Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Για πόσο ακόμη θα πίνει γάλα το βράδυ;

micnat

Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το βραδυνό γεύμα των παιδιών.

Τα παιδιά μου το βράδυ πριν κοιμηθούν πίνουν γάλα. Το απόγευμα δεν τρώνε και πολλά πράγματα, λίγο τσιμπολογάνε μαζί μας όταν τρώμε (λίγη σαλάτα, ψωμί τυρί, τέτοια πράγματα) και ίσως φάνε λίγο γιαούρτι αλλά όχι συχνά. Τους κάνω κανένα αυγό, τοστάκι, ζητάνε συνήθως γλυκά.

Το θέμα μου είναι πως αφού πιούν το γάλα τους το βράδυ, δεν έχουν και ιδιαίτερη όρεξη για βραδυνό φαγητό.

Σκεφτόμουν λοιπόν, μήπως είναι δόκιμο να τους δίνω βραδυνό καμμιά ώρα πριν, και πριν κοιμηθούν να πιούν αν θέλουν λίγο γάλα.

Σημειωτέον, ο μικρούλης μου τρώει γιαουρτάκι κάθε μέρα και πίνει το γαλατάκι του κανονικά, και αν θέλει τσιμπολογάει ό,τι φάνε και τα αδερφάκια του.

Εσείς τί κάνετε;;

Εξακολουθείτε να δίνετε γάλα το βράδυ;;

Μέχρι ποιά ηλικία πιστεύετε πως πρέπει να πίνουν 2 φορές τη μέρα γάλα τα παιδιά;;

Τι δίνετε για βραδυνό φαγητό συνήθως;;

Διαφημίσεις

θεωρω οτι οσο περισσοτερο το κρατησεις τοσο το καλυτερο! εγω επινα πρωι βραδυ μεχρι που τελειωσα το σχολειο σχεδον... 1000 φορες καλυτερα το γαλα παρα διαφορα αλλα τσιμπολογηματα...

me and my men...

Εμενα ο Βασιλης με οδηγει και εγω χορευω. Παντα ομως τρωει 2 γιαουρτια πριν κοιμηθει. Τι ωρα τρωνε το βραδυνο τα παιδια? Το γαλα παντως (ή το γιαουρτι σε μας) το πινουν πριν κοιμηθουν. Τρωνε τοσο αργα βραδυνο?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

δηλαδη εμενα που ειναι ακομη 21 μηνων αλλα ηδη τρωει κατα τις 8 βραδυνο φαγητο και μετα κατα τις εντεκα πινει γαλα τι να πω????μηπως αν δε θες να το κοψουν το γαλα να τους εφτιαχνες κατι σε τυπου ρυζογαλο,τραχανα κλπ κλπ να τα πιανει???/καλο ειναι παντως που πινουν ακομη εγω σε τεοια ηλικια το ειχα κοψει παντελως.....κανει καλο το ασβεστιο

:lol:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εμένα είναι 6,5 και 5,5 και πίνουν γάλα πρωι βράδυ.Οταν ξυπνάνε απο τον μεσημεριανο ύπνο θα φάνε κάτι πχ. ψωμί μέλι , μπισκοτάκια και χυμό και κατά τις 9 πρίν κοιμηθούν θα φάνε κάτι πχ τοστ , τραχανά φαγητό που είχαμε και το μεσημέρι και μετά γάλα.Το ζητάνε και μάλιστα όταν το φαγητό το επιτρέπει πίνουν και το μεσημέρι.Εγω που είμαι στα 39 πίνω γάλα τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα ,μου αρέσει πάρα πολύ!!Γιατί τα παιδιά πρέπει να μην πίνουν?Αστα όσο πάει , δεν είναι κάτι που θα τα βλάψει. :wink:

Διαφημίσεις

Τι ωρα τρωνε το βραδυνο τα παιδια? Το γαλα παντως (ή το γιαουρτι σε μας) το πινουν πριν κοιμηθουν. Τρωνε τοσο αργα βραδυνο?

Το γάλα και το βραδυνό το τρώμε κατά τις 8.30-9 το βράδυ, πριν πάνε για ύπνο.

Μάλλον θα πρέπει να οργανώσω το πρόγραμμά τους όπως λέτε κι εσείς, να τους ετοιμάζω βραδυνό κατά τις 7 και πριν κοιμηθούν 9 να πίνουν το γάλα τους.

