Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ποσότητα μητρικού γάλατος

Recommended Posts

Καλησπέρα.Μήπως ξέρετε πόση είναι η ποσότητα του μητρικού γάλατος που πρέπει να ακταναλώνει ένα μωρό τριάμιση μηνών;Είναι η ίδια με την ποσότητα του γάλατος που γράφουν τα κουτιά απ' έξω;;;;;

Εχω νοικιάσει γυγαριά και θ΄έλω να ξέρω .Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.Μήπως ξέρετε πόση είναι η ποσότητα του μητρικού γάλατος που πρέπει να ακταναλώνει ένα μωρό τριάμιση μηνών;Είναι η ίδια με την ποσότητα του γάλατος που γράφουν τα κουτιά απ' έξω;;;;;

Εχω νοικιάσει γυγαριά και θ΄έλω να ξέρω .Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Έχεις νοικιάσει ζυγαριά για να ζυγίζεις το μωρό πριν και μετά το γεύμα, ώστε να βλέπεις αν έφαγε τη σωστή ποσότητα; Αυτό, να ξέρεις, είναι τελείως λάθος, μπορεί το μωρό ενδιάμεσα να έχει κένωση ή ούρηση ή να αποβάλλει αέρα και αν δώσεις βάση σ' αυτό γρήγορα θα απογοητευτείς.

Υπάρχει πιο ενδεδειγμένος τρόπος να ξέρεις αν το μωρό σου τρέφεται ικανοποιητικά το 24ωρο, να μετράς βρεγμένες πάνες (τις πρώτες 40 μέρες πρέπει να είναι 5-6 και μετά 4-5). Τα μωρά που θηλάζουν δεν τρώνε σε κάθε γεύμα σταθερά την ίδια ποσότητα, μπορεί να κάνουν άλλοτε μεγάλο γεύμα και άλλοτε πολλά μικρά. Μην μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία, μόνο ψυχοφθόρα είναι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ναι κορίτσια νοίκιασα ζυγαριά γιατί πιστεύω ότι το γάλα μου δεν φτάνει.Εχουμε τόσες πάνες όσες λέτε αλλά όταν είναι στο στήθος το βλέπω ότι θέλει και άλλο γάλα ενώ το δικό μου έχει τελειώσει.

Είναι τρισήμιση και περίπου υπολογίζω να πίνει 500 γραμμάρια.

Τρεισιμιση μηνων μωρό ξερει πολυ καλα τι πρεπει να κάνει για να εχει οσο γαλατάκι χρειάζεται :D Δεν ξερω το βάρος του αλλα νομιζω πινει πολυ περισσοτερο απο 500 μλ .

Πως ξερεις οτι το γαλα σου εχει...τελειώσει?

Αν θηλάζεις αποκλειστικά το γάλα δεν τελειώνει , εχει πάντα οσο θέλει το μωρό σου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Είναι 5300 γραμμάρια και τρισιμισι μηνών.Προσπαθώ να του δώσω και λίγο συμπλήρωμα για να δω αλλά δεν του αρέσει καθόλου το μπουκάλι.Του έρχεται να κανει εμετό από τη θηλή.Δεν του έχω δώσει και ποτέ πιπίλα οπότε δεν μπορεί ακόμα να το πιάσει.Προσπαθώ από χθες...

΄Το γάλα ξέρω ότι τελειώνει και γιατί τραβιέται το μωρό στο στήθος αφήνει τη θηλή και την ξαναπιάνει και από τις ζυγίσεις που έκανα σήμερα...

Αν το μωρο δεν δειχνει ενδιαφέρον για το ενα στηθος το αλλάζουμε και το βαζουμε στο αλλο . Αν χρειαστει ξαναλάζουμε στήθος :D

Οπως σου ειπα και η Σοφουκα η ζυγαριά θα σε παιδεψει και θα σε μπερδέψει . Δεν ειναι σωστος τροπος αυτος .

Αυτη την αντιδραση την κάνει σε κάθε γεύμα ? Θηλάζεις αποκλειστικά ? Ποσα γευματα το 24ωρο ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Πως φαίνεται οτι είμαστε γενιά μεγαλωμένη με μπιμπερό... Έχουμε αυτή την εμμονή να μάθουμε πόσο γάλα πίνει επιτέλους το μωρό μας. Κι εγώ προσπαθούσα να βρω τρόπους να καταλάβω, αλλά μάταια.

