Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σταυροπόδι στην διάρκεια της εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Και εγώ το έχω ακούσει από την γιαγιά μου ότι "σκάει" το μωρό :P! Τι άλλο θα ακούσω.

Παρ' όλα αυτά όταν πήγα στον γυναικολόγο μου και με είδε να κάθομαι μου είπε : Μπράβο σου που καθεσαι σταυροπόδι, που φοράς 15πόντα τακούνια, στενά τζην και γενικά ότι δεν "επιτρέπεται" στην εγκυμοσύνη!!

Ότι δεν μας στεναχωρεί απλά το κάνουμε! Τρέχουμε, πηδάμε (όπως θες πάρτο), κάνουμε γυμναστική, σπορ, κτλ. αρκεί να αισθανόμαστε άνετα.

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μωρε είναι μια στάση που με βολέυει και όποτε με βλέπει η μαμα μου να καθομαι έτσι μου λεει να μην. αλλά εγώ νιώθω άνετα.......καλά όλα τα άλλα αλλά στενά τζιν πως αντέχεις να φοράς???????? δε σε ενοχλούν στην κοιλιά?

y8rbp3.png

και μένα έτσι μου λένε, να μην κάθομαι σταυροπόδι γιατί πιέζεται το μωρό και τέτοια. Αλλά πιστευω ότι είναι προκαταλήψεις όλα αυτά βρε κορίτσια που είχαν οι γιαγιάδες μας. Σε λίγο μπαίνω στον 6ο και πόδια σταυρώνω και χέρια. Ισα ισα τα χέρια είναι και πολύ βολικά αφού ακουμπόυν στην κοιλιά πια. Πιστευω ότι μετά από ένα διάστημα δεν θα μπορείς να κάθεσαι σταυροπόδι γιατί θα βρίσκει η κοιλιά.

Διαφημίσεις

Κι εγω μέχρι τον 4ο καθομουνα κανονικα σταυροποδι εφοσον δε με ενοχλουσε κατι.Απο κει και μετα που φουσκωσε η κοιλια δεν μπορω να κατσω γιατι πιεζομαι και το καταλαβαινω οποτε και το εκοψα.Ξεχνιεμαι που και που αλλα με ενοχλει οποτε το αλλαζω.

Καλα το τι ακους κατα την εγκυμοσυνη δε λεγεται γενικοτερα.Εγω πραττω με βαση του πως νιωθω εγω καλα.

το λενε οι παλιες αλλα δεν ισχυει τωρα μην τρελαθουμε θα ζοριζοταν το μωρο και δεν θα το καταλαβαιναμε?εμενα μου λεγε η γιαγια μου οτι μπερδευτε ο λορος οταν καθεσε σταυροποδι.καλα!!μην τα ακουτε αυτα.ή που ηθελε η μανα μου να αγιαζει το σπιτι για 40 μερες με τα καρβουρνακια τι λετε καλε το μωρο θελει καθαρη ατμοσφαιρα και θα την ειχα εγω καθε πρωι με την ψαλτουρα στα δωματια μεσα 4-5 φορες και οταν ημουν εξω στην αυλη και γρηγορα!ή το να μην εισαι εξω οταν σουρουπωνει αλλη χαζομαρα.πολλα τετοια υπαρχουν και καποια με βρησκουν συμφωνη ας πουμε το να μαζευεις τα μωρουδιακα πριν πεσει ο ηλιος αλλα οχι γτ θα πλακωσουν τα δαιμονια αλλα γτ θα μαζεψουν υγρασια και μικροβια

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

ε αυτό δεν το είχα ξανακούσει...να μην βγαίνεις έξω όταν σουρωπώνει..δλδ σε όλη την εγκυμοσύνη τα βράδυα κατά τις παλιές έπρεπε να την βγάζουμε μέσα???

