Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Recommended Posts

frene μου κι εμένα στην αρχή ούτε να τα δεί!!!!(είναι συνομήλικα αλλά ξεκινησαμε κανα 2 εβδομάδες νωρίτερα εμείς) Τώρα σταδιακά αρχίζει και καταλαβαίνει καλύτερα και σιγα σιγα τρώει και κατι τις παραπάνω!!!

Μην φανταστείς όμως 5-6 κουταλιές καλά και μετά παίζει και μετά βαριεται και σταματάει και θέλει να σηκωθεί.

Σήμερα ας πούμε που συμπληρώσαμε όλο το σετ μήλο μπανανα αχλάδι έφαγε γυρω στις δέκα κουταλίτσες...!! Φαντάσου ότι αυτό δεν είναι ουτε το ενα τεταρτο της "νορμαλ" ποσότητας άρα έχουμε μέεεελον ακόμα.

Νερό εμενα δεν πίνει καθόλου ξυνίζει τη μουρη της και μόνο που βλέπει το μπιμπερό και όσες φορές από λαιμαργία ήπιε, το εβγαλε μετά όλο. Ετσι κι εγώ δεν της δίνω (αφου η ποσοτητα φρουτοκρεμας είναι λίγη)

Δεν αγχωνομαι καθόλου όμως! Σίγα σιγά!

Επίσης μόνο φρούτα τρώει από ρυζαλευρα κλπκλπ ουτε να τα δεί!!!!!με τίποτα !!! Και φυσικά καλύτερα!!! Αντι αυτών πίνει γαλατάκι εως ώτου μπεί η χορτόσουπα.

Καλη μας συνέχεια!!!

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η δικιά μου το νερό ούτε να το φτύσει :P έτρωγε όμως με πολύ όρεξη τα φρούτα και τη κοτο/κρεατοχορτόσουπα... σιγά σιγά, με το εκπαιδευτικό ποτηράκι, έφτασε να πίνει 2 oz περίπου, ημερησίως. Της δίνω νερό 10 λεπτά αφού τελιώσει τα 2 γεύματα, και καμιά γουλιά, ανάμεσα στους θηλασμούς, τώρα με τη ζέστη.

Το νεράκι βοηθά πολύ στα κακά, όπως και το λάδι..

galat,σκεφτομουν να σου στειλω πμ να σε ρωτησω πως τα πατε με το κουταλι γιατι ξερω οτι τα ζουζουνια μας ειναι συνομιλικηκα.... :)

Μακαρι κι η δικια μου να αρχισει να τρωει λιγακι...Αυτο που με στεναχωρει λιγακι ειναι οτι,οχι μονο δεν ανοιγει το στομα,αλλά και ότι αν τυχον φαει καμια βουκια,αναγουλιαζει...Θα δουμε...

Το νερο οντως βοηθαει στα κακα πολυ γι αυτο ειπα να της δωσω αλλά το κανε εμετο και αυτο και ολο το γαλα που ειχει πιει πριν :(

Υπομονη...

Μακαρι κι η δικια μου να αρχισει να τρωει λιγακι...Αυτο που με στεναχωρει λιγακι ειναι οτι,οχι μονο δεν ανοιγει το στομα,αλλά και ότι αν τυχον φαει καμια βουκια,αναγουλιαζει...Θα δουμε...

Υπομονη...

frene εγώ της έδωσα ελάχιστο στην αρχή - δυο μέρες έχουμε ξεκινήσει - δηλαδή στη μύτη του κουταλιού και παρόλο που αναγούλιαζε σιγά σιγά το τρώει.. Εχθές μάλιστα έφαγε το ένα τέταρτο του μήλου. Η αδελφή μου επίσης μου είπε ένα κόλπο αν δεν τρώει να της το κάνω λίγο στον ατμό. Το δέχονται καλύτερα. Α! και το μήλο - σκέτο της το έδωσα - το έτριψα σε ψιλό τρίφτη.. Δεν το έβαλα στο μπλέντερ.

Καλή συνέχεια!! :)

lazy.gif

Ki εγώ έτσι σε ψιλό τρίφτη, στο moulti αφήνει κομματάκια.

frene μου κι εμένα στην αρχή στόμα ερμητικά κλειστό!!!! Μην ανησυχείς, ακόμα δεν το πιστεύω ότι κάπως αρχίζει να τρώει...στην αρχή είχα απογοητευτεί.