Αναρρωτιόμουν μήπως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά δεν χρειάζεται πια να πίνουν γάλα παρά μόνο για "αναψυκτικό". Κάπου είχα πετύχει την Αγλαϊα να λέει πως στο σπίτι της παίρνει γάλα μόνο για να φτιάξει γλυκό.

Οι δικες μου micnat εχουν το εξης προγραμμα

Το πρωι γαλα , δεκατιανο στο σχολειο , ενα

σπιτικο σαντουιτς με τυρακι, συνηθως . Μεσημεριανο

στις 13.30 . Γυρω στις 4 ζητανε γλυκακι .

Περιπου στις 6-6.30 μμ τοστ 'η φαγητο απο το

μεσημερι 'η αυγο 'η τηγανιτες (τις ζητανε αλλα

προσπαθω να τις αποφευγω ) .

Γυρω στις 7.30 ενα φρουτο (μονο εκεινη την ωρα το

τρωνε ) ή γιαουρτακι.

Και στις 09-09.30 γαλα και υπνο .

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Μάλλον θα πρέπει να οργανώσω το πρόγραμμά τους όπως λέτε κι εσείς, να τους ετοιμάζω βραδυνό κατά τις 7 και πριν κοιμηθούν 9 να πίνουν το γάλα τους.

Γεια χαρά,

Αυτό θα σου πρότεινα κι εγώ. Καλύτερα το βραδυνό φαγητό να τρώγεται νωρίς και όχι κοντά στην ώρα του ύπνου και το γάλα να απέχει λίγο από το βραδυνό.

Και ναι, μην διακόψεις το γάλα. Είναι άκρως θρεπτικό και περιέχει ασβέστιο. Τα παιδιά έχουν ανάγκη είτε από 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, είτε 2 ποτήρια και κίτρινο τυρί, είτε 1 ποτήρι + 1 γιαούρτι και λίγο κίτρινι τυρί. Και στην εφηβεία ακόμη είναι ανεπτυγμένη η ανάγκη να πίνουν γάλα ή να παίρνουν ασβέστιο από τυριά και γιαούρτι.

Ακόμα και οι γυναίκες που έχουν πατήσει τα 40, έχουν ανάγκη να πίνουν 4 ποτήρια γάλα την ημέρα ως πρόληψη εναντίον της οστεοπόρωσης, αλλιώς χρειάζεται συμπλήρωμα σε ασβέστιο. Ετσι, τουλάχιστον μου επισήμανε ο γυναικολόγος.

Κι εμάς ο γιος μας πίνει ένα γάλα το πρωί και ένα πριν κοιμηθεί κιαι τρώει τυρί ενδιάμεσα, κυρίως το μεσημέρι, μετά το σχολείο, όταν είναι η ώρα που θέλει κάτι να τσιμπολογήσει (η ώρα που συνήθως ζητά κάτι γλυκό).

Συνήθως του φτιάχνω ένα μικρό τοστάκι με σκέτο τυρί και μετά τον αφήνω να φάει γλυκό...κατά τις 4 το μεσημέρι για να έχει ακόμα όρεξη να φάει ελαφρύ βραδυνό κατά τις 7-7.30 και κατά τις 9 πίνει γάλα.

Εσείς τί κάνετε;;

Μέχρι ποιά ηλικία πιστεύετε πως πρέπει να πίνουν 2 φορές τη μέρα γάλα τα παιδιά;;

Τι δίνετε για βραδυνό φαγητό συνήθως;;

Εμείς δεν έχουμε καμμία μανία να πίνουμε γάλα πρωί-βράδυ.

Τυχαίνει να μου ζητάει γάλα κατά τις 4 το απόγευμα και θα πιεί όποτε το ζητήσει.

Μπορεί να μην πιεί καθόλου όλη μέρα.

Γενικά, έχω διαπιστώσει οτι μετά τα 3 χρόνια δεν τρελλαίνονται με το γάλα, τρώνε πολλές άλλες γεύσεις και δοκιμάζουν.

Ευτυχώς οι πηγές ασβεστίου είναι πολλές.

Βραδυνό φαγητό στο σπίτι μας σερβίρεται κατά τις 6.30 - 7 και μετά ως τις 8.30 που πέφτουν για ύπνο, μπορεί να τσιμπήσουν ο καθένας ο,τι θέλει, ένα γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, καρότο, σπανίως γάλα.