Ο μόνος τρόπος για να ξέρεις αν πίνει αρκετό γάλα, όπως είπαν και τα κορίτσια, είναι οι πάνες. :wink:

Να πω μόνο ότι τις πρωτες 40 μέρες πρεπει οι πάνες να είναι 6-8 και από κει και πέρα 5-6

(σοφούκα ξέχασες πόσο συχνά άλλαζες στην αρχή; :lol::lol::lol: )

:oops::oops::oops::oops:

και έχω την εντύπωση ότι το έγραψα και σε άλλο ποστ, ψάχνω να το βρω να το διορθώσω... :(

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Σχεδόν σε κάθε γεύμα.Εδώ και 2 με 3 μέρες το παίρνει ο ύπνος στο στήθος.Εχω χαζέψει σήμερα με τη ζυγαριά.Κάνουμε 8 γεύματα τη μέρα περίπου.Απλώς είναι λίγο αδυνατούλης και με στεναχωρεί και νομίζω ότι πραγματικά δεν του φτάνει το γάλα.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το ενδιαφέρον...

Το αδυνατούλης μπορει να ειναι ...κληρονομικό :D

Μην αγχωνεσαι κοριτσάκι μου . Για γραψε μας λιγο τις ζυγίσεις απο την μέρα γεννησης . Την νυχτα ξυπνάει για μαμ ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Ημερομηνία γέννησης 29/10/2008

Βάρος γέννησης 3180

4/11/2008 3000

9/11/2008 3130

24/11/2008 3900

8/12/2008 4290

29/12/2008 4670

21/1/2009 5kgr

6/2/2009 5200

θήλαστρο δεν χρησιμοποιούμε.

Dimoula, αντέγραψα τις ζυγίσεις που μας είχες παραθέσει σε άλλο ποστ για να τις δούμε.

Λοιπόν, από 4/11 εως 6/2 (3 μήνας περίπου) πήρε το μωρό σου 2200γρ. Δηλαδή 2200/3=733γρ το μήνα. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να παίρνουν μέχρι τον 3ο μήνα 750γρ το μήνα. Είσαι μια χαρά στο όριο.

Αν θες πρόσφερε του το στήθος περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα κι αν θες να αυξήσεις το γάλα τάιζε τον κοιμισμένο κάποια ώρα της νύχτας (αν κοιμάται όλο το βράδυ).

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ημερομηνία γέννησης 29/10/2008

Βάρος γέννησης 3180

4/11/2008 3000

9/11/2008 3130

24/11/2008 3900

8/12/2008 4290

29/12/2008 4670

21/1/2009 5kgr

6/2/2009 5200

13/2/2009 5300

Την νύχτα τον ξυπνάω εγώ και του δίνω γάλα.

Τις ζυγίσεις τις έχω ξαναγράψει και μου είπε και η Αγλαια ότι είναι αρκετά καλές.Απλά ανησυχώ 1)γιατί τώρα δεν παίρνει αρκετο βάρος σε σχέση με άλλα μωρά που θηλάζουν και 2)από την αντίδραση του στο στήθος έχω την εντύπωση ότι θα ήθελε περισσότερο γάλα και το αφήνω νηστικό. Επίσης την μέρα δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου.Αν πχ στις 28 Φεβρουαρίου που θα κλείσει τον τέταρτο μήνα είναι πάλι 5300 ή ΄5400 θα είναι καλό το βάρος αυτό;

Ευχαριστώ πολύ..

Διαφημίσεις

Κοίτα τους πρώτους 3 μήνες πήρε ακριβώς τα κιλά που έπρεπε να πάρει. 750γρ τον κάθε μήνα που είναι ακριβώς αυτό που λένε κι οι παιδίατροι. Μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη πρέπει να πάρει γύρω στα 200γρ ακόμα (χώρις τα 100 που πήρε από τις 6 του μήνα). Έτσι περίπου τα υπολογίζω εγώ με το φτωχό μυαλό μου. Αγλαΐα, εσύ τι λες που είσαι η ειδική;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Μια χαρά τα βρίσκω, και αν το μωρό δεν πάρει το αναμενόμενο βάρος για ένα μήνα δεν πειράζει.

