Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 212
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σας, θέλω να πω πως είμαι πολύ απογοητευμένη. Όπως είχα γράψει και παλιότερα είχα κάνει ράμματα για να διορθώσω το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά από επέμβαση laiser. Πριν μια εβδομάδα έβγαλα τα ράμματα, ελπίζοντας ότι θα βλέπω καλύτερα. Το θετικό είναι ότι το flat (ή όπως αλλιώς το λένε) κόλλησε και δεν τσαλακώνει πια. Το αρνητικό είναι ότι πλέον ανέβηκε ο αστιγματισμός και στα δυο μάτια, ακόμα και στο καλό. Ο γιατρός μου τα έχει δει όλα και φοβάται να μου προτείνει το οτιδήποτε, γιατί ότι και να κάνουμε προκύπτει κάτι άλλο. Οπότε έχω δυο επιλογές πια. Ή να αφήσω τα πράγματα όπως έχουν, να βλέπω δηλαδή μέτρια και να φορέσω γυαλιά έστω για λίγες ώρες την ημέρα ως βοηθητικά ή να προχωρήσουμε σε νέο laiser και στα δυο μάτια πια. Επειδή όμως τα μάτια μου δεν αντιδρούν καλά φοβάται μήπως γίνουν χειρότερα τα πράγματα και τότε ίσως χρειαστεί να διορθώσουμε τον κερατοειδή με νέα επέμβαση. Ή στην καλύτερη να βλέπω λίγο καλύτερα από τώρα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω....

Καταρχάς ευτυχώς που τελεώσαν όλα καλά με την επικόληση (flat).

Κατά δεύτερον περιστικά μας. Πήγα πρόσφατα στον γιατρό για την ετήσια παρακολούθηση δηλαδή ένα χρόνο μετά την επέμβαση. Και έχω αστιγματισμό στο δεξί μάτι 0,50 που σημαίνει μπορεί να να αυξηθεί η να δημιουργηθεί και στο άλλο. Προς το παρόν η όραση μου με δυσκολεύει μόνο το βράδυ στην οδήγηση. Αν τα πράγματα δυσκολέψουν περισσότερο ίσως να φοράω για λίγο κ πάλι γυαλιά.

Θα σου πρότεινα να μην προχωρήσεις ακόμα σε μια νέα επέμβαση και να δεις πως θα εξελιχθεί η όρασή σου ακόμα και ξαναχρησιμοποιήσεις για λίγο γυαλιά.

O5X4p2.png 

ballou, δεν μιλάμε για μισό βαθμό αστιγματισμό. Μέσα σε ένα μήνα 1,5 βαθμό και στο άλλο κοντά 2.

Δεν βλέπω πλέον τα γράμματα σε μικρές συσκευασίες. Προχθές προσπαθούσα να μετρήσω 4ml από ένα φάρμακο και δεν έβλεπα το 4 στο δοσομετρητή, ενώ τον είχα κολλήσει στο πρόσωπό μου. Τα βλέπω σαν μουτζούρες. Όταν γράφω στον Η/Υ μεγαλώνω τις γραμματοσειρές . Στην οδήγηση δεν βλέπω τις πινακίδες.

kh4Ap3.png

Όταν έκανες την επέμβαση είχες και μυωπία ή μόνο τον αστιγματισμό ; Γιατί περίεργο δεν ακουγεται πως κια οι δυό μας κάναμε αστιμγατισμό;

΄Πόσο καιρό πριν το έκανες;

O5X4p2.png 

Όταν έκανες την επέμβαση είχες και μυωπία ή μόνο τον αστιγματισμό ; Γιατί περίεργο δεν ακουγεται πως κια οι δυό μας κάναμε αστιμγατισμό;

΄Πόσο καιρό πριν το έκανες;

Εγώ το έκανα τον περασμένο Μάρτιο, είχα σχεδόν 5 βαθμούς μυωπία. Άρχές Ιουνίου έκανα τα ράμματα. Το ότι εμφανίζεται καποια στιγμή αστιγματισμός το ξέρω, Το ότι κάνεις επέμβαση για τη μυωπία δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί αργότερα αστιγματισμός. Το θέμα είναι όμως, τόσο σύντομα και τέτοια αύξηση μέσα σε 3 εβδομάδες;

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν το ήξερα πως εμφανίζεται. Και μόνο ο αστιγματισμός; Δηλαδή αν κάποιος έχει μόνο μυωπία και κάνει την επέμβαση θα του εμφανιστεί ίσως αστιγματισμός μετά;

Αυτό όμως που ήξερα ίσως όμως να είναι και η μοναδική περίπτωση εμφανίστηκε ακριβώς ο ίδιος βαθμός μυωπίας 2 μήνες μετά την επέμβαση.