το λενε οι παλιες αλλα δεν ισχυει τωρα μην τρελαθουμε θα ζοριζοταν το μωρο και δεν θα το καταλαβαιναμε?εμενα μου λεγε η γιαγια μου οτι μπερδευτε ο λορος οταν καθεσε σταυροποδι.καλα!!μην τα ακουτε αυτα.ή που ηθελε η μανα μου να αγιαζει το σπιτι για 40 μερες με τα καρβουρνακια τι λετε καλε το μωρο θελει καθαρη ατμοσφαιρα και θα την ειχα εγω καθε πρωι με την ψαλτουρα στα δωματια μεσα 4-5 φορες και οταν ημουν εξω στην αυλη και γρηγορα!ή το να μην εισαι εξω οταν σουρουπωνει αλλη χαζομαρα.πολλα τετοια υπαρχουν και καποια με βρησκουν συμφωνη ας πουμε το να μαζευεις τα μωρουδιακα πριν πεσει ο ηλιος αλλα οχι γτ θα πλακωσουν τα δαιμονια αλλα γτ θα μαζεψουν υγρασια και μικροβια
y8rbp3.png

καλημερα και απο μενα .εγω προσωπικα μετα τον τριτο μηνα εγκυμοσινης δεν μπορούσα να κάθομαι σταυροπόδι διότι ήταν πολλή χαμηλά και ένιωθα μια πίεση και χωρίς να το σκέφτομαι δεν καθόμουνα Ηταν σαν να του πίεζα το κεφάλι και στις άλλες 2 εγκυμοσήνες ειχα το ίδιο ίσως φταίει η κατασκευή τις μήτρας μου δεν ξέρω.Αλήθεια είναι ότι και σε όλοι την εγκυμοσύνη το παιδί ήταν πολύ χαμηλά γιαυτό βέβαια γεννούσα και σε μία ώρα τσακ μπαμ .

Λοιπόν, το είχα κι εγώ απορία αυτό και χαίρομαι που το βάλατε ως θέμα. Τώρα είμαι 3 μηνών αλλά από το 2ο μήνα όταν κάθομαι σταυροπόδι, νιώθω ελαφρύ πόνο και τσιμπήματα στη μήτρα και μου πέρασε από το μυαλό μήπως πιέζεται η περιοχή και το έμβρυο. Επειδή κάνω καθιστική δουλειά και είναι δύσκολο να μην κάτσω σταυροπόδι, πήρα καλού κακού ενα υποπόδιο για το γραφείο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Διαφημίσεις

να σου πω την αλήθεια όταν γεννήσεις με το καλό και πάρεις αγκαλιά αυτό το πλασματάκι θα κάνεις όχι όλα, τουλάχιστον τα μισά απο αυτά που θα σου πει η μαμά σου όσο και άν σου φένονται γελία διότι σε πίανει ένας φόβος έστω και μια στις χίλιες ειναι κάτι αλήθεια δεν το ρισκάρεις για τίποτα στον κόσμο...κάτι ξέρανε οι ποιο παλιοι.............

εγω στο γραφειο καθομαι σταυροποδι αλλα το ένα γονατο με το άλλο σχηματίζει γνία 90 μοιρών (δηλαδη ανοιχτό σταυροποδι) έτσι κι αλλιως ειναι κλειστο μπροστά και δε με βλέπει κανείς!!!!!

Λοιπόν, το είχα κι εγώ απορία αυτό και χαίρομαι που το βάλατε ως θέμα. Τώρα είμαι 3 μηνών αλλά από το 2ο μήνα όταν κάθομαι σταυροπόδι, νιώθω ελαφρύ πόνο και τσιμπήματα στη μήτρα και μου πέρασε από το μυαλό μήπως πιέζεται η περιοχή και το έμβρυο. Επειδή κάνω καθιστική δουλειά και είναι δύσκολο να μην κάτσω σταυροπόδι, πήρα καλού κακού ενα υποπόδιο για το γραφείο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
y8rbp3.png

«Μην κάθεσαι σταυροπόδι γιατί πιέζεις το μωρό»

Είναι πολύ πιθανό να ακούσετε τη συγκεκριμένη συμβουλή από το Β τρίμηνο και μετά, καθώς το μέγεθος της κοιλιάς σας σταδιακά αυξάνεται για να βολέψει το μωρό που όλο και μεγαλώνει. Μια παραλλαγή αυτής, πάντα αναφορικά με το σταυροπόδι, είναι ότι η εν λόγω στάση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο μωρό αφού είναι πολύ πιθανό να τυλιχτεί με τον ομφάλιο λώρο και… να πνιγεί!