Αν ανησυχείς και πιστεύεις ότι φταίει το λίγο γάλα, μπορείς να ενισχύσεις λίγο την παραγωγή με λήψη μαγιάς μόνο για 2 εβδομάδες και με προσοχή μην πρασινίσουν τα κακά του μωρού από υπερπαραγωγή. Αν πρασινίσουν τη σταματάς αμέσως...

Καθε μωράκι ειναι διαφορετικό :D

Ουτε εμενα παιρνει το βάρος που παιρνουν αλλα μωράκια αλλα δεν στεναχωριεμαι καθολου γιατι εγω ήμουν παχύσαρκο (και ειμαι) μωρό οποτε σταυροκοπιέμαι και ευχομαι να μοιάσει του μπαμπα της :lol:

Ο υπνος την ημέρα ειναι ενα πονεμένο θεμα και για μας . Μαλλον μεχρι τους 3 μήνες ήταν ο υπνος την ημερα μετα εγινε και τη νύχτα . :lol:

Δεν κοιμόταν ουτε εμένα την ημερα . Το πολυ 20 λεπτά και πεταγόταν επάνω. Ποτε δεν σκέφτηκα οτι δεν χορταινε απλα σκεφτομουν οτι εχω ενα πολυ δραστήριο μωράκι ..οπως και αποδειχτηκε στην πορεία .

Ακολουθησε την συμβουλη της Αγλαίας και προσεχε . Ταλαιπωρηθηκα καιρο με την υπερπαραγωγή γιαυτο θελει προσοχή :D

Μην συγκρίνεις το μωράκι σου με αλλα μωρά ! Ειναι μοναδικό και το καλύτερο μωρό του κοσμου γιατι ειναι δικό σου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 1 month later...

Λαμπρινή, γιατί είχες υπερπαραγωγή; Έκανες προσπάθειες να αυξήσεις το γάλα σου ή ήρθε από μόνο του; Πως το αντιμετώπισες; Ταλαιπωρήθηκε και το μωράκι σου; Ρωτάω, επειδή μάλλον το έπαθα κ'εγω. Και λίγο ανησυχώ.

l74Wp3.pngfGgdp3.png

O Konstantinos gennithike!

Υπερπαραγωγή παθαίνουν πολλές μαμάδες. Συμβαίνει μόνο του τις περισσότερες φορές αλλά είναι και μαμάδες που την παθαίνουν από λάθος οδηγίες των γιατρών. Πχ. μια οδηγία που φαίρνει υπερπαραγωγή είναι "να αδειάζετε με θήλαστρο το στήθος που έχει θηλάσει το μωρό μετά από κάθε γεύμα". Δηλαδή το στήθος έτσι παίρνει ερέθισμα να παράγει περισσότερο γάλα από αυτό που χρειάζεται το μωρό και παθαίνει υπερπαραγωγή.

Αντιμετωπίζεται με το να θηλάζει η μαμά από το ένα στήθος για 1 ή παραπάνω γεύματα. Το μωρό "ταλαιπωρείται" από εκρηκτικές πράσινες, υδαρείς κενώσεις (στη χειρότερη και αίμα στα κακά) κι η μαμά από πετρώματα και φραγμένους πόρους.

Εσύ τι ακριβώς συμπτώματα έχεις; Πες μας λίγο αναλυτικά για να σε βοηθήσουμε.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ευχαριστώ, Pipi. Το μωράκι μου είναι σχεδόν 4 μηνών (θα είναι 2 Απριλίου). Και μέχρι τελευταία νόμιζα ότι έχω πολύ λίγο γάλα, επειδή πολλές φορές το μωρό εκνευριζόταν στο στήθος, άφηνε τη θηλή και δεν ξανάπιανε, έκλαιγε. Και εγώ τότε ήθελα να δω αν τρέχει γάλα, προσπαθούσα να βγάλω λίγο με το χέρι και δεν έβγαινε τίποτα. Σε 5 λεπτά έβγαιναν 3 σταγόνες, και μετά πάλι τίποτα. Με το θήλαστρο δεν έβγαινε τίποτα. Και έτσι έκανα διάφορα για να αυξήσω την παραγωγή. Τελευταίο που πήρα ήταν FenuGreek με Milk Thistle. Την τέταρτη μέρα μου ήρθε πολύ γάλα και το μωρό έγινε ακόμα πιο ανήσυχο στο στήθος. Τώρα δεν ξέρω πως να το επανορθώσω.

l74Wp3.pngfGgdp3.png

O Konstantinos gennithike!