Τυχαίο;

Δεν νομίζω.

O5X4p2.png 

Έκανα και εγώ prk πριν απο τεσσερα χρονια ολα καλα μετα απο λιγο καιρο καθαρισε και η οραση τελειως αλλα μετα απο κανενα χρονο εμφανιστηκαν κλωστιτσες στα ματια μου και βλεπω και λαμψεις.μετα απο καιρο πηγα εκανα βυθοσκοπηση τιποτα ειπε ο γιατρος και ειναι απο τους πολυ καλους. Παρα όλα αυτα η κλωστιτσες υπαρχουν και εγω αν και το εχω αφησει το θεμα πλεον και κανω σαν να μην υπαρχουν δεν θα ξαναεκανα λειζερ στο ματι θα προτιμουσα τα γυαλια μου..

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Εγώ το έκανα τον περασμένο Μάρτιο, είχα σχεδόν 5 βαθμούς μυωπία. Άρχές Ιουνίου έκανα τα ράμματα. Το ότι εμφανίζεται καποια στιγμή αστιγματισμός το ξέρω, Το ότι κάνεις επέμβαση για τη μυωπία δεν σημαίνει ότι δεν θα εμφανιστεί αργότερα αστιγματισμός. Το θέμα είναι όμως, τόσο σύντομα και τέτοια αύξηση μέσα σε 3 εβδομάδες;

Μαλλον ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα μάτια σου γι'αυτο:(

κριμα βρε κοπέλα μου να ξέρεις ποσο σε καταλαβαίνω.είναι δύσκολη πειοχή τα μάτια και αν διαβάσεις παραπάνω ταλαιπωρήθηκα κι εγώ......

Εγώ είχα 7 και 7.5 και στο ένα 1βαθμο αστιγματισμό ο οποίος διορθώθηκε μαζί με τα υπολοιπα...........εχω κάνει βυθοσκόπηση και β΄ρηκαν κάποιες βλάβες στα μάτια λόγω υψηλής μυωπίας(καμια σχεση με το laser) αλλά μεχρι τώρα ολα καλα. Αφησέ τα να ξεκουραστούν λιγο ταματάκια σου και αργότερα βλέπεις τί θα κάνεις!!

Έκανα και εγώ prk πριν απο τεσσερα χρονια ολα καλα μετα απο λιγο καιρο καθαρισε και η οραση τελειως αλλα μετα απο κανενα χρονο εμφανιστηκαν κλωστιτσες στα ματια μου και βλεπω και λαμψεις.μετα απο καιρο πηγα εκανα βυθοσκοπηση τιποτα ειπε ο γιατρος και ειναι απο τους πολυ καλους. Παρα όλα αυτα η κλωστιτσες υπαρχουν και εγω αν και το εχω αφησει το θεμα πλεον και κανω σαν να μην υπαρχουν δεν θα ξαναεκανα λειζερ στο ματι θα προτιμουσα τα γυαλια μου..

Τις ίδιες κλωστίτσες έχει και η φίλη μου που με παρέπεψε στον γιατρό. Και σε εκείνη είπε να μην δίνει σημασία.

Όταν λες καθάρισε η όρασή σου αναφέραι στο θάμπωμα; Γιατί εγώ 1 χρόνο μετά έχω ακόμα το θάμπωμα. Δηλαδή το βράδυ βλέπω όλα τα φώτα σαν ήλιο (μέσα σε φωτοστέφανο εννοώ)

O5X4p2.png 

Τις ίδιες κλωστίτσες έχει και η φίλη μου που με παρέπεψε στον γιατρό. Και σε εκείνη είπε να μην δίνει σημασία.

