Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ?

mama tou kostantinoulh

Recommended Posts

Έμπειρες μανουλες έχω την εξής απορία. Το μωρό μου είναι 6 μηνών και από 3 μηνων κοιμάται το βράδυ σερί χωρίς να ξυπνάει καθόλου (με εξαιρεση όταν πονάει με τα δόντια του). Κατα τις 9-9:30 κάνει μπάνιο, τρώει και κοιμάται μέχρι τις 7:30-8 το πρωι. Το θέμα είναι ότι αν και με βολεύει το ότι κοιμάται νωρίς (για να έχουμε λίγο ελευθερο χρόνο και μεις) κάποια βράδια που θέλουμε να βγουμε έξω (όχι μέχρι αργά μη φανταστείτε) περιοριζόμαστε πολύ από το πρόγραμμα αυτο. Και ειδικά όσο ανοιγει ο καιρός και θέλουμε να πάμε καμμια βολτα τα πράγματα θα δυσκολεύουν. Εσεις τί κάνατε με το θέμα αυτό? Τραβήξατε το ωράριο του παιδιού (ειδικά το καλοκαιρι) μέχρι πιο αργά ή για παράδειγμα τα κοιμίζατε στο καρότσι μαζί σας χωρίς να ακολουθείτε τη ρουτίνα μπάνιου? Λέω εγώ τώρα. Θα ήθελα να έχουμε μια μεγαλύτερη ευελιξία αλλά δε διακινδυνεύω σε καμμια περίπτωση να ξυπνάει το βραδυ και να χαλάσει το πρόγραμμά του. Ακούω ιδέες.

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Καταρχην θα αλλαζα τον τιτλο!Πως κανουμε τους γονεις να ακολουθουν το προγραμμα των παιδιων τους!!Εγω εκει κατεληξα για να τα παμε καλα δηλαδη μεσα σαυτο το σπιτι....Εχουμε παρομοιο προγραμμα και θα σου ελεγα πως ειναι αρκετα δεσμευτικο...Αλλα κανεις υπομονη!Το καλοκαιρι που ηταν μικρουλα σαν και σας την επαιρνα εξω μαζι μου , γαλατακι στο καροτσι και νανι ημουν τυχερη στην μεταφορα δεν ξυπνουσε...Αλλα γενικα το χειμωνα ειναι πιο δεσμευτικο αυτο το προγραμμα...Περιμενω να μεγαλωσει λιγο ακομα και θα το προσπερασουμε και αυτο...Παντως και εγω δεν ειμαι διατεθιμενη να την βαζω πιο αργα για να μπορω να βγαινω καλυτερα πολλες φορες μεσα και ηρεμη παρα μια φορα εξω και τις υπολοιπες μεχρι αργα ξυπνια στο σπιτι...

Το προβλημά μου δεν ειναι τόσο τωρα το χειμώνα που ούτως ή αλλως δε σε προκαλει ο καιρός να βγεις συχνά. Αλλά όταν ανοιξει ο καιρός και το καλοκαιρι ας πουμε θα κλεινόμαστε σπίτι από τις 9??? Γι'αυτο λέω μηπως υπάρχει κανένας τρόπος! όχι για τίποτα ιδιαιτερο. Για ένα φαγάκι να πάμε οι έρμοι ας πουμε!

s-age.pngs-age.png

Εγω ακολουθησα το καροτσι-γαλα-νανι οταν κουραζοταν!!!Φυσικα δεν γινεται και πολυ συχνα...Οποτε δεν θα εχεις προβλημα!Φετος να δω τι θα κανω που θα περπαταει και θα πρεπει να την κυνηγαμε!Οταν ειναι μικρα καθονται στο καροτσακι κοιτανε, βαφουν το συμπαν ωωωρες και στην χειροτερη μασανε καμια χαρτοπετσετα(κολλαει σε αλλο τοπικ)!Φετος που δεν θα πρεπει να καθομαστε στην καρεκλα να δω!!!

