Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ

Recommended Posts

Καλημέρα,

μετά από 20 μέρες ακριβώς που ξαναέκανα laiser, το δεξί μου μάτι βλέπει 100%. Έχει φτιάξει εντελώς και ελπίζω βέβαια να μείνει έτσι. Το αριστερό που ήταν και το προβληματικό, αυτή τη στιγμή βλέπει 50%, αλλά λόγω της prk έχει ακόμα περιθώρια. Το πολύ βέβαια που θα φτάσει είναι ένα 80% (και θα είμαστε και χαρούμενοι σύμφωνα με τον γιατρό). Mariori, αυτά που γράφεις δυστυχώς ισχύουν. Και εγώ δεν το είχα ψάξει, γιατί με ενδιέφερε να τελειώνω γρήγορα. Ο γιατρός μου είχε πει τότε ότι η lasik είναι σχετικά νέα μέθοδος και δεν έχουν καταγραφεί πολλα περιστατικά με επιπλοκές. Πάντως μετά το ταράκουλο που έπαθε μαζί μου, έχει αποφασίσει να την αποφεύγει.

Πάντως αυτό που έχω να πω μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία που έχω τραβήξει εδώ και 6 μήνες είναι ότι δεν το μετάνοιωσα λεπτό που ξεκίνησα αυτή τη διαδικασία. Κάθε πρωί σηκώνομαι από το κρεβάτι και χαμογελάω επειδή ξέρω ότι δεν χρειάζεται να ψάξω τα γυαλιά μου ή να πλυθώ για να βάλω φακούς. Αξίζει τον κόπο και σίγουρα θα ενθάρρυνα κάποιον δικό μου να το κάνει. Είναι μεγάλη αλλαγή

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 212
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα,

μετά από 20 μέρες ακριβώς που ξαναέκανα laiser, το δεξί μου μάτι βλέπει 100%. Έχει φτιάξει εντελώς και ελπίζω βέβαια να μείνει έτσι. Το αριστερό που ήταν και το προβληματικό, αυτή τη στιγμή βλέπει 50%, αλλά λόγω της prk έχει ακόμα περιθώρια. Το πολύ βέβαια που θα φτάσει είναι ένα 80% (και θα είμαστε και χαρούμενοι σύμφωνα με τον γιατρό). Mariori, αυτά που γράφεις δυστυχώς ισχύουν. Και εγώ δεν το είχα ψάξει, γιατί με ενδιέφερε να τελειώνω γρήγορα. Ο γιατρός μου είχε πει τότε ότι η lasik είναι σχετικά νέα μέθοδος και δεν έχουν καταγραφεί πολλα περιστατικά με επιπλοκές. Πάντως μετά το ταράκουλο που έπαθε μαζί μου, έχει αποφασίσει να την αποφεύγει.

Πάντως αυτό που έχω να πω μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία που έχω τραβήξει εδώ και 6 μήνες είναι ότι δεν το μετάνοιωσα λεπτό που ξεκίνησα αυτή τη διαδικασία. Κάθε πρωί σηκώνομαι από το κρεβάτι και χαμογελάω επειδή ξέρω ότι δεν χρειάζεται να ψάξω τα γυαλιά μου ή να πλυθώ για να βάλω φακούς. Αξίζει τον κόπο και σίγουρα θα ενθάρρυνα κάποιον δικό μου να το κάνει. Είναι μεγάλη αλλαγή

Χαίρομαι που τα κατάφερες, επιτέλους! Ελπίζω και το άλλο μάτι να αποκατασταθεί γρήγορα.

O5X4p2.png 

Καλημέρα,

πολύ ωραία νέα Ελένη! :D καλή ανάρρωση και στο αριστερό! το δεξί γιατί να μη μείνει έτσι στο 100%? δε θέλω απαισιοδοξίες.

χαίρομαι που με ενθαρρύνεις να το κάνω. δεν ξέρεις πόσο έχω βαρεθεί τους φακούς. προχτές κοιμήθηκα (πτώμα και τους ξέχασα) φορώντας τους και όταν ξύπνησα και έβλεπα, δεν το πίστευα! "θαύμα" σκέφτηκα, μέχρι να ξυπνήσω δηλαδή! :lol::lol::lol:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

• 2 months later...

