Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ

Recommended Posts

Διαβάζοντας το ποστ σου, καταλήγω για μια ακόμα φορά.. Μυωπία κ πάλι μυωπία! καλύτερα με φακούς επαφής και τα γυαλάκια μου, παρά τρεξίματα ταλαιπωρίες και έξοδα, χωρίς αποτέλεσμα..

μπορει σε μενα να συνεβη κατι αλλο μη χανεις την εμπιστοσυνη σου αν εχεις να διαθεσεις το ποσο δλδ..........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 212
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ αν και γκάβακας δεν το αποφασίζω...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

μπορει σε μενα να συνεβη κατι αλλο μη χανεις την εμπιστοσυνη σου αν εχεις να διαθεσεις το ποσο δλδ..........

Γενικά φοβάμαι.. Είναι κ το ποσό φυσικά ένας ανασταλτικός παράγοντας.. Είμαι κ εγώ λίγο κότα κ γενικά ακούω άλλους που είναι πολύ υπέρ της επέμβασης, άλλοι εντελώς κατά.. Ξέρω κ εγώ μάτι είναι αυτό, κ αν κάτι πάει στραβά? Από το πουθενά να μου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα? Μωρέ γυαλάκια, φακούς επαφής κ άγιος ο Θεός!

Εγώ έκανα το 2005 κι είχα μυωπικό αστιγματισμό (Μυωπία γύρω στο 5-5,5 και αστιγματισμό 4,5 και 2-2,5). Από παιδάκι (σχεδόν 3 χρονών), φορούσα γυαλιά (όλα τα δοκίμασα, άθραυστα, φωτογκρέυ, με υπερ-λεπτυνση κρύσταλλα κλπ). Λόγω διαφοράς του βαθμού αστιγματισμού στα μάτια (4,5 στο ένα και 2 στο άλλο), χρυσοπλήρωνα φακούς επαφής και γυαλιά μια ζωή. Γίνοντουσαν εδική παραγγελία, γιατί οι φακοί κυκλοφορούσαν για αστιγματισμό μέχρι 2,5 βαθμούς. Ευτυχώς, ήμουν πάντα προσεκτική και σχολαστική και δεν έπαθα ποτέ κάτι με τους φακούς (επιπεφυκίτιδες, μολύνσεις, κλπ), ούτε από το μακιγιάζ.

Όταν πήρα την απόφαση να κάνω την επέμβαση πέταξα τους φακούς για 2-3 μήνες, και κυκλοφορούσα με τα γυαλιά. Ο γιατρός νομίζω ήθελε μόνο κάποιες βδομάδες χωρίς φακούς (2-3 αν θυμάμαι καλά). Ήταν υπόθεση 5 min. Φυσικά μου δώσαν ένα χαπάκι πριν, αλλά ήμουν απόλυτα αφοσιωμένη στο τί ήθελε ο γιατρός, πού να κοιτάω κλπ. Μετά γυαλιά σκούρα, και από το ίδιο απόγευμα έβλεπα tv. Εννοώ δεν ήταν πια θολή η όραση, όχι ότι παρακολούθησα όλο το βράδυ. Μερικές μέρες φόραγα κάτι προστατευτικά στον ύπνο και δεν έπλενα τα μάτια με νερό, έβαζα τα κολλύριά μου και όλα οκ.

Νιώθω σαν να μη φόρεσα ποτέ στη ζωή μου γυαλιά, εγώ, που τα είχα σιχαθεί ολα. Τώρα χαζεύω σκελετούς γυαλιών και σκέφτομαι ποιός θα μου πήγαινε !!! :-P Α, κι όσο για τη γέννα, 2, 5 χρόνια μετά την επέμβαση με εξέτασε και μπορούσα να πάω για φ.τ. (Δεν έκατσε για άλλους λόγους).

ΥΓ. Ήξερα σχεδόν το αποτέλεσμα προκαταβολικά, γιατί ο γιατρός μου "έδειξε" πώς ακριβώς θα βλέπω (με τους αντίστοιχους βαθμούς διόρθωσης) με τα ειδικά γυαλιά. Λόγω του υψηλού αστιγματισμού μου, θα ήταν 9/10 στο ένα μάτι κι όχι 10/10 το αποτέλεσμα. Ε, εγώ σε σχέση με πριν, νοιώθω γεράκι, τόσο μεγάλη διαφορά έχει με φακούς και γυαλιά....

