Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ

Recommended Posts

ρε κορίτσια κι εγω έκανα επέμβαση με laser μαζί με τον άνδρα μου άλλα και οι δυο μας πονέσαμε, αν και ο γιατρός μας είχε προειδοποιήσει ότι θα νιώσουμε ένα τσούξιμο την ώρα που θα είχε ακινητοποιηθεί το μάτι και θα άνοiγε τον αμφιβληστροειδή για να διορθώσει τη μυωπία με το laser. Μετά θυμάμαι οτι τα βλέπαμε όλα θολά για περίπου 5-6 ώρες, τα μάτια μας δάκρυζαν συνέχεια και βάζαμε για 2 εβδομάδες κολλύριο. Επίσης για κάποιο διαστημα δεν έπρεπε να πέσει νερό στα μάτια. Παρόλα αυτά ειναι υπέροχο να μην φοράς γυαλιά και φακους!!! Εγώ ένιωθα σαν να είχα ξαναγεννηθεί!!! Μας κόστισε συνολικα 4.000 ευρώ το 2007 (χωρις αποδειξη)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 212
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια γεια σας.

Πριν 3 εβδομάδες έκανα και εγώ laser στα μάτια και μάλιστα την μέθοδο (δεν θυμάμαι τώρα πως ονομάζεται) που έχει άμεσο αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι ναι μεν βλέπω καλύτερα από οταν δεν φορούσα γυαλιά ή φακούς, παρόλα αυτά με τους φακούς έβλεπα καλύτερα και πιο μακριά. Αφήστε που δεν βλέπω κοντά, ειδικά τα γράμματα του υπολογιστή. Εχω απογοητευτεί λιγάκι, μάλιστα αύριο θα ξαναπάω για να καθαρίσουν το ένα μάτι που φαίνεται ότι έχει το πρόβλημα. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα. Το περίμενα τόσο πολύ αυτό

και οι δύο επεμβάσεις έχεις άμεσο αποτέλεσμα. Απλά στην PRK έχει περισσότερο καιρό αποκατάστασης. Εγώ αυτή έχω κάνει από πέρισυ τον Ιουλίο. Ήμουν με κολλύρια για 3-4 μήνες. Η όραση μετά την επέμβαση αποκαθίστανται στο 75%, στο μήνα επάνω στο 85-90% και τελικά κοντά στο εξάμηνο φτάνει το 100%. Η Lasik έχει λιγότερο χρόνο αποκατάστασης όσο αναφορά τα κολλύρια μετά την επέμβαση. Ούτως ή άλλως για 20 μέρες ούτε τηλεόραση, ούτε υπολογιστή, ούτε και νερό στα μάτια επιτρέπεται. Και θυμίσου ΠΑΝΤΑ γυαλιά ηλίου έξω για τουλάχιστον 1 χρόνο για να μην σου κάνει παρενέργιες όπως το θάμπωμα.

Κάνε υπομονή ακόμα είναι πολύ νωρίς μην αγχώνεσαι.

Δυστυχώς κι εγώ που σκέφτομαι να κάνω την επεμβαση αναγκαστικά θα πρέπει να υποστώ την prk λόγω ρωγμών. Πάντως,τώρα που διαβασα ότι θέλει τόσο μεγάλο χρόνο αποκατάστασης το σκέφτομαι. Προς το παρόν την ανέβαλα έως διακόψω τον θηλασμό.

mommymini για πόσο καιρό πήρες αναρρωτική από την δουλειά? επίσης, κάτι σημαντικό, πονούσες μετά?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Έχω κάνει πριν δύο χρόνια επέμβαση και είμαι πολύ ευχαριστημένη και φυσικά θα την ξαναέκανα. Νοιώθεις ότι ξαναγεννιέσαι....

Δυστυχώς κι εγώ λόγω μορφολογίας ματιού έκανα αυτή που πονάει περισσότερο(νομίζω ότι είναι η prk). Αντικειμενικά δεν μπορείς να φανταστείς τον πόνο. Πάντα θεωρούσα ότι άντεχα τον πόνο. Έκανα δύο φυσιολογικές γέννες με επισκληρίδιο την τελευταία ώρα (αν σου λέει κάτι αυτό). Τον πόνο που ένοιωσα εκείνη την εβδομάδα δεν μπορώ να τον περιγράψω. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ηθελα να είμαι στο απόλυτο σκοτάδι, κυκλοφορούσα στο σπίτι με μαύρα γυαλιά ηλίου και κλειστές τις μπαλκονόπορτες. Μετά την εβδομάδα τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα.

Άδεια πήρα μόνο μια εβδομάδα αλλά νομίζω ότι αν μπορείς πάρε και δεύτερη.

Α Ξ Ι Ζ Ε Ι ! ! !