Είναι αρχή μωρέ ακόμα εχουμε καιρό μπροστά μας και μια ζωή θα τρώνε...

Φιλάκια ζβουρηχτά στο ζουζουνακι

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

Ki εγώ έτσι σε ψιλό τρίφτη, στο moulti αφήνει κομματάκια.

Φιλάκια ζβουρηχτά στο ζουζουνακι

Τα μεγάλα πνεύματα galat!!

frene θυμήθηκα και άλλες δύο ιδέες..Η πρώτη είναι να του βάλεις ελάχιστη ποσότητα με το δάχτυλο σου να το πιπιλίσει (εμένα έφτασε σε σημείο να μου το τραβάει αφού έτρωγε "ότι" είχε επάνω) και να της δώσεις το κουταλάκι να το πιάσει με το χέρι της πάλι με ελάχιστη ποσότητα να το μασουλήσει μόνη της, σα παιχνίδι. Και δες το διασκέδαση.. Έχει πολλή πλάκα!

lazy.gif

• 1 month later...

Γνωρίζετε αν μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών, το μωρό μπορεί να ξεδιψάσει και πάλι μέσω του θηλασμού ή πρέπει να δώσουμε και νερό?

Η παιδίατρος μου είπε νερό, αλλά θα ήθελα να το τσεκάρω...

m3uIp2.png

Βλεπω οτι τα μωρακια μας εχουν μια μερα διαφορα!

Και εμενα μου ειπε να του δωσω νερο , αλλα οταν θα φαει ενα ολοκληρο πιατο κρεμας γυρω στα 150 με 200 γρ. Μεχρι τοτε μετα απο καθε γευμα θηλασμος.

Αλλα καλυτερα θα μας πουνε και οι πιο εμπειρες μανουλες και η Αγλαια.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Βλεπω οτι τα μωρακια μας εχουν μια μερα διαφορα!

Και εμενα μου ειπε να του δωσω νερο , αλλα οταν θα φαει ενα ολοκληρο πιατο κρεμας γυρω στα 150 με 200 γρ. Μεχρι τοτε μετα απο καθε γευμα θηλασμος.

Αλλα καλυτερα θα μας πουνε και οι πιο εμπειρες μανουλες και η Αγλαια.

Ναι, όντως, μια μέρα :D

Ξεκίνησες με την κρέμα?

Εγώ έχω κολλήσει λίγο, δεν ξέρω τι να κάνω, σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να την αποφύγω αν δεν είναι με μητρικό γάλα, αλλά για να την κάνεις με μητρικό πρέπει να βγάζεις πολύ, 200ml για το γεύμα.

Αν δουλεύεις πρέπει και ακόμη περισσότερο, για να αφήνεις για τα γεύματα...

m3uIp2.png

Ξεκινισα αλλα ο μπεμπης δεν ειναι πολυ φαν. Με τα χιλια ζορια και παιχνιδια σε μιση ωρα να φαει 2 μεζουρες, 40 γρ. Τελικα θα δοκιμασω κ σκετο ρυζαλευρο - οχι ρυζαλευρο βανιλια- και αν εχω τα ιδια αποτελεσματα θα αρχισω φρουτα. Ελπιζω τα φρουτα να του αρεσουνε.

Για την κρεμα δεν πολυστεναχωριεμαι που δεν του αρεσει πολυ γιατι δεν ειναι και κατι τοσο απαραιτητο κατα την γνωμη μου! Αλλα το παλευω , δεν θελω να τον ζορισω μη τυχων εχω αντιθετα αποτελεσματα.

Ειδα οτι με τα φρουτα εχετε προβληματακι , γιαι δε δινεις λαχανικα αντιστοιχα ? Δοκιμασε και την κρεμα να δεις και πως θα αντιδρασει.

Παντως εγω αυτο που παρατηρησα ειαι οτι δεν ξερει πως η κρεμα ειναι τροφη , το εχει για παιχνιδακι , ενω μολις βλεπει το στηθος της μαμας ριχνεται.