Μαμά του Κωνσταντίνου, σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, κατά την άνοιξη θα μπορούσες να μετακινήσεις σταδιακά το σταθερό πρόγραμμα του μωρού σου κανένα μισάωρο αργότερα. Επίσης να ξέρεις ότι κάποια βράδια, αλλά όχι πολύ συχνά (π.χ. 1-2-3 φορές το μήνα) μπορείς να αλλάζεις λιγάκι το πρόγραμμα του μωρού και εννοώ ότι μπορείς να το έχεις έξω και να το ταΐσεις το τελευταίο γάλα και να το κοιμίσεις στο καρότσι του. Πρόσεξε να του έχεις φορέσει άνετα ρούχα με τα οποία θα μπορεί να συνεχίζει τον ύπνο του. Στη συνέχεια εύχομαι να έχεις μεγάλο ποσοστό επιτυχίας κατά τη μεταφορά από το καρότσι στο αυτοκίνητο και μετά στο κρεβάτι. Αλλά αυτές τις αλλαγές στο πρόγραμμα, μην τις κάνεις και πολύ συχνά, γιατί θα γίνει μπάχαλο.

Λέγοντας αλλαγή προγράμματος αραιά και πού, δεν εννοώ να τραβάς τις ώρες μπροστά ή πίσω κατά βούληση, αλλά να κρατήσεις τις ώρες σταθερές (με απόκλιση το πολύ 30 λεπτών) και να κάνεις ό,τι έχει το πρόγραμμα, αλλά εκτός σπιτιού (φυσικά το μπάνιο το χάνετε για ένα βράδυ).

Επίσης να ξέρεις ότι μέχρι 3 χρονών περίπου, αν το βάζεις για ύπνο πιο αργά, αυτό δε σημαίνει ότι θα ξυπνήσει και το πρωί πιο αργά. Μετά τα 3 ψιλορυθμίζεται αυτό.

Πάντως μη σε ανησυχεί. Σίγουρα θα καταφέρετε να κάνετε τις βόλτες σας πού και πού. Απλά όχι όπως παλιά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

εγώ πάντως σε καμία περίπτωση δε θα άλλαζα το πρόγραμμα του παιδιού... και ναι, καλώς ή κακώς, το καλοκαίρι που πέρασε κλειστήκαμε μέσα...

Δε μας πείραξε....

Αν θέλαμε οπωσδήποτε να βγούμε λόγω κάποιας υποχρέωσης, απλά τον βάζαμε να κοιμηθεί στο καρότσι του στην ώρα που ήταν μαθημένος

Ταλαιπωριόταν λίγο αλλά οκ, τουλάχιστον δεν ήταν εντελώς εκτός προγράμματος. Απλά δεν έκανε μπάνιο εκείνη τη μέρα... ο ύπνος του όμως και το φαγητό του, δεν έχουν αλλάξει ποτέ ώρα από μέρους μας.

Μόνος του μόνο αν κάνει κάποια μέρα ατασθαλία και κοιμηθεί αντί για 8,30 στις 9,30

Φέτος που είναι λίγο μεγαλύτερος θα πάμε το 8,30 στις 9,30 το πολύ όταν θα θέλουμε να βγουμε...

Και ναι, περιοριζόμαστε αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό να έχει το παιδί την σειρά του παρά εγω τη βολή μου

Επίσης να ξέρεις ότι μέχρι 3 χρονών περίπου, αν το βάζεις για ύπνο πιο αργά, αυτό δε σημαίνει ότι θα ξυπνήσει και το πρωί πιο αργά. Μετά τα 3 ψιλορυθμίζεται αυτό.

συμφωνω.καποιες παρασκευες την βαζουμε για υπνο κατα τις 10 απο 9 που συνηθιζει,και παρολα αυτα το πρωι ατις 7 γαριδα το ματι.αντε να παει 7.30.οποτε και εχει ξενυχτησει και υπνο δεν εχει χορτασει.

συμφωνω.καποιες παρασκευες την βαζουμε για υπνο κατα τις 10 απο 9 που συνηθιζει,και παρολα αυτα το πρωι ατις 7 γαριδα το ματι.αντε να παει 7.30.οποτε και εχει ξενυχτησει και υπνο δεν εχει χορτασει.

Συμφωνω και εγώ το έχω παρατηρήσει και γι' αυτο δεν αλλαζω το πρόγραμμά του εύκολα. Αλλά αν σκεφτήτε ότι και πέρυσι το καλοκαίρι περιοριστήκαμε (γέννησα αρχές Αυγούστου) αφού ούτε διακοπές πήγαμε δεν θελω και φέτος να γίνει το ίδιο. Και εντάξει όταν ειμαστε αθήνα. Αλλά στις διακοπές τι θα γίνει? Θα κλεινόμαστε στο νησάκι από τις 9 μέσα?Σκέφτομαι να τον βάζω να κοιμάται κατά τις 10 το καλοκαιράκι (σταδιακά πάντα η μετάβαση) και ευελπιστώ να μπορεί να κοιμηθεί στο καροτσάκι του (μιας που μέχρι τότε σε πορτ μπεμπε δε θα χωράει). Απλά φοβάμαι ότι παραλείποντας το μπάνιο δεν θα παίρνει σήμα για ύπνο. Βέβαια το καλοκαίρι με τη ζέστη ίσως το μπανάκι δεν είναι απαραίτητο να το αποφεύγουμε. Τί θα λέγατε να τον εκανα μπάνιο και μετά γάλα και ύπνος στο καρότσι και μετά να βγαίναμε έξω?

