Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εξοδος βρεφους σε κλειστο δημοσιο χωρο

Recommended Posts

Εμείς δεν τον πολυβγάζουμε έξω λόγω κρύου... Γεννήθηκε τέλη Αυγούστου. Τον έβγαλα όταν σαράντησε (για να τον πάω στην εκκλησία) τον Οκτώβριο. Μετά τον έβγαλα 1-2 φορές για να πάμε στην πεθερά μου (με το αυτοκίνητο κι εφόσον ο καιρός το επέτρεπε) και 1-2 φορές βόλτα με το καρότσι...πάλι καιρού επιτρέποντος. Σπίτι οι επισκέψεις μέχρι και πριν ένα μήνα περιορισμένες. Τώρα δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς είναι πλέον 6 μηνών και έχει κάνει κάποια σειρά εμβολίων. Βέβαια, αν κάποιος είναι άρρωστος δεν έρχεται...αλοίμονο... Δεν τον πάω σε παιδότοπους ακόμη, ούτε σε πολυσύχναστους χώρους (βλ. Jumbo). Έτσι αισθάνομαι μια κάποια ασφάλεια...βέβαια..αν είναι να γίνει η "στραβή" θα γίνει..αλλά παράλληλα..φυλαγε τα ρουχα σου για να έχεις τα μισά". Ίσως ήταν και η συμβουλή ή μάλλον καλύτερα "εντολή" της παιδιάτρου όταν είχε έρθει στις αρχές στο σπίτι που με έκανε να ακολουθήσω την πεπατημένη οδό του εντός εισαγωγικών "κατ' οίκον περιορισμός", καθώς μας είχε πει να μην δεχόμαστε επισκέψεις τους πρώτους μήνες προκειμένου να μην βρεθούμε στο Παίδων. Ίσως πάλι να ηταν και οι εικόνες που είχα στο μυαλό μου της ασαράντιστης τότε, μπουμπούκας ανηψούλας μου που ήταν με ορό το μαναράκι μου στο χεράκι στο κρεβατάκι του Παίδων πασχοντας απο Βροχιολύτιδα και έπειτα πάλι έξι μηνών που νοσηλεύτηκε ακόμη μια φορα...και με έκαναν όλα αυτά να είμαι λίγο over reactive... Μόλις φτιάξει ο καιρός θα τον βγάζω βολτούλες για να κοινωνικοποιήται σιγά σιγά...και για να αλλαζει τον αέρα του ο καημένος... Για παιδότοπους κλπ...αφού γίνει ενός έτους..θα τον ξεκινήσω...και πάλι το σκέφτομαι... Υπερβολική; Μάλλον ναι...αλλά αν -κούφια η ώρα- αρρωστήσει ο μικρός, λόγω του ότι με ξέρω, θα είμαι όχι απλά υπερβολική αλλά υστερική...so...keep walking...

Διαφημίσεις

Ευτυχώς η μπέμπα μου γεννήθηκε Ιούνιο, οπότε για το πρώτο τρίμηνο το πρόβλημα ήταν μάλλον η υπερβολική ζέστη. Κατά τα άλλα, όλο έξω τριγυρίζαμε. Από τον ΟΚτώβρη και μετά που κρύωσε ο καιρός, έχουμε πάει περιστασιακά όλοι μαζί και σε ταβέρνα, εστιατόριο, καφετέρια (όλα αυτά στο τμήμα μη καπνίζοντων βέβαια, όχι ότι είναι αεροστεγές, αλλά από το τίποτα...), στο Μall, σε φιλικά σπίτια με άλλα παιδάκια κτλ. Τα Χριστούγεννα που πήγαμε στην πόλη του πατέρα μου και ήμαστε όλη την ημέρα βόλτες, καφέδες, επισκέψεις, ε ναι, μετά μας κρύωσε, αλλά τίποτα σοβαρό.