Οσο για το γαλα που λες, ναι οταν θα φαει ενα πιατο θα πρεπει να αντλεις 200 γρ. Στην αρχη ξεκινας με λιγο 20 - 40 γραμμαρια και αυξανεις σταδιακα.

Τωρα αν δουλευεις κ πρεπει να κανεις κ αλλες αντλησεις εχεις θεματακι πολυς χρονος..

Αυτο σκεφτηκα και εγω που ακομα δεν παω για δουλεια αλλα απο το νεο ετος ομως...

Διαφημίσεις

Ένας πίνακας για τη συχνότητα και ποσότητα υγρών και στερεών:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html#frequency

Κάτι μου λέει ότι ίσως πρέπει να αλλάξω παιδίατρο... :?

Το πρόγραμμα εισαγωγής στερεών που μου έχει προτείνει δεν έχει καμία σχέση με αυτά που βλέπω και εδώ...

Thanks amaretto!

m3uIp2.png

Dimdio και amarreto

και εμείς είμαστε σας και εσας περίπου. Εγώ του δίνω φρουτόκρεμα το πρωι και το απογευμα κρεμα και τα τρώει σχεδόν όλο. Σε 15 μέρες θα ξεκινήσω και κοτόσουπα. Επειδή είχαμε μια ιστορία με ουρολοίμωξη στο Παίδων (με διαμονή 10 ημερών εκεί) μας είχανε πει εκεί οτι καλό είναι να πίνει το μπεμπάκι νερό.

Για την κρεμα δεν πολυστεναχωριεμαι που δεν του αρεσει πολυ γιατι δεν ειναι και κατι τοσο απαραιτητο κατα την γνωμη μου!

Ακριβως μονο θερμιδες ειναι και συνηθως για ελλειποβαρη μωρακια.Ουτε εγω του εδωσα του Μαριου κρεμες.Εγω δυσκολευτηκα αρκετα με τις τροφες,ωσπου το ξεπερασα και τελικα εφαγε προς τον 2ο χρονο.Οσο θηλαζε ουτε να τις δει.

Ένας πίνακας για τη συχνότητα και ποσότητα υγρών και στερεών:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html#frequency

Κάτι μου λέει ότι ίσως πρέπει να αλλάξω παιδίατρο... :?

Το πρόγραμμα εισαγωγής στερεών που μου έχει προτείνει δεν έχει καμία σχέση με αυτά που βλέπω και εδώ...

Thanks amaretto!

Οι γιατροί προτείνουν το πρόγραμμα που προτείνουν και στα παιδιά που δεν θηλάζουν. :roll:

Η δική μας παιδίατρος (η δεύτερη) ήταν υπέρ του θηλασμού αλλά έδινε κι εκείνη τις στάνταρ οδηγίες. Δεν απαντούσα τίποτε αλλά στο μηνιαίο τσεκάπ της ανέφερα το σύστημα που ακολουθούσα (λίγο-πολύ αυτά που προτείνει η kellymom). Ο άντρας μου περίμενε πώς και πώς να την ακούσει να λέει ότι κάνω λάθος (ήταν λίγο μπερδεμένος τότε), εκείνη όμως απαντούσε "Καλύτερα, τα πάτε μια χαρά. Πολλές μαμάδες το κάνουν αυτό." Μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο μας έδινε τις επόμενες οδηγίες, θαρρείς και είχαμε ακολουθήσει τις πρώτες :shock: Νομίζω ότι ένιωθε την ανάγκη να παίξει την "κασέτα". Στο βιβλιάριο σημείωνε ότι μπήκαμε κανονικά στα στερεά :shock: Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό αλλά σκέφτομαι σοβαρά να το "διορθώσω". Παιδίατρο δεν ξαναλλάξαμε, γιατί ήταν κατά τα άλλα έμπειρη και ικανή αλλά θα αλλάξουμε σύντομα, γιατί βρήκαμε μια που υποστηρίζει ουσιαστικά το θηλασμό πέραν του 2ου χρόνου και πιστεύω θα μπορέσει να παρακολουθήσει καλύτερα και το θέμα των αλλεργιών μας ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Amaretto τα ιδια και ο δικος μας. Μου εδωσε προγραμμα για στερεες στον 5ο κ το εγραψε κ στο βιβλιαριο. Τωρα που πηγαμε του ειπα οτι δεν ξεκινισα κ μου λεει ε καλα δεν πειραζει μην νομιζεις οτι καθυστερησες πολλα παιδια ξεκινανε στον 6ο. Αλλα ομως εδωσε επομενες οδηγιες , προσθεσε κ αλλη κρεμα αντι ρυζαλευρου , σιταλευρο κ ολα καλα.