Έχουν περάσει 4 μήνες που έκανα lasik. Πήγα χτες σε οφθαλμίατρο, όχι σε αυτόν που μου έκανε την επέμβαση (δεν έχω εμπιστοσύνη στο τι θα μου πει), σε άλλον για να έχω μια πιο αντικειμενική άποψη. "Η εγχείριση που έκανες πήγε άριστα" μου είπε. "Και γιατί γιατρέ δεν βλέπω ικανοποιητικά;" Με βάζει στο μηχάνημα και το αποτέλεσμα είναι στο κακό μάτι να έχω 1 βαθμό μυωπία και 0,50 αστιγματισμό και στο καλό μάτι καθόλου μυωπία και 0,75 αστιγματισμό. Πριν την επέμβαση δεν είχα καθόλου αστιγματισμό. Μου είπε να πάρω γυαλιά και να τα φοράω στην οδήγηση, στην τηλεόραση και όπου αλλού πιστέυω ότι τα χρειάζομαι.

Μου είπε ότι η εγχείρησή μου ήταν απόλυτα επιτυχής και δεν θεωρείται (από τους γιατρούς) πρόβλημα το ότι έχω μετά την επέμβαση αυτά τα διαθλαστικά προβλημάτα διότι είναι κάτι που διορθώνεται με γυαλιά. Οι γιατροί θεωρούν πρόβλημα το να υπάρξουν άλλα θέματα που να μην διορθώνονται με γυαλιά (πχ. να φύγει το flap, αποικίες κυττάρων μεταξύ flap).

Το ότι εγώ πήγα οικειοθελώς και πλήρωσα για να μου βάλουν νυστέρι στα μάτια, προκειμένου να μη φοράω γυαλιά και τώρα πρέπει να πάρω γυαλιά για την οδήγηση δεν θεωρείται για τους γιατρούς πρόβλημα. Το ότι πριν με τα γυαλιά έβλεπα πολύ καλύτερα από ότι τώρα χωρίς τα γυαλιά δεν θεωρείται για τους γιατρούς πρόβλημα. Το ότι δεν ψάχνω τα γυαλιά μου το πρωί που θα ξυπνήσω αλλά ψάχνω το κολλύριο πάλι δεν θεωρείται πρόβλημα (υποτίθεται ότι δεν θα βάζω κολλύριο για πάντα, αλλά εγώ περίμενα ότι 4 μήνες μετά δεν θα το έχω ανάγκη, σημειώνω ότι πριν την επέμβαση μου είπαν ότι για 1 μήνα θα βάζω κολλύριο). Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής μπορεί μεν να μην πέθανε (αφού δεν τυφλώθηκα πάλι καλά), αλλά συνεχίζει να είναι ασθενής.

Ήμουν πολύ προβληματισμένη σχετικά με την διορθωτική επέμβαση. Το μάτι μου είναι ήδη εγχειρισμένο. Ήδη είμαι μια εν δυνάμει τυφλή. Ο γιατρός ήταν κάθετος και μου το επανέλαβε πολλές φορές να μην κάνω διορθωτική επέμβαση. Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο και δεν αξίζει να πάθω κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά στο μάτι μου για να διορθώσω ένα βαθμό μυωπίας και τον αστιγματισμό. Να το βλέπω θετικά ότι θα αρχίσει πολύ αργότερα η πρεσβυωπία από ότι αν είχε μηδενιστεί η μυωπία.

Σχετικά με το για πόσο καιρό θα πρέπει να προσέχω, μου είπε ότι θα πρέπει κάποια πράγματα να τα ξεχάσω, όπως να μην τρίψω τα μάτια μου ποτέ ξανά στη ζωή μου, να μην κάνω βουτιές στη θάλασσα με ανοιχτά μάτια και να προσέχω πολύ με το παιδί να μην μου βάλει κανένα νύχι στο μάτι. Υπήρχε ασθενής του που μετά από βουτιά στη θάλασσα με ανοιχτά μάτια μετακινήθηκαν τα flap και στα δύο μάτια και δεν έβλεπε τίποτα.