Διαφημίσεις

Αναρρωτιόμουν μήπως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά δεν χρειάζεται πια να πίνουν γάλα παρά μόνο για "αναψυκτικό". Κάπου είχα πετύχει την Αγλαϊα να λέει πως στο σπίτι της παίρνει γάλα μόνο για να φτιάξει γλυκό.

Ο γιος μου δεν πίνει γάλα και κανείς άλλος στο σπίτι δεν το πίνει.

Το πρωί πίνει φρέσκο χυμό φρούτων, βραδυνό τρώει κατά τις 7:30-8:00, και πάλι φρούτο πριν κοιμηθεί (κοιμάται περίπου στις 11). Αν φάει πιο αργά βραδυνό, τότε δεν τρώει φρούτο. Μερικές φορές τρώει μούσλι, το προτιμά με γιαούρτι όπως το τρώμε κι εμείς.

Όταν ήμουν παιδί έτρωγα ελάχιστα πράγματα και τουλάχιστον μέχρι τα 10, έπινα βραδυνό γάλα.

Νομίζω ότι το γάλα είναι καλύτερο από τραχανάδες, ρυζόγαλα κλπ.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το σίδηρο των παιδιών, αν κάποιο έχει χαμηλό σίδηρο, καλό είναι να περιορίσεις τα γαλακτοκομικά.

εμένα πάντως και τα δυό μου παιδιά πίνουν γάλα πρωί, μεσημέρι και βράδυ πριν κοιμηθούν κατά τις 10-10.30.

Βραδυνό τρώνε κατά τις 8.30 μετά τις δραστηριότητές τους και αυτό μπορεί να είναι τοστ, σαντουιτσάκια σπιτικά κ.τ.λ.

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Micnat να σου πώ κι εγώ το πρόγραμμα του γιου μου, για να πάρεις μια επιπλέον γνώμη!

Πρωί: γάλα με μία φέτα ψωμί, ή εναλλακτικά δημητριακά

Μεσημέρι: κανονικά το φαγητό

Απόγευμα: Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι φρέσκο (εκτός από κάποιες φορές που έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν στο ψυγείο παιδικοί χυμοί κουτάκι :? ), 2 φρούτα,(δεν τα πολυθέλει αλλά δεν του αφήνω περιθώριο), κουλουράκια από τον φούρνο ή οτιδήποτε άλλο μου βρίσκεται. Συνήθως θέλει κάτι που να είναι γλυκό και όχι αλμυρό.

Βράδυ: Τόστ, ή κανονικό φαγητό με ένα ποτήρι γάλα ή γιαούρτι. Αν για παράδειγμα έχουμε γεμιστά από το μεσημέρι, θα φάει γεμιστό και θα του βάλω και γιαούρτι. Ακόμα και φορές που μπορεί να φάει κρεατάκι με πατατούλες ή κάτι παρεμφερές πίνει μαζί και γάλα ή τρώει γιαούρτι εναλλακτικά. Δεν τον πιέζω εγώ να συνοδευτεί πάντα το βραδινό φαγητό με γάλα ή γιαούρτι, ειδικά όταν είναι κανονικό φαγητό, για να μην σκάσει κιόλας. Αλλά εκείνος το πίνει ευχάριστα.

Υπάρχουν φυσικά και φαγητά που τρώει για βραδινό και δεν τα συνοδεύουμε από γάλα ή γιαούρτι. Όπως για παράδειγμα, αν του φτιάξω κοφτό μακαρονάκι με τριμένο τυρί. Το βραδινό του, το τρώει πρίν κοιμηθεί΄, γιατί πρέπει να αφήσω να μεσολαβήσουν και κάποιες ώρες από το απογευματινό. Ετσι του το δίνω κατά τις 9 ή 9.30. Εξαρτάται.

Πάντως, είναι καλό να πίνουν γάλα αλλά και να τρώνε γιαούρτι για όσο περισσότερο μπορέσουν. :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κι εγώ προτιμώ το γιαούρτι από το γάλα, αλλά έχουν τσακωθεί τα παιδιά μου.. Κατά καιρούς τα πιάνει και τρώνε βιολογικό γιαούρτι με μέλι το απόγευμα, αλλά λίγες μέρες και μετά το κόβουν πάλι.