Αρα ο καθενας κανει οτι νομιζει σωστο . Οι γιατροι εχουνε οπως λες και εσυ μια κασετα και παιζουνε και δεν κοιτανε το καθε παιδακι μεμονομενα.

Εγω προσωπικα θεωρω οτι με τα κιλα που εχει ο δικος μου και καθολου να μην φαει στερεα ακομα δεν εχει αναγκη (10.200) . Θα τον αρχισω σιγα σιγα μηλαρακι και ολα τα επιτρεπομενα φρουτακια . Παρακαλαω να του αρεσουνε !

[Παιδίατρο δεν ξαναλλάξαμε, γιατί ήταν κατά τα άλλα έμπειρη και ικανή αλλά θα αλλάξουμε σύντομα, γιατί βρήκαμε μια που υποστηρίζει ουσιαστικά το θηλασμό πέραν του 2ου χρόνου

Μήπως μένετε Αθήνα? Αν ναι, θα μπορούσες να μου στείλεις ένα πμ με τα στοιχεία αυτής της παιδιάτρου?

m3uIp2.png

[Παιδίατρο δεν ξαναλλάξαμε, γιατί ήταν κατά τα άλλα έμπειρη και ικανή αλλά θα αλλάξουμε σύντομα, γιατί βρήκαμε μια που υποστηρίζει ουσιαστικά το θηλασμό πέραν του 2ου χρόνου

Μήπως μένετε Αθήνα? Αν ναι, θα μπορούσες να μου στείλεις ένα πμ με τα στοιχεία αυτής της παιδιάτρου?

Είμαστε στη Θεσσαλονίκη ....

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 months later...

ο παιδιατρος μου είπε ότι επιτρέπεται αν θέλω να του δώσω νερό,απλά να είνα ι βρασμένο και χλιαρο. Μου επεσήμανε όμως ότι θηλάζει αποκλειοστικά δεν το έχει ανάγκη. Ετσι και εγω δεν του έχω δώσει ποτέ. Βασικά τον ρώτησα αν κάνει για να του δίνω λίγο όταν τον πιάνει λόξυγκας.μου είπε να τον βαζω να πιει λίγο γάλα και θα του περάσει. αυτό κάνω, λοιπόν!

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Τα βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά, δεν χρειάζονται νερό και γενικά υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι επιβαρύνονται από το νερό , για τις ηλκίες κάτω από 6 μηνών. Αν ξεκινήσουν τροφές πριν από το διάστημα αυτό, δεν γνωρίζω...

eNeap2.pngNziDp2.png

Ούτε η μπέμπα μου που θηλάζει αποκλειστικά έχει πιεί ακόμα νερό κι ας γεννήθηκε καλοκαίρι κι ας είχε 40οC !

Θα αρχίσουμε το νεράκι με την εισαγωγή στερεών τροφών.

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας κορίτσια!

εξακολουθούμε και θηλάζουμε, ενώ εδώ και 15 μέρες τρώμε μήλο-αχλάδι - μπανάνα, και εδώ και μια βδομάδα περίπου λαχανικά-κοτόπουλο.

Με νερό τι κάνουμε? ρώτησα την παιδίατρο - από μόνη της δεν μου είχε πει, και εγώ απλά την θήλαζα καμιά ώρα περίπου μετά το φαί, που μου ζητούσε- και μου είπε μετά το γεύμα να της δίνω νεράκι που το έχω βράσει πρώτα, περίπου 100ml/

πως το κρυώνετε? το μπιμπερό μέσα σε παγωμένο νερό -σαν το ανάποδο του μπεν μαρί-???

δεν χρειάζεται λίγο νεράκι, ειδικά μετά το κοτόπουλο??? θα κορακιάσει το καημένο...

1Iik.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...