Όταν λες καθάρισε η όρασή σου αναφέραι στο θάμπωμα; Γιατί εγώ 1 χρόνο μετά έχω ακόμα το θάμπωμα. Δηλαδή το βράδυ βλέπω όλα τα φώτα σαν ήλιο (μέσα σε φωτοστέφανο εννοώ)

Και στο θαμπωμα αναφερομαι που δεν θυμαμαι ακριβως ποσο καιρο μετα εφυγε αλλα κυριως επειδη ημουν φοιτητρια δυσκολευομουν να διαβασω τα μικρα γραμματα των βιβλιων αλλα φαντασου τελη Μαρτιου το εκανα και τον Ιουνιο στις εξετασεις δεν ειχα προβλημα και ηταν και PRK. Απλα με τις κλωστιτσες φοβηθηκα πολυ και λεω αν ειναι να χασω την οραση μου χιλιες φορες τα γυαλακια μου(υπερβολικη αλλα ειχα τρομοκρατηθει πολυ με τις κλωστιτσες οταν διαβαζα στο Internet τι μπορει να ειναι και τι μπορει να γινει). Επειδη συνεβη σε εμενα δεν σμαινει οτι θα εμφανιστει και σε αλλους. Η οραση μου ειναι τελεια απο τοτε επισης

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα,

Την Πέμπτη που μας έρχεται θα κάνω πάλι λέιζερ και στα δυο μάτια. Οι γιατροί θεωρούν από τις εξετάσεις ότι τα μάτια μου μπορούν να δεχτούν και άλλο. Αυτό που δεν μπορούν να μου εγγυηθούν είναι ότι τα μάτια μου θα αντιδράσουν όπως πρέπει. Ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά και ότι δεν θα εχω άλλα προβλήματα. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΦΟΡΕΣΩ ΓΥΑΛΙΑ, ούτε και για λίγο αλλά δεν θέλω να πάθω και καμιά πιο σοβαρή ζημιά. Έχω αγχωθεί πάρα πολύ.

kh4Ap3.png

Κοριτσάκι μου, εύχομαι να σου πάνε όλα τέλεια και να ξεμπερδέψεις μια για πάντα με το θέμα όραση. Καλή επιτυχία σου εύχομαι ολόψυχα και ενημερωσέ μας σχετικά γιατί με βλέπω και εγώ αργά ή γρήγορα να επαναλαμβάνω την επέμβαση.

O5X4p2.png 

Κοριτσάκι μου, εύχομαι να σου πάνε όλα τέλεια και να ξεμπερδέψεις μια για πάντα με το θέμα όραση. Καλή επιτυχία σου εύχομαι ολόψυχα και ενημερωσέ μας σχετικά γιατί με βλέπω και εγώ αργά ή γρήγορα να επαναλαμβάνω την επέμβαση.

Ευχαριστώ πολύ ballou, μακάρι να τελειώσω με αυτήν την ιστορία σύντομα και με επιτυχία

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

Έκανα πριν μια εβδομάδα την επέμβαση. Καμία σχέση πώς το παρουσιάζουν οι γιατροί και πώς είναι. Μου έλεγε ότι Παρακευή το κάνω και Δευτέρα είμαι μια χαρά και πάω δουλειά. Από την επόμενη μέρα που το έκανα έβλεπα ότι είχε διαφορά το ένα μάτι με το άλλο. Το ένα μάτι έβλεπε κανονικά (με πολύ θολούρα βέβαια αλλά όχι μυωπία) ενώ από το άλλο ούτε τα γράμματα στην τηλεόραση. Όλο αυτό μου δημιούργησε σύγχιση και πολλά ψυχολογικά. Έριξα πολύ κλάμα τις πρώτες μέρες. Εκ των υστέρων μαθαίνω ότι είχε σκοπό να μου αφήσει σε αυτό το μάτι μυωπία για να μην έρθει η πρεσβυωπία νωρίς. Και βέβαια εγώ δεν είχα καμία ενημέρωση γι' αυτό. Εκ των υστέρων επίσης μαθαίνω ότι και μετά από ένα χρόνο να πάω για διόρθωση το ίδιο flap θα σηκώσει.

