Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δώρα σε κορίτσι 1 έτους?

Franklin

Recommended Posts

Η κόρη μου ειναι 1 ετους... Η αδερφουλα της είναι 2 ετών.... Πλησιάζει η γιορτούλα της και με ρωτανε παπουδες-θειοι και λοιποι συγγενεις τι δωρο να της παρουν.... Ελα μου ντε.... :roll:

Τη βαφτισαμε προσφατα και εχει μαζεψει μια ντουλαπα ρουχα.... Πολλα απο αυτα θα μεινουν αφορετα με τα καρτελακια τους.... Εχει και αλλη μια ντουλαπα τα περσινα της μεγαλης....

Παιχνιδια? Και παλι εχει της μεγαλης και ειναι ακομη πολυ μικρη για να θελει κατι "δικο" της....μαι χαρα τα εξερευνει ακομη κι αυτα....

Τι να της παρουν εκτος απο ρουχο-παιχνιδι?

Εχετε καμια ιδεα?

Διαφημίσεις

Η κόρη μου ειναι 1 ετους... Η αδερφουλα της είναι 2 ετών.... Πλησιάζει η γιορτούλα της και με ρωτανε παπουδες-θειοι και λοιποι συγγενεις τι δωρο να της παρουν.... Ελα μου ντε.... :roll:

Τη βαφτισαμε προσφατα και εχει μαζεψει μια ντουλαπα ρουχα.... Πολλα απο αυτα θα μεινουν αφορετα με τα καρτελακια τους.... Εχει και αλλη μια ντουλαπα τα περσινα της μεγαλης....

Παιχνιδια? Και παλι εχει της μεγαλης και ειναι ακομη πολυ μικρη για να θελει κατι "δικο" της....μαι χαρα τα εξερευνει ακομη κι αυτα....

Τι να της παρουν εκτος απο ρουχο-παιχνιδι?

Εχετε καμια ιδεα?

Καλύτερα να της τα δώσουν σε χρήματα και στη πορεία θα βρείς κάπου να της τα επενδύσεις! :D

Πολλα μπορείς να κάνεις :

1. Χρήματα σε κάποιον λογαριασμό

2. Επίπλωση και διακόσμηση δωματίου

3. Κάποια κοσμήματα (όχι πολλά)

4. Κάποια βιβλία για λίγο αργότερα (εκπαιδευτικα κλπ.)

5. Σεντονάκια, πάπλωμα κλπ

Αυτα μου ηρθαν τωρα, ελπιζω να βοηθησα λιγακι...

Διαφημίσεις

1. Χρήματα σε κάποιον λογαριασμό

2. Επίπλωση και διακόσμηση δωματίου

3. Κάποια κοσμήματα (όχι πολλά)

4. Κάποια βιβλία για λίγο αργότερα (εκπαιδευτικα κλπ.)

5. Σεντονάκια, πάπλωμα κλπ

Εχει κοινό δωμάτιο με τη μεγάλη και είναι ήδη υπερεξοπλισμένο....

Κοσμήματα έχει αρκετά δεν θελω κι αλλα...

Βιβλί εχει πααααρα πολλα της μεγαλης καθοτι η νονα της μεγαλης ειναι καθηγητρια και τη φλομώνει στα βιβλία.... :)

Σεντόνια κι αν εχει....

Τι να της παρουν βρε παιδια.... :roll:

Είμαι δυσκολη πελατισσα ε? :lol:

Η δική μου γνώμη είναι να σου δώσουν χρήματα είτε να τα βάλεις στον κουμπαρά της είτε σε δικό της αποταμιευτικό λογαριασμό. Είναι το καλύτερο από το να της πάρουν ένα σωρό άχρηστα υλικά αγαθά! :wink:

Λοιπόν το σκεφτομαι αυτο με τα χρηματα...αν και τα επιτοκια ειναι γελοία σημερα...