s-age.pngs-age.png

εμεις περισυ το καλοκαιρι,1,5 χρονων το μεσημερι κοιμοταν 4 με 6.οποτε βγαιναμε κατα τις 8 για βολτα ,μαζευομασταν κατα τις 10 κα κατα τις 11 κοιμοταν ως τις8.παντως μην αγχωνεσαι το καλοκαιρι με τη ζεστη και τα μπανια κουραζονται ,αλλαζουν οι ρυθμοι και αλλαζουν προγραμμα.

Διαφημίσεις

Μαμά του Κωνσταντινούλη, και εμείς είμαστε στην ίδια φάση με σας κοιμόμαστε από 3μηνών όλο το βράδυ. Η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση, δηλαδη και εσείς βγαίνετε για καφέ ή φαγητό σε ένα ήσυχο και χωρίς πολύ καπνό μέρος, αλλά παίρνεις μαζί και το γάλα και του το ταίζεις. Αν ο μικρούλης ειναι ήσυχος όπως η δικιά μου τότε θα σου κοιμηθεί στο καρότσι. Εμείς όταν βγαίνουμε η μικρή κοιμάται πάντα στο καρότσι της όποτε θέλει εκείνη. Το πρόγραμμά της πάντως δεν έχει χαλάσει, το επόμενο βράδυ κοιμάται κανονικά. Οσον αφορά το μπάνιο, η αλήθεια είναι ότι αν δεν τον κάνεις και μια μέρα δεν παθαίνει κάτι, απλά αν εσύ θες να του κάνεις καθημερινά μπορείς να το κάνεις μεταξύ του προηγούμενου γεύματος, έτσι κάνουμε εμείς ώστε να μη βγει φρεσκομπανιαρισμένη έξω! Πρόσεξε μόνο αν πατε για καφέ να μην είναι πολύ δυνατά η μουσική. Θα δεις ότι τελικά θα του αρέσει και του μωρού σου!

Εμείς είμαστε 1 έτους απο 3 μηνών κι εμείς κοιμόμαστε σερί το βράδυ.Πέρσι το καλοκαίρι ήταν 4-6 μηνών δεν μας δυσκόλεψε καθόλου το πουλάκι μου!Οποτε θέλαμε να βγούμε έξω βόλτα για φαγητό ή καφέ την κάναμε μπάνιο πρίν την έξοδο μας , παραμάσχαλα στην αρχή το στήθος και μετά τα μπιμπερό και όταν ήταν η ώρα της για γάλα και νάνι . Το έπινε μια χαρά και μετά νάνι στο καροτσάκι της . Εχουμε γυρίσει και στις 2η ώρα το πρωί και απλά απο το καρότσι της μεταφορά στο κρεβατάκι της! Κοίταζα να τις φορώ άνετα ρούχα για να μην της τα βγάζω και είχα λίγο γάλα έτοιμο γύρω στα 100ml οπότε και να ξυπνούσε μόλις τράβαγε 2 ρουφηξίες κατευθείαν ύπνο .

Εγω είμαι υπέρ της άποψης ότι το παιδί όπως το μάθεις είναι .Δεν λέμε να ξημεροβραδιάζεσαι καθημερίνα και το παιδί να κοιμάται κάθε βράδυ στο καρότσι του αλλά μια στο τόσο σε όλους μας κάνει καλό να ξεφεύγουμε απο την ρουτίνα της καθημερινότητας γιατί όχι και στα μωρά μας !!!