Επεξεργάστηκαν by Turwethiel
Συμπλήρωση

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι. Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Εγώ έκανα το 2005 κι είχα μυωπικό αστιγματισμό (Μυωπία γύρω στο 5-5,5 και αστιγματισμό 4,5 και 2-2,5). Από παιδάκι (σχεδόν 3 χρονών), φορούσα γυαλιά (όλα τα δοκίμασα, άθραυστα, φωτογκρέυ, με υπερ-λεπτυνση κρύσταλλα κλπ). Λόγω διαφοράς του βαθμού αστιγματισμού στα μάτια (4,5 στο ένα και 2 στο άλλο), χρυσοπλήρωνα φακούς επαφής και γυαλιά μια ζωή. Γίνοντουσαν εδική παραγγελία, γιατί οι φακοί κυκλοφορούσαν για αστιγματισμό μέχρι 2,5 βαθμούς. Ευτυχώς, ήμουν πάντα προσεκτική και σχολαστική και δεν έπαθα ποτέ κάτι με τους φακούς (επιπεφυκίτιδες, μολύνσεις, κλπ), ούτε από το μακιγιάζ.

Όταν πήρα την απόφαση να κάνω την επέμβαση πέταξα τους φακούς για 2-3 μήνες, και κυκλοφορούσα με τα γυαλιά. Ο γιατρός νομίζω ήθελε μόνο κάποιες βδομάδες χωρίς φακούς (2-3 αν θυμάμαι καλά). Ήταν υπόθεση 5 min. Φυσικά μου δώσαν ένα χαπάκι πριν, αλλά ήμουν απόλυτα αφοσιωμένη στο τί ήθελε ο γιατρός, πού να κοιτάω κλπ. Μετά γυαλιά σκούρα, και από το ίδιο απόγευμα έβλεπα tv. Εννοώ δεν ήταν πια θολή η όραση, όχι ότι παρακολούθησα όλο το βράδυ. Μερικές μέρες φόραγα κάτι προστατευτικά στον ύπνο και δεν έπλενα τα μάτια με νερό, έβαζα τα κολλύριά μου και όλα οκ.

Νιώθω σαν να μη φόρεσα ποτέ στη ζωή μου γυαλιά, εγώ, που τα είχα σιχαθεί ολα. Τώρα χαζεύω σκελετούς γυαλιών και σκέφτομαι ποιός θα μου πήγαινε !!! :-P Α, κι όσο για τη γέννα, 2, 5 χρόνια μετά την επέμβαση με εξέτασε και μπορούσα να πάω για φ.τ. (Δεν έκατσε για άλλους λόγους).

ΥΓ. Ήξερα σχεδόν το αποτέλεσμα προκαταβολικά, γιατί ο γιατρός μου "έδειξε" πώς ακριβώς θα βλέπω (με τους αντίστοιχους βαθμούς διόρθωσης) με τα ειδικά γυαλιά. Λόγω του υψηλού αστιγματισμού μου, θα ήταν 9/10 στο ένα μάτι κι όχι 10/10 το αποτέλεσμα. Ε, εγώ σε σχέση με πριν, νοιώθω γεράκι, τόσο μεγάλη διαφορά έχει με φακούς και γυαλιά....

Να είδες κάτι τέτοια ακούω μετά κ λέω βρε λες? μήπως να την κάνω? αλλά επειδή όπως προείπα είμαι κότα.. όλο το αναβάλω!!!

Διαφημίσεις

Βάλε και εμένα στη λίστα όσων διστάζουν. μεγαλη φοβιτσιάρα και εγώ. Παρόλο που έχει κάνει επεμβαση ο άντρας μου, η αδερφή του και ο κουμπάρος μας και όλοι μου λένε τα καλύτερα, εγώ δεν θελω.

Μεχρι τώρα όταν μου έλεγε ο άντρας μου πότε θα παω για λειζερ, του έλεγα όταν πάει και αυτός να φτιάξει το διάφραγμα. Τελικά το διάφραγμα το έφτιαξε και εγώ ακόμη γκαβούλιακας. Τώρα λέω αφου κανω και δεύτερο παιδί.