Και μια διευκρίνιση ακόμη. Παντού λένε ότι οι μυωπικοί που έχουν κάνει laser αντιμετωπίζονται σαν μυωπικοί και μετά την επέμβαση. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όσοι έχουν κάνει lasik αντιμετωπίζονται σαν εγχειρισμένοι. Τα μάτια θα είναι για πάντα εγχειρισμένα. Ο κερατοειδής δεν αναρρώνει ποτέ.

Προσωπικά το μετάνιωσα. Δεν θα το ξαναέκανα. Ήταν ένα λάθος και ελπίζω στο μέλλον να μην το πληρώσω ακριβά.

ELENI G εσύ πώς τα πηγαίνεις τώρα μετά την διορθωτική επέμβαση;

Διαφημίσεις

mariori, λυπάμαι που δεν είναι τα πράγματα όπως τα περιμένες. Δυστυχώς για τους οφθαλμίατρους είναι η εύκολη λύση να σου λένε ότι ναι μεν πέτυχε η εγχείριση αλλά φόρα και γυαλιά για να διευκολύνεσαι. Ευτυχώς για μένα τα πράγματα πήγαν καλύτερα σε σχέση με την πρώτη επέμβαση. Έπρεπε βέβαια να κάνω δυο διορθωτικές επεμβάσεις. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν είναι άριστο αλλά πολύ καλύτερο από πριν. Και εμένα μου είχε πει ο γιατρός να φορέσω γυαλιά αλλά ήμουν κατηγορηματική από την αρχή. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναφορέσω γυαλιά και μπορώ να σου πω ότι η όρασή μου ήταν χειρότερη από τη δική σου. Δεν έβλεπα ούτε την οθόνη του υπολογιστή. Πήρα βέβαια το ρίσκο και τώρα είμαι καλύτερα. Τα κολλύρια τα σταμάτησα σε ένα μήνα ακριβώς και μάλιστα από μόνη μου. Θεωρούσα ότι όλα αυτά τα κολλύρια δεν βοηθούσαν την όρασή μου. Ένιωθα συνεχώς ότι τα μάτια μου κολλούσαν και ότι ήταν βρώμικα (βέβαια απετρέπαν μολύνσεις κτλ). Πρόσφατα που πήγα στον γιατρό να με δει, μου είπε ότι βλέπω πολύ καλύτερα και από έναν άνθρωπο που δεν είχε ποτέ του μυωπία και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι καλά με αυτό. Ξέρω ότι ποτέ δεν θα μπορέσω να ξανατρίψω τα μάτια (και το θέλω αφάνταστα) και το ξέρω από την αρχή που ξεκίνησα αυτή την ιστορία, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο. Αυτό βέβαια που θα ήθελα πολύ να κάνω είναι να κάνω βουτιά με ανοιχτά μάτια στη θάλασσα. Δεν μου το έχει αποκλείσει ο γιατρός, αλλά μου είπε λόγω των επαναλαμβανόμενων επεμβάσεων να το αποφύγω για φέτος για να είμαστε σίγουροι.

Δώσε λίγο χρόνο ακόμα στα μάτια σου mariori και αν δε δεις αποτέλεσμα και το θέλεις μπορείς να ξανακάνεις. Άλλωστε οι γιατροί δεν το αποκλείουν αυτό σαν δυνατότητα, απλά σου λένε να περιμένεις.

kh4Ap3.png

ELENI G ποια επέμβαση έκανες Lasic ή PRC, γιατί ψάχνω σε παλιαιότερες απαντήσεις σου και δεν μπορώ να βρω. Και όχι τίποτα άλλο αγχώθηκα που και οι δύο κοπέλες απαντήσατε για το τρίψιμο των ματίων, Τέλο!!!! Εγώ τους έχω αλλάξει τα φώτα στο τρίψιμο:-(