Αυτό που συμπέρανα από αυτά που μου είπατε (και σας ευχαριστώ :D) είναι πως είναι σημαντικότερο το βραδυνό φαγητό, ενώ το γάλα είναι συμπληρωματικό. Εγώ κάνω το λάθος να τους δίνω το γάλα τους πρώτα, το οποίο τους κόβει την όρεξη και μετά δεν θέλουν να φάνε.

Εχτές λοιπόν τους έφτιαξα χυλοπίτες με τυρί, τοστ και μετά ήπιαν και μια κούπα γάλα ο καθένας. :lol:

Νομίζω ότι το γάλα είναι καλύτερο από τραχανάδες, ρυζόγαλα κλπ.

Αυτό Αγλαϊα γιατί το λες;;; Για να είναι καλύτερη η πρόσληψη ασβεστίου;;

Για τον χαμηλό σίδηρο έχεις δίκιο, θέλει προσοχή, η κόρη μου έχει σιδηροπενία και ίσως πρέπει να το προσέξουμε λίγο το γάλα.

Μου αρέσει επίσης και η λύση με τους ξηρούς καρπούς για πριν τον ύπνο.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το βραδυνό γεύμα των παιδιών.

Τα παιδιά μου το βράδυ πριν κοιμηθούν πίνουν γάλα. Το απόγευμα δεν τρώνε και πολλά πράγματα, λίγο τσιμπολογάνε μαζί μας όταν τρώμε (λίγη σαλάτα, ψωμί τυρί, τέτοια πράγματα) και ίσως φάνε λίγο γιαούρτι αλλά όχι συχνά. Τους κάνω κανένα αυγό, τοστάκι, ζητάνε συνήθως γλυκά.

Το θέμα μου είναι πως αφού πιούν το γάλα τους το βράδυ, δεν έχουν και ιδιαίτερη όρεξη για βραδυνό φαγητό.

Σκεφτόμουν λοιπόν, μήπως είναι δόκιμο να τους δίνω βραδυνό καμμιά ώρα πριν, και πριν κοιμηθούν να πιούν αν θέλουν λίγο γάλα.

Σημειωτέον, ο μικρούλης μου τρώει γιαουρτάκι κάθε μέρα και πίνει το γαλατάκι του κανονικά, και αν θέλει τσιμπολογάει ό,τι φάνε και τα αδερφάκια του.

Εσείς τί κάνετε;;

Τι δίνετε για βραδυνό φαγητό συνήθως;;[/quote

τι να σου πω!εμενα το πρωι πριν το σχολειο τρωνε κορν-φλεικς με γαλα και χυμο ή σκετο γαλα με αυγο που εχει πολυ ασβεστιο.πινουνε και το βραδυ αλλα οχι καθε μερα. το σημαντικο ειναι:Α-Να ΜΗΝ το πινουν με μπιμπερο Β-Να ΜΗΝ το πινουν με σοκολατα γιατι αφερει ολο το ασβεστιο και ειναι σαν να πινουν σκετο νερο!! ψαξτο να δεις, ισχυει, το λενε ολοι οι διατροφολογοι. Παντως αυτο που ξερω ειναι οτι οντως εχουν αναγκη για ασβεστιο, αλλα η πιο κρισιμη ηλικια ειναι η εφηβεια που θελουν την τριπλασια ποσοτητα ακομα και σε σχεση με την ενηλικη ζωη!! :D ΦΙΛΙΑ

.png.png

Διαφημίσεις

Καλο θα ήταν το παιδί να πινει γάλα πρωι βραδυ εως την ολοκληρωση της αναπτυξης του. Τα δικά μου τρωνε βραδυνό φαγητό γύρω στις 20.00 και στις 9.00 το βραδυ πίνουν και το γαλα τους.

• 1 month later...
Καλο θα ήταν το παιδί να πινει γάλα πρωι βραδυ εως την ολοκληρωση της αναπτυξης του. Τα δικά μου τρωνε βραδυνό φαγητό γύρω στις 20.00 και στις 9.00 το βραδυ πίνουν και το γαλα τους.