κι εγω θυμαμαι κοιτουσα τα δεντρα και εβλεπα τα φυλλα μετα απο τοσα χρονια και χαζευα

ειναι απιστευτη αισθηση οσες εχετε λεφτα καντε το

εχει προχωρησει και η επιστημη τοσα χρονια

εμενα παει 10 χρονια τωρα

αλλα ειναι και θεμα τυχης

να πω και το αλλο

φοραω φακους απ τα 18 μου

ποτε δεν εκανα κατι παραπανω απ το να τους βαζω στο υγρο τους

ουτε χερια απολυμανα, απλα σαπουνακι εβαζα, οπως οπως τους βαζω και τους βγαζω, ποτε δεν τους εβγαλα μεσημερι κοιμαμαι κανονικα, παντα δλδ τους φοραω μεχρι αργα το βραδυ, δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με μολυνσεις

οσο για τις γεννες, παιδια, δυο φυσιολογικοτατοι τοκετοι και κανεις δε μου ειχε πει οτι παιζει ρολο η μυωπια............ποιον να κυνηγησω?????????

να πω και το αλλο

φοραω φακους απ τα 18 μου

ποτε δεν εκανα κατι παραπανω απ το να τους βαζω στο υγρο τους

ουτε χερια απολυμανα, απλα σαπουνακι εβαζα, οπως οπως τους βαζω και τους βγαζω, ποτε δεν τους εβγαλα μεσημερι κοιμαμαι κανονικα, παντα δλδ τους φοραω μεχρι αργα το βραδυ, δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα με μολυνσεις

και εγώ έτσι έκανα και δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά μέχρι τα 25-26. Μετά άρχισαν τα προβλήματα... Ελπίζω να είσαι πιο τυχερή από μένα ;)

Κ γω διστάζω. Μια χρονιά κράτησα λεφτά στην άκρη για λέιζερ κ τελικά έκανα ανακαίνηση στη βεράντα. Ακόμα κ η πεθερά μου είπε ότι θα μου δώσει τα λεφτά, κ η μάνα μου προσφέρθηκε κάποια στιγμή να με βοηθήσει, ο άντρας μου είναι υπέρ αλλά εγώ φοβάμαι. Ίσως όταν αποκτήσω 1-2 παιδιά ακόμα...

gZufp3.png

1fKrp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια να μην φοβάστε τίποτα!

Η επιστήμη έχει εξελιχθεί 100%!!

Εγώ (το έχω ξαναγράψει) είχα 5 και 5,5 βαθμούς μυωπία με αστιγματισμό μαζί.

Εκανα την εγχείρηση το 2008

λίγους μήνες μετά που γέννησα την πρώτη μου κόρη

και τώρα μετά απο 3 χρόνια που γέννησα και την δεύτερη κόρη μου

(με φυσιολογικότατο τοκετό)

η όρασή μου παρέμεινε Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!

Αυτά που λένε οτι με την εγκυμοσύνη αλλοιώνεται η όραση κλπ

είναι ΜΥΘΟΣ! Δεν αλλοιώθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ.

Για το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι.....

για το οτι δεν πήγα νωρίτερα να κάνω την επέμβαση αυτή

και έμενα τόσο καιρό με την μυωπία

και παιδευόμουν με τους φακούς επαφής!!

Τολμήστε το!

• 2 εβδομάδες μετά...

kalispera. eimai mathimatikos edw kai xronia kai oi pithanotites einai to pedio pou praktika efarmozw gia na apodiksw kati. oi pithanotites den dinoun panta authentikes plirofories oute prosarmozoun olwn twn eidwn tis skepseis se euri fasma kathws to alithes kai to pseudes einai upokeimeniko kritirio.otan oi giatroi anaferontai se 99,7% epitixia se xeirourgio profanws to pososto auto den antikatoptrizei tin pragmatikotita se kamia periptwsi.perisotero tha elega oti einai ena delear apokomisis perisoterwn xrimatwn apo astoixiwtous.diabazontas tis proswpikes apopseis peri epituxias twn 2 methodwn leizer gia apokatastasi diathlastikwn problimatwn se ola ta diadiktiaka forum se ekswteriko kai eswteriko pedio den kataligw se pososto anwthen tou 28% epitixias pou tha anagnwrizetai kai tha epafietai stis prosdokies kai ta upokeimenika kritiria twn egxirismenwn.auto to pososto malista tha mporouse na einai akoma mikrotero alla se kamia periptwsi megalitero.euxaristw.