Θα τους δωσω το βιβλιαριο της τραπεζας που εχω ηδη στο ονομα και των δυο κοινο,και να βαλουν ο,τι ποσό θελουν.... Γιατι παντα υπαρχει και η ματαιοδοξία των παπουδων "να φανει" το δωρο τους αλλα και η καχυποψια "λες να τα φαει η μαμα?" (λεμε τωρα .... :lol: )

Πειράζει που εχω κοινο λογαριασμο και για τις δύο? Ειναι τοσο μικρο το ποσό που θεωρησα αστείο να ανοιξω εναν με 250 ευρω και εναν με 750 ...

Επισης θελω να τις μαθω απο μικρες να μοιραζονται,σιχαινομαι τις ιδιοκτησιακες διαφορές αναμεσα σε αδερφια.... :roll:

Λοιπόν το σκεφτομαι αυτο με τα χρηματα...αν και τα επιτοκια ειναι γελοία σημερα...

Θα τους δωσω το βιβλιαριο της τραπεζας που εχω ηδη στο ονομα και των δυο κοινο,και να βαλουν ο,τι ποσό θελουν.... Γιατι παντα υπαρχει και η ματαιοδοξία των παπουδων "να φανει" το δωρο τους αλλα και η καχυποψια "λες να τα φαει η μαμα?" (λεμε τωρα .... :lol: )

Πειράζει που εχω κοινο λογαριασμο και για τις δύο? Ειναι τοσο μικρο το ποσό που θεωρησα αστείο να ανοιξω εναν με 250 ευρω και εναν με 750 ...

Επισης θελω να τις μαθω απο μικρες να μοιραζονται,σιχαινομαι τις ιδιοκτησιακες διαφορές αναμεσα σε αδερφια.... :roll:

Εμένα η μητέρα μου της έχει κάνει αποταμιευτικό για να έχει όταν θα σπουδάζει.Βάζει κάθε μήνα ένα σταθερό ποσό και στα 18 της θα είναι οκ. :D

Διαφημίσεις

Και εμεις εχουμε του Χαρη.. Οπως ειχαμε και εγω και η αδελφη μου.. Νομιζω οτι δεν ειναι σωστο που τους εχεις κοινο λογαριασμο.. καλο ειναι να εχει η καθεμια τον δικο της ωστε να εχει η καθεμια τα δικα της χρηματα αργοτερα ωστε να τα αξιοποιησει οπως θελει αλλα και γιατι μπορει η μια να ειναι σπαταλη και η αλλη οικονομα.. Εγω και η αδελφη μου από 8 χρονων ειχαμε τα βιβλιαρια στα χερια μας και βαζαμε καθε μηνα οτι περισευε από το χαρτζηλικι η οτι χρηματα μας εδιναν αλλοι (παπουδες θειοι νονοι κλπ)

Η αδελφη μου αν και ξεκινησε με λιγοτερα στο τελος ειχε περισσοτερα γιατι ποτε δεν χαλουσε αυτα που τις εδιναν.. παντα τα φυλαγε.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οσον αφορα τον λογαριασμο κι εγω συμφωνω ότι πρεπει για την καθε μια να κανεις ξεχωριστο... Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι και ποτε δεν ξερεις πως θα εξελιχθουν σαν ατομα...

Θελω επισης να σου δωσω μια ιδεα, δεν ξερω αν σου αρεσουν κι αν σε ενδιαφερουν αυτα... εγω θα το κανω για τα παιδια μου, αλλα δεν ξερω αν θα το κανω παο τωρα η καλυτερα σε μια ηλικια που να καταλαβουν πτι αυτο εχει αξια...

