυ καλά αυτά που λες....ΣΕ ΠΑΩ..!!!

ένα έχω να πώ με την οικονομική κρίση που περνάμε και ΑΚΟΜΑ είναι η αρχή ένα έχω να πω....""ΚΑΘΕ πέρσυ και καλύτερα"".....ΑΛΛΑ βρε κορίτσια

πέρα απο αυτά που λέτε και λέμε όλοι.....οικονομική κρίση ακούγεται αλλά παρόλα αυτά αν βγείς έξω μια βόλτα θα δείς παντού οτι ο Έλληνας ΠΑΝΤΑ διασκεδάζει και βγαίνει έξω.... :roll::roll::roll: ...και αναρρωτιέμαι πως τα καταφέρνουν.... :?::?::?:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

ΑΛΛΑ βρε κορίτσια

πέρα απο αυτά που λέτε και λέμε όλοι.....οικονομική κρίση ακούγεται αλλά παρόλα αυτά αν βγείς έξω μια βόλτα θα δείς παντού οτι ο Έλληνας ΠΑΝΤΑ διασκεδάζει και βγαίνει έξω.... :roll::roll::roll: ...και αναρρωτιέμαι πως τα καταφέρνουν.... :?::?::?: [/u]

Πιστωτικες ματια μου!! Ολα δανεικα και μετα τρεχουν και δεν φτανουν! Την Πεμπτη στην ουρα του σουπερμαρκετ πανω απο τους μισους ειδα να πληρωνουν με πιστωτικη! :shock: (σε σκιζει μετα η τραπεζα!! ) Εγω τη δικια μου την ξεχρεωσα και την κατηργησα! Ουφ! εχουμε μονο μια για εκτακτη αναγκη και ευτυχως δεν την εχουμε χρησιμοποιησει ακομη.

εγω παλι αυτο με τις πιστωτικες βρε κοριτσια δεν μπορω να το καταλαβω.έχω λεφτα θα ψωνισω ρουχα-εχω λεφτα θα βγω να διασκεδασω.αν δεν ειναι το πορτοφολι μου γεματω γιατι να παω να χρεωθω χωρις λογω?για να λεω μονο και μονο οτι πηρα το ταδε ρουχο η΄οτι πηγα και διασκεδασα καπου καλα? και συν ολα αυτα τελος του μηνα να σου ερθει ο λογαριασμος και να μην ξερεις πως να το πληρωσεις γιατι το επιτοκιο που εχουν αυτες οι καρτες ειναι τρελλο.οτι κανεις το πληρωνεις διπλα και τριδιπλα μετα.ειλικρινα αυτες οι κινησεις ειναι τελειως ανευθυνες ειδικα οταν εχεις φτιαξει μια οικογενεια και ειδικοτερα οταν εχεις παιδια και δεν ξερεις τι σου ξημερωνη.και αυτο που λεγαν οι γιαγιαδες μας μας παλια ¨απλωσε τα ποδια σου μεχρι εκει που φτανει το παπλωμα σου ¨ηταν πολυ σοφο.

Τα πραγματα ειναι πιο σοβαρα απ οτι μπορουμε να φανταστουμε... Εχετε σκεφτει τι θα γινει αν χρεωκοπησει το κρατος?? Ναι, υπαρχει τετοια περιπτωση...οχι μονο το ελληνικο

"Η δημιουργια αποθεματων δημιουργεια στο σπιτι εφυγε απο την μοδα.Ωστοσο η Ομοσπονδιακη κυβερνηση συστηνει να υπαρχει παντα στο σπιτι αρκετο φαγητο για δυο βδομαδες"

Για οσες-ους ξερουν Γερμανικα...

http://www.taz.de/1/leben/alltag/artikel/1/bundesregierung-raet-zum-hamstern/

Ακουγεται υπερβολικο, αλλα, ξερω γω... ολα τα περιμενω. Διαβασα και καποιες οικονομικες αναλυσεις τελευταια.... τι να πω...

.png

εγω παλι αυτο με τις πιστωτικες βρε κοριτσια δεν μπορω να το καταλαβω.έχω λεφτα θα ψωνισω ρουχα-εχω λεφτα θα βγω να διασκεδασω.αν δεν ειναι το πορτοφολι μου γεματω γιατι να παω να χρεωθω χωρις λογω?

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

rQGhp3.png

Οι πιστωτικές είναι ένα καλό εργαλείο αν ξέρεις να τις χρησιμοποιησεις και έχεις αυτοκυριαρχία (όσο και αν ειναι δύσκολο αυτό - και οι τράπεζες εκεί ποντάρουν άλλωστε). Εγώ κάνω κάποιες αγορές το μήνα με πιστωτικές (προς θεού όχι σουπερμαρκετ - θα ξέφευγα πολύ) αλλά μόνο το ποσο που ξέρω ότι μπορω να πληρώσω τον επόμενο ή την χρησιμοποιώ για να κλεισω ταξίδια μέσω ιντερνετ. Τον άλλο μήνα την εξοφλώ πλήρως , ποτέ μόνο το ποσο ελάχιστης πληρωμης, και έτσι ούτε τοκους τρώω και μου κάνει πίστωση 1 μήνα η τράπεζα οπότε μοιράζω τα έξοδά μου σε 2 μήνες αντί για έναν. Βέβαια το κακό με τις κάρτες είναι ότι δεν καταλαβαίνεις ότι πληρώνεις γιατί δεν βλέπεις τα ζεστα ευρούλια να φεύγουν από τα χερια σου και έτσι μπορεις να παρασυρθεις σε παραπάνω αγορες.

s-age.pngs-age.png

Κορίτσια δεν μπορείτε πόσοι αδιάφοροι άνθρωποι υπάρχουν... Σας το λέω απο πείρα μιας και δουλεύω σε τράπεζα και -δυστυχώς- σε τμήμα σχετικά με καθυστερήσεις οφειλών δανείων και καρτών... :(