εμενα 8 μση κανουν νανακια οποτε τρωνε κατα τις 7 βραδυνο! :lol:

.png.png

Για βραδυνό τι τους δίνεις;

Γάλα πίνουν το βράδυ;

mic ξέρεις νομίζω που και εμεις είχαμε σιδηροπινική αλλά καθαρά από ελλειπη διατροφή...ο Θεοφιλος ένα διαστημα έπινε πάαααααρα πολύ γάλα για την ηλικια του..γυρω στο 1,5 lt όταν το συζητησα με τον παιδιατρο μου ειπε ότι στη δικης μας περίπτωση ( χαμηλο σιδηρο ) το γάλα κάνει κακό,εαν όμως ενα παιδι τρεφεται κανονικά τότε είναι μυθος ότι κάνει αποροφησει σιδηρου...

Τωρα πλεον πίνει σιγουρα το πρωι και το βράδυ εαν ζητησει κανενα ποτηρι...το έχει συνδιασει με τον υπνο και το ζηταει όταν νυσταξει δηλ από 20:00 μέχρι 23:00.

εγω πάντως διαδωνω με τη φίλη vls γιατί καλο είναι να πίνει γαλα μεχρι την ολοκληρωση της αναπτυξης?

rQGhp3.png

Dalia έχεις δίκιο, κι εμένα η κόρη μου που έχει παρουσιάσει έλλειψη σιδήρου στο παρελθόν είναι εκείνη που της αρέσει πιό πολύ το γάλα και τα γιαούρτια...

Κι εμείς τελικά αυτό που κάνουμε είναι βραδυνό νωρίς, κατά τις 7-8, το οποίο περιλαμβάνει είτε φαγητό από το μεσημέρι, ή κάτι μεζεκλίδικο όπως τοστ, κρέπες, ή κάτι γρήγορο όπως τραχανάς, χυλοπίτες με τυρί και μετά πριν τον ύπνο το γάλα το οποίο το ζητάνε.

Αν κάποιο βράδυ πούνε πως δε θέλουν, δεν επιμένω.

Εξακολουθώ πάντως να θέλω τις ιδέες και τις απόψεις σας για το θέμα :D

Dalia έχεις δίκιο, κι εμένα η κόρη μου που έχει παρουσιάσει έλλειψη σιδήρου στο παρελθόν είναι εκείνη που της αρέσει πιό πολύ το γάλα και τα γιαούρτια...

Κι εμείς τελικά αυτό που κάνουμε είναι βραδυνό νωρίς, κατά τις 7-8, το οποίο περιλαμβάνει είτε φαγητό από το μεσημέρι, ή κάτι μεζεκλίδικο όπως τοστ, κρέπες, ή κάτι γρήγορο όπως τραχανάς, χυλοπίτες με τυρί και μετά πριν τον ύπνο το γάλα το οποίο το ζητάνε.

Αν κάποιο βράδυ πούνε πως δε θέλουν, δεν επιμένω.

Εξακολουθώ πάντως να θέλω τις ιδέες και τις απόψεις σας για το θέμα :D

Κι εμενα οι κορες μου τρωνε κατα τις 7-7.30 κατι ελαφρυ και κατα τις 9 πινουν γαλα.Νομιζω πως το γαλα,πρωι και βραδυ,ειναι μια πολυ καλη συνηθεια που δεν χρειαζεται να κοπει.Εννοειτε πως αν καμμια φορα δεν θελουν να πιουν,δεν τις πιεζω.

Micnat,συμφωνω με ΟΛΟ το ποστ σου!!!!! :wink:

Γάλα πίνουν το βράδυ;

Αναλογα το φαγητο. Συνηθως φαγητο σε μικροτερη ποσοτητα απ το μεσημερι μαζι με το γαλα εκτος αν εχω φτιαξει κανα βαρυ φαγητο οποτε τρωνε κατι αλλο(αυγο, τοστ).!

.png.png

Γάλα πίνουν το βράδυ;

Αναλογα το φαγητο. Συνηθως φαγητο σε μικροτερη ποσοτητα απ το μεσημερι μαζι με το γαλα εκτος αν εχω φτιαξει κανα βαρυ φαγητο οποτε τρωνε κατι αλλο(αυγο, τοστ).!

Να σου πω οτι τους μεινει καλο ειναι! :lol: Εγω ακομα και τωρα κι ολα μου τα χρονια αν δεν φαω το πρωινο μου ειμαι σαν ζομπι!! :lol: Και δεν πινω και καφε!
.png.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...