δες το http://store.sansimera.gr/

εχει πρωτοσελιδο εφημεριδας την ημερα που γεννηθηκαν

Εγω πιστευω οτι δεν ειναι τοσο κακο αυτη τη στιγμη ο κοινος λογαριασμος. Αλλα οταν αρχισουν να μεγαλωνουν και να καταλαβαινουν, τοτε να τα χωρισετε (γιατι οταν πχ θα πανε στα 15 τους και θα εχουν ξεχωριστο χαρτζιλικι και χρημ δωρα σε γιορτες, δε θα τους αρεσει ο κοινος λογαριασμος) .

Το καλυτερο δωρο ειναι τα χρηματα (το ιδιο κανουν πολλοι γονεις).Και αν καποιος σκεφτει οτι θελετε να τους τα φατε εσεις, τι να πω...

Μα συγγνωμη αλλα επειδη το εχω ακουσει κι εγω αυτο... στο κατω κατω η οικογενεια μπορει να εχει αναγκη φαγητο... οι αλλοι θα κρινουν ?

Μου τη σπαει αυτο ....

Ελα ντε.Λες και αν παρεις τα λεφτα για να παρεις πανες κτλ, δε θα τα χαλασεις για το παιδι παλι;;Απλα δε θα εχεις αλλο ενα απο τα χιλιαδες φορμακια που συνηθιζουν να αγοραζουν.

Μια φορα παιδια μια γνωστη μας πηρε δωρο σε ενα παιδακι ενα ζευγαρι μποτες διασημης μαρκας που ειχαν 150 ευρω... Το παιδι ζητημα αν ηταν 2 ετων οποτε δε νομιζω οτι τις φορεσε πανω απο 4-5 φορες!! Καλυτερα δε θα ηταν να ειχε δωσει τα λεφτα στους γονεις;

Διαφημίσεις

Σεντονάκια , πάπλωματα κλπ για μονό κρεββάτι? έχετε τέτοια?

Αυτα χρειάζονται, ειδικά όταν και τα 2 παιδάκια θα πάνε σε μονά κρεββάτια.

Επίσης μπουρνουζάκια για μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να διευκολύνει...

Εγώ πάντως που έχω παρόμοιο πρόβλημα λέω αν θέλουν να φέρουν ρούχα να παίρνουν για μεγάλες ηλικίες και τους τα κρατάω...

Πάντως αν έχεις το θάρρος είναι προτιμότερο να ζητήσεις λεφτά...Και ε΄γω εκεί που μπορώ να ζητήσω, αυτό κανω

Και εγω νομιζω οτι τα λεφτα ειναι η καλυτερη λυση! Αλλα οσον αφοτα το τραπεζικο λογαριασμο καλο ειναι που ειναι κοινος προς το παρον και μεγαλωνωντας οι ζουζουνες σου να τον χωρισεις μισα-μισα !Θα ηταν δικαιο αφου ειναι αδερφες να εχει η μια περισσοτερα λεφτα απο την αλλη;Αφου στο ιδιο περιβαλλον ζουν;Δεν θα νοιωσει αργοτερα μειονεκτικα η μια με την αλλη;

pEmXp3.png

υπαρχουν κατι ομορφες βαλιτσες για παιδακια σε σχημα ζωου.πασχαλιτσα,χελωνιτσα.κ.α. την πηρε η νονα μου στον Αλεξανδρο και ειναι παρα πολυ χρησιμο δωρο.ειναι σαμψοναιτ και γερη κατασκευη,εχει ροδακια και εχουν πλακα.Τα παπουτσια ειναι χρησιμο δωρο γιατι απο οσο ξερω δεν κανει να βαζουμε απο το πρωτο παιδακι στο δευτερο τα ιδια παπουτσια.ενα κουκλοθεατρο με ομορφες κουκλες?Επιζω να βρεις ομορφα δωρα για την μικρη σου. :D

όντως αυτο που κανουν οι λοιποι συγγενεις με τα λεφτα ειναι κουφο... Σου δινεουν λεφτα να παρεις στο παιδι "οτι θελεις " και μετα σου λενε "εφαγες τα λεφτα του παιδιου"?