Τι ισχύει: Η συγκεκριμένη άποψη είναι αβάσιμη, αφού η μήτρα στην οποία αναπτύσσεται ο θησαυρός σας απέχει κατά πολύ από τα πόδια. Όπως καταλαβαίνετε, είναι απίθανο να του ασκηθεί κάποια πίεση ενώ όσον αφορά την πιθανότητα να τυλιχτεί στον ομφάλιο λώρο, είναι δύο φορές απίθανη. Το σταυροπόδι στην εγκυμοσύνη είναι απαγορευτικό μόνο αν έχετε εμφανίσει κιρσούς γιατί εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Δεν έχετε λοιπόν λόγο να σταματήσετε να σταυρώνετε τα πόδια σας αν και όσο πλησιάζει η μέρα του τοκετού δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου

gKlgp2.png

Διαφημίσεις

nikoleta_ και μένα με βόλευε πολύ να κάθομαι σταυροπόδι και ο άντρας μου κάθε φορά μου τραβούσε το πόδι.Μέχρι που πήγαμε στον γιατρό του το είπαμε και η απαντησή του ήταν ''τι φοβάσαι μήπως το παιδί δεν παίρνει αέρα''. :D Μέχρι και τον 7ο μια χαρά σταυροπόδι καθόμουν.Τώρα λόγω κοιλιάς και κιλών δεν βολεύομαι. Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!
v0Zqp3.png 34ef5a11df.png

Το σταυροπόδι στην εγκυμοσύνη είναι απαγορευτικό μόνο αν έχετε εμφανίσει κιρσούς γιατί εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Δεν έχετε λοιπόν λόγο να σταματήσετε να σταυρώνετε τα πόδια σας αν και όσο πλησιάζει η μέρα του τοκετού δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου

Aυτο μου χε πει και ο γιατρος μου...Εγω παντως μεχρι να γεννησω σταυροποδι καθομουν και μεχρι και το τελευταιο βραδυ στο πατωμα οκλαδον καθομουν....Οπως βολευεται η καθεμια!

τα τσιμπιματακια ειναι γιατί μεγαλώνη η μύτρα σου δεν είναι τίποτα είναι κάτι απόλητα φυσιολογικό...δεν φταιει το σταυροπόδι

Τα τσιμπήματα φυσικά τα έχω και άλλες ώρες της ημέρας αλλά όση ώρα κάθομαι σταυροπόδι νιώθω πιο έντονη πίεση ενώ όταν ανοίξω τα πόδια και κάτσω κανονικά αυτό σταματάει... γι' αυτό με έβαλε σε σκέψεις

Δεν παθαινουν τιποτα τα μωρακια μας.Εμενα με βόλευε και καθόμουν ετσι στο γραφείο.Σκεψου 8ωρες επί 7 μηνες(μεχρι τον 8ο που πηρα αδεια).Μια χαρουλα ηταν και ο λωρος και ο μπεμπάκος μου!!!

Το θεμα ειναι να εισαι εσυ ανετα!!

Με το καλό! :)

QqmLp3.png

δεν ξέρω κατά πόσο κανει και πόσο όχι.απο προσωπική πείρα καθόμουν σταυροπόδι καθόλη την διαρκεια της εγκυμοσύνης και όλα καλα:D:Dεδώ σκέψου κόντευα να γεννήσω και κοιμόμουν ακόμα μπρούμητα:D:D(μην ρωτήσετε πως τα κατάφερνα:shock:)πάντως έτσι βολευόμουν

σε ευχαριστώ πολύ καλή μου! το ίδιο και εσύ! εύχομαι να πάνε όλα τέλεια!!!!