Εμεις δεν αλλαξαμε το προγραμμα του Κωνσταντινου μας. Οταν ηταν να βγουμε περναμε και το καροτσι και το γαλα του. Δυο παραδειγματα¨Την προτοχρονια του 2008 ηταν 5 μηνων. Φυγαμε κατα τις 10 απο το σπιτι για ρεβεγιον. Τον ταισαμε μολις φτασαμε στον προορισμο μας και τον βαλαμε στο καροτσι του. Κοιμηθηκε παρα το γεγονος οτι χτυπαγαν κατσαρολες για να υποδεχτοθν το νεο ετος. Κατα τις 3 τον ξυπνησαμε για να φυγουμε! Κοιμηθηκε φυσικα στο αυτοκινητο. Οταν φτασαμε στο σπιτι του εδωσα λιγο γαλα ακομι και κσανακοιμηθηκε μεχρι τις 10 το πρωι. Φετος που ηταν μεγαλος (17 μηνων) ηταν στο ποδι μεχρι τις 1μιση, κοιμηθηκε μολις μπηκαμε στο αυτοκινητο και ξυπνησε οταν προσπαθουσα να τον βγαλω απο το καθισματακι. Ηπιε το γαλα του και κσανακοιμηθηκε μεχρι τις 11 περιπου το πρωι...

Αχ ελπίζω όντως να τα καταφέρουμε γιατί με τον ύπνο της ημέρας έχουμε ένα θέμα όταν δεν είμαστε στο χώρο που έχει συνηθίσει. Κι ενώ στο δωμάτιο του είναι μια χαρά και κοιμάται 3ωρο το μεσημέρι σε ξένα σπίτια είναι κάπως. Νυστάζει αλλά δεν κοιμάται και γκρινιάζει ή κοιμάται για 1 ώρα και διαλύει το πρόγραμμά του για την υπόλοιπη μέρα.Για το βράδυ τώρα δεν τον έχω δοκιμάσει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Μπορεις να τον κοιμιζεις το μεσημερι παραπανω καμια ωρα ή [πιο αργα ωστε να μενει ως τις 10.00 το βραδυ , επειτα αμα πατεδιακοπες μπορεις να τον κοιμιζεις στο καροτσακι. Η αληθεια ειναι οτι εμεις το αργοτερο 9.30 ειμαστε σπιτι επειδη ο Κωνσταντινος θελει να κοιμηθει αλλα ειναι και 2 χρονων οποτε δυσκολα χαλας το προγραμμα σε ενα παιδι μεγαλο , στον δικο σας πιο ευκολα μπορεις να του τρεναρεις την ωρα που θα κοιμηθει . Βασικα ειμαι υπερ του να μην χαλαει το προγραμμα των μικρων γιατι αμα ειναι κουρασμενα και δεν κοιμηθουνε οσο πρεπει και εκεινα παιδευονται με γκρινια κτλ και εμεις μαζι τους επειδη δεν ξερουμε πως να τα υσηχασουμε .Ακομα και το καλοκαιρι που ο πιτσιρικας ητανε 15-16 μηνων παλι 9.00 το αργοτερο σπιτι και τοτε επειδη με κοπο του φτιαχναμε το προγραμμα του , αλλα αμα πηγαιναμε διακοπες εγω θα τον κοιμηζα πιο αργα το μεσημερι , τωρα κοιμαται 11-1.00 ή 12-2.00 , κατα τις 3-5 και με αυτον τον τροπο θα εμενε ξυπνιος ως τις 11.00 σιγουρα .Σου μιλαω για τον μεγαλο επειδη η μικρη ειναι ακομα πολυ μικρη για να εχει προβλημα , κοιμαται παντου και οπως ναναι .

Γραφίστριά μου δυστυχώς έχει αρχίσει να δουλεύει το εσωτερικό ρολόι του και για μεσημέρι κοιμάται 3-6 κάτι που με βολεύει αφάνταστα να κάνω και καμμια δουλίτσα. Χτες για παράδειγμα που λειπαμε το μεσημέρι και αναγκάστηκε να κοιμηθει σε ξένο σπίιτ (στο καρότσι του βέβαια μη νομίζεις) κοιμήθηκε 3-4. Μετά ξύπνησε και γκρίνιαζε γιατί νύσταζε αλλά και να κοιμηθει δεν ήθελε και τελικά ξανακοιμήθηκε 6-7 ξαναγκρίνιαζε μέχρι που στις 8:30 του κάναμε μπάνιο και έπεσε ξερός. Αλλά αλλιως είναι να χαλάει το πρόγραμμά του το βράδυ και αλλιως την ημέρα. Την ημέρα αντιμετωπίζεται. Είναι και συνονόματος με το μωρό σου. Να σου ζήσουν!!!

