Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σταυροπόδι στην διάρκεια της εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Εγώ ΟΛΗ την εγκυμοσύνη την έβγαλα με σταυροπόδι.... Δεν έπαθα τίποτα όπως βλέπεις.....

Έβγαλα ένα μπέμπη με ολοισιο ομφάλιο λώρο!!!!!!!!!!!!

Χαζομάρα το θεωρω όπως και πολλά άλλα που λένε...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

χαζομαρα κ μπουρδα δεν ειναι ομως οτι με το σταυροποδι πιεζεται η μητρα κι ολα αυτα που αναφερα πιο πανω.προς θεου δεν παθαινεις κατι αλλα τους τελευταιους μηνες καλο ειναι να μην πιεζουμε εκεινο το σημειο.

Αχχ εγω δεν καθομουνα ποτε ετσι μονο σε λιγες περιπτωσεις... αλλα τωρα που το διαβασα εκανα και μια προσπαθεια να το κανω και το αποτελεσμα ηταν για πολυ γελιο :oops: λογου αυτης της κοιλιτσας PC216333.jpg που ειναι τεραστιας... χιχιχιχ :D:D:D:D:D:D

εγω και στις 2 εγκυμοσυνες μου δεν το εκοψα το σταυροποδι μεχρι τελους.η κορη μου μια χαρα γεννηθηκε το γιο δεν τον ειδα ακομη.το θεμα πιστευω ειναι να βολευεσαι.ακομα και στον 9ο αν ειναι ψηλα η κοιλια καθεσαι ανετα.

Βρε Πελαγία μου σε παρακαλώ σταμάτα να βάζεις φάτσα κάρτα την κοιλίτσα σου. Την έχουμε ξαναδεί σε πιο μικρή φώτο. Δεν είναι ανάγκη να την μεγεθύνεις. :)

Διαφημίσεις

σωτηρια μου κ εγω το ιδιο εκανα κ κανω και οταν ρωτησα τον γιατρο μου μου ειπε οτι δεν παθενει τιποτα ,, αν ενοχληθει με κατι θα το καταλαβεις γιατι θα κλοτσαει.. :wink:

και κατι ασχετο με την κοπελιτσα απο πανω...

θα ηθελα να ενημερωσω οτι ολες εδω μεσα κ εκτος που ειμαστε εγγυοι ... ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΛΙΑ ,, εχουμε ομως και στηθος , να το βγαλουμε στην φορα??

ελεος αλλος κανεις δεν εκανε μονο η μαριω τον γιαννη! :roll:

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια εγώ όλη μου την εγκυμοσύνη σταυροπόδι την έβγαλα.

Μέχρι και στο αυτοκίνητο όταν πηγαίναμε στο μιευτήριο. Το θαυματάκι μου δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

[.png

Για σας και απο΄μένα.

Στην δική μου εγκυμοσύνη όλων το πρόβλημα ήταν που καθώμουνα σταυροπόδι....

Είναι η μόνη στάση που με ξεκουράζει ακόμα και σήμερα.

Μήν ανησηχείς λοιπόν και κάτσε όπως νοιώθεις ποιό άνετα γιατί το μώράκι σου όταν θά έρθει η ώρα που θά ενοχλήθει θά σε κάνει να το καταλάβεις αμέσως.

Η φύση έχει προβλέψει για όλα.

Οσο για το λώρο ο γιάτρος μου είχε πεί πως το μώρο μέχρι να γεννηθεί ''παίζει'' με αυτόν και πως μόνο την στιγμή του τοκετού μας ενδιαφέρει να μην είναι τυλιγμένος αλλά και τότε υπάρχουν μηχανήματα που παρακολουθούν το μώρο και όλα πάνε καλά.

Απόλαυσε την εγκημοσύνη σου χωρίς άγχη και θα έχεις ένα τέλειο και ήρεμο μωράκι.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Πολλοί ανόητοι μου έλεγαν οτι το μωρο θα λουροδεσει και αλλες τετοιες μπουρδες και μου βαλε τις φωνες ο γιατρος. Μου ειπε αμα με βολευει με το κεφαλι στο πατωμα και τα ποδια στο ταβανι να καθομαι έτσι. και ο γιατρος μιας φιλης μου τα ιδια της ειπε.

5thmp3.png

Διαφημίσεις

• 11 months later...

Εμένα πάντως ο γιατρός μου έλεγε όχι! δεν θυμάμαι τον λόγο να σου πω την αλήθεια, τον είχα ρωτήσει πάντως στις αρχές της εγκυμοσύνης μου και εγώ γιατί άκουγα διάφορα.

Πάντως 2 φορές που έβαλα το πόδι μου σταυροπόδι δοκιμαστικά , αισθάνθηκα πόνο και πίεση στην κοιλιά μου και το κατέβασα αμέσως.