O5X4p2.png 

ELENI G ποια επέμβαση έκανες ιατί ψάχνω σε παλιαιότερες απαντήσεις σου και δεν μπορώ να βρω. Και όχι τίποτα άλλο αγχώθηκα που και οι δύο κοπέλες απαντήσατε για το τρίψιμο των ματίων, Τέλο!!!! Εγώ τους έχω αλλάξει τα φώτα στο τρίψιμο:-(

ballou, έχω κάνει και από τις δυο. Έχω κάνει στο αριστερό μάτι που ήταν και το προβληματικό Lasic και μετά PRC, στο δεξί έχω κάνει 2 Lasic . Γενικότερα λένε ότι καλό είναι να μην τρίβονται τα μάτια γιατί μπορεί να γίνει καμιά στραβή. Εγω προσπαθώ να τα τρίβω μαλακά σαν να τα χαιδεύω (βέβαια όταν το κάνω αυτό πρέπει να φαίνομαι πολύ γελοία)

kh4Ap3.png

ballou, έχω κάνει και από τις δυο. Έχω κάνει στο αριστερό μάτι που ήταν και το προβληματικό Lasic και μετά PRC, στο δεξί έχω κάνει 2 Lasic . Γενικότερα λένε ότι καλό είναι να μην τρίβονται τα μάτια γιατί μπορεί να γίνει καμιά στραβή. Εγω προσπαθώ να τα τρίβω μαλακά σαν να τα χαιδεύω (βέβαια όταν το κάνω αυτό πρέπει να φαίνομαι πολύ γελοία)

Eleni καλημέρα! Θα μπορούσες να μου πεις τι σου είχαν πει οι γιατροί για το PRC μετα από lasik? Εμένα δεν το συνιστούσαν. Το 2ο Lasik στο ίδιο μάτι τι εμπειρία ήταν? Εγώ είχα κάνει lasik πριν 4-5 χρόνια αλλά στο ένα μάτι δεν έγινε σωστά η τομή και δεν προχωρήσαμε με laser, και έτσι βλέπω τέλεια στο ένα και στο άλλο φοράω φακό :-(

Ο γιατρός γενικότερα δεν ήθελε να ταλαιπωρήσουμε τα μάτια άλλο γιατί φοβόταν. Τα μάτια μου αντιδρούσαν περίεργα, ιδιαίτερα στο αριστερό μου μάτι. Δεν θέλαν να ρισκάρουν άλλο με τη lasik γιατί ήδη μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα (είχα και ένα ενδιάμεσο καθαρισμό στο συγκεκριμένο μάτι λόγω της lasic και στο τέλος έκανα και ράμματα) και έτσι με την προτροπή και ενός άλλου γιατρού αποφασίσαν να το γυρίσουν σε PRK, που οφείλω να ομολογήσω ότι με τρέλανε στον πόνο σε σημείο που ήθελα να σηκωθώ εκείνη τη στιγμή και να φύγω. Στο άλλο μάτι που έκανα ξανά Lasic δεν κατάλαβα τίποτα διαφορετικό από την άλλη φορά. Ο γιατρός μου είχε πει τότε ότι κανονικά θα έπρεπε να φορέσω ξανά γυαλιά και σε κανά 2 χρόνια περίπου να κάναμε κάτι άλλο, άλλωστε δεν αποκλείεται αυτό, αλλά εγώ δεν άντεχα να ξαναφορέσω γυαλιά. Σε ενδιάμεσες επισκέψεις επίσης μου είχε πει ότι το αρνητικό της Lasik είναι και ότι δεν μπορείς να σηκώνεις συνέχεια αυτό το flat (κάπως έτσι λέγεται) γιατί στο τέλος μπορεί και να μη ξανακολλήσει (εγώ όπως είπα και παραπάνω χρειάστηκε να κάνω ράμματα για να μείνει σταθερό)

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

Εμένα μου έχουν αποκλείσει την prk (ή prc??? δεν θυμαμαι) γιατί λέει θα βλέπω 2πλό είδωλο. Έχω ακούσει πως γίνεται 2η lasik ειδικά σε περιπτώσεις πολύ υψηλής μυωπίας που δεν επιτυγχάνεται μηδενισμός με την 1η επέμβαση. Το πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι :oops:. Όμως επειδή έχω 0 στο ένα μάτι και 6 στο άλλο έχω ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση από τους φακούς :-(:sad::-(:sad:

Νομίζω λέγεται flap το καπάκι....