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμπειρία από συγγενικό μου πρόσωπο:

Έκανε την εγχείρηση, και στα 2 μάτια σε "ιατρικό κέντρο - κορυφή". Ταλαιπωρήθηκε λίγο μετά την επέμβαση με κολλύρια πολύ τακτικά.

3,5 χρόνια μετά, βάζει ακόμα κολλύρια, και έχει μυωπία 1 -1,5 βαθμό (αντί 5 βαθμούς που είχε)(δεν είμαι σίγουρος αν η μυωπία επανεμφανίστηκε, η απλά δεν έφυγε καθόλου. Ο ίδιος λέει ότι επανεμφανίστηκε). (πριν κάνει την επέμβαση η μυωπία ήταν σταθερή σε διαδοχικές μετρήσεις για χρόνια). Μπορεί μεν να λειτουργήσει χωρίς γυαλιά αλλά για να εργαστεί η για να δει μια ταινία τα χρειάζεται.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

ο αντρας μου το εκανε πριν 8-9 χρονια στη θεσ/κη (ιδιωτικο) και στα 2 ματια και απο 12 μυωπια και 7 αστιγματισμο,στο αλλο 13 με 7 (στα 2 μετρα χωρις γυαλια δεν εβλεπε μονο σκια)το μονο που του εμεινε λιγο αστιγματισμος 0.75(λογω βλαβησ ματιου απο την γεννηση και μυωπια στο1.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ!!!!!!!!!!!!!

Να ρωτήσω κάτι τις κοπέλες που το έκαναν τελικά.Σας είχαν πει οτι δεν πρέπει μετα την επέμβαση να σηκώνετε βάρος?Κι αν ναι,για πόσο καιρό?
δεν θυμαμαι θα τον ρωτησω και θα σου πω

εγώ εδώ και 20 χρόνια είχα μυωπία 1,25 στο ένα μάτι και 1,5 στο άλλο και φοβόμουν να κάνω, μην τυχόν και μείνει κάποιο υπόλλειμα, αλλά τελικά πήρα την απόφαση το καλοκαίρι και μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα.

Βλέπω 10/10 και ξανάνιωσα. Έκανα PRK, γιατί είναι πιο ασφαλής, αν και πονάει λίγο παραπάνω. Πάντως η ενόχληση συνολικά ήταν σα μια σοβαρή επιπεφυκίτδα για 3 μέρες. Το πιο ενοχλητικό δεν ήταν το τσούξιμο, γιατί λόγω του κολλυρίου πέρναγε, αλλά η φωτοφοβία. Την πρώτη μέρα χρειαζόμουν λίγο βοήθεια, αλλά αυτό ήταν όλο κι όλο.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα, αν το αντέχει η τσέπη σας. Έχω βέβαια τυφλή εμπιστοσύνη στην οφθαλμίατρό μου, η οποία έχει χειρουργήσει και τους καταρράκτες των γονιών μου και που παρακολουθεί το γιο μου.

πάντως η οφθαλμιατρική στην Ελλάδα, είναι από τις υψηλοτέρου επιπέδου παγκοσμίως, μαζί με την εξωσωματική.

καλημερα παιδια. Εκανα τελικα το σαββατο το πρωι λειζερ με τη μεθοδο prk. Αυτη τη στιγμη ειναι η πρωτη φορα που καθομαι στου υπολογιστη με γυαλια ηλιου (που τα φοραω σχεδον ολη μερα μες στο σπιτι) και με αναισθητικες σταγονες γιατι αλλιως το ματι δεν πολυανοιγει:(

Η διαδικασια ειναι στην κυριολεξια 5 λεπτα και δεν νιωθεις τιποτα! Το μαρτυριο ξεκινησε 20 λεπτα μετα το χειρουργειο που ειχα τρομερο πονο σαν να εχω μεσα στα ματια μου σπασμενα γυαλια...

Με τα χιλια ζορια περασε το σαββατο. να σημειωσω οτι δεν μπορουσα να κανω τιποτα σε σχεση με το σπιτι και τα παιδια και τα ανελαβαν ολα ο αντρας μου και η μαμα μου. ουτε τα κολυρια δεν μπορουσα να βαλω μονη μου! Ακολουθησε η κυριακη που ηταν ακομα χειροτερη...και το βραδυ πηρα ενα ηρεμιστικο που μου ειχαν δωσει μαζι με τα κολλυρια απο το οφθαλμοπλογικο κεντρο. παρολα αυτα σηκωνομουν καθε 30 με 45 λαπτα να βαλω τις αναισθητικες σταγονες γιατι ο ποονος δεν αντεχοταν!