Μια εβδομάδα μετά βάζω ακόμη κολλύριο ανά μισάωρο γιατί στεγνώνουν τα μάτια μου και η θολούρα παραμένει ιδιαίτερα στο ένα μάτι. Αν κάτσω λίγο παραπάνω στον Η/Υ ή διαβάσω κάτι με πιάνει πονοκέφαλος. Και έκανα το λάθος να μην πάρω αναρρωτική και τα μεσημέρια γυρνάω με πονοκέφαλο. Και δεν μπορώ να βάλω γυαλιά για να βλέπω έστω και για ένα μήνα γιατί δεν το συστήνουν οι γιατροί μέχρι να σταθεροποιηθεί το μάτι. Αισθάνομαι σαν μονόφθαλμη, η όρασή μου είναι σαν να έχω φορέσει από το ένα μάτι φακό και από το άλλο όχι. Η αίσθηση σαν να έχουν τα μάτια μου άμμο σε μόμιμη βάση, ή σαν να κοιμάμαι και ξυπνάω με το ίδιο ζευγάρι φακούς επαφής που στεγνώνουν και θέλουν κολλύριο κάθε λίγο και λιγάκι.

Μετά από εξέταση σε άλλον γιατρό μου βρήκε ότι στο δεξί έχω μυωπία 0,50 και αστιγματισμό 0,75. Πριν δεν είχα καθόλου αστιγματισμό σε κανένα μάτι. Μου είπε ότι για ένα μήνα δεν μπορεί να βγει σύμπέρασμα γιατί το μάτι θα αλλάζει και θα πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό. Αν χρειάστεί διορθωτική που μπορεί και να μη χρειαστεί συστήνει να γίνει μετά το εξάμηνο.

Παρόλα αυτά η επέμβαση πήγε πολύ καλά σύμφωνα με τα λεγόμενα και των δύο... Όμως αυτό το "πολύ καλά" εγώ δεν το βλέπω.

Έκανα πριν μια εβδομάδα την επέμβαση. Καμία σχέση πώς το παρουσιάζουν οι γιατροί και πώς είναι. Μου έλεγε ότι Παρακευή το κάνω και Δευτέρα είμαι μια χαρά και πάω δουλειά. Από την επόμενη μέρα που το έκανα έβλεπα ότι είχε διαφορά το ένα μάτι με το άλλο. Το ένα μάτι έβλεπε κανονικά (με πολύ θολούρα βέβαια αλλά όχι μυωπία) ενώ από το άλλο ούτε τα γράμματα στην τηλεόραση. Όλο αυτό μου δημιούργησε σύγχιση και πολλά ψυχολογικά. Έριξα πολύ κλάμα τις πρώτες μέρες. Εκ των υστέρων μαθαίνω ότι είχε σκοπό να μου αφήσει σε αυτό το μάτι μυωπία για να μην έρθει η πρεσβυωπία νωρίς. Και βέβαια εγώ δεν είχα καμία ενημέρωση γι' αυτό. Εκ των υστέρων επίσης μαθαίνω ότι και μετά από ένα χρόνο να πάω για διόρθωση το ίδιο flap θα σηκώσει.

Μια εβδομάδα μετά βάζω ακόμη κολλύριο ανά μισάωρο γιατί στεγνώνουν τα μάτια μου και η θολούρα παραμένει ιδιαίτερα στο ένα μάτι. Αν κάτσω λίγο παραπάνω στον Η/Υ ή διαβάσω κάτι με πιάνει πονοκέφαλος. Και έκανα το λάθος να μην πάρω αναρρωτική και τα μεσημέρια γυρνάω με πονοκέφαλο. Και δεν μπορώ να βάλω γυαλιά για να βλέπω έστω και για ένα μήνα γιατί δεν το συστήνουν οι γιατροί μέχρι να σταθεροποιηθεί το μάτι. Αισθάνομαι σαν μονόφθαλμη, η όρασή μου είναι σαν να έχω φορέσει από το ένα μάτι φακό και από το άλλο όχι. Η αίσθηση σαν να έχουν τα μάτια μου άμμο σε μόμιμη βάση, ή σαν να κοιμάμαι και ξυπνάω με το ίδιο ζευγάρι φακούς επαφής που στεγνώνουν και θέλουν κολλύριο κάθε λίγο και λιγάκι.