Του κανουν και οι δικοι μου αυτο.. Δινει καποιος λεφτα στο παιδι και αμα παω και του παρω πχ σαλιαρες με τα λεφτα του μου τη λενε.. εχουν την απαιτηση να του τα βαλω στο λογαριασμο του... Μα με ρωτας εμενα αν εχω να λεφτα να παιρνω στο παιδι ρουχα καθε μηνα? Γι αυτο δεν το κανουν το δωρο? Για να βοηθησουν.. η κανω λαθος?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Γιατι δεν κανει να φοραει το ενα παιδι τα παπουτσια του αλλου? :roll:

Αυτο με τις εφημεριδες το θελω να το κανω αλλα δεν θα ηταν πολυ πιο οικονομικο να απευθυνθω σε μια εφημεριδα να μου δωσει ενα φυλλο της? Ειναι 1ετους και 2 τα παιδια μου...δεν θα εχουν ακομη παλια φύλλα?

Για το λογαριασμο τωρα.... Η μεγαλη λογω του οτι ηταν πρωτο παιδι,πρωτο εγγονι για ολους και πρωτο ανηψι επισης για ολους τους θειους...μαζεψε 750 ευρω σε ηλικα 3μηνων. Στην ιδια ηλικια η μικρουλα μου ειχε μαζεψει μολις 250 ευρω.... Μου φανηκε αδικο αυτο που συνεβη στη μικρη μου απο τα ιδια ατομα,οπότε θεωρησα σωστο να αποκαταστησω την αδικια κανοντας το λογαριασμο κοινο. Στο κατω κατω δεν φταιει που γεννηθηκε δευτερη...

Μακροποροθεσμα σκεφτομαι οτι θα ειναι ενας καλος τροπος να μαθουν να ειναι αδερφια με ολη τη σημασια της λεξης,να μη μοιραζονται τιποτα και να εχουν ακομη και κοινο τραπεζικο λογαριασμο. Ετσι ειναι η μαμα μου με την αδερφη της,όποτε εχει αναγκη η μια δινει στην αλλη και ποτέ δεν ζηλεψε η μια την αλλη για κληρονομικα και λοιπα....

Λετε να μαλλιοτραβηχτουν στο μελλον ετσι που το εχω? :roll:

Εγώ έχω ανοίξει στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο και στα 3 παιδιά λογαριασμούς, τους έχω πάρει και τους κουμπαράδες του Ταχ.Ταμ. και έχω μάθει τη μεγάλη και ο μικρός μαθαίνει και 50 λεπτά να τους δώσει κάποιος να τα βάζουν στο κουμπαρά.

Αποτέλεσμα η μεγάλη μου κόρη 7 ετών σήμερα έχει ξεπεράσει τα 3.000 €, ο μεσαίος 26 μηνών περίπου στα 1.800 € και η μικρούλα μας αφού βαπτίστηκε μάζεξε γύρω στα 1.300 €.

Κορίτσια είναι συνολικά αυτά 6100, χρήματα που εγώ προσωπικά δεν έχω τη δυνατότητα να τους δώσω.

Τώρα εκτός από το Ταχ.Ταμιευτήριο υπάρχουν κάποιες τράπεζες που έχουν κάποιους προνομιακούς λογαριασμούς με καλύτερο επιτόκιο.

Η Τράπεζα Αττικής δίνει 3,25 και η HSBC νομίζω ότι δίνει 3,70...

Μπράβο σου ΠΑΜ !!!

Εμείς τόσο καλά δεν τα πάμε με τα οικονομικά... Έχουμε κάνει βέβαια ένα αποταμιευτικό στην Αγγελιάννα και σε 3 μήνες θα κάνουμε και στον μπέμπη...

Αυτό για να το έχετε υπόψη σας είναι πολύ ωραίο πρόγραμμα αφού συνδυάζει νοσηλευτικό (αχρείαστο να ναι) με αποταμιευτικο !