Την έκανα στα 24 μου, γιατί έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί η μυωπία. Μετά την επέμβαση, λιγάκι τσούζουν τα μάτια και για ένα 24ωρο βλέπεις θαμπά και δε κάνει να εκτεθείς στον ήλιο. Το θέμα είναι πως στην εγκυμοσύνη απέκτησα ξανά μυωπία και τζάμπα τα 3.000 που κόστισε!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Κάποια στιγμή μετά την τελευταία επέμβαση είχα πει του γιατρού μου ότι έβλεπα κάπως διπλά, ειδικά όταν ήταν κοντά μου το αντικείμενο και είχε τρομοκρατηθεί. Ευτυχώς όμως μέσα σε 2 ημέρες είχε περάσει. Ήταν από την ταλαιπωρία που είχαν περάσει τα μάτια μου. Μάλλον είναι κάποια επιπλοκή που ίσως τυχαίνει σε ορισμένους, αλλά δεν είναι στάνταρ αυτό. Αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, μπορείς να ξανακάνεις lasic και ειδικά στην περίπτωση σου που έχουν περάσει και τόσα χρόνια. Αν και μετά την ταλαιπωρία που πέρασα εγώ, δεν θα ξαναέκανα τη Lasic, αλλά την prk και ας πόναγα.

kh4Ap3.png

Την έκανα στα 24 μου, γιατί έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί η μυωπία. Μετά την επέμβαση, λιγάκι τσούζουν τα μάτια και για ένα 24ωρο βλέπεις θαμπά και δε κάνει να εκτεθείς στον ήλιο. Το θέμα είναι πως στην εγκυμοσύνη απέκτησα ξανά μυωπία και τζάμπα τα 3.000 που κόστισε!

Και μιας φίλης μου ανέβηκε κατά την εγκυμοσύνη η μυωπία, ενώ είχε κάνει και εκείνη επέμβαση, αλλά λίγους μήνες μετά την γέννα έβλεπε καλά. Της είχε πει ο γιατρός βέβαια να μην ρισκάρει και να γεννήσει με καισαρική.

kh4Ap3.png

Κάποια στιγμη θα την κάνω. Η δικιά μου βλακεία ήταν ότι πήγα πολύ αγχωμένη και έτρεμα ολόκληρη με αποτέλεσμα να κουνηθώ την στιγμή της τομής. 'Ηταν και αυτοί βλάκες που δεν μου έδωσαν ηρεμηστικο :twisted:. Γενικά ήταν άσχημη εμπειρία ειδικά κατά την ώρα της επέμβασης και δεν θα ήθελα να την ξαναπεράσω

Διαφημίσεις

Πωπω αν διάβαζα τις ιστορίες σας ένα μήνα πριν τώρα θα φορούσα ακόμη γυαλιά :D

Έκανα PRK στις 22 Δεκεμβρίου . . . αύριο κλείνω μήνα και ήδη νιώθω ότι έχω μάτι αετού, βλέπω πεντακάθαρα από τη δεύτερη εβδομάδα μετά την επέμβαση και δε με ενοχλούν καθόλου τα μάτια μου πλέον. Νιώθω ότι έφυγε τρομερό βάρος από το κεφάλι μου, και αυτό δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Τώρα κατάλαβα πόσο κουραστικό είναι να φοράει κάποιος γυαλιά. Εγώ από μεριάς μου θα συνιστούσα την επέμβαση ανεπιφύλακτα, και αυτό το λέει άνθρωπος που μια μέρα πριν την επέμβαση είχε πάρει απόφαση να μη το κάνει :D Συνέχεια λέω ευτυχώς που τελικά με βοήθησαν τα αγχολυτικά και πήγα και το έκανα, αν δεν το έκανα θα μετάνιωνα μια ζωή.

