Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για παιδικό θέατρο ή σινεμά

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια ηλικία ακριβώς πήγατε πρώτη φορά τα παιδιά σας στο cinema;;;Και ποιά ήταν η αντίδραση τους απο άποψη ησυχίας,παρακολούθησης,αντίληψης κτλ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

A whole new world!!ti 1 week leei??7 minwn koritsara exw!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια ηλικία ακριβώς πήγατε πρώτη φορά τα παιδιά σας στο cinema;;;Και ποιά ήταν η αντίδραση τους απο άποψη ησυχίας,παρακολούθησης,αντίληψης κτλ...

Εμείς πήγαμε πρώτη φορά φέτος τον Σεπτέμβρη στα στρουμφάκια, είχαμε πρόσκληση και σκέφτηκα "τι έχω να χάσω?". Η μικρή μου τότε ήταν 3 ετών και 3 μηνών. Ξετραλάθηκε!!!

Εντάξει, μίλαγε την ώρα του έργου, γελούσε, έβγαζε επιφωνήματα κλπ, το "ζούσε" δηλαδή. Πάνω κάτω όμως ακούγονταν "αντίστοιχες" αντιδράσεις και από άλλα παιδάκια.

Γενικά σκέφτηκα ότι ίσως θα έπρεπε να είχαμε κάνει και κάποια επίσκεψη νωρίτερα.

s-age.png

pAfOp2.png

Εγω αν θελεις να σου πω για το θεατρο, αν σε ενδιαφερει! σινεμα ακομα οχι γιατι δε παιζει τιποτα πολυ ενδιαφερον!!!!

Θεατρο λοιπον

με τη μεγαλη μου πηγαμε στα 2μισι στους mazoo and the zoo. ισα που χε βγαλει το μπεμπιλινο. Μαζι ηταν και η μικρη μου εννια-10 μηνων που εκατσε επισης παναγιτσα και χειροκροτουσε! Το ιδιο και στο alladin on ice. Aπο τοτε τις εχω παει πολλες φορες, η μεγαλη καταλαβαινε και με ρωτουσε. καθονται και οι 2 πολυ ησυχες εχω μαζι μια πορτοκαλαδα και πατατακια κ μπισκοτα, και επισης παμε τουαλετα αμεσως πριν ξεκινησει. αν χρειαστει να πας το παιδι στη μεση στα σκοταδια τοτε χανεται η προσοχη του. ;)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Συνήθως γύρω στα 3 είναι έτοιμα να δουν μια ιστορία , εξαρτάται βέβαια πάντα από τις εμπειρίες τους και την ιδιοσυγρασία τους [ υπάρχουν παιδιά που φοβούνται το σκοτάδι, τη μεγάλη οθόνη...]

Προτείνω να αρχίσετε με κάτι πιο εύκολο, μία επιλεγμένη παιδική θεατρική παράσταση, κουκλοθέατρο... Όταν θα πάτε σινεμά επιλέξτε έργο που να ανταποκρίνεται στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού και πιστεύετε ότι θα του κρατήσει την προσοχή. Εάν παρά ταύτα , κουραστεί ή φοβηθεί , φεύγετε και προσπαθείτε μία άλλη φορά.

Καλή διασκέδαση !;)

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Εξαρταται απο το παιδι.. Εμεις αρχισαμε στα 4 παρα κατι αλλα δεν φαινεται να του αρεσει. Ισως να φταιει και το οτι δεν καταλαβαινει τη γλωσσα. Πριν 2 μηνες πηγαμε και με τον μικρο.. Αυτος αντεξε περισσοτερο (ισως γιατι δεν περιμενε να καταλαβει).

Διαφημίσεις

εμεις 2,5 ετων ξεκινησαμε με θεατρο με παραστασεις που ειχαν συμμετοχη τα παιδια φετος 4 ετων πηγαμε 1η φορα σινεμα στην barbie μια χαρα καθισε αλλα η barbie ειναι απο τα αγαπημενα της και στην τv...γενικα δεν νομιζω οτι στο σινεμα εχει κατι ιδιαιτερα αξιολογο στο θεατρο ειναι αλλιως..εχω την αισθηση πως πιο χαρουμενα φευγουν απο το θεατρο και με αλλη ενεργεια..τις ταινιες του σινεμα ετσι και αλλιως θα τις δουν σε dvd καποια στιγμη.και μεγαλωνοντας πιο συχνα θα πηγαινουν σινεμα παρα θεατρο αν κρινω απο μενα τουλαχιστον.