Διαφημίσεις

Δυστυχώς κι εγώ που σκέφτομαι να κάνω την επεμβαση αναγκαστικά θα πρέπει να υποστώ την prk λόγω ρωγμών. Πάντως,τώρα που διαβασα ότι θέλει τόσο μεγάλο χρόνο αποκατάστασης το σκέφτομαι. Προς το παρόν την ανέβαλα έως διακόψω τον θηλασμό.

mommymini για πόσο καιρό πήρες αναρρωτική από την δουλειά? επίσης, κάτι σημαντικό, πονούσες μετά?

Οι ρωγμές μπορούν κάλλιστα να αποκατασταθούν με ένα λέηζερ των 20 δευτερολέπτων αλλά αυτό θα πρέπει να προηγηθεί ένα μήνα νωρίτερα. Το ίδιο είχα και εγώ όμως επειδή εγώ δεν μπορούσα να περιμένω ακόμα ένα μήνα με γυαλιά έκανα κατευθείαν την αποκατάσταση. Ούτως ή άλλως δεν σκέφτομαι να ξαναγεννήσω άμεσα τουλάχιστον. Σε μία επικείμενη εγκυμοσύνη θα διορθώσω και τις ρωγμές.

Τώρα από πόνο δεν μπορώ να πω ότι πονούσα αλλά ότι είχα ενοχλήσεις. Σαν να έχεις μικρά γυαλάκια ή άμμο μέσα στα μάτια σου για μία εβδομάδα περίπου και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη μέθοδο που έκανα μετά την επέμβαση σου βάζουνε επουλωτικούς φακούς επαφής. Αυτοί είναι που σου προκαλούν δυσανεξία. Όταν βγουν φεύγει και η ενόχληση.

Βέβαια θα συμφωνήσω με την προλαλίσασα απόλυτο σκοτάδι για μία εβδομάδα περίπου. Έχεις φωτοφοβία. Γυαλιά ηλίου μέσα στο σπίτι με κλειστά τα παράθυρα. Τα παιδιά μου με κοιτούσαν απορημένα. Τι κάνει αυτή η τρελή μάνα μας;

Όσο αφορά την εργασία να ξέρεις ότι για 10 μέρες δεν μπορείς να διαβάσεις κοντά σαν να έχεις πρεσβυωπία. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για το ίδιο χρονιό διάστημα υπολογιστής και τηλεόραση.

Πάντως θα το ξανάκανα και 10 φορές αν χρειαζόταν. Σε βγάζει από την ταλαιπωρία των γυαλιών.

Στην αισθητικό μου η οποία μου πρότεινε και το γιατρό όπου και αυτή είχε κάνει την ίδια επέμβαση της είπα ότι καλύτερα να κάνω λέηζερ παρά αποτρίχωση. :D:D:D:D:D:D:D

Το Σάββατο μου ανοίξαν το αριστερό μάτι που είχε πρόβλημα και το καθαρίσαν. Προς το παρόν είναι χειρότερο από πριν. Δεν βλέπω ούτε τα μεγάλα γράμματα. Ευτυχώς που το δεξί έχει αποκατασταθεί και βοηθάει λιγάκι την κατάσταση.

kh4Ap3.png

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Έχω ήδη κάνει περιχαράκωση ρωγμών και στα 2 μάτια. Και μπορώ άμεσα να κάνω την επέμβαση, μόνο που το κέντρο όρασης που θα πάω για λόγους δεοντολογικούς δεν κάνει την επέμβαση σε θηλάζουσες. Όποτε αποθηλάσω μάλλον μετά το καλοκαίρι θα προγραμματίσω. Δυστυχώς θα περάσω και αυτό το καλοκαίρι με γυαλιά και φακούς.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

• 2 εβδομάδες μετά...
Το Σάββατο μου ανοίξαν το αριστερό μάτι που είχε πρόβλημα και το καθαρίσαν. Προς το παρόν είναι χειρότερο από πριν. Δεν βλέπω ούτε τα μεγάλα γράμματα. Ευτυχώς που το δεξί έχει αποκατασταθεί και βοηθάει λιγάκι την κατάσταση.

Τι έγινε τελικά με το ματάκι σου? Καθάρισε?

Nothing you would take... Everything you gave...

itsme δυστυχώς το μάτι μου δεν έχει φτιάξει. Συνεχίζω να βάζω κολλύρια αλλά τίποτα ακόμα. Το αριστερό μου μάτι δεν αντιδρά καλά στο υλικό που βάλαν. Έτσι μου προτείναν να τεντώσουν το υλικό με ράμματα στο μάτι για ένα μήνα ώστε να θρέψει χωρίς να μετακινηθεί. Ελπίζω αυτό να έχει αποτέλεσμα.

kh4Ap3.png

Διαφημίσεις

itsme δυστυχώς το μάτι μου δεν έχει φτιάξει. Συνεχίζω να βάζω κολλύρια αλλά τίποτα ακόμα. Το αριστερό μου μάτι δεν αντιδρά καλά στο υλικό που βάλαν. Έτσι μου προτείναν να τεντώσουν το υλικό με ράμματα στο μάτι για ένα μήνα ώστε να θρέψει χωρίς να μετακινηθεί. Ελπίζω αυτό να έχει αποτέλεσμα.