mariori πιστεύω ότι στάθηκες απλά άτυχη και ότι είσαι στο ποσοστό αποτυχίας της επέμβασης διότι όλες οι επέμβάσεις έχουν ποσοστά αποτυχίας. Λυπάμαι που δεν πέτυχε η επέμβασή σου και μπορώ να φανταστώ την απογοήτευση και τον εκνευρισμό σου ειλικρινά. :(

Και μια ερώτηση βρε κορίτσια, σας είπαν οι γιατροί σας μετά την lasik να μη τρίψετε ποτέ ξανά τα μάτια σας? Έκανε ο αρραβωνιαστικός μου lasik πριν 1.5 χρόνο και μετά το χρόνο είχε το ελεύθερο να τα τρίβει. Θα μας τρελάνουν αυτοί οι γιατροί, ο καθένας ότι τον συμφέρει λέει και μετά άντε να βγάλεις άκρη . . .

as1cxHCFg2B0010MzUzNjZsfDQwMzk2Mmx8d2UgYXJlIGluIGxvdmUgZm9y.gif

Κάποια στιγμη θα την κάνω. Η δικιά μου βλακεία ήταν ότι πήγα πολύ αγχωμένη και έτρεμα ολόκληρη με αποτέλεσμα να κουνηθώ την στιγμή της τομής. 'Ηταν και αυτοί βλάκες που δεν μου έδωσαν ηρεμηστικο :twisted:. Γενικά ήταν άσχημη εμπειρία ειδικά κατά την ώρα της επέμβασης και δεν θα ήθελα να την ξαναπεράσω

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που πάει για μια τέτοια επέμβαση, να βλέπει ότι του κάνουν διάφορα στο μάτι του και να μην τρέμει και να μην κουνιέται. Είναι λογικό νομίζω, οπότε νομίζω ότι ήταν χαζομάρα τους. Στην τελευταία επέμβαση δεν μου είχαν δώσει ηρεμιστικό, πονούσα υπερβολικά, κρύωνα, έτρεμα και ήθελα να σηκωθώ και να φύγω και περισσότερο γιατί ήξερα τι με περιμένει. Μου λέγαν να μην κουνιέμαι αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω. Μου ήταν αδύνατο και είμαι γενικότερα ψύχραιμος άνθρωπος. Παρόλα αυτά ο γιατρός δεν είχε πρόβλημα.

Πάντως να το ξανακάνεις, να μην φοβάσαι. Έκανες που έκανες την αρχή...

kh4Ap3.png

Πωπω αν διάβαζα τις ιστορίες σας ένα μήνα πριν τώρα θα φορούσα ακόμη γυαλιά :D

Έκανα PRK στις 22 Δεκεμβρίου . . . αύριο κλείνω μήνα και ήδη νιώθω ότι έχω μάτι αετού, βλέπω πεντακάθαρα από τη δεύτερη εβδομάδα μετά την επέμβαση και δε με ενοχλούν καθόλου τα μάτια μου πλέον. Νιώθω ότι έφυγε τρομερό βάρος από το κεφάλι μου, και αυτό δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Τώρα κατάλαβα πόσο κουραστικό είναι να φοράει κάποιος γυαλιά. Εγώ από μεριάς μου θα συνιστούσα την επέμβαση ανεπιφύλακτα, και αυτό το λέει άνθρωπος που μια μέρα πριν την επέμβαση είχε πάρει απόφαση να μη το κάνει :D Συνέχεια λέω ευτυχώς που τελικά με βοήθησαν τα αγχολυτικά και πήγα και το έκανα, αν δεν το έκανα θα μετάνιωνα μια ζωή.

mariori πιστεύω ότι στάθηκες απλά άτυχη και ότι είσαι στο ποσοστό αποτυχίας της επέμβασης διότι όλες οι επέμβάσεις έχουν ποσοστά αποτυχίας. Λυπάμαι που δεν πέτυχε η επέμβασή σου και μπορώ να φανταστώ την απογοήτευση και τον εκνευρισμό σου ειλικρινά. :(

Και μια ερώτηση βρε κορίτσια, σας είπαν οι γιατροί σας μετά την lasik να μη τρίψετε ποτέ ξανά τα μάτια σας? Έκανε ο αρραβωνιαστικός μου lasik πριν 1.5 χρόνο και μετά το χρόνο είχε το ελεύθερο να τα τρίβει. Θα μας τρελάνουν αυτοί οι γιατροί, ο καθένας ότι τον συμφέρει λέει και μετά άντε να βγάλεις άκρη . . .