Από τις πιο χαρούμενες παιδικές μου αναμνήσεις είναι ότι την Κυριακή το πρωί ο μπαμπάς μου μας πήγαινε με τον αδερφό μου να δούμε παιδικό θέατρο...πρέπει να έχω δει όλες τις παραστάσεις που ανέβασε η Μαίρη Σοίδου !

Και μετά θυμάμαι που μας μοίραζαν στο σχολείο κάθε εβδομάδα φυλλάδια με το ποιές παιδικές ταινίες παίζει στο Μαξίμ την Κυριακή (επίσης πηγαίναμε).

Θα ήθελα και ο γιος μου να αποκτήσει επαφή με το θέατρο και το σινεμά , βέβαια στο σπίτι δεν κάθεται ποτέ να δει παιδικό dvd , αλλά αυτή την Κυριακή η μαμά μου θα τον πάει να δει Καραγκιόζη κι ελπίζω να του αρέσει. Ακόμη δεν έχει κλείσει τα 3 και σκέφτομαι μήπως είναι νωρίς...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Πήγαμε με τον μικρό (2 ετών και 2 μηνών) και την ξαδέρφη του (2 χρονών) στο Akadoo και φοβήθηκαν το σκοτάδι. Στα τραγούδια χειροκροτούσαν ενώ στα κομμάτια πρόζας έκλαιγαν γοερά και ήθελαν να φύγουμε. Καθήσαμε μόνο μισή ώρα γιατί δεν περνούσαν καλά τα καημένα (κι εμείς κλαίγαμε τα λεφτά).

Μάλλον είναι πολύ μικρά ακόμα ...

8HQvp2.png

εμεις θα παμε θεατρο παλι την κυριακη. πλεον επιλεγουμε τι θελουμε και δε παμε σε ολα, μαθαμε απο περσι ποια ειναι τα καλα!!!! αν τους αρεσει καθονται και πιο ησυχα. αυτο με το σκοταδι ειναι ενα σημαντικο κομματι. αν γενικα εχουν θεμα με το σκοταδι δε πρεπει να τα πηγαινουμε γιατι αντι να το χαρουν θα το συνδεσουν με μια κακη εμπειρια και δυσκολα θα θελησουν να ξαναπανε...και θυμουνται τα μικρα 2χρονα, μη νομιζετε!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

τη μικρη μου την εχω παει απο 18μηνων σινεμα και θεατρο επειδη παω συχνα με τον μεγαλο και δεν θελω να την αφηνω πισω. Καθεται και παρακολουθει πολυ καλά, πλεον εχει συνηθισει και στο διαλλειμα ζηταει και τσιπς..

Διαφημίσεις

(να συμπληρώσω για τα παρακάτω που γράφω για το σινεμά εννοώ σινεμά, οχι απαραιτήτως θέατρο! είναι κάτι πολύ διαφορετικό το θέατρο αλλά και εξαρτάται εντελώς απο την παράσταση και φυσικά ακόμα πιο διαφορετικό είναι το ΚΟΥΚΛΟ-θέατρο! πολύ σημαντικό να διευκρινίζουμε για το τι είδους παράσταση λέμε)

Συνήθως γύρω στα 3 είναι έτοιμα να δουν μια ιστορία , εξαρτάται βέβαια πάντα από τις εμπειρίες τους και την ιδιοσυγρασία τους [ υπάρχουν παιδιά που φοβούνται το σκοτάδι, τη μεγάλη οθόνη...]

Προτείνω να αρχίσετε με κάτι πιο εύκολο, μία επιλεγμένη παιδική θεατρική παράσταση, κουκλοθέατρο... Όταν θα πάτε σινεμά επιλέξτε έργο που να ανταποκρίνεται στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού και πιστεύετε ότι θα του κρατήσει την προσοχή. Εάν παρά ταύτα , κουραστεί ή φοβηθεί , φεύγετε και προσπαθείτε μία άλλη φορά.

Καλή διασκέδαση !;)

θα συμφωνήσω απόλυτα με τα παραπάνω

εάν θέλετε να πάτε να δείτε κάτι με παιδιά κάτω των 3 -3,5 ετών

δεν συνιστώ με τίποτα το σινεμά, καθώς η εμπειρία μπορεί να προκαλέσει ή να φέρει στο προσκήνιο ή να κάνει πιο έντονο έναν φόβο

και να κάνει το παιδί να αισθανθεί αποτυχία

- καθώς αν αρχίσει να κλαίει θα χρειαστεί να φύγετε άρον άρον εάν βρίσκεστε σε σινεμά.