Γενικά είμαι της άποψης ότι δεν μπορώ να την κλείσω σε γυάλα και ότι και να αρρωστήσει, πέρα από την ταλαιπωρία, τελικά καλό της κάνει γιατί χτίζει ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα για το μέλλον. Βέβαια, όλα αυτά με μέτρο, έτσι; Το μεγάλο τεστ θα είναι την Κυριακή, που βαφτίζεται. Για να δούμε, ελπίζω να μην την αρπάξει.

Εγώ πάλι, επειδή θηλάζω, αλλά και επειδή έχω και μεγαλύτερο παιδί στο σπίτι, δεν μπορώ έτσι κι αλλιώς να τον έχω απομονωμένο. Σε ανοιχτούς χώρους τον έβγαλα από τις 15 μέρες. Στο σπίτι δεν ερχόταν κανένας μα κανένας (εκτός από γιαγιάδες παππούδες) για τρεις μήνες, έξω όμως φροντίζουμε να βγαίνουμε κάθε μέρα, ακόμα και με κρύο. Τριων μηνών τον πήγαμε εκδρομή στο βουνό. 'Από το κρύο δεν κυρώνουν τα παιδιά' μας είπε η παιδίατρος. 'Μόνο να μην είναι σε καπνό και σε κόσμο'.

Πριν από λίγες μέρες αρρωστήσαμε όλοι με γαστρεντερίτιδα. Εκτός από τον μικρούλη, αλλά αυτό έγινε επειδή πίνει το γαλατάκι της μαμάς :wink: . Θέλω να πω ότι τα παιδιά στην ηλικία αυτή, δεν βγαίνουν για να κοινωνικοποιηθούν. Βγαίνουν για να αναπνέουν καθαρό αέρα (και μη μου πείτε πού θα βρουν καθαρό αέρα στην Αθήνα, υπάρχουν ωραιότατα πάρκα) και κυρίως για να μην γίνουν υπερευαίσθητα και μετά κρυώνουν με το παραμικρό.

και να αρρωστήσει, πέρα από την ταλαιπωρία, τελικά καλό της κάνει γιατί χτίζει ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα για το μέλλον. Βέβαια, όλα αυτά με μέτρο, έτσι; Το μεγάλο τεστ θα είναι την Κυριακή, που βαφτίζεται. Για να δούμε, ελπίζω να μην την αρπάξει.

Εδώ θα διαφωνήσω. Καλό είναι τα παιδιά να μην αρρωστήσουν και να μην πάρουν φάρμακα (αντιβίωση) τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο. Το γερό ανοσιοποιητικό δεν φτιάχνεται με τις αρρώστιες, γιατί (το διάβασα πρόσφατα αυτό και μου το επιβεβαίωσε και η παιδίατρος) τα περισσότερα αντισώματα που δημιουργούνται από τις ιώσεις, διαρκούν το πολύ ένα χρόνο. Αν ήταν έτσι, θα 'τα αρρωσταίναμε' από την αρχή και θα είχαμε το κεφαλάκι μας ήσυχο. Στην αρχή που χτίζεται ο οργανισμός, καλό είναι να μην εκτίθεται το παιδάκι σε αρώστειες. Με το να τα κρατάμε όμως στο σπίτι, δεν τα προφυλάσσουμε, απλά τους εξασθενούμε τον οργανισμό και μετά αρρωσταίνουν πιο ευκολα. Να σου ζήσει το μωράκι σου και ... καλή βουτιά!

Τα μωρά επιβάλλεται να τα βγάζουμε έξω, κυρίως οταν το επιτρέπει ο καιρός, και μην τρελαθούμε τώρα, εκτος απο ελλάχιστες κρύες μέρες, ο φετινός χειμώνας ήταν άνετος για βόλτες . Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η επαφή με άτομα κρυωμένα ή άρρωστα αλλά και η επαφή με πολυ κοσμο σε κλειστό χώρο.

Για παράδειγμα ο δικός μου κόλλησε απο τον πατέρα μου. Φυσικά ο άνθρωπος την τελευταία φορά που είδε το μωρό, δεν ήταν άρρωστος άλλα δυο μέρες αργότερα , αλλά η επαφή του με το παιδί ήταν αρκετή για να κόλλησε και ο μικρός.