Κάθεσαι κανονικότατα εφόσον δε σε ενοχλεί... Εγώ μέχρι τον 9ο καθόμουν σταυροπόδι και τίποτα δεν έπαθα. Επίσης μέχρι τον 5ο (δεν είχα κοιλιά...πρήξιμο θα το έλεγες!!!) κοιμόμουν μπρούμυτα.

Καλή συνέχεια και με το καλό!!!!

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Αααααααχ αυτό το σταυροπόδι!!! Εγώ μέχρι το τέλος καθόμουν σταυροπόδι.... οκλαδόν... κ είχα τη μαμά μου κ τη γιαγιά μου να φωνάζουν ότι δεν πρέπει να το κάνω γιατί θα τυλιχτεί το μωρό με τον ομφάλιο λώρο! Με τον γιατρό μου δεν το είχα συζητήσει αλλά ποτέ δεν μας ανέφερε ότι έχει τυλιχτεί το έμβρυο! Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει!

Πάντως έβλεπα την εκπομπή της Αλιμπέρτη πιο παλιά κ έδειχνε την Μαστροκώστα έγκυο που καθόταν σταυροπόδι κ είπε η Αλιμπέρτη.... "μα καλά δεν της έχουν πει ότι δεν κάνει να κάθεται σταυροπόδι;"

Τί να πεις....

Αν εσένα δεν σε ενοχλεί κάτσε όπως βολεύεσαι!

Διαφημίσεις

Κάθεσαι κανονικότατα εφόσον δε σε ενοχλεί... Εγώ μέχρι τον 9ο καθόμουν σταυροπόδι και τίποτα δεν έπαθα. Επίσης μέχρι τον 5ο (δεν είχα κοιλιά...πρήξιμο θα το έλεγες!!!) κοιμόμουν μπρούμυτα.

Καλή συνέχεια και με το καλό!!!!

ετσι και εγω....:D

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

και εγώ καθόμουν συνέχεια και μάλιστα σταυροπόδι στο γραφείο "ένιωσα" πρώτη φορά το μωρό! Χμμ τώρα που το λέω μπορεί να πιεζόταν η μπέμπα γιαυτό να κουνιόταν αλλά μου άρεσε και δεν με ενοχλούσε!

uXGbp3.png

Το μωρό δεν παθαίνει τίποτα απότο σταυροπόδι, μπορείς να κάτσεις όπως σε βολεύει.

ΑΛΛΑ, και τώρα που δεν είμαι εγκυος το αποφεύγω γιατί δεν κυκλοφορεί καλά το αίμα στις γάμπες και μπορεί να πρηστούν. Αυτό ισχύει για όλους, άντρες και γυναίκες, έγκυες και μη

Αυτό γνωρίζω και γω, ότι το σταυροπόδι δεν είναι καλό γενικώς (είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, έγκυος ή μη) γιατί δημιουργεί προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος.

Εμενα ο γιατρός μου έχει πει ότι είναι μύθος αυτό με το σταυροπόδι και το μπλέξιμο του λώρου!

Οπως και πολλά άλλα....

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Πάντως σε σσχέση με αυτό που αναφέρουν τα κορίτσια για "κακή κυκλοφορία του αίματος" τότε καλό θα ήταν να το αποφεύγουμε στην εγκυμοσύνη όπου η κυκλοφορία δυσχεραίνει εκ των πραγμάτων. Γιατυό ίσως κάποιοι γιατροί προτείνουν την αποφυγή του (το μπλέξιμο του λώρου αποτελεί δοξασία αλλά όπως και πολλά άλλα που λένε οι παλιοί μπορεί να μη στέκουν σαν αιτίες αυτές που αναφέρουν αλλά το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι μάλλον θετικό)

uXGbp3.png

• 7 months later...

Κοριτσια καλημερα, εχει ακουσει καμια σας οτι δεν κανει να κα8ομαστε σταυροποδι ( το ενα ποδι πανω στο αλλο δηλαδη) οσο ειμαστε εγγυες? και αν οντως ειναι ετσι γιατι?

y8rbp3.png

Kαλημέρα Νικολέττα,

Εγώ το έχω ακούσει από τη γιαγιά μου, η οποία λέει ότι είτε με το σταυροπόδι είτε άμα σταυρώνεις τα χέρια πάνω στη κοιλιά σου δένεται ο λώρος γύρω από το μωρό.

Δεν ξέρω βέβαια να ισχύει και κατά πόσο!?

Μία φίλη μου, μου είχε πει απλά με το σταυροπόδι πιέζεις τα χαμηλότερα μέρη της κοιλιάς και πιέζεται το μωρό.

Τι να πω?

ΚΑΛΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...