Μετά από εξέταση σε άλλον γιατρό μου βρήκε ότι στο δεξί έχω μυωπία 0,50 και αστιγματισμό 0,75. Πριν δεν είχα καθόλου αστιγματισμό σε κανένα μάτι. Μου είπε ότι για ένα μήνα δεν μπορεί να βγει σύμπέρασμα γιατί το μάτι θα αλλάζει και θα πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό. Αν χρειάστεί διορθωτική που μπορεί και να μη χρειαστεί συστήνει να γίνει μετά το εξάμηνο.

Παρόλα αυτά η επέμβαση πήγε πολύ καλά σύμφωνα με τα λεγόμενα και των δύο... Όμως αυτό το "πολύ καλά" εγώ δεν το βλέπω.

Τις πρώτες 20 και πλέον μέρες βάζεις κολλύρια και τεχνητό δάκρυ. Όμως τηλεόραση και τν μετά από 10 μέρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Η άμμο που αισθάνεσαι είναι απολύτα φυσιολογικό και περίπου στον μήνα θα φύγει.

Το ότι ο γιατρός σου εσκεμένα σου άφησε μικρό ποσοστό μυωπιάς καταρχάς θα έπρεπε να σε έχει ενημερώσει και κατα δεύτερο είναι σχετικά νέα μέθοδος που γίνεται τον τελευταίο χρόνο αλλά οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία φοράνε φακούς μόνο στο ένα μάτι για ένα μήνα, να κάνουν δηλαδή την δοκιμή αν μπορούν να το ανεχτούν και αν τους εξυπηρετεί.

Καλή ανάρρωση.

O5X4p2.png 

Τις πρώτες 20 και πλέον μέρες βάζεις κολλύρια και τεχνητό δάκρυ. Όμως τηλεόραση και τν μετά από 10 μέρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Η άμμο που αισθάνεσαι είναι απολύτα φυσιολογικό και περίπου στον μήνα θα φύγει.

Το ότι ο γιατρός σου εσκεμένα σου άφησε μικρό ποσοστό μυωπιάς καταρχάς θα έπρεπε να σε έχει ενημερώσει και κατα δεύτερο είναι σχετικά νέα μέθοδος που γίνεται τον τελευταίο χρόνο αλλά οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία φοράνε φακούς μόνο στο ένα μάτι για ένα μήνα, να κάνουν δηλαδή την δοκιμή αν μπορούν να το ανεχτούν και αν τους εξυπηρετεί.

Καλή ανάρρωση.

Ευχαριστώ!

Την αίσθηση άμμου στα μάτια μπορώ να την ανεχτώ, βάζω κολλύρια συνέχεια και ξέρω ότι είναι κάτι που θα περάσει. Το κακό είναι η υπολειπόμενη μυωπία και περισσότερο μάλλον ο αστιγματισμός που είναι κάτι καινούριο για μένα και με ζαλίζει, έστω κι αν θεωρείται μικρός βαθμός και είναι μόνο στο ένα μάτι και δεν ξέρω αν θα περάσει. Αν δεν βελτιωθεί η όραση στο μήνα, θα αναγκαστώ να ξανακάνω επέμβαση στο ένα μάτι. Αλλιώς θα πρέπει να βάλω γυαλιά, που θα είναι σαν να έκανα την επέμβαση χωρίς λόγο.

Πάντως για μένα είναι αρκετά ψυχοφθόρα διαδικασία και δεν το περίμενα...

Για αυτή τη μέθοδο όπου εφαρμόζουν δοκιμαστικά φακό επαφής στο ένα μάτι είχα διαβάσει κι εγώ. Λέγεται monovision και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας (στο ένα μάτι). Για τη διόρθωση της μυωπίας και για να αφήσουν υπόλοιπο μυωπίας δεν δοκιμάζουν κανένα φακό και δυστυχώς κάποιες φορές (όπως και στη δική μου) δεν ενημερώνουν.

ELENI G περιμένουμε νέα σου. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά.