Σε όλες τις επεμβάσεις υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας. Αλίμονο όμως αν στεκόμασταν σε αυτό :). (Αν διάβαζες παρόμοια θέματα για τις καισαρικές και τελικά έπρεπε να κάνεις τι θα έκανες τοτε?)

Όσο για το τρίψιμο δεν νομίζω ότι απαγορεύεται για πάντα, μόνο μέχρι να επουλωθεί το μάτι. Και εγώ τα τρίβω τα μάτια μου πολύ καιρό τώρα.

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

.......................Όσο για το τρίψιμο δεν νομίζω ότι απαγορεύεται για πάντα, μόνο μέχρι να επουλωθεί το μάτι. Και εγώ τα τρίβω τα μάτια μου πολύ καιρό τώρα.

Θυμάμαι όταν μου είπε ο γιατρός να επιλέξω μέθοδο laser, μου είχε πει ότι δεν ενδύκνεται για αθλητές ή για άτομα με επικύνδυνα σπορ γιατί υπάρχει περίπτωση να "φύγει" το flat (p) κάποια στιγμή. Εντούτοις επέλεξα την PRK γιατί στην εγκυμοσύνη μου είχα κάνει διαβήτη, που σημαίνει έχω μεγάλο ποσοστό να εμφανίσω αργότερα διαβήτη, και έτσι ο ίδιος μου είπε καλύτερα την PRK για να μην υπάρχει η τομή στο μάτι.:rolleyes: Αλλά αυτό με το τρίψιμο μου είχε πει μόνο για 20 μέρες να μην τρίψω τα μάτια μου.

O5X4p2.png 

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες malecon.

Όσο για το ηρεμιστικό . . . και μενα δε θα μου έδιναν, την προηγούμενη μέρα από την επέμβαση τρελάθηκα από το άγχος και το φόβο. Είπα στον αρραβωνιαστικό μου πως αν δε μου δώσουν κάτι να ηρεμήσω δε θα πήγαινα, έτσι μου έδωσε ο γιατρός μισό λεξοτανίλ το βράδυ πριν την επέμβαση, μισό το πρωί που ξύπνησα και μισό μου δώσανε πριν μπω χειρουργείο.

Ένα σας λέω . . . ακόμη και να με έδερναν εγώ θα καθόμουν :lol:

Δεν κατάλαβα τίποτα την ώρα της επέμβασης και δεν ένιωθα τίποτα, το μάτι μου έμεινε κολλημένο στο πράσινο φωτάκι που ενίοτε γινόταν κόκκινο και γενικά ήμουν σε νιρβάνα :mrgreen:

Το μόνο πρόβλημα (που με τρόμαξε κιόλας) ήταν το ότι δεν είχα καν τη δύναμη να ανοίξω τα μάτια μου μετά την επέμβαση, ξάπλωσα κοιμήθηκα Τετάρτη απόγευμα και ξύπνησα Παρασκευή μεσημέρι :oops:

as1cxHCFg2B0010MzUzNjZsfDQwMzk2Mmx8d2UgYXJlIGluIGxvdmUgZm9y.gif

Το θέμα είναι πως στην εγκυμοσύνη απέκτησα ξανά μυωπία και τζάμπα τα 3.000 που κόστισε!

Συγγνώμη.....

....μετά απο πόσο καιρό (που έκανες την επέμβαση)

έμεινες έγκυος?

Kαι σου επανήλθε πλήρως η μυωπία?

Αυτό δεν μπορεί να είναι γενικός κανόνας!!

Απλά θα έτυχε σε εσένα.......

Γιατί εαν ήταν έτσι τότε θα μας έλεγαν οτι

όσες έχετε σκοπό να κάνετε παιδιά

να ΜΗΝ κάνετε την επέμβαση!!