Εχθες ημουν λιγο καλυτερα και σημερα ακομα πιο καλα παντα ομως με συντροφο τις αναισθητικες σταγονες

Βλεπω μεν αλλα ο πονος δεν με εχει αφησει να χαρω και να ενθουσιαστω! Περιμενα οτι θα ποναω αλλα οχι κι ετσι! Θα σας γραφω νεοτερα!

Καλλιστώ ψυχραιμία... Οι δύσκολες μέρες θα περάσουν και μετά νιώθεις πολύ καλά για την απόφαση που πήρες. Όλα θα πάνε καλά, θα το δεις. Αν και θα σε συμβούλευα να μην κάθεσαι πολλές ώρες στον υπολογιστή για να μην κουράζεις τα μάτια σου, αν θες διάβασε αυτό το άρθρο http://www.eyes-surgery.gr/2011/11/27/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2/ για την διαδικάσία και τις επόμενες μέρες της επέμβασης laser.

Ξαναλέω, ψυχραιμία και ξεκούραση.

• 1 month later...
καλημερα παιδια. Εκανα τελικα το σαββατο το πρωι λειζερ με τη μεθοδο prk. Αυτη τη στιγμη ειναι η πρωτη φορα που καθομαι στου υπολογιστη με γυαλια ηλιου (που τα φοραω σχεδον ολη μερα μες στο σπιτι) και με αναισθητικες σταγονες γιατι αλλιως το ματι δεν πολυανοιγει:(

Η διαδικασια ειναι στην κυριολεξια 5 λεπτα και δεν νιωθεις τιποτα! Το μαρτυριο ξεκινησε 20 λεπτα μετα το χειρουργειο που ειχα τρομερο πονο σαν να εχω μεσα στα ματια μου σπασμενα γυαλια...

Με τα χιλια ζορια περασε το σαββατο. να σημειωσω οτι δεν μπορουσα να κανω τιποτα σε σχεση με το σπιτι και τα παιδια και τα ανελαβαν ολα ο αντρας μου και η μαμα μου. ουτε τα κολυρια δεν μπορουσα να βαλω μονη μου! Ακολουθησε η κυριακη που ηταν ακομα χειροτερη...και το βραδυ πηρα ενα ηρεμιστικο που μου ειχαν δωσει μαζι με τα κολλυρια απο το οφθαλμοπλογικο κεντρο. παρολα αυτα σηκωνομουν καθε 30 με 45 λαπτα να βαλω τις αναισθητικες σταγονες γιατι ο ποονος δεν αντεχοταν!

Εχθες ημουν λιγο καλυτερα και σημερα ακομα πιο καλα παντα ομως με συντροφο τις αναισθητικες σταγονες

Βλεπω μεν αλλα ο πονος δεν με εχει αφησει να χαρω και να ενθουσιαστω! Περιμενα οτι θα ποναω αλλα οχι κι ετσι! Θα σας γραφω νεοτερα!

Kallisto Καλησπερα

σημερα πηγα να κανω προεγχειρητικο ελεγχο και μου ειπαν οχι εχω λεπτο κερατοειδη 485mm αντι 530mm που ειναι το οριο για lasik και μου ειπαν μονο prk αν το αποφασισω. Διαβασα το μηνυμα σου και αναρωτιεμαι σε τι φαση εισαι τωρα 2μηνες μετα

Έχει κάνει ο άντρας μου την επέμβαση με prk και ο πόνος είναι όπως τα περιγράφει η kallisto. Στην αρχή μου είπε "Θεε μου, τι πήγα και έκανα!". Μιλάμαι για τρομερό μαρτύριο, πόνος, τσούξιμο κλπ.

Όμως τελικά αξίζει τον κόπο. Τώρα μου λέει οτι ζει ένα θαύμα. Η όρασή του είναι 10/10 και την έκανε στο Αττικό με τον Παπαθανασίου (αν θυμάμαι καλά το όνομα) με 1300ευρώ (και τα δύο μάτια).

Εγώ για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι να την κάνω...αλλά αν το αποφασίσω κι εγώ prk θα κάνω γιατί έχω ακούσει οτι είναι ασφαλέστερη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...