Γεια σας κορίτσια,

Την Πέμπτη τελικά έκανα ξανά laiser. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο ένας γιατρός έλεγε να μην ρισκάρω και ο άλλος να το κάνω. Τελικά το έκανα και νομίζω πως καλά έκανα. Στο δεξί μάτι έκανα την lasik και οφείλω να ομολογήσω πως βλέπω καλύτερα από την πρώτη φορά που το έκανα. Μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με το αποτελέσμα. Στο αριστερό έκανα την prk (για καλό και για κακό). Έχω ακόμα τον φακό που μου βάλαν για προστασία. Αύριο μάλλον θα τον βγάλω. Μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πω ότι βλέπω καλά στο αριστερό, ούτε μέτρια θα έλεγα. Μου είπαν όμως ότι θέλει λίγο χρόνο ακόμα. Το καλό είναι ότι την αίσθηση του θαμπώματος δεν την έχω ιδιαίτερα. Πάντως έχω να πω ότι τράβηξα πολύ πόνο στο αριστερό μάτι. Πέρασα όλη την Πέμπτη με παυσίπονα, με κλειστά μάτια σε σκοτεινό δωμάτιο και με γυαλιά ηλίου. Δεν είχα αισθανθεί έτσι την πρώτη φορά, ούτε όταν έκανα τα ράμματα. Φυσικά είμαι στη γραφείο και φυσικά φοράω γυαλιά ηλίου. Έχω φάει τρελό δούλεμα. Ελπίζω όλη αυτή η ταλαιπωρία που έχω τραβήξει να μην την πέρασα άδικα και το αποτέλεσμα να διαρκέσει. Επιτέλους να πάει και κάτι καλά....

kh4Ap3.png

Γεια σας κορίτσια,

Την Πέμπτη τελικά έκανα ξανά laiser. Μέχρι την τελευταία στιγμή ο ένας γιατρός έλεγε να μην ρισκάρω και ο άλλος να το κάνω. Τελικά το έκανα και νομίζω πως καλά έκανα. Στο δεξί μάτι έκανα την lasik και οφείλω να ομολογήσω πως βλέπω καλύτερα από την πρώτη φορά που το έκανα. Μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με το αποτελέσμα. Στο αριστερό έκανα την prk (για καλό και για κακό). Έχω ακόμα τον φακό που μου βάλαν για προστασία. Αύριο μάλλον θα τον βγάλω. Μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πω ότι βλέπω καλά στο αριστερό, ούτε μέτρια θα έλεγα. Μου είπαν όμως ότι θέλει λίγο χρόνο ακόμα. Το καλό είναι ότι την αίσθηση του θαμπώματος δεν την έχω ιδιαίτερα. Πάντως έχω να πω ότι τράβηξα πολύ πόνο στο αριστερό μάτι. Πέρασα όλη την Πέμπτη με παυσίπονα, με κλειστά μάτια σε σκοτεινό δωμάτιο και με γυαλιά ηλίου. Δεν είχα αισθανθεί έτσι την πρώτη φορά, ούτε όταν έκανα τα ράμματα. Φυσικά είμαι στη γραφείο και φυσικά φοράω γυαλιά ηλίου. Έχω φάει τρελό δούλεμα. Ελπίζω όλη αυτή η ταλαιπωρία που έχω τραβήξει να μην την πέρασα άδικα και το αποτέλεσμα να διαρκέσει. Επιτέλους να πάει και κάτι καλά....

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Και εύχομαι και ακόμα καλύτερα με την πάρωδο του χρόνου.

Γιατί όμως είσαι στον υπολογιστή. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η/Υ και ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για 10 μέρες!!

O5X4p2.png 

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά. Και εύχομαι και ακόμα καλύτερα με την πάρωδο του χρόνου.

Γιατί όμως είσαι στον υπολογιστή. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η/Υ και ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ για 10 μέρες!!

Δίκιο έχεις... Τηλεόραση δεν βλέπω, τον Η/Υ δυστυχώς δεν μπορώ να τον αποφύγω λόγω δουλειάς. Είχα άδεια Πέμπτη, Παρασκευή και ευτυχώς μεσολάβησε και το Σαββατοκύριακο και κάπως το έσωσα.

kh4Ap3.png

Καλύτερα ζήτα για λίγες μέρες να αλλάξεις πόστο, ώστε να μην χρησιμοποιείς υπολογιστή. Εκτός αν θέλεις να κάνεις κ 3η επέμβαση!