Ευχαριστώ, Pipi. Το μωράκι μου είναι σχεδόν 4 μηνών (θα είναι 2 Απριλίου). Και μέχρι τελευταία νόμιζα ότι έχω πολύ λίγο γάλα, επειδή πολλές φορές το μωρό εκνευριζόταν στο στήθος, άφηνε τη θηλή και δεν ξανάπιανε, έκλαιγε. Και εγώ τότε ήθελα να δω αν τρέχει γάλα, προσπαθούσα να βγάλω λίγο με το χέρι και δεν έβγαινε τίποτα. Σε 5 λεπτά έβγαιναν 3 σταγόνες, και μετά πάλι τίποτα. Με το θήλαστρο δεν έβγαινε τίποτα. Και έτσι έκανα διάφορα για να αυξήσω την παραγωγή. Τελευταίο που πήρα ήταν FenuGreek με Milk Thistle. Την τέταρτη μέρα μου ήρθε πολύ γάλα και το μωρό έγινε ακόμα πιο ανήσυχο στο στήθος. Τώρα δεν ξέρω πως να το επανορθώσω.

μαγια, αυτό που κοιτάμε στον θηλασμό είναι αν παίρνει βάρος, αν βρέχει πάνες, τα κακά του αν είναι μουσταρδί και αν γενικά είναι ευδιάθετο. Η ανησυχία στο στήθος μπορεί να οφείλεται σε κολικούς, σε πορδίτσες που ετοιμάζονται να βγουν (:D ), στη ροή που είναι δυνατή ενώ το μωρό θέλει να πιπιλίσει απλώς, κλπ. Δε σημαίνει τίποτα το ότι δεν έβγαλες γάλα με το θήλαστρο και το χέρι.

Σταμάτησε το fenugreek και μην αλλάζεις στήθος σε κάθε γεύμα..προσπάθησε να δώσεις στην αρχή το ίδιο στήθος δύο φορές. Τώρα για καλύτερες οδηγίες, θα σου δώσουν μανούλες που έχουν αντιμετωπίσει υπερπαραγωγή, ξέρουν καλύτερα.

Κοριτσια,σημερα πήγα να κάνω εμβόλιο στο μπέμπη μου και μου είπε ότι έβαλε πολύ λίγο βάρος τους τελευταίους 2 μήνες.

Βάρος γέννησης:3070 21/11/08

Βάρος εξόδου: 2930 26/11/08

3900 12/12/08

5700 28/1/09

6350 28/3/09

Θηλάζω αποκλειστικά χωρίς συμπλήρωμα.5-6 βρεγμένες πάνες και κενώσεις ανά 2 μέρες περίπου.Καθησυχάστε με,please!!!!!

Αν υπολόγισα σωστά πήρε μέσο όρο 820γρ.το μήνα,σωστά;

url]

url]

"Που να φτασει γιατρε μου ? Θα ρχεσαι να τον σηκώνεις ? " ετσι πεστου την επομενη φορα ..

Εχει ΗΔΗ διπλασιάσει με το παραπάνω το βάρος γεννησης κατι που γινεται στον 5ο -6ο μηνα !

Το πρωτο τριμηνο τα μωρά βαζουν κατα μεσο ορο 750 γρμ . Το δευτερο μηνα αυτο πεφτει στο μισό !!!

Τα πατε καλύτερα απο μια χαρα !!! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Μαγια , εμενα συνεβει απο μονη της η υπερπαραγωγή και εκανα αμαν να την ξεφορτωθώ ! Μεχρι και τον 6ο μηνα ειχα προβλημα !!!

Ειμαστε σιγουροι οτι εχεις υπερπαραγωγή ? Τα κακάκια ειναι παντα πράσινα?

Να θηλάζεις απο το ενα στηθος για 1-2-3 γεύματα και να πιεις και κανα φασκομηλάκι παράλληλα .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...