εάν βρίσκεστε σε κουκλοθέατρο όπου

α) το φώς δεν είναι τόσο χαμηλό όσο το σινεμά,

και τα ερεθίσματα είναι δεν είναι τόσο έντονα

β) και σε μέγεθος

γ) και σε ένταση ήχου

είναι πιο καλές οι πιθανότητες η εμπειρία να είναι για όλους πιο θετική

ή τουλάχιστον λιγότερο δυσάρεστη.

Με τίποτα δεν θα πήγαινα ένα 2 ετών παιδί σινεμά,

αρχικά είναι μια απασχόληση που δέν είναι με τίποτα για αυτή την ηλικία,

ως απασχόληση,

αλλά και οι ταινίες ΔΕΝ είναι επίσης φτιαγμένες για αυτή την ηλικία.

Πολλές φορές η μουσική σε συνδυασμό με τις εικόνες παράγουν πολύ έντονα συναισθηματικές καταστάσεις που ένα παιδί 2 ετών δεν είναι ικανό να καταλάβει,

και η πίστη του γονέα ότι οι στιγμές αυτές για το παιδί είναι ευχάριστες

μπορεί να προκύπτουν απλώς επειδή το παιδί δεν αντιδρά σε αυτά, ή δεν κλαίει και δεν έχει απαραιτήτως εφιάλτες,

όμως δεν ισχύουν ώς απόδειξη ότι αυτή η απασχόληση είναι και καλή, :wink:

δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε την διαφορά - υπάρχει πάντως διαφορά μεταξύ του οκ, και μεταξύ του "καλή" απασχόληση.

υπάρχουν πολύ ταλαντούχα άτομα τα οποια με μεράκι δημιουργούν υπέροχες παραστάσεις, ειδικά για αυτές τις ηλικίες!

και κατά τη γνώμη μου ειδικά σε τέτοιους καιρούς,

μόνο καλό είναι, κυρίως για τα παιδιά σας, να προτιμήσετε αυτές

απο κάποια υπερπαραγωγή του εξωτερικού....

υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλά κουκλοθέατρα και μαριονέτες που είναι ακριβώς κατάλληλα για τον συμβολικό τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ένα παιδί αυτής της ηλικίας.

οι ταινίες στα σινεμά είναι για παιδιά άνω των 4 και θα έλεγα άνω των 5 ετών. ειναι σίγουρο οτι το παιδί σας θα μεγαλώσει και θα τις βλέπει τότε.

εδώ μπορείτε να βλέπετε σειρά παραστάσεων

http://parents.org.gr/events/a264 όταν έχουμε ηλικίες για τις οποιες ειναι κατάλληλες οι παραστάσεις βρίσκονται μέσα στους τίτλους

ρίξτε μια ματιά και δείτε πόσα πολλά πράγματα υπάρχουν!

και δείτε και αυτο που είναι ιδανικό για πρώτες φορές

http://parents.org.gr/events/a91 γιατί είναι μικρό και οι κουκλοπαίχτες δείχνουν στα παιδιά μετά τις κουκλες και μιλάνε λίγο για αυτές!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 3 εβδομάδες μετά...

Στα 2μιση πήγαμε θέατρο στο ΜΑΖΟΟ και η κόρη μου ξετρελλάθηκε. Δεν κούνησε ρουπι. Έπερνε και μέρος ενεργά. Πρίν 15 μέρες την πήγαμε σινεμά να δει το Happy feet 2 και μετά τα 10 λεπτά άρχισε να σηκώνεται και να σκαρφαλώνει στις μπροστινές θέσεις (κατά τύχη δεν καθόταν καθόταν μπροστά μας), να τις καβαλάει και να κάθεται μπροστά, να έρχεται από πλάγια και να ξανακάνει το ίδιο, να κάθεται για λίγο, να σηκώνεται πάλι να πηγαινοέρχεται μια σε μένα μια στον μπαμπά της και γενικά ψιλοπαρακολουθούσε αλλά δεν καθόταν. Παρακαλούσα να περάσει η ώρα να φύγουμε...Μάλλον δεν ξετρελλάθηκε με το έργο. Πάντως για φέτος δεν νομίζω να την ξαναπάμε σινεμά. Από του χρόνου και βλεπουμε...:-)

Εγω πηγα πρωτη φορα την κορη μου περσυ το καλοκαιρι σινεμα να δουμε winx που ειχε μια τρελα .εκατσε με πολυ προσοχη και το ειδε μεχρι το τελος.ξετρελαθηκε χειροκροτουσε και γελουσε αλλα χωρις να σηκωνεται,να φωναζει κτλ.γενικα της αρεσε πολυ.συνεχεια μου ελεγε τι μεγαλη τηλεοραση ειναι αυτη.βεβαια ειναι και στο παιδι.πχ.το γιο μου που ειναι τωρα 3 και κατι δεν θα τον πηγαινα γιατι δεν νομιζω να κατσει,βαριεται πολυ γρηγορα.εδω και σε dvd να βλεπει την αγαπημενη του ταινια στα μισα βαριεται και φευγει..:wink:

Twh6p3.png

WWMCp3.png

• 1 χρόνο μετά...