Τι υλικό του έβαλαν? Δεν βάζουν ξένο σώμα στην επέμβαση αυτή.. ούτε στη prk ουτε στην lasik..

Δεν σε αμφισβητώ, απλώς προσπαθώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά..

Τι υλικό του έβαλαν? Δεν βάζουν ξένο σώμα στην επέμβαση αυτή.. ούτε στη prk ουτε στην lasik..

Δεν σε αμφισβητώ, απλώς προσπαθώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά..

Έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ, υπάρχει κάτι σαν μεμβράνη πάνω στο μάτι (νομίζω ο γιατρός το ονομάζει "φλατ" -κάπως έτσι τουλάχιστον). Αυτή η μεμβράνη εφαρμόζει και γίνεται ένα με το μάτι. Στο δικό μου μάτι "τσαλακώνεται" και δημιουργεί τα προβλήματα. Γι' αυτό θέλουν να μου κάνουν τα ράμματα για να την τεντώσουν και να θρέψει πριν ξαναμετακινηθεί. Δεν είμαι και οφθαλμίατρος αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

kh4Ap3.png

Έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ, υπάρχει κάτι σαν μεμβράνη πάνω στο μάτι (νομίζω ο γιατρός το ονομάζει "φλατ" -κάπως έτσι τουλάχιστον). Αυτή η μεμβράνη εφαρμόζει και γίνεται ένα με το μάτι. Στο δικό μου μάτι "τσαλακώνεται" και δημιουργεί τα προβλήματα. Γι' αυτό θέλουν να μου κάνουν τα ράμματα για να την τεντώσουν και να θρέψει πριν ξαναμετακινηθεί. Δεν είμαι και οφθαλμίατρος αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Λοιπόν προφανώς έχεις κάνει τη lazik. Δεν είναι μεβράνη. Ο κερατοειδής του ματιού σου κόβεται flat (φαντάσου σαν καπάκι) χτυπάει το λέηζερ και μετά κλείνουν αυτό το ¨καπάκι¨ το οποίο κανονικά επικολλάται μόνο του μέσα σε 10 μέρες. Το οποίο αν δεν κολλήσει γίνεται άλλο χειρουργείο για να το αποκαταστήσουν πλέον οι ίδιοι. Τι να πω κορίτσι μου έτυχες στην περίπτωση. Περαστικά.

Το ξέρω ότι έχω πέσει στην περίπτωση, αλλά με πιάνει το παράπονο γιατί να μου τύχει και αυτό. Από ότι έχω καταλάβει κάνοντας τα ράμματα δεν είναι και σίγουρο ότι θα αποκατασταθει εντελώς το πρόβλημα. Αυτό που επιδιώκουν είναι να διορθωθεί η όραση του αριστερού ματιού και να είναι υποφερτή με τη βοήθεια του άλλου ματιού. Τέλεια δεν θα βλέπω, αυτό πρέπει να το πάρω απόφαση.

kh4Ap3.png

Ελένη μου, αυτή είναι επιπλοκή και δε νομίζω πως φταίει το μάτι σου..

Όπως τα λέει η mommymini είναι.. τμήμα του κερατοειδή σου είναι το flat..

Ελπίζω με τα ράμματα να επανέλθει..

Περαστικά σου και ενημέρωσέ μας..

Πόση μυωπία είχες αλήθεια?

Μπορείς να μου στείλεις ένα pm, πού έκανες την επέμβαση?

Διαφημίσεις

Το έχω αναφέρει και παραπάνω η αποκατάσταση της όρασης γίνεται σταδιακά. Εγώ άρχισα να βλέπω 10/10 μετά τους 6 μήνες. Εξάλου μην σε στεναχωρεί αν δεν βλέπεις τέλεια γιατί μετά από καιρό μπορείς να επαναλάβεις την επέμβαση. Βέβαια μετά από αυτό, θα μου πεις πως να το πάρεις απόφαση και θα έχεις και δίκιο.

• 2 months later...

θα ήθελα να ρωτησω αν εχει κανει καμια σας laser ενω ειχε λίγη μυωπία????

εχω 1.25, αλλά δεν μπορώνα κυκλοφορησω χωρις τα γυαλια.ισως επειδη εχωσυνηθησει. το σκεφτομαι για laser, αλλα γίνεται με τοση λιγη μυωπια?