Σου'ρχεται η κοπελούδα με υφάκι και λέει "ε και τι έγινε που δεν πλήρωσα 5 μήνες???" :shock: και λέει οτι θα πάει στο υπουργείο θα φέρει κανάλια κλπ γιατι την αδίκησε η τράπεζα :shock:

Και έρχεται μια μάνα που το παιδί της είναι στο Ωνάσειο με νεοπλασία και χαροπαλεύει και έχει γίνει κομμάτια για να ξοφλήσει τα δάνεια που πήρε γι'άυτό το λόγο (που είναι το γ.... το κράτος εεεε??? :evil::evil: ) και πουλάει οικόπεδα, σπίτια :cry: και ούτε κουβέντα.... :( ....

Τι να πω ρε κορίτσια τι να πω???

Η αλλη είχε το παιδί της στην εντατική 85 μέρες (κάθε φορά που θυμάμαι τις συζητήσεις μας κλαίω) και μου λέει την τάδε του μήνα θα βάλω όλο το ποσό.... Της είπα δεν με ενδιαφέρει προσωπικά γιατί προσωπικό όφελος δεν έχω απλά να μην την ενοχλούν εισπρακτικές σε τέτοια φάση που είναι η γυναίκα δεν ήθελα και πάλεψα πολύ γι'αυτο... Με παίρνει την ημέρα που ήταν να βάλει τα λεφτά τηλ. και μου λέει το εξής "συγγνώμη κ. επειδή το παιδάκι μου ξαναμπήκε στην εντατική μπορώ να τα βάλω τη Δευτέρα τα λεφτά?" :shock::shock:

Της έβαλα "τις φωνές" και της είπα να κοιτάξει το παιδάκι της και εγώ θα φροντίσω να μην την ενοχλήσει κανένας...

Την Δευτέρα η γυναίκα αυτή πήγε πρωί πρωί και ξόφλησε το χρέος της!!! :shock:

Και πάρα πολλες τέτοιες ιστορίες που για ένα χρόνο μου μαυρίσαν την καρδιά....

Ευτυχώς που έμεινα έγκυος και πήρα άδεια γιατί θα τρελαινόμουν...... :?

εμεις ευτυχως εχουμε δικό μας σπιτι, εχουμε βαλει περιμετρικα μονωση, πολυ καλα κουφωματα με θερμογεφυρες οποτε δεν εχουμε απωλειες θερμανσης! εχουμε συνδεσει τον θερμοσυφωνα με τα καλοριφερ κ με ηλιακο, οποτε σπανια τον ανοιγουμε.

το μωρο μας το κραταει η μαμα μου κ αργοτερα επειδη δουλευει εποχιακα, θα μας το κραταει η πεθερα μου, οποτε ουτε εξοδα για νταντα...

η μητερα μου μαγειρευει καθημερινα , οποτε μας φερνει κ εμας 2 μεριδες για το μεσιμεριανο μας (ετσι κ αλλιως ειναι 4 ατομα στο σπιτι κ 2 για μας )

στο σπιτι εχουμε σταθερο vodafone, 8 το μηνα το οποιο μπορεις να το παρεις μαζι σου στα 3 χιλιομετρα το οποιο μου το παρεχει η δουλεια μου, κατι σαν ενδοεταιρικο ! ( δουλεια μου ειναι 500 μετρα απο το σπιτι μου) το εχω βαλει σε ενα κινητο τηλ κ το παιρνω μαζι μου!

στη πολυκατοικια που μενω εχω την διαχειρηση κ βγαζω τα κοινοχρηστα, κ περνω 40 €/μηνα. το ιδιο το κανω κ σε 4 ακομη πολυκατικιες που ειναι διπλα μας.

επειδη ειμαι λογιστρια τον μαρτιο-μαιο αναλαμβανω να κανω κ καποιες φορολογικες δηλωσεις γνωστων μου (χωρις να κοβω αποδειξη) κ περνω απο 15-25 € αναλογα τον ογκο της φορολογικης δηλωσεις.

μενω στην Ξανθη, κ τις αποκριες οπως κ στις γιορτες παλιας πολης τα μαγαζια χρειαζονται εχτρα προσωπικο.... καθε χρονο δουλευω 4 μερες περιπου στο καρναβαλι κ 3 μερες στης γιορτες παλιας πολης ταμιακη , βεβαια πανω απο 12 ωρα.... αλλα ΄πληρωνομαστε κ 12,5 €/ωρα χωρις ενσημο.

ο συζυγος μου δουλευει στα ιδια μαγαζια με εμενα στις γιορτες .... κ εκτως απο την δουλεια του, τον ελευθερο χρονο του δουλευει με ποσοστα σε μια εταιρια που πουλαει εμφιαλομενα νερα σε 19λιτ φιαλες κ παρεχει μηχανηματα για κρυο-ζεστο , οπως κ αυτοματους πωλητες καφε

δλδ με λιγα λογια , εμεις οι ελληνες για να ζησουμε αξιοπρεπως πρεπει να κανουμε εκτως απο την δουλεια μας κ οτι αλλο βρουμε.....

Κορίτσια μέχρι να διαβάσω τη συγκεκριμένη συζητηση νόμιζα πως κάνω οικονομία, αμ δε! Νιώθω σπάταλη, οι "πατέντές" σας είναι τρομερές! πενία τέχνες κατεργάζεται έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν δίκιο. Αρκετά από αυτά που κάνετε δε θα μπορούσα να τα εφαρμόσω αλλά πήρα αρκετές ιδέες να εφαρμόσω σε περίπτωση "συναγερμού". Ευχαριστώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...