nikoleta_ και μένα με βόλευε πολύ να κάθομαι σταυροπόδι και ο άντρας μου κάθε φορά μου τραβούσε το πόδι.Μέχρι που πήγαμε στον γιατρό του το είπαμε και η απαντησή του ήταν ''τι φοβάσαι μήπως το παιδί δεν παίρνει αέρα''. :D Μέχρι και τον 7ο μια χαρά σταυροπόδι καθόμουν.Τώρα λόγω κοιλιάς και κιλών δεν βολεύομαι. Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!
y8rbp3.png

Κι εγώ όταν δούλευα και ήμουν έγκυος πάντα καθόμουν σταυροπόδι γιατί δε βολεύομαι αλλιώς.Και ήταν μια συνάδελφος χωρίς να έχει μείνει ποτέ έγκυος που της έλεγε η μαμά της να μην κάθομαι σταυροπόδι γιατί θα τυλιχτεί ο λώρος γύρω από το μωρό...

Ε δεν την άκουσα ποτέ και το μωρό μου ήταν μια χαρά.

Ο γυναικολόγος μου γέλαγε όταν του το είπα!!

Πολύ ωραίο θέμα nikoleta_ μου! Κι εμένα με βολεύει πολύ να κάθομαι σταυροπόδι και κάθε φορά που με έβλεπε η μαμά μου, φρίκαρε. "Μην κάθεσαι έτσι", μου έλεγε. "Δεν κάνει για το μωρό!" Φυσικά ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι δεν παθαίνει τίποτα το μωρό με το σταυροπόδι. "Να μου τα λες κάτι τέτοια, μου είπε, γιατί στο τέλος θα φτιάξω και βιβλίο". Είναι στην ίδια κατηγορία με εκείνο το φοβερό ότι αν πίνεις αναψυκτικά με ανθρακικό, κουφαίνεται το μωρό από τις φυσαλίδες:roll::roll: Ναι το έχω ακούσει κι αυτό...

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Το σταυροπόδι στην εγκυμοσύνη είναι απαγορευτικό μόνο αν έχετε εμφανίσει κιρσούς γιατί εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Βασικά όχι μόνο για αυτό...Εμένα μου εξήγησε μια νοσοκόμα ότι είναι ΚΑΛΟ (όχι απαγορευτικό!) να μην καθόμαστε σταυροπόδι, γιατί από το μηρό περνάει μια κεντρική αρτηρία και όταν ακθόμαστε σταυροπόδι, πιέζουμε την κυκλοφορία του αίματος σε όλο μας το σώμα και επειδή στην εγκυμοσύνη η κυκλοφορία επιβαρύνεται, είναι καλό να το αποφεύγουμε το σταυροπόδι...

Όταν γέννησα, πριν πάω στο δωμάτιο μου, όσο καθόμουν στο κρεβάτι που γέννησα, η μαία μου σταύρωσε τα πόδια...Τυχαίο?Δε νομίζω!Μου τα σταύρωσε για να μειώσει τη ροή του αίματος όπως μου είπε, αφού το σταυροπόδι εμποδίζει την κυκλοφορία...Οπότε...έχω το νου μου πλέον σε αυτή την εγκυμοσύνη...

Πολύ ωραίο θέμα nikoleta_ μου! Κι εμένα με βολεύει πολύ να κάθομαι σταυροπόδι και κάθε φορά που με έβλεπε η μαμά μου, φρίκαρε. "Μην κάθεσαι έτσι", μου έλεγε. "Δεν κάνει για το μωρό!" Φυσικά ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι δεν παθαίνει τίποτα το μωρό με το σταυροπόδι. "Να μου τα λες κάτι τέτοια, μου είπε, γιατί στο τέλος θα φτιάξω και βιβλίο". Είναι στην ίδια κατηγορία με εκείνο το φοβερό ότι αν πίνεις αναψυκτικά με ανθρακικό, κουφαίνεται το μωρό από τις φυσαλίδες:roll::roll: Ναι το έχω ακούσει κι αυτό...

:D:D:D:mrgreen: ...αυτό θέλει πραγματική φαντασία για να το σκεφτεί κανείς!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...