Κάθε υπερβολή όμως είναι κακή. Ενα μωράκι που δεν βγαίνει απο το σπίτι του, είναι βέβαιο οτι θα αρρωστήσει στην πρώτη του βόλτα! Παν μέτρον άριστον! Παιδιά μεγαλώνουμε, δεν είναι δα και εύθραυστα ! :wink:

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου!

Μάλλον δεν εξέφρασα αυτό που είχα στο νου μου. Κατ'αρχήν, κι εμένα η μικρή θηλάζει κι ίσως γιάυτό και το κρυωματάκι τα Χριστούγεννα το πέρασε πολύ ελαφρά, ούτε ντεπόν δεν πήρε. Εννοείται όμως ότι ποτέ δεν θα ήθελα να αρχίσουμε αντιβιώσεις από τώρα. Ίσως μιλάω κι εκ του ασφαλούς γιατί, ευτυχώς, 8 μήνες τώρα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα παρόλο που είμαστε συνέχεια στη γύρα (και μέσα και έξω).

Απλώς η ...χαλαρότητά μου απέναντι στις αρρώστιες οφείλεται στα βιώματά μου. Ο πατέρας μου (γιατρός αν και όχι παιδίατρος) έλεγε πάντα ότι το να αρρωσταίνουμε μικροί είναι καλό για το μέλλον. Βέβαια, αντιβίωση δεν μας έδινε ποτέ για απλά πράγματα παρά μονο πχ όταν είχα αμυγδαλίτιδα και γενικά κάθε φορά που του παραπονιόμουν για λαιμό κτλ, μου έλεγε "δεν είναι τίποτα, θα περάσει" και το αφήναμε εκεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον σπάνια αρρωσταίνουμε (εντελώς ερασιτεχνικό το συμπέρασμα,ε;).

Κοίτα, υπάρχουν παιδιά και παιδιά. Εμένα ο μεγάλος δεν έχει πάρει παρά μόνο ντεπόν (και αυτό δύο τρεις φορές) και είναι δυόμισι χρόνων. Το αποδίδω στο θηλασμό και στο ότι δεν τον έχω συνηθίσει στη ζέστη. Μπορεί όμως να είναι και ο οργανισμός γιατί κι εμείς δεν αρρωσταίνουμε συχνά :wink: . Και αυτό που έγινε με το μικρό ήταν ... μαγικό. Ακόμα κι εγώ που τον θήλαζα ήμουν άρρωστη, και παρόλ' αυτά δεν κόλησε. Εγώ χαίρομαι να βλέπω χαλαρές μαμαδες, γιατί συνήθως οι φίλες μου με ... κράζουν, όμως στην πραγματικότητα, αν είσαι χαλαρή πρέπει να προσέχεις πιο πολύ, από όταν κλείνεις το παιδί στο σπίτι. Για παράδειγμα εγώ προσέχω πολύ τη διατροφή του ( μία πορτοκαλάδα οπωσδήποτε την ημέρα ειδικά το χειμώνα, λαχανικά και σαλάτα κάθε μέρα κλπ). Τα αυτιά του και ο λαιμός του πάντα ζεστά. Ποτέ δεν τον αφήνω ιδρωμένο κλπ. Και φυσικά ποτέ σε επαφή με άρρωστο παιδάκι. Στο πρώτο παιδί έχει λειτουργήσει, θα δούμε τώρα στον δεύτερο.

Ακόμα κι εγώ που τον θήλαζα ήμουν άρρωστη, και παρόλ' αυτά δεν κόλησε.

Όσο γι'αυτό, μου είπε η παιδίατρος ότι όταν είμαι άρρωστη, παράγω αντισώματα τα οποία παίρνει το μωρό μέσω του θηλασμού. Ίσως γι'αυτό δεν κόλλησε ο μικρός σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...