s-age.pngs-age.png

Γενικά είμαι κατά των φαρμάκων και δεν θέλω να τον φορτώνω χωρίς λόγο. Πριν 2 εβδομάδες περιπου υπέφερε πολύ με τα δόντια για 5-6 μέρες και μαζί του υπέφερα και γω. Δεν του έδωσα τίποτα γιατί το βράδυ δεν ξυπνάει εντελώς ακόμα και όταν έχει τα δοντια, ξυπνάει για λίγα δευτερόλεπτα του βάζω πιπιλα και κοιμάται. Το ζελ κάπου ειχα διαβασει ότι δεν εχει αποτέλεσμα γιατί σε λίγα λεπτά ξεβγαζεται με το σάλιο, ντεπον δε θέλω να του δινω με το παραμικρό γιατί τί θα έκανα θα του έδινα 5 μερες συνέχεια ντεπον? Και μέχρι που θα παει αυτο? Μόνο με μασητικά τη βγαζουμε και με το δάχτυλο φυσικα :D

s-age.pngs-age.png

MAMA του Κων/νου απο ποτε σας κομαται το μεσημερι? γιατι εμενα κοιμαται 9,3 με 8 το πρωι αλλα ολη μερα κοιμαται μισαωρα και καμια ωρα διασπαρτα μεσα στη μερα..

10' οταν την παω στη γιαγια, 10' οταν γυριζουμε σπιτι, μιση ωρα κατα τις 11, καμια ωρα κατα τις 3 και μιση ωρα κατα τις 7...

Βίκυ εκτός του ότι σου έστειλα πμ σου λεω ότι ο ύπνος είναι ιδιαίτερα ρευστός, εδώ και 2-3 βδομάδες κοιμάται το μεσημέρι σερί 2-3 ώρες και κατά τη διαρκεια της μέρας 1-2 ώρες πάλι σπαστά. Αλλά κάθε μέρα έχουμε και κάτι άλλο. πχ την προηγούμενη βδομάδα κοιμοταν 3-6 κάθε μεσημέρι και αυτή τη βδομάδα πήγε 2-5 επειδή το σκ βγήκε λίγο από το πρόγραμμα. Αυτο που έχω πάντως καταλάβει ειναι ΄πως ότι και αν κάνω εγώ αυτός ακολουθεί το προγραμμα που θέλει. Απλά προσπαθώ να τον κατευθείνω να φτιαξει το πρόγραμμά του σύμφωνα με το δικό μας, πχ τον απασχολώ την ημέρα μέχρι το μεσημέρι για να κοιμηθει και κεινος τις ώρες που πρέπει. ή δεν τον αφήνω να πέσει για ύπνο το βράδυ πριν την ώρα του μπάνιου για να παει για ύπνο μια και καλή. Και μην νομίζεις ότι πιανει πάντα.

s-age.pngs-age.png

μην αγχώνεσαι! όταν θα 'ρθει η ώρα και θα θέλεις να βγείς θα τον πάρεις μαζί σου σε ήσυχο ταβερνάκι και βλέπεις.

Εμείς ίσως να πάμε διακοπές στο εξοχικό των γονιών μου οπότε θα την αφήνουμε μερικές φορές στο σπίτι μαζί τους! Γιατί νομίζεις οτι πολύς κόσμος πάει με την πεθερά ή τη μαμά διακοπές :lol::lol: . για να κάνει μπάνια και βόλτες έξω :lol::lol:

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Εμείς παιδιά φέτος κάναμε τις καλύτερες διακοπές στη Χαλκιδική και το πρόγραμμα του παιδιού δεν χάλασε και εμεις περάσαμε ωραία. Κλείσαμε τέσσερα ζευγάρια με μωράκια στο ίδιο ξενοδοχείο ισόγεια διπλανά δωμάτια που βγαίναν όλα μπροστά στον ίδιο κήπο. Τα παιδιά ακολουθούσαν το πρόγραμμά τους κανονικά και μόλις κοιμόντουσαν στήναμε το "μπαράκι" μας - ποτάκι, κους κους, χαρτάκι ή επιτραπέζιο - στο κηπάκι μπροστά απο τα δωμάτια, αφήναμε ανοιχτά μόνο με κλειστές τις σίτες και με το κιχ που κάνανε πεταγόμασταν και τα βλέπαμε ... τέλεια!!!

Αφού πάλι και φέτος λέμε θα ξανα ψάξουμε να πάμε αλλού με την ίδια σύνθεση όλοι μαζί :wink: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...