εξαρταται απο το παιδι και το εργο...

σε γενικες γραμμες κουκλοθεατρο περιπου 2,5-3

και θεατρο 3+

εμεις παντως που ξεκινησαμε γυρω στα 2,5 θεωρω οτι σε μια-δυο παραστασεις απο αυτες που πηγαμε βιαστηκα...ηταν too much για το παιδι...

ηξερα απο την αρχη πως δεν θα καταλαβει (εννοειται) πολλα πραγματα αλλα θεωρω πως τον κουρασε και δεν πηρε κατι απο ολο αυτο...

παντα το πρωτο παιδι γινεται λιγο πειραματοζωο...;)

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι γύρω στα 3 είναι καλά. Εξαρτάται βέβαια και από την παράσταση. Εγώ την μεγάλη μου την είχα πάει κουκλοθέατρο στα 2 και της άρεσε. Προς το τέλος όμως άρχισε να κουράζεται. Τώρα που είναι 4 1/2 παρακολουθεί άνετα ολόκληρη παράσταση.

Καλησπέρα!Εγώ από την εμπειρία μου ως μαμά ενος 14 μηνων αγοριού αλλά κυρίως ως σκηνογράφου/ενδυματολόγου σε παιδικές παραστάσεις θα πω απο 3 και πάντα ανάλογα την παράσταση.

αναλογα την παρασταση και αναλογα το παιδί

η κορη μου ειναι 2,5 και παρακολουθεί τις παραστασεις με το ίδιο ενδιαφερον που παρακολουθεί και ο γιος μου που ειναι 4. εχουμε ξεκινήσει να πηγαινουμε θεατρο εδώ και ενα χρόνο. θεωρώ πολύ σημαντικο το γεγονός ότι η μικρή μου μιλάει και συνεννοειται κανονικοτατα απο πολύ μικρή (πολύ νωρίτερα απ ό,τι ο γιος μου), καταλαβαίνει και συμμετεχει στις παραστασεις και συνηθως επιλεγουμε διαδραστικές, εως 60 λεπτά διαρκεια, κυριως γιατί κουραζεται ο γιος, όχι η κορη! (γι αυτό και λεω "αναλογα το παιδί")

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

συνηθως τα παιρνουνε απο τα 4....τουλαχιστον στην επαρχια!

παντως μπορειτε να βρειτε και τμηματα για "θεατρικο παιχνιδι" που ειναι παραπλησιο και τα παιρνουν απο 2.5 νομιζω

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

• 7 months later...

ποιες θεατρικές παραστάσεις προτείνεται για 3χρονο αγοράκι?

Στο θέατρο "φούρνος" είδα οτι έχει γι αυτή την ηλικία? Έχετε πάει? Αξίζει? Κάτι άλλο?

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

• 2 months later...

Καλημέρα σας, ήθελα να ρωτήσω από ποια ηλικία επιτρέπεται η είσοδος στα μικρά παιδιά για παιδικές παραστάσεις και παιδικά έργα στο σινεμά;;

Μιλώ για την 27 μηνών κορούλα μου που όταν πρόκειται θα "θέαμα" παιδικού περιεχομένου κάθεται πολύ ήσυχη να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον και της αρέσει και πάρα πολύ.

καλημέρα xena!

συνήθως υπάρχουν παιδικές θεατρικές παραστάσεις για παιδάκια από 2-2.5 ετών και πάνω, με σύντομη διάρκεια γιατί δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και να καθήσουν ήσυχα για μεγάλο διάστημα.

σινεμά, μετά τα 4 γιατί η ταινία διαρκεί συνήθως 1.5 ώρα.

στο πλανητάριο και σε άλλα ιδρύματα υπάρχουν κάποιες ταινιούλες για παιδάκια από 2.5 χρονών και πάνω. την προηγούμενη Κυριακή πήγαμε στο πλανητάριο και είδαμε "τη ζωή του κυρίου Δεντρούλη" που κράτησε μισή ωρίτσα και ήταν και για μικρά παιδάκια. η κόρη μου κάθησε πολύ ήσυχη και της άρεσε. υπήρχαν και μικρότερα παιδάκια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...