και επισης προβληματιζομαι μηπως μουανεβει η μυωπία κατα τη διαρκεια των εξωθησεων σε επόμενη γεννα.διαβασα αυτα που εγραψαν παραπανω οι κοπελες.αν εχει ρωτησει καποια αλλη τον γιατρο, ας μας πει!

ρωτησα τον γυναικολογο μου αλλα μου ειπε οτι δεν του εχει τυχει τετοια περιπτωση και πρεπει να ρωτησω οφθαλμίατρο......

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Γιατί δεν το κάνουν σε θηλάζουσες?

Η δική μου οφθαλμίατρος μου είχε πει ότι πρέπει να επανέλθουν οι ορμόνες στα καλά τους και μετά να κάνω την επέμβαση.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

θα ήθελα να ρωτησω αν εχει κανει καμια σας laser ενω ειχε λίγη μυωπία????

εχω 1.25, αλλά δεν μπορώνα κυκλοφορησω χωρις τα γυαλια.ισως επειδη εχωσυνηθησει. το σκεφτομαι για laser, αλλα γίνεται με τοση λιγη μυωπια?

και επισης προβληματιζομαι μηπως μουανεβει η μυωπία κατα τη διαρκεια των εξωθησεων σε επόμενη γεννα.διαβασα αυτα που εγραψαν παραπανω οι κοπελες.αν εχει ρωτησει καποια αλλη τον γιατρο, ας μας πει!

ρωτησα τον γυναικολογο μου αλλα μου ειπε οτι δεν του εχει τυχει τετοια περιπτωση και πρεπει να ρωτησω οφθαλμίατρο......

δεν ξέρω την επιτυχία την επέμβασης σε τόσο μικρή μυωπία, εγώ είχα 5,5 και βλέπω τέλεια τώρα

Με τις δύο γέννες που ήταν φυσιολογικές δεν είχαμε κανένα πρόβλημα

ο οφθαλμίατρος μου είπε απλά, ότι ακόμα είμαι ατομο με μυωπία σε θέματα ιατρικά, και ο γυναικολόγος, ότι σε περίπτωση περιπλοκής στην γέννα θα με πήγαινε πιο εύκολα σε καισαρική όπως κάνουν με αυτούς που έχουν μυωπία πάνω από 8.

• 5 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας, θέλω να πω πως είμαι πολύ απογοητευμένη. Όπως είχα γράψει και παλιότερα είχα κάνει ράμματα για να διορθώσω το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί μετά από επέμβαση laiser. Πριν μια εβδομάδα έβγαλα τα ράμματα, ελπίζοντας ότι θα βλέπω καλύτερα. Το θετικό είναι ότι το flat (ή όπως αλλιώς το λένε) κόλλησε και δεν τσαλακώνει πια. Το αρνητικό είναι ότι πλέον ανέβηκε ο αστιγματισμός και στα δυο μάτια, ακόμα και στο καλό. Ο γιατρός μου τα έχει δει όλα και φοβάται να μου προτείνει το οτιδήποτε, γιατί ότι και να κάνουμε προκύπτει κάτι άλλο. Οπότε έχω δυο επιλογές πια. Ή να αφήσω τα πράγματα όπως έχουν, να βλέπω δηλαδή μέτρια και να φορέσω γυαλιά έστω για λίγες ώρες την ημέρα ως βοηθητικά ή να προχωρήσουμε σε νέο laiser και στα δυο μάτια πια. Επειδή όμως τα μάτια μου δεν αντιδρούν καλά φοβάται μήπως γίνουν χειρότερα τα πράγματα και τότε ίσως χρειαστεί να διορθώσουμε τον κερατοειδή με νέα επέμβαση. Ή στην καλύτερη να βλέπω λίγο καλύτερα από τώρα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω....

kh4Ap3.png

Έκανα κι εγω lasik πριν 2 χρόνια!! Επαθα φλεγμονή έπαιρνα κολλύριο, με το κολλύριο πήγε η πίεση του ματιού 40!!!!!!!! Έλεγα στο γιατρό ότι πονάει όλο μου το κεφάλι και μου έλεγε ο λακαμας είναι ψυχολογικό και ωα σθνεχίζω το κολλύριο!!!! Μα πόσο λακαμας όμως!!! Ευτυχως που το σκέφτηκε ο συνεργάτης του να μου μετρήσει την πίεση....

Ούτε το ονομά του δεν θέλω να ξανακούσω! Κάναμε οικογενειακως τάματα για να ξαναδώ!Νομιζα ότι θα τυφλωνόμουν!!!

Δεν έβλεπα τίποτα, το τι προσευχές έκανα δεν λέγεται!!!!

Μετά από 1 μήνα ταλαιπωρία όοολα καλά!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...