Εγώ την έκανα 9 μήνες αφού γέννησα την κόρη μου.

Τώρα έχουν περάσει 2,5 χρόνια και Δόξα Τω Θεώ όλα καλά.

(είχα 5 και 5,5 μυωπία και 2,5 αστιγματισμό)

Τώρα δηλαδή που είμαι πάλι έγκυος θα μου ξαναέρθει?? :confused:

Μου είπαν ξεκάθαρα

οτι η επέμβαση μπορεί να γίνεται :

9 μήνες μετά απο μια γέννα

και 6 μήνες πριν απο μια άλλη ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.

Το μόνο που μου είχαν επισημάνει

οτι είχα αυξημένο ποσοστό αποτυχίας (1%)

λόγω μεγάλου αστιγματισμού.

Το ρισκάρισα όμως

και σκέφτηκα θετικά οτι είχα 99% επιτυχία

Και όλα καλά μέχρι στιγμής.

Μου είπαν οτι εαν κάτι δεν θα είχε πάει καλά

θα είχε φανεί μέχρι τώρα μετά απο 2,5 χρόνια.

Και μιας φίλης μου ανέβηκε κατά την εγκυμοσύνη η μυωπία, ενώ είχε κάνει και εκείνη επέμβαση, αλλά λίγους μήνες μετά την γέννα έβλεπε καλά. Της είχε πει ο γιατρός βέβαια να μην ρισκάρει και να γεννήσει με καισαρική.

Γιατί;;;;;; Φυσιολογικά γέννησα!!!!!:shock:

Συγγνώμη.....

....μετά απο πόσο καιρό (που έκανες την επέμβαση)

έμεινες έγκυος?

Kαι σου επανήλθε πλήρως η μυωπία?

Αυτό δεν μπορεί να είναι γενικός κανόνας!!

Απλά θα έτυχε σε εσένα.......

Γιατί εαν ήταν έτσι τότε θα μας έλεγαν οτι

όσες έχετε σκοπό να κάνετε παιδιά

να ΜΗΝ κάνετε την επέμβαση!!

Εγώ την έκανα 9 μήνες αφού γέννησα την κόρη μου.

Τώρα έχουν περάσει 2,5 χρόνια και Δόξα Τω Θεώ όλα καλά.

(είχα 5 και 5,5 μυωπία και 2,5 αστιγματισμό)

Τώρα δηλαδή που είμαι πάλι έγκυος θα μου ξαναέρθει?? :confused:

Μου είπαν ξεκάθαρα

οτι η επέμβαση μπορεί να γίνεται :

9 μήνες μετά απο μια γέννα

και 6 μήνες πριν απο μια άλλη ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.

Το μόνο που μου είχαν επισημάνει

οτι είχα αυξημένο ποσοστό αποτυχίας (1%)

λόγω μεγάλου αστιγματισμού.

Το ρισκάρισα όμως

και σκέφτηκα θετικά οτι είχα 99% επιτυχία

Και όλα καλά μέχρι στιγμής.

Μου είπαν οτι εαν κάτι δεν θα είχε πάει καλά

θα είχε φανεί μέχρι τώρα μετά απο 2,5 χρόνια.

Καλέ μη τρελαίνεσαι :P.... Δεν είπα, είναι κανόνας σε εμένα έτυχε.

Είμαι τώρα 29, την έκανα στα 24, 4.5 χρόνια πες.....

Και παρόλο που επανήλθε, είχα 5 μυωπία και στα 2 και 1.5 αστιγματισμό, τώρα έχω 2 μυωπία και καθόλου αστιγματισμό.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Καλέ μη τρελαίνεσαι :P.... Δεν είπα, είναι κανόνας σε εμένα έτυχε.

Είμαι τώρα 29, την έκανα στα 24, 4.5 χρόνια πες.....

Και παρόλο που επανήλθε, είχα 5 μυωπία και στα 2 και 1.5 αστιγματισμό, τώρα έχω 2 μυωπία και καθόλου αστιγματισμό.

Με λέιζερ την έκανες ή νυστέρι?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...