Δεν λυπάσαι τον πόνο σου, τον κόπο σου, τον χρόνο σου, την αγωνία σου, θέλεις και άλλα για να σε πείσω.

O5X4p2.png 

Καλύτερα ζήτα για λίγες μέρες να αλλάξεις πόστο, ώστε να μην χρησιμοποιείς υπολογιστή. Εκτός αν θέλεις να κάνεις κ 3η επέμβαση!

Δεν λυπάσαι τον πόνο σου, τον κόπο σου, τον χρόνο σου, την αγωνία σου, θέλεις και άλλα για να σε πείσω.

Ποια 3η, τέταρτη θα είναι (μακριά από εμάς). Άλλο πόστο δεν υπάρχει, άσε που μου πετάξαν παραμονή της επέμβασης ότι ίσως να πρέπει να αρχίζω να ψάχνω δουλειά γιατί δεν βλέπουν καλά τα πράγματα. Είμαι λοιπόν για άλλη άδεια; Το μόνο που μπορώ να κάνω στην παρούσα φάση είναι απλά να προσέχω..

kh4Ap3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Σε λίγες μέρες θα συμπληρώσω μήνα από την επέμβαση lasik. Τα μάτια μου δεν στεγνώνουν τόσο πολύ, αλλά συνεχίζω να βάζω δάκρυ καμιά δεκαριά φορές την ημέρα. Από το δεξί μάτι συνεχίζω να μην βλέπω ικανοποιητικά, πιθανόν λόγω του αστιγματισμού. Ζαρώνω τα μάτια μου για να διαβάζω τα γράμματα της τηλεόρασης. Δεν ξέρω αν αυτό θα βελτιωθεί αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι αισιόδοξη.

Πάνω σε συζητήσεις μου με συναδέλφους έμαθα ότι υπάρχουν γιατροί που δεν προτιμούν την lasik αν και είναι πιο ανώδυνη κατά την ανάρρωση και έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο είδα ότι ένα βασικό μειονέκτημα της lasik είναι η τομή προκειμένου να δημιουργηθεί το flap η οποία δεν αναρρώνει ποτέ πλήρως. Η αντοχή του κερατοειδούς σταθεροποιείται μετά από 3,5 χρόνια και φτάνει το 30% περίπου της αντοχής του κερατοειδούς πριν υποστεί την τομή. Για το λόγο αυτό δεν προτείνεται στο εξωτερικό να γίνεται lasik σε όσους ασχολούνται με σπορ που απαιτούν σωματική επαφή, προκειμένου να μην αποκολληθεί το flap λόγω κάποιου χτυπήματος.

http://lasikcomplications.com/flapdislocation.htm

Αυτό που με σοκάρει περισσότερο από όλα είναι ότι κανένας γιατρός δεν το λέει αυτό πριν την επέμβαση.

Τα ποσοστά των ανθρώπων που είναι δυσαρεστημένοι από τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που διαφημίζουν :

http://www.lasiknewswire.com/2009/12/the-truth-behind-lasik-satisfaction.html

Θα ήθελα πολύ να τα γνώριζα αυτά και όλα τα υπόλοιπα που διάβασα στο παραπάνω site, πριν κάνω την επέμβαση και κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν έψαξα νωρίτερα. Για αυτό το λόγο βάζω τα link για να ενημερωθεί όποιος ενδιαφέρεται και αν προχωρήσει στην επέμβαση τουλάχιστον να γνωρίζει και να μην πάθει το σοκ που έπαθα εγώ.

ELENI G πώς τα πας με τα μάτια σου; Εύχομαι να είναι καλύτερα.

Κούκλες θορυβήθηκα με τα νέα. Με ενδιαφέρει κι εμένα όταν αποθηλάσω με το καλό, αλλά απ'όσα διάβασα καλύτερα να το αφήσω. Ήδη νιώθω ότι έχω ψιλοκαταστρέψει τα μάτια μου με τους φακούς επαφής. Δε με βλέπω καλά με επέμβαση!

Θα το ψάξω σαφώς συνειδητά όταν έρθει η ώρα. Μαριορι σε ευχαριστούμε που παρέθεσες το λινκ.

Εύχομαι Ελένη και στα άλλα κορίτσια που ταλαιπωρούνται καλή ανάρρωση